• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Pierogi z dowozem do domu: gdzie zamówić?

Julia Rzepecka
22 kwietnia 2020 (artykuł sprzed 4 lat) 
Nie brakuje nietypowych propozycji na podanie pierogów - na przykład z łososiem. Nie brakuje nietypowych propozycji na podanie pierogów - na przykład z łososiem.

Z kapustą i grzybami, ruskie, z mięsem albo na słodko... Kto nie lubi pierogów? Jeśli teraz, w czasie epidemii koronawirusa, przyjdzie nam na nie ochota, nie musimy lepić ich sami. Zamówić można od trójmiejskich pierogarni. Poniżej nasze propozycje.



Pierogarnie w Trójmieście - zamów do domu na telefon


Jakie pierogi lubisz najbardziej?

Sopocki Młyn



Sopocki Młyn to restauracja przygotowująca domowej roboty pierogi oraz makarony, a także domowe przetwory. Pierogi występują w różnych postaciach: są gotowane, pieczone oraz na słodko.

- W naszej ofercie mamy najróżniejsze propozycje - mówi Martyna BaranSopockiego Młyna. - Pierogi między innymi kętrzyńskie, zielone na cieście szpinakowym, ale także czerwone z wołowiną lub pierogi z soczewicą, z kapustą i grzybami czy mięsne.
Dowóz obejmuje teren całego Trójmiasta, a również jego okolice np. Rumię. Cena dowozu jest uzależniona od odległości. Zamówienia można składać za minimum 50 zł, telefonicznie lub przez Facebooka.

  • Czerwone pierogi nadziewane są wołowiną i żurawiną z dodatkiem cebuli i warzyw korzennych.
  • Pierogi pieczone, tak zwane "małe bułeczki".
  • Pierogi pieczone, tak zwane "małe bułeczki".

Pierogi Lwowskie



- Mieszkamy w Polsce już ponad 10 lat. Przywiozłyśmy ze sobą smaki z Lwowa i pragniemy je państwu pokazać. Prowadzimy rodzinną firmę, zajmującą się produkcją pierogów, która powstała w Gdańsku w 2011 roku. Kto zrobi najlepsze lwowskie pierogi, jak nie osoby, które pochodzą z Lwowa? - czytamy na stronie Pierogów Lwowskich.
W restauracji zamówić można pierogi mięsne, ruskie czy na słodko, ale także według litewskich przepisów: z kaszą gryczaną i twarogiem lub z kaszą gryczaną i ziemniakami. Zamówienia można składać poprzez aplikację Pyszne.pl.

  • Pierogi wyrabiane są ręcznie, według domowych receptur.
  • Pierogi wyrabiane są ręcznie, według domowych receptur.
  • Pierogi wyrabiane są ręcznie, według domowych receptur.

Nanas



Pierogarnia Nana's serwuje pierogi tradycyjne oraz prosto z pieca. W menu znajdziemy też dania wegetariańskie, desery i przystawki.

Wśród pierogów klasycznych gotowanych są ruskie, z duszoną kapustą, z kaczką, łososiem, wątróbką, kurczakiem czy wołowiną. Pierogi drożdżowe z pieca podawane są m.in. ze szpinakiem, z karkówką, pieczarkami. W wersji na słodko zamówić można z twarogiem, jagodami oraz czekoladą: mleczną i białą.


Zamówienia można składać od godziny 11 do 22 pod numerem 790 888 057. Dowóz obejmuje zasięg 7 kilometrów. Można również zamówić pierogi do zamrożenia.

  • Pierogi drożdżowe z pieca
  • Na słodko - z jagodami i kwaśną śmietaną
  • Z białą lub mleczną czekoladą
  • Zamówić można również Calzone z farszem mięsnym lub wegetariańskie.

One lepią



Początkowo były lepione tylko dla rodziny, później dla przyjaciół, aż w końcu zamówień było tak dużo, że powstał lokal One Lepią znajdujący się w Galerii Madison w Gdańsku. Zamówić można tam pierogi z mięsem, ruskie, twarogowe na słodko lub z kaszą gryczaną. Do tego domowy rosół lub barszcz czerwony.

Zamówienia można składać do godz. 16 pod numerem 512 342 452. Minimalny koszt zamówienia to 50 zł.

  • Również i tutaj pierogi lepione są na miejscu.
  • Również i tutaj pierogi lepione są na miejscu.
  • W ofercie pojawił się również kwas chlebowy.

Pierogarnia Mandu



Bogaty wybór pierogów ma Mandu. Znajdziemy tam tradycyjne, gotowane, między innymi z kapustą, mięsem z dzika, z kurczakiem i suszonymi pomidorami, z pastą z łososia, z marchewką i masłem orzechowym, z kaszanką czy gęsiną.

Pierogi z pieca podawane są z pędami bambusa, grzybami mun, marchwią i kapustą, z gruszką i serem pleśniowym czy nawet z kurczakiem w sosie BBQ z dodatkiem kukurydzy i cebuli. Nie brakuje pierogów wegańskich, np. z tofu, oraz pierogów z różnych stron świata. To smażone koreańskie pierogi z wieprzowiną, tofu i kimchi. Są też gotowane gruzińskie pierogi, które należy jeść w charakterystyczny sposób (nadgryzając dolną część pieroga, aby następnie wypić wywar ze środka i dopiero później zjeść pozostałą część, trzymając za zawiniętą końcówkę).

Są też pierogi bez glutenu oraz na słodko: z owocami (truskawki, jabłka, jagody), z czekoladą czy z ciasteczkami.

  • Pierogi "z różnych stron świata".
  • Pierogi "z różnych stron świata".
  • Środki ostrożności zastosowane w czasie epidemii.
  • Pierogi z malinami i białą czekoladą na cieście czekoladowym, podawane z sosem śmietankowym.

The Dumplings



To nowe miejsce otwarte w Olivia Business Centre w Gdańsku. Poza standardową ofertą z domową kuchnią The Dumplings proponuje nową opcję: zrób to sam.

Zamówić tam można na dowóz poszczególne składniki, potrzebne do przygotowania dań. Do tego dołączona jest instrukcja od kucharzy.

- W obecnej sytuacji wydaje się to być najlepszym rozwiązaniem - przekonuje Krzysztof DembekOlivia Star Top. - Obróbka termiczna w zaciszu domowym jest gwarancją sterylności i bezpieczeństwa. Do tego nie musimy wychodzić z domu i stać w długich kolejkach przed sklepem.
W ofercie poza pierogami znajdziemy pizzę oraz chleb. Zamówienia można składać przez stronę internetową.

  • W ofercie pierogi tradycyjne: z kapustą i grzybami, ruskie czy na słodko.
  • W ofercie pierogi tradycyjne: z kapustą i grzybami, ruskie czy na słodko.

Miejsca

Opinie (90) ponad 10 zablokowanych

  • Pierogi mnie nie kręcą

    Wolę coś konkretniejszego

    • 8 10

  • Mam wrażenie że zdjęcia propozycji kulinarnych są robione pod klientow którzy nie chca się najeść tylko wrzucać zdjęcia lanczu na Instagrama:)?

    • 15 7

  • Drożdżowe bym zjadła.

    • 10 2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane