• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Magda Gessler otwiera rybną restaurację w Gdyni

Łukasz Stafiej
25 kwietnia 2018 (artykuł sprzed 6 lat) 
Magda Gessler w Gdyni otworzy restaurację rybną o nazwie Porto Santo. Magda Gessler w Gdyni otworzy restaurację rybną o nazwie Porto Santo.

Restauracja Porto Santo by Magda Gessler znajdować się będzie w budynku Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 zobacz na mapie Gdyni. Wcześniej lokal zajmowała restauracja Open Kitchen.



Informacja o tym, że restauratorka i telewizyjna celebrytka Magda Gessler otwiera restaurację w Gdyni, pojawiła się w mediach z początkiem kwietnia. Nikt jednak nie wiedział, w którym miejscu gospodyni "Kuchennych Rewolucji" planuje otworzyć lokal - wspominano wyłącznie o Kamiennej Górze.

Jak ustaliliśmy w dwóch niezależnych źródłach związanych z kompleksem mieszkalno-usługowym Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 zobacz na mapie Gdyni Porto Santo by Magda Gessler - bo tak będzie nazywać się lokal - ma być zlokalizowany na parterze budynku. Bywalcy gdyńskich restauracji dobrze znają tę lokalizację - wcześniej działał tutaj lokal Open Kitchen, a po sąsiedzku z powodzeniem funkcjonują Marmolada Chleb i Kawa oraz Falla.

W lokalu przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 wcześniej działała restauracja Open Kitchen. W lokalu przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 wcześniej działała restauracja Open Kitchen.
Obecnie w lokalu trwają prace wykończeniowe, a przez okna można zobaczyć pierwsze elementy wystroju - m.in. wiszące w wielu miejscach srebrne ozdoby w kształcie ryb i owoców morza. Nie powinno to dziwić, bo Gessler w przesłanym do agencji informacyjnej Newseria Lifestyle tłumaczyła, że Porto Santo będzie restauracją rybną, dla której inspiracją były lokale rybne z Hiszpanii czy Portugalii.

- Będzie to typowa rybna restauracja, taka jakiej w Polsce jeszcze nie było, gdzie ryby będą leżeć na lodzie - będzie można je wybrać, zważyć, każdy będzie wiedział, czy to jest ta ryba, a nie przyniesiona z zaplecza - mówiła restauratorka.
Nie wiadomo, czy zapowiadany na koniec kwietnia termin otwarcia lokalu zostanie utrzymany. Udało nam się natomiast ustalić, że szefem kuchni Porto Santo będzie Bartosz Rozbiegała, który przez kilka lat kierował kuchnią w restauracji Hotelu Kozi Gród w Pomlewie pod Gdańskiem. Obecnie kompletuje załogę do Porto Santo.

Miejsca

  • Santo Porto Gdynia, Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10

Opinie (235) ponad 50 zablokowanych

  • Specjalność zakładu

    Flądra napromieniowana pozostałościami po 2 wojnie światowe, dorsz co żywi się tym, co turyści do morza w sezonie letnim wpuszczą i pstrąg z Raduni. A i zapomniałem, najnowszy wynalazek Związku Radzieckiego- babka bycza.

    • 1 4

  • (1)

    PIS ma Pawłowicz
    TVN ma Gessler.

    Ten sam typ kobiety.

    • 6 3

    • tylko Pawłowicz bardziej naturalna kobieta a Gessler zrobiona z doczepianymi wlosami

      • 0 1

  • Kozi Grod, Kozi Grod, znam

    Nie wiem, ale zarcie jak pamietam bylo tam do bani. Jezeli to ten sam szef kuchni, to wspolczuje Pani Magdzie. Albo szybko dojdzie do zmiany, albo klapa.

    • 3 3

  • Nie pójdzie jej

    Nie da rady się wkleić w Gdynię.
    Za cienka jest

    • 4 2

  • Nie , dziękuję. Miałbym wciąż wrażenie, że jest włos w sosie.

    • 3 3

  • Ja czekam na pieczonego szczura

    • 2 3

  • bedzie miejsce do lansu. (6)

    • 86 19

    • ona nie musi się lansować , czyżby zawiść Tobie d*pkę zżerał (5)

      • 7 25

      • Aniu (3)

        Nie chodzi o lans Geslerowej , tylko autora.
        Nie zaskoczyłaś.

        • 19 2

        • (2)

          Nie ałtora a tyh co tam przyjadą i zaparkują. Przez szklane ściany będzie ładny widok na brudne lizingowane auto klasy wyrzszej.

          • 9 1

          • jak leasing to i na myjnie styka (1)

            • 2 0

            • no tak, ale zazdrość to ciężka rzecz

              • 0 0

      • Aniu

        Nie chodzi o lans Geslerowej , tylko autora.
        Nie zaskoczyłaś.

        • 9 3

  • celebrtka czy restoratorka dla mnie zwykle zero

    programiki jej produkcji w tvn to zwykla farsa za kase jak wojewodzkiego ale plebs bije brawa

    • 12 5

  • Niestety, ale to jak ona się zachowuje w kuchennych rewolucjach skutecznie mnie odstrasza od niej i jej restauracji. Przecież ta kobieta nie ma za grosz kultury i szacunku do ludzi, upokarza ich na każdym kroku przed całą widzami. Nie rozumiem jak komuś może się to podobać i jak ludzie ją zapraszają do swoich lokali..

    • 11 4

  • to jest wiadomosc dnia (14)

    trzeba sie wybrac do tej restauracji by zobaczyc na wlasne oczy magde i jak smakuja jej specyfiki.

    • 95 164

    • Taaaaa już (6)

      ją tam zobaczysz....

      • 31 0

      • wczoraj ją tam widziałem, jak wchodziła (1)

        do środka. Przyjechała Ferrari Yellow Bahama.

        • 2 11

        • Resory wytrzymały?

          • 6 1

      • Tak, bendę tam czasem wpadać. (3)

        W cale nie tak rzadko.

        • 4 6

        • kasa (1)

          To weź ze sobą 500 stów na obiad

          • 1 0

          • 500 stów to 50 tysięcy złotych...myślisz ze az tak drogo tam będzie?

            • 7 2

        • ale w milimetry trochę gęściej?

          • 1 0

    • (1)

      Hał macz jedna porcja śledzia...................

      • 17 0

      • Odpowiadam

        Es macz es ju ken!!

        • 0 0

    • Magdy tam nie zobaczysz A ceny będą z kapelusza. (1)

      Mały kawałek dorsza za 100zł.

      • 15 1

      • Bez dodatków.

        • 12 0

    • To Magda jest ryba?!

      • 1 0

    • Jedzenie prawem, nie towarem! xD

      • 4 0

    • ...

      a będą tam kuchenne rewolucje?

      • 37 2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane