• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Magda Gessler otwiera rybną restaurację w Gdyni

Łukasz Stafiej
25 kwietnia 2018 (artykuł sprzed 6 lat) 
Magda Gessler w Gdyni otworzy restaurację rybną o nazwie Porto Santo. Magda Gessler w Gdyni otworzy restaurację rybną o nazwie Porto Santo.

Restauracja Porto Santo by Magda Gessler znajdować się będzie w budynku Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 zobacz na mapie Gdyni. Wcześniej lokal zajmowała restauracja Open Kitchen.



Informacja o tym, że restauratorka i telewizyjna celebrytka Magda Gessler otwiera restaurację w Gdyni, pojawiła się w mediach z początkiem kwietnia. Nikt jednak nie wiedział, w którym miejscu gospodyni "Kuchennych Rewolucji" planuje otworzyć lokal - wspominano wyłącznie o Kamiennej Górze.

Jak ustaliliśmy w dwóch niezależnych źródłach związanych z kompleksem mieszkalno-usługowym Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 zobacz na mapie Gdyni Porto Santo by Magda Gessler - bo tak będzie nazywać się lokal - ma być zlokalizowany na parterze budynku. Bywalcy gdyńskich restauracji dobrze znają tę lokalizację - wcześniej działał tutaj lokal Open Kitchen, a po sąsiedzku z powodzeniem funkcjonują Marmolada Chleb i Kawa oraz Falla.

W lokalu przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 wcześniej działała restauracja Open Kitchen. W lokalu przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 wcześniej działała restauracja Open Kitchen.
Obecnie w lokalu trwają prace wykończeniowe, a przez okna można zobaczyć pierwsze elementy wystroju - m.in. wiszące w wielu miejscach srebrne ozdoby w kształcie ryb i owoców morza. Nie powinno to dziwić, bo Gessler w przesłanym do agencji informacyjnej Newseria Lifestyle tłumaczyła, że Porto Santo będzie restauracją rybną, dla której inspiracją były lokale rybne z Hiszpanii czy Portugalii.

- Będzie to typowa rybna restauracja, taka jakiej w Polsce jeszcze nie było, gdzie ryby będą leżeć na lodzie - będzie można je wybrać, zważyć, każdy będzie wiedział, czy to jest ta ryba, a nie przyniesiona z zaplecza - mówiła restauratorka.
Nie wiadomo, czy zapowiadany na koniec kwietnia termin otwarcia lokalu zostanie utrzymany. Udało nam się natomiast ustalić, że szefem kuchni Porto Santo będzie Bartosz Rozbiegała, który przez kilka lat kierował kuchnią w restauracji Hotelu Kozi Gród w Pomlewie pod Gdańskiem. Obecnie kompletuje załogę do Porto Santo.

Miejsca

  • Santo Porto Gdynia, Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10

Opinie (235) ponad 50 zablokowanych

  • Jak na Panią Magde wybrala malo atrakcyjne miejsce na restauracje...

    • 3 1

  • Porto Santo (3)

    A dlaczego taka wymyślna nazwa, a nie typu "śledzik raz", "śledź i cebula", "ryba zmoża"???
    Jakoś w rewolucjach takie nazwy jak jej restauracji to szybko zmienia na bardziej "swojskie"...

    • 40 3

    • taki myk (1)

      Słusznie hehe! Albo czemu nie "Śledziem w pysk?!" albo "Walitu Rybą".
      Ano Porto Santo oznacza, że nazwa zobowiązuje, czyli że ceny będą jak Portugalii.

      • 5 0

      • Albo" pod zdechłą rybą"

        • 0 0

    • Załóż swoją knajpę i nazwij jak chcesz może być

      Atelier maruda albo porto zerro

      • 1 1

  • (16)

    Lubię Gesslerową. Równa babka z cietym językiem. Jest sobą. Co do restauracji to akurat może być tak,że to co nie smakuje pani Magdzie będzie smakowało dziesięciu innym osobom i odwrotnie. Rybna restauracja super! Tylko czemu rybne knajpy nad morzem maja ceny jakby sciagały rybę co najmniej z innego kontynentu.

    • 265 131

    • Atlantyk

      Wiekszosc knakp zmawia mrozonki z atlantyku itp... Filet z dorsza jest, ale stlantyckiego

      • 1 0

    • można nie lubić Magdy gessler, można nie lubic jej programu

      ale faktem jest, że obnaża całkowicie kulisy polskiego "restauratorstwa" cwaniactwo, oszczędność, branie klienta za idiotę, który zapłaci za każdy szajs i nawet się nie zająknie. Bardzo dobrze, że ktoś wziął się za tych naszch restauratorów, szefów, bonzów biznesu.

      • 13 3

    • Dlatego, że dorsze bałtyckie są bardzo chude i mało na nich mięsa ,a fląder nie powinno się w ogóle jeść ponieważ żyją na dnie i zbierają wszystkie nieczystości .Dlatego ryby a Gdańsku są drogie bo trzeba je sprowadzć z zagranicy.

