- 1 Nowe lokale: od Marrakeszu po homary (38 opinii)
- 2 Trójmiasto w przewodniku Michelin (74 opinie)
- 3 Co Polacy jedzą na śniadanie? (97 opinii)
- 4 Pierogi i Goldwasser najlepsze na świecie (39 opinii)
- 5 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (72 opinie)
Magda Gessler otwiera rybną restaurację w Gdyni
Restauracja Porto Santo by Magda Gessler znajdować się będzie w budynku Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 . Wcześniej lokal zajmowała restauracja Open Kitchen.
Informacja o tym, że restauratorka i telewizyjna celebrytka Magda Gessler otwiera restaurację w Gdyni, pojawiła się w mediach z początkiem kwietnia. Nikt jednak nie wiedział, w którym miejscu gospodyni "Kuchennych Rewolucji" planuje otworzyć lokal - wspominano wyłącznie o Kamiennej Górze.
Jak ustaliliśmy w dwóch niezależnych źródłach związanych z kompleksem mieszkalno-usługowym Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 Porto Santo by Magda Gessler - bo tak będzie nazywać się lokal - ma być zlokalizowany na parterze budynku. Bywalcy gdyńskich restauracji dobrze znają tę lokalizację - wcześniej działał tutaj lokal Open Kitchen, a po sąsiedzku z powodzeniem funkcjonują Marmolada Chleb i Kawa oraz Falla.
Obecnie w lokalu trwają prace wykończeniowe, a przez okna można zobaczyć pierwsze elementy wystroju - m.in. wiszące w wielu miejscach srebrne ozdoby w kształcie ryb i owoców morza. Nie powinno to dziwić, bo Gessler w przesłanym do agencji informacyjnej Newseria Lifestyle tłumaczyła, że Porto Santo będzie restauracją rybną, dla której inspiracją były lokale rybne z Hiszpanii czy Portugalii.
- Będzie to typowa rybna restauracja, taka jakiej w Polsce jeszcze nie było, gdzie ryby będą leżeć na lodzie - będzie można je wybrać, zważyć, każdy będzie wiedział, czy to jest ta ryba, a nie przyniesiona z zaplecza - mówiła restauratorka.
Nie wiadomo, czy zapowiadany na koniec kwietnia termin otwarcia lokalu zostanie utrzymany. Udało nam się natomiast ustalić, że szefem kuchni Porto Santo będzie Bartosz Rozbiegała, który przez kilka lat kierował kuchnią w restauracji Hotelu Kozi Gród w Pomlewie pod Gdańskiem. Obecnie kompletuje załogę do Porto Santo.
Miejsca
Opinie (235) ponad 50 zablokowanych
-
2018-04-28 08:13
?
Otwarte już?
Pójdę z ciekawości- 1 0
-
2018-04-28 00:10
Tylko niech nie mówi że te ryby są z Bałtyku.
W kazdej smarzalni na całym wybrzeżu polecają rybkę prosto z kutra od "naszych rybaków"
W naszych wodach nie ma tylu ryb!- 1 1
-
2018-04-25 11:11
pytanie (2)
Czy to jest ta siostrzyczka wojującego socjalisty?
- 22 12
-
2018-04-27 22:39
Tak Gesslerowa to siostra wojującego socjalisty Gesslera
- 1 0
-
2018-04-26 06:23
Tak, No i?!
- 1 0
-
2018-04-27 15:44
Ciekawe jakie ceny beda? Jak pączek u pani gessler kosztuje 9,-
TATATA
- 0 2
-
2018-04-25 10:59
Tfu... (2)
Przeważać będą dania z odpadków z koszernego stołu.
- 75 69
-
2018-04-27 15:26
Ale wyszło polactwo sfrustrowane komentować hahaha
- 2 1
-
2018-04-26 13:14
i włosy we wszystkich daniach - po coś są czepki i czapki kucharskie - no ale do tego trzeba być kucharzem i mieć szacunek do swoich klientów a nie lansować się nawet na zapleczu
- 5 4
-
2018-04-25 10:42
ona da tylko nazwisko, przecież nie będzie tam gotować. (9)
nie ma na to czasu.
- 193 9
-
2018-04-25 13:14
Z tego też powodu będę ten przybytek omijał (1)
- 15 8
-
2018-04-27 15:25
Ha ha ha bo cię nie stac
- 2 2
-
2018-04-25 11:24
FAKT (1)
i sama nie umie gotować !@#$%
- 15 10
-
2018-04-27 15:24
Durniu. Umie i to rewelacyjnie
- 2 1
-
2018-04-25 20:52
Tytuł
Dlatego jest nazywana restauratorką, a nie szefem kuchni lub kucharką. Wystarczy, że ma smak i zna się na tworzeniu wystroju i wie jak szukać utalentowanych ludzi. Te cechy wystarczą dla dobrego restauratora.
- 10 7
-
2018-04-25 11:33
(2)
Co ona ma dawać? Nazwisko sama dostała, po mężu.
- 27 4
-
2018-04-25 11:40
to polskie nazwisko? (1)
- 6 14
-
2018-04-25 13:48
Z idisz
- 12 1
-
2018-04-25 11:10
i całe szczęście
- 20 10
-
2018-04-27 14:39
Niech się trzyma zdaleka od Gdańska.........
- 0 4
-
2018-04-27 10:23
"taka jakiej w Polsce jeszcze nie było, , (1)
gdzie ryby będą leżeć na lodzie - będzie można je wybrać, zważyć.."
Z tego co mi wiadomo, to sama MG w rewolucjach wprowadziła tę zasadę w gdańskiej restauracji... więc nie taka jedyna..- 2 0
-
2018-04-27 14:23
może "ryby tanczą na lodzie". To byłby wypas. wchodzisz do knajpy i ryby tanczą. Najgorsza para ląduje
u kucharza, a pozniej na talerzu. kuchnia z atrakcjami
- 0 0
-
2018-04-27 14:21
uuuu madzia otwiera knajpe. ciekawe czy zdaje sobie sprawę, że zmotoryzowany klient raczej nie wpadnie
na dewolajonwsosonpieczarkonizkrtoflon.
- 0 2
-
2018-04-27 13:36
Marcin_Gd
I dobrze bo w Gdyni kiepsko gotują.
- 0 4
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.