SurfBurger zaprasza na Abrahama w Gdyni


Zaczynali od foodtrucków, zrobili furorę w Gdańsku, a kilkanaście dni temu otworzyli pierwszy lokal w Gdyni. SurfBurger zaprasza smakoszy na ul. Abrahama 11 zobacz na mapie Gdyni w ścisłym centrum miasta.



SurfBurger działa na rynku już blisko trzy lata i zdążył wyrobić sobie markę wśród miłośników dobrego jedzenia. Firma założona przez Łukasza Wingerta i Wojciecha Kamińskiego startowała od foodtrucka - jednego z pierwszych w Trójmieście. Za tym poszedł pierwszy lokal stacjonarny na Morenie, kolejne foodtrucki odwiedzające przeróżne imprezy w Trójmieście i trzy następne bary, w tym jeden w ścisłym centrum Gdańska.

Od kilkunastu dni dań serwowanych pod marką SurfBurger można spróbować w centrum Gdyni, przy ul. Abrahama 11 zobacz na mapie Gdyni. Choć lokal został niedawno otwarty, już wzbudza zainteresowanie mieszkańców i to nie tylko tych młodych.

- Wielu jest oczywiście zachęconych marką SurfBurgera znaną z Gdańska, ale widać, że sporo osób je u nas po raz pierwszy. Chcemy stawiać na jakość, więc liczymy, że będą z chęcią do nas wracali. Ulica Abrahama ma rosnący potencjał jako miejsce spotkań. Mamy nadzieję to wykorzystać - opowiada Kuba Szyniec, prowadzący SurfBurger w Gdyni.
Stali klienci doskonale wiedzą, czego spodziewać się po jedzeniu z SurfBurgera: podstawowa oferta, czyli bułki z wołowiną na kilka sposobów, to główny element menu. Nie inaczej jest w Gdyni. W barze zjemy Speciala (16 zł), Karmela z norweskim kozim serem karmelowym (19 zł), Słodkiego Górala z oscypkiem i borówką (18 zł) czy Wege z kotletem orzechowo-warzywnym (17 zł).

Razem do wyboru jest 12 burgerów, w tym cieszący się niesłabnącą popularnością Burger Dziki.

- Nasze burgery to zawsze stuprocentowa wołowina, codziennie wypiekane pełnoziarniste bułki na naturalnym zakwasie, świeże nieprzetworzone i "niepryskane" warzywa oraz własne sosy - zachwalają przedstawiciele restauracji.
Dostępne są również pankejki (15 zł), czyli pulchne naleśniki w stylu amerykańskim, które serwuje się na słodko, m.in. z truskawkowymi piankami, cukierkami, masłem orzechowym, ciasteczkami i czekoladą lub boczkiem i bananem oraz frytki.

Do picia można wybrać napoje FritzKola nie zawierające konserwantów ani sztucznych barwników, będące zdrową alternatywą dla korporacyjnych marek, soki albo wodę.

W gdyńskim SurfBurgerze - podobnie jak w gdańskich lokalach - serwowane jest również piwo. Na razie w ofercie są doskonałe piwa czeskie, wkrótce będą także polskie rzemieślnicze.

- Zapraszamy na wieczorne spotkania ze znajomymi. Transmitujemy też wydarzenia sportowe. Lokal otwarty jest do godz. 22, a w piątki i soboty godzinę dłużej - zachęca Kuba Szyniec.
Od poniedziałku do czwartku lokal jest czynny od godz. 11 do 22. W piątki od 11 do 23, w soboty od 12 do 23, a w niedzielę od 12 do 22. Z gdyńskiego lokalu można zamówić jedzenie także przez telefon, dzwoniąc pod numer telefonu 58 355 22 00. Po szczegóły na temat promocji i wieści warto zaglądać na stronę SurfBurger Abrahama na Facebooku.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Opinie (44) 5 zablokowanych

  • Słabizna (4)

    Słabizna są lepsi...

    • 23 19

    • Konkurencja lepsza

      Niestety surfburger przegrywa z najbliższymi sąsiadami (Carmnik, Sródmieście)...
      Wystrój to tylko mała modyfikacja zastanego lokalu, nic specjalnego poziom niżej od bliskiej konkurencji, właściwie brak stworzonego klimatu który widoczny jest w innych miejscach...
      Sposób padania też nie zachwyca, standardowe plastikowe tacki, brak sztućców... konkurencja wypada tu lepiej...
      Najbardziej rozczarowany byłem frytkami... są dużo gorsze niż te w Carmniku i Śródmieściu (wyglądają jakby były z worka) trzeba za nie dodatkowo płacić - duże kosztują 9zł... razem z burgerem zestaw wychodzi średnio 25 zł i więcej.... i tu też konkurencja wypada lepiej bo jest tańsza i ma lepszy produkt...
      Same buły OK ale również nie są lepsze od konkurencji...
      Generalnie zamawiając podobny zestaw co w Carmniku i Śródmieściu zapłaciłem więcej dostałem nieco gorszy produkt kótry spożywałem w ewidentnie gorzej wyglądającym miejscu a sposób podania też pozostawiał sporo do życzenia... raczej już tam nie wrócę chyba że coś poprawicie i zbliżycie się poziomem do lokalnych burgerowni...