      • 4 4

    • (9)

      Nie lubię Gesslerowej. Prosta babka z chamskim językiem. Być może jest sobą, ale to oznacza, że jest pozbawiona kultury. Być może to tylko poza wykreowana na potrzeby produkcji TV, ale skoro zgodziła się zrobić z siebie chamkę, to musi się liczyć z tym, że taki wizerunek do niej przylgnie.

      • 93 24

      • Racja.Jakże cienka jest linia między szczerością a bezczelnością

        • 3 0

      • Mało oryginalny jest ten Twój wpis. (4)

        • 15 48

        • Ikona

          Piotr Ikonowicz to nie jest jej brat?

          • 10 1

        • Szczerość (2)

          Mnie się bardzo podoba ten wpis, mam takie same zdanie. Uważam że Pani G. wykreowała się na chamkę bez kultury.

          • 59 10

          • Opinia psyhiatry (1)

            Ona się nie wykreowała. Ona jest chamką

            • 25 9

            • Chamstwo należy tępić a nie promować

              Nie zostawię u chama ani grosza choćby podawała nektar i ambrozję! Nie przejdzie mi przez gardło jedzenie okupione poniżaniem innych ani okraszone ku..wami i innymi bluzgami geslerowej.

              • 21 7

      • Zgadzam sie w pelni (2)

        Program w TVN przerodzil sie z czego co ogladalo sie milo i przyjemnie w kolejny pseudo raelity serial w stylu "Szpital" czy "Szkola". Widownia pozada taniej i wulgarnej sensacji,gdyz bez przeklenstw i chamstwa program przechodzilby bez echa.

        • 35 1

        • (1)

          widownia ?? to raczej stacje telewizyjne, producenci programów, widzowie tylko oglądają co im TV serwuje...

          • 14 4

          • A myślisz, że TV siedzi w próżni?

            Badają, co ludzie chcą oglądać, im większa oglądalność, tym więcej zysku z reklam.

            • 14 0

    • bo tak własnie jest .... nie sciaga sie ryb z Bałtyku :)

      • 5 0

    • bo ściągają

      • 2 0

    • Opinia psyhiatry

      Gesslerowa jest okropna. Na pewno też jest taka normalnie, bo żaden uprzejmy człowiek nie umiałby tak zagrać i wczuć się w rolę jak ona.
      Kobiety się naoglądają jej zachowań, kopiują je, wnoszą do własnych domów, a to tylko prowadzi do rozwodu, bo jak moja żona zaczęłaby się zachowywać jak Gesslerowa, to ani dnia bym z nią nie wytrzymał.

      • 28 12

  • co ta kobieta może wiedzieć o żarciu ? jak ...

    widać nie ma pojęcia o elementarnych zasadach estetyki i higieny albo po prostu arogancko ma je w dud.pie - tworząc na kuchni te swoje kulinarne dzieła" . z racji wykształcenia ,wieloletniej praktyki i wykonywanej pracy posiadam b.szeroką wiedze oraz znajomośc w dziedzinie gastronomii , kulinariów i sztuki sporządzania i ich podawania. To co pokazuje ta kobieta to jedno wielkie obrzydlistwo !- Żaden porządny szef nie wpuścił by jej na kuchnie bez upiętych i schowanych pod czepkiem włosów , bez kitla i z wystrojonymi w biżuterie rękami ! . Czy to aż tak wielki problem dla stacji TV która ciągle ją lansuje i pokazuje aby podczas jej pokazów była ona właściwie przyodziana ? , jest to jawne lekceważenie widzów ! , jak by to wygłądało gdyby np. spiker TV występował w kalesonach ?...

    • 14 5

  • Tylko dlaczego z zagraniczną nazwą?

    Nie mam nic przeciwko zagranicznym restauracjom ale za granicą. Dlaczego się przyzwyczailiśmy do nadawania w Polsce obcych nazw?

    • 9 1

  • A będzie koszerne? (1)

    bom głodny

    • 20 15

    • Zapytaj swojego mame i tate

      • 1 0

  • O matko...tej jeszcze tam brakowało. (3)

    • 144 44

    • małolactwo (2)

      Jak byś zjadł choć raz w Jej restauracji to byś głupot nie wypisywał. A głównie to sprawa knajpy i kucharza czyli super bo będzie smacznie świeżo i w dobrej cenie

      • 4 20

      • Co ty tam wiesz...tyle co zjesz (1)

        Środowisko restauratorów kręci z Geslerowej bekę. Gwiazda TV się znalazła, kreatorka smaków :D.

        • 14 1

        • Ci sami którzy sprzedają knoty?!

          • 2 3

  • Wszędzie ta Magda Ikonowicz, aż się boję lodówkę otworzyć... Gdynia bez niej była takim fajnym miastem, a teraz nabierze tego warszawskiego lanserskiego smrodku.

    • 3 5

  • Jak porcja bedzie za15 zlotych to wpadne

    • 3 3

  • "...Będzie to typowa rybna restauracja, taka jakiej w Polsce jeszcze nie było..."

    Czyli do tej pory w Polsce były tylko nietypowe restauracje rybne?! Atrakcją będzie jedzenie ryb ważonych osobiście przez każdego? To chyba podziękuję...

    • 2 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane