• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Ranking: Najlepsze restauracje w Trójmieście

OSA
1 czerwca 2019 (artykuł sprzed 5 lat) 
Najnowszy artykuł na ten temat Ranking 2024: najlepsze restauracje w Trójmieście
Top podzielony jest na dwie części: trzy najlepsze obiekty w całym Trójmieście oraz zestawienie zwycięzców w Gdańsku, Gdyni i Sopocie. Na zdjęciu: obiad w restauracji Rada Miasta. Top podzielony jest na dwie części: trzy najlepsze obiekty w całym Trójmieście oraz zestawienie zwycięzców w Gdańsku, Gdyni i Sopocie. Na zdjęciu: obiad w restauracji Rada Miasta.

Ranking najlepszych miejsc to nowy comiesięczny cykl, w którym prezentujemy najlepsze trójmiejskie firmy z katalogu Trojmiasto.pl. W zestawieniu pod uwagę bierzemy głównie ocenę czytelników oraz dodatkowo liczbę ocen i ich aktualność. Każdy ranking przygotowywany jest na koniec miesiąca. Prezentujemy majowe zestawienie najlepszych restauracji. W przyszłym miesiącu opublikujemy ranking pizzerii. Nowe podsumowanie zawsze w pierwszy dzień miesiąca o godz. 11:00



Ranking obiektów wyliczany jest na podstawie:

  • średniej oceny w danej kategorii (min. trzy oceny)
  • liczby ocen (im więcej, tym wyższy wynik)
  • aktualności ostatniej opinii (z ostatniego miesiąca)
  • prezentacji na stronach portalu Trojmiasto.pl.

Każdemu obiektowi przeliczana jest ocena w skali 1 do maksymalnie 10 punktów. Opinie klientów w największym stopniu decydują o pozycji w rankingu. Nasz dział moderacji dokłada wszelkich starań, by oceny były wiarygodne.

Top podzielony jest na dwie części: trzy najlepsze obiekty w całym Trójmieście oraz zestawienie zwycięzców w Gdańsku, GdyniSopocie.

Top 3: Najlepsze restauracje w Trójmieście



1

Restauracja Fino

Gdańsk, Grząska 1
9,6/10
20 ocen

2

Restauracja Nowosopocka

Sopot, Emilii Plater 7/9/11
9,5/10
15 ocen

3

Majolika

9,5/10
0 ocen

pełny ranking restauracji

Najlepsze restauracje Gdańsk



Restauracja Fino

Gdańsk, Grząska 1
9,6/10
20 ocen

Majolika

9,5/10
0 ocen

Malinowy Ogród

9,5/10
1 ocena

pełny ranking restauracji


Najlepsze restauracje Gdynia



Oberża 86

Gdynia, Starowiejska 30
9,5/10
46 ocen

Sztuczka

9,1/10
0 ocen

Hashi Sushi

Gdynia, Jana i Jerzego Przebendowskich 38
8,8/10
0 ocen

pełny ranking restauracji


Najlepsze restauracje Sopot



Restauracja Nowosopocka

Sopot, Emilii Plater 7/9/11
9,5/10
15 ocen

Restauracja Manca

9,5/10
54 oceny

Sztuczka Bistro

Sopot, gen. Józefa Bema 6
9,4/10
25 ocen

pełny ranking restauracji


Wpis zachęcający do głosowania Wpis zachęcający do głosowania
Niektóre trójmiejskie restauracje podeszły do rankingu z iście sportowym zacięciem. Np. sieć burgerowni Billy's American Restaurants zachęciła swoich klientów na Facebooku do oceny restauracji, nawet kilkoma wpisami. Nasz dział moderacji zweryfikował pozytywnie większość nowych głosów, choć zablokował cztery oceny. Akcja promocyjna Billy's co pozwoliła znacznie poprawić notowania tych restauracji w rankingu.

Czekamy na kolejne wasze opinie i oceny. Zachęcamy do oceniania kolejnej kategorii Pizerrie. Ranking najlepiej ocenianych pizzerii opublikujemy pierwszego dnia miesiąca (1 lipca godz. 11:00).

OSA

Opinie (109) ponad 20 zablokowanych

  • Chleb i Wino

    Polecam!!

    • 2 1

  • (6)

    Brakuje pizzerii stella del nord oliva, pyszna pizza, i mandu pierogi bardzo smaczne.

    • 10 30

    • w Mandu niestety

      trafiają się nieświeże wyroby. Kupiłam raz na wynos, a kiedy w domu otworzyłam farsz był spleśniały.