      • 14 2

    • Wyzwanie

      Poprzeczka jest zawieszona wysoko z uwagi właśnie na najbliższą konkurencję... Trudno będzie wam ja przebić z tym wystrojem i cenami... szkoda ze nie zainwestowaliście w witrynę i przedproze... z zewnątrz wygląda jak zwykły kebab... w środku już trochę lepiej ale jak na gdyńskie standardy jeżeli chodzi o nowe knajpy to trochę sztampowo to wygląda... no ale cóż... powodzenia

      • 4 0

    • (1)

      byłem, spróbowałem ale do naszej gdyńskiej Baranoli jeszcze im brakuje. I to pod względem cenowym i jakościowym.

      • 1 3

      • baranola też jest kiepska...

        • 4 1

  • Nie rozumiem fenomenu surf burgera (2)

    • 26 11

    • (1)

      Ma to samo tylko z carmnikiem, nie potrafią tam nawet zrobić średnio wysmazonego burgera, tylko wszystko na suchego kapcia robia.

      • 1 5

      • czy to po polsku?

        Chyba cos nie tak ze skladnia w twojej wypowiedzi, nie wiadomo o co chodzi?

        • 0 0

  • trzeba przyznać (1)

    Najlepsze burgery na świecie. Jakość to podstawa. Dobre mięso, bułki grahamki i sos limonkowy petarda. Cena przystępna. Polecam.

    • 15 25

    • drogo za takiego hamburgera

      W cenie 18 złotych mam kotleta z frytkami i surówkę plus picie.

      • 4 0

  • Przy Abrahama a nie na Abrahama!!!

    • 3 5

  • Drogo (1)

    Wczoraj bylem na Chełmie 20 zł a Burger taki sobie. Drożyzna

    • 17 7

    • W końcu Gdynia!

      Długo czekałem, aż otworzycie lokal w Gdyni i w końcu się doczekałem! Trzymacie poziom, a Burger z serem karmelowym nigdy mi się nie znudzi! Dzięki! :)

      • 1 3

  • Najlepszy burger (2)

    Najlepsze burgery tylko w Burgermani na Przymorzu. Wielka bułka świetne dodatki a do tego przystępna cena. Mimo długiego oczekiwania warto czekać.

    • 5 14

    • Wielka buła, dobre dotatki. A mięso??? Wyrzucasz?

      • 0 0

    • Zgadzam się

      W Burgermani jest więcej, smaczniej i taniej

      • 2 1

  • Wielki plus (1)

    Bardzo spoko szama i super obsługa...no i Skalak z kija robi robotę.

    • 10 6

    • Spoko szama...
      Rozumiem, że gimbus?

      • 2 0

  • Bardzo dobra szama (3)

    Byłem z rodzinką, bardzo pyszna szamka polecam.

    • 11 7

    • Piętro wyżej teź użyto gimbusowego słowa "szama".
      Pewnie przypadek

      • 2 0

    • za 500+ nawet ocet słodki (1)

      • 3 0

      • stac tylko bogaczy co maja 500+

        • 0 0

  • Przepyszne hamburgery i bardzo miła obsługa :)

    Z przyjemnością jadłam tam ostatnio Karmela. Na pewno zawitam jeszcze nie raz.

    • 8 6

  • super! (1)

    Gdynia trzyma poziom! Super, że w końcu otworzyliście w moim mieście. Teraz częściej mogę wpadać na dzikiego

    • 10 5

    • W końcu artykuł o Gdyni, tyle że sponsorowany

      • 2 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

BUFET WŁOSKI Pasta e Vino
BUFET WŁOSKI Pasta e Vino
degustacja
g. 18:00 - 22:30
Sopot, Sheraton
Brunch z Merą
Brunch z Merą
degustacja
g. 13:00
Sopot, Sopot Marriott Resort & Spa
Niedzielny brunch Sheraton Sopot
Niedzielny brunch Sheraton Sopot
degustacja
g. 13:30 - 17:30
Sopot, Sheraton

Nowe Lokale

Wkrótce otwarcie