Wiadomości

SurfBurger zaprasza na Abrahama w Gdyni


Zaczynali od foodtrucków, zrobili furorę w Gdańsku, a kilkanaście dni temu otworzyli pierwszy lokal w Gdyni. SurfBurger zaprasza smakoszy na ul. Abrahama 11 zobacz na mapie Gdyni w ścisłym centrum miasta.



SurfBurger działa na rynku już blisko trzy lata i zdążył wyrobić sobie markę wśród miłośników dobrego jedzenia. Firma założona przez Łukasza Wingerta i Wojciecha Kamińskiego startowała od foodtrucka - jednego z pierwszych w Trójmieście. Za tym poszedł pierwszy lokal stacjonarny na Morenie, kolejne foodtrucki odwiedzające przeróżne imprezy w Trójmieście i trzy następne bary, w tym jeden w ścisłym centrum Gdańska.

Od kilkunastu dni dań serwowanych pod marką SurfBurger można spróbować w centrum Gdyni, przy ul. Abrahama 11 zobacz na mapie Gdyni. Choć lokal został niedawno otwarty, już wzbudza zainteresowanie mieszkańców i to nie tylko tych młodych.

- Wielu jest oczywiście zachęconych marką SurfBurgera znaną z Gdańska, ale widać, że sporo osób je u nas po raz pierwszy. Chcemy stawiać na jakość, więc liczymy, że będą z chęcią do nas wracali. Ulica Abrahama ma rosnący potencjał jako miejsce spotkań. Mamy nadzieję to wykorzystać - opowiada Kuba Szyniec, prowadzący SurfBurger w Gdyni.
Stali klienci doskonale wiedzą, czego spodziewać się po jedzeniu z SurfBurgera: podstawowa oferta, czyli bułki z wołowiną na kilka sposobów, to główny element menu. Nie inaczej jest w Gdyni. W barze zjemy Speciala (16 zł), Karmela z norweskim kozim serem karmelowym (19 zł), Słodkiego Górala z oscypkiem i borówką (18 zł) czy Wege z kotletem orzechowo-warzywnym (17 zł).

Razem do wyboru jest 12 burgerów, w tym cieszący się niesłabnącą popularnością Burger Dziki.

- Nasze burgery to zawsze stuprocentowa wołowina, codziennie wypiekane pełnoziarniste bułki na naturalnym zakwasie, świeże nieprzetworzone i "niepryskane" warzywa oraz własne sosy - zachwalają przedstawiciele restauracji.
Dostępne są również pankejki (15 zł), czyli pulchne naleśniki w stylu amerykańskim, które serwuje się na słodko, m.in. z truskawkowymi piankami, cukierkami, masłem orzechowym, ciasteczkami i czekoladą lub boczkiem i bananem oraz frytki.

Do picia można wybrać napoje FritzKola nie zawierające konserwantów ani sztucznych barwników, będące zdrową alternatywą dla korporacyjnych marek, soki albo wodę.

W gdyńskim SurfBurgerze - podobnie jak w gdańskich lokalach - serwowane jest również piwo. Na razie w ofercie są doskonałe piwa czeskie, wkrótce będą także polskie rzemieślnicze.

- Zapraszamy na wieczorne spotkania ze znajomymi. Transmitujemy też wydarzenia sportowe. Lokal otwarty jest do godz. 22, a w piątki i soboty godzinę dłużej - zachęca Kuba Szyniec.
Od poniedziałku do czwartku lokal jest czynny od godz. 11 do 22. W piątki od 11 do 23, w soboty od 12 do 23, a w niedzielę od 12 do 22. Z gdyńskiego lokalu można zamówić jedzenie także przez telefon, dzwoniąc pod numer telefonu 58 355 22 00. Po szczegóły na temat promocji i wieści warto zaglądać na stronę SurfBurger Abrahama na Facebooku.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Opinie (44) 5 zablokowanych

  • Słabizna (4)

    Słabizna są lepsi...

    • 23 19

    • Konkurencja lepsza

      Niestety surfburger przegrywa z najbliższymi sąsiadami (Carmnik, Sródmieście)...
      Wystrój to tylko mała modyfikacja zastanego lokalu, nic specjalnego poziom niżej od bliskiej konkurencji, właściwie brak stworzonego klimatu który widoczny jest w innych miejscach...
      Sposób padania też nie zachwyca, standardowe plastikowe tacki, brak sztućców... konkurencja wypada tu lepiej...
      Najbardziej rozczarowany byłem frytkami... są dużo gorsze niż te w Carmniku i Śródmieściu (wyglądają jakby były z worka) trzeba za nie dodatkowo płacić - duże kosztują 9zł... razem z burgerem zestaw wychodzi średnio 25 zł i więcej.... i tu też konkurencja wypada lepiej bo jest tańsza i ma lepszy produkt...
      Same buły OK ale również nie są lepsze od konkurencji...
      Generalnie zamawiając podobny zestaw co w Carmniku i Śródmieściu zapłaciłem więcej dostałem nieco gorszy produkt kótry spożywałem w ewidentnie gorzej wyglądającym miejscu a sposób podania też pozostawiał sporo do życzenia... raczej już tam nie wrócę chyba że coś poprawicie i zbliżycie się poziomem do lokalnych burgerowni...

      • 14 2

    • Wyzwanie

      Poprzeczka jest zawieszona wysoko z uwagi właśnie na najbliższą konkurencję... Trudno będzie wam ja przebić z tym wystrojem i cenami... szkoda ze nie zainwestowaliście w witrynę i przedproze... z zewnątrz wygląda jak zwykły kebab... w środku już trochę lepiej ale jak na gdyńskie standardy jeżeli chodzi o nowe knajpy to trochę sztampowo to wygląda... no ale cóż... powodzenia

      • 4 0

    • (1)

      byłem, spróbowałem ale do naszej gdyńskiej Baranoli jeszcze im brakuje. I to pod względem cenowym i jakościowym.

      • 1 3

      • baranola też jest kiepska...

        • 4 1

  • Nie rozumiem fenomenu surf burgera (2)

    • 26 11

    • (1)

      Ma to samo tylko z carmnikiem, nie potrafią tam nawet zrobić średnio wysmazonego burgera, tylko wszystko na suchego kapcia robia.

      • 1 5

      • czy to po polsku?

        Chyba cos nie tak ze skladnia w twojej wypowiedzi, nie wiadomo o co chodzi?

        • 0 0

  • trzeba przyznać (1)

    Najlepsze burgery na świecie. Jakość to podstawa. Dobre mięso, bułki grahamki i sos limonkowy petarda. Cena przystępna. Polecam.

    • 15 25

    • drogo za takiego hamburgera

      W cenie 18 złotych mam kotleta z frytkami i surówkę plus picie.

      • 4 0

  • Przy Abrahama a nie na Abrahama!!!

    • 3 5

  • Drogo (1)

    Wczoraj bylem na Chełmie 20 zł a Burger taki sobie. Drożyzna

    • 17 7

    • W końcu Gdynia!

      Długo czekałem, aż otworzycie lokal w Gdyni i w końcu się doczekałem! Trzymacie poziom, a Burger z serem karmelowym nigdy mi się nie znudzi! Dzięki! :)

      • 1 3

  • Najlepszy burger (2)

    Najlepsze burgery tylko w Burgermani na Przymorzu. Wielka bułka świetne dodatki a do tego przystępna cena. Mimo długiego oczekiwania warto czekać.

    • 5 14

    • Wielka buła, dobre dotatki. A mięso??? Wyrzucasz?

      • 0 0

    • Zgadzam się

      W Burgermani jest więcej, smaczniej i taniej

      • 2 1

  • Wielki plus (1)

    Bardzo spoko szama i super obsługa...no i Skalak z kija robi robotę.

    • 10 6

    • Spoko szama...
      Rozumiem, że gimbus?

      • 2 0

  • Bardzo dobra szama (3)

    Byłem z rodzinką, bardzo pyszna szamka polecam.

    • 11 7

    • Piętro wyżej teź użyto gimbusowego słowa "szama".
      Pewnie przypadek

      • 2 0

    • za 500+ nawet ocet słodki (1)

      • 3 0

      • stac tylko bogaczy co maja 500+

        • 0 0

  • Przepyszne hamburgery i bardzo miła obsługa :)

    Z przyjemnością jadłam tam ostatnio Karmela. Na pewno zawitam jeszcze nie raz.

    • 8 6

  • super! (1)

    Gdynia trzyma poziom! Super, że w końcu otworzyliście w moim mieście. Teraz częściej mogę wpadać na dzikiego

    • 10 5

    • W końcu artykuł o Gdyni, tyle że sponsorowany

      • 2 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Rozrywka

Filmowe Trójmiasto: z wizytą u "Lokatorów"
Wspominamy: z wizytą u "Lokatorów"
Szukali sławy w telewizji. Uczestnicy "The Voice" z Trójmiasta
Uczestnicy "The Voice" z Trójmiasta

Kultura

"Sołdek" w pełnej krasie podczas remontu w doku w stoczni
"Sołdek" podczas remontu w stoczni
Szekstream rozpoczęty. Trwa Festiwal Szekspirowski online
Trwa Festiwal Szekspirowski online

Nowe lokale

Mleczna Krówka

Restauracje
Gdynia
Świętojańska 82

Morze Yoko Sushi

Sushi
Gdańsk
Kołobrzeska 63B

Husak Pizza

Pizzerie
Gdańsk
al. Grunwaldzka 28/2