      • 1 0

    • (1)

      stella del nord to jedna ze słabszych pizz w trojmiescie, sprawdz alchemie wina lub zajezdnie, lub czerwony piec w slonym spichlerzu - szybko o stelli zapomnisz

      • 0 0

      • Najlepsza jest Włoszczyzna na Morenie.

        A Stella del nord je ok, ale dosć droga.

        • 1 0

    • (1)

      akurat mandu to taka sama masówka jak manekin w tej chwili, chociaz w manekinie nadal można dobrego naleśnika zjeść :)

      • 13 7

      • Juz nie mozna i to od dawna...

        • 8 0

    • I Maka z Oliwy jeszcze trzeba było dodać albo jakiś bar mleczny.

      • 18 3

  • Rankingi rankingami, a wiadomo, że na pizzę chodzi się tam, gdzie mają piec opalany drewnem (10)

    Nie wiem jak można jeść placki z pieca elektrycznego :/

    • 24 34

    • Haha (2)

      Głupi jesteś, pizzy w smaku nie rozróżniasz czy z pieca drewno czy elektryk

      • 6 1

      • Nie odróżniam? (1)

        To teraz wiem czemu żrecie najgorszy szajs z maka czy z biedry, skoro nie czujecie różnicy pomiedzy pizzą z pieca elektrycznego i opalanego drewnem. Z zamkniętymi oczami odróżnię w 5 sekund która jest która

        • 2 5

        • My tu na poważnie, a ty sobie jaja robisz.

          • 4 0

    • co za bzdura. Obecnie piece elektryczne mają takie parametry, że robisz prawdziwą włoską pizze (4)

      Jaką robią np La Cucina, Bresno itd. Piec opalany drewnem jest potrzebny tylko wtedy gdy robisz typową napoletane czyli duże ranty i cienkie ciasto z dużą ilościa sosu pomidorowego po środku, ale tak to jest jak znawcy się odzywają.

      • 16 5

      • Bzdury. Nie chodzi o temperaturę, tylko o aromat mądrale (1)

        • 1 3

        • Aromat czego? Przypalenia? To i bez drewna.

          • 2 1

      • Z elektryka tez zrobisz. Potrzeba temp min 450 i pizza 90 sec się piecze

        • 1 1

      • Haha, znafca się znalazł. Neapolitane robi się też w piecu elektrycznym. Tylko temperatura ma znaczenie. Piece opalanie drewnem nadają jedynie odpowiedni aromat.

        • 11 3

    • Normalnie smakoszu

      • 1 1

    • mozna,bo to nie dla du.......

      • 2 4

  • Ranking? (2)

    Ten Wasz ranking to farsa. Zupełnie nie odzwierciedla upodobań klientów. Rozumiem że ktoś zapłacił za takie zestawienie?

    • 44 7

    • Przecież to jest na podstawie opinii użytkownikow portalu. Coś cię ugryzło czy musiałeś sie przypier...

      • 1 0

    • Absurd

      Zgadzam się z powyższym....

      • 3 0

  • Yyy (1)

    O Fino nigdy nie słyszałam. Wchodzę na google a tam tylko 15 opinii. Trochę mało wiarygodny ranking. W Sopocie jedyne dobre miejsce gdzie można zjeść to Śliwka w kompot. I nie, nie pracuje tam. Nie robie reklamy. Na szczęście pożegnalam prace w gastro kilka lat temu :)

    • 3 3

    • Bardzo się cieszę, że mało ludzi słyszało o Fino

      Tłok by się zrobił, a tak znakomitej knajpie to mogłoby zaszkodzić...

      • 0 3

  • (2)

    A od kiedy Pinata jest restauracją. To jakaś nowość

    • 30 2

    • To taki (1)

      Prosty bar

      • 4 0

      • i w dodatku nie najlepszy :(

        • 2 1

  • Nowosopocka???

    To chyba żart. Nadęta atmosfera, mierne jedzenie, drogo i bez klimatu. Wolę bar przystań lub... cokolwiek. A ranking na podstawie 4 opinii to kompromitacja. Gdyby to jeszcze autorytety kulinarne oceniały, a to pracownicy.

    • 4 0

  • Kiedyś chodziłem do Pueblo (14)

    ale po paru odzywkach , przestałem

    • 57 5

    • kiedyś pracowałam jako kelnerka, ale przestałam.... (8)

      ...Po paru odzywkach klientów, którzy wydadzą 150 zł na 2 os i myślą że są królami świata bo stać ich raz na miesiąc na knajpę. hahaha

      Albo niemieckie studenciaki z 7 gr napiwku. Jedyne co mi przyszło do głowy to "oh, keep the rest, please ;)"

      Napiwki przewyższają pensję nawet trzykrotnie, ale za te nerwy, brak snu i wieczny stres to już nie praca dla mnie. Za stara jestem. I zbyt wygodna.

      • 14 27

      • (2)

        Nie "keep the rest" tylko "keep the change".
        Może dlatego tylko 7 groszy?

        • 49 1

        • (1)

          I mean "the rest of my tip, you german grinch" A taki policzek w cale nie boli, tylko śmieszy. Uwierzcie mi, dobry kelner wie przy kim ma się gimnastykować i gdzie roztaczać swój urok osobisty. Dobre jedzenie, wspaniale udekorowane napoje i uczciwy pracodawca tylko ułatwiają pracę. Utrudniają ją roszczeniowi naburmuszeni klienci, ich niegrzeczne dzieci i ... brak dystansu do samego siebie.

          • 10 15

          • to byś się zdziwiła malutka bo jestem gburem i chodzę do knajp w dżinsach, czapce z daszkiem i bluzie z kapturem, ale napiwki daję hojne, wracam do knajp z miłą obsługą, dobrą, kompetentną i dobrym jedzeniem a takie larwy studiujące zaocznie w Ateneum a potem dorabiające w knajpach oceniają mnie zazwyczaj przeciętnie, potem jest im głupio, że za poświęcone mi 10 min dostają kilka stawek godzinowych napiwku

            • 6 2

      • "keep the rest" :D

        Czy to znaczy "kipuj w restauracji" ? :D

        • 6 0

      • (2)

        Mam nadzieję, że już nie pracujesz jako kelnerka. Nadajesz się jedynie do szatkowania cebuli na Kababa.

        • 31 6

        • Taa..ale z angielskim to zalatwila glupka

          • 2 2

        • liczę hajsy

          • 2 1

      • I masz racje i nie masz

        Co do napiwków- są dobrowolne. Siedem groszy od studenciakow to w sumie jakby policzek, a może próba zakomunikowania, ze obsługa jest kiepska?
        Czy klient płaci co tydzień 600zl czy raz w miesiącu 150 zł to niestety, śle nie twój biznes. Do twoich obowiązków należy obsłużyć każdego klienta z uśmiechem, bo to klient. Kultura i etyka zawodu oraz jego charakter tego wymagają.

        • 43 3

    • (1)

      hehe , mam takie samo zdanie, aroganccy kelnerzy

      • 24 3

      • Pamiętam aroganckiego kelnera, starego górala, z wysokogórskiej miejscowości Ząb. Aż miło się jadło. Tak mi doprawił dania tym dowcipem że wyszliśmy z knajpy najedzeni, zadowoleni i uchachani. Ludziska, więcej dystansu, na każdą odzywkę można odpowiedzieć ciętym dowcipem. (Grunt żeby nie być po prostu chamskim). Wilk syty, owca cała :D

        • 4 17

    • potwierdzam (1)

      prawie 20 lat temu po otwarciu byla to byla jedna z lepszych knajp w Gdyni, a nawet Trojmiescie, ostatnio jednak zarcie slabe, a kelnerzy to przypadkowa mlodziez, bardzo sie zawiodlem

      • 22 3

      • Niestety muszę się zgodzić :(

        Gdy pueblo powstało to przez wiele lat była to moja jedyna ulubiona restauracja w całym trójmieście. Teraz jedzenie słabe a obsługa jeszcze gorsza. Spotkałam się z ogromnym chamstwem i w Gdyni w Gdańsku. Najgorsza jest stara kadra. Pozjadali wszystkie rozumy i się wywyższają jakby byli jakimiś prezesami. Najgorszy to chyba manager z Gdańska.

        • 26 2

    • do gdańskiego czy gdyńskiego? ja byłem tylko raz w gdyńskim i niestety ale dostaliśmy potrawy mniej meksykańskie niż moje kuchenne wytwory, słabizna taka, że szkoda gadać

      • 22 4

  • Malinowy Ogród (1)

    Ha Ha Ha
    Kto to ocenia?:D

    • 7 0

    • Dobre jaja... malinowy ogrod

      • 2 0

  • Ludovisko w Hali Olivia (1)

    W moim odczuciu powinna się tu znaleźć .

    • 2 13

    • Hahahahahahahahahahaha ludpvisko?

      • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane