• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Szeroki wachlarz smaków w Food Hallu w Batorym

11 października 2023 
Oferta gastronomiczna Food Hallu w Centrum Handlowym Batory. Oferta gastronomiczna Food Hallu w Centrum Handlowym Batory.

Food Hall BatoryMapka, to miejsce, które warto odwiedzić na gastronomicznym szlaku kulinarnym. W gdyńskim Centrum Handlowym Batorym znajdziemy różnorodne kuchnie, bar, a także ciekawe wydarzenia. Co warto skosztować w przestrzeni gastronomicznej? Wśród lokali: specjalizujące się w mięsnych specjałach, a także smaki z Meksyku, Włoch, coś dla niejedzących mięsa oraz wiele więcej.




W dzisiejszych czasach centra handlowe, to nie tylko szukanie potrzebnych produktów czy ubrań, to także możliwość doświadczenia prawdziwej podróży kulinarnych i smaków świata. Food Halle to miejsca, które stały się prawdziwym hitem w świecie gastronomii. To przestrzenie, gdzie różnorodność kulinarna spotyka się z atmosferą społecznościową. W tej strefie gastronomicznej odbywają się cykliczne imprezy muzyczne, społecznościowe, animacje dla dzieci, czy też transmisje sportowe.

W Food Hallu w Centrum Handlowym Batory przy u znajdziemy wiele różnorodnych punktów gastronomicznych, jak: Warzywina, Panda Wok, Craft Burger, Pizzeria Po Kawałku, Misja Burrito, Big Daddy Kebab. Poza tym w Centrum handlowym obecne są również: Etno Cafe, KFC, Sphinx, Luna express, Cukiernia Sowa oraz Mariola Cafe. A w październiku do food hallu dołączy Sushi - Octopus Food.

Food Hall jest otwarty w godz. 12-22 (poniedziałek-piątek), w godz. 12-23 (piątek-sobota) i w godz. 12-22 w niedzielę.

Craft Burger



  • Craft Burger
  • Craft Burger
  • Craft Burger
  • Craft Burger
Craft Burger to 100 proc. wołowiny, rzemieślnicze pieczywo oraz autorskie sosy. W lokalu można znaleźć również lemoniadę z cytryn lub z liści hibiskusa, tworzone od podstaw sami. Craft Burger to pasja do jedzenia. W lokalu sami tworzą również karmelizowaną cebulę, a także bardzo unikatowy i ostry dżem z habanero. W ofercie są klasyczne kompozycję, jak i nieoczywiste połączenia smaków. Do burgerów można dobrać sobie chrupiące frytki czy frytki z batatów. Menu dodatków uzupełniają krążki cebulowe i stripsy z kurczaka. W każdym burgerze można wymienić wołowinę na polędwiczki z kurczaka, kotlet serowy czy wege kotlet z quinoa.

- Jesteśmy dwójką przyjaciół jeszcze z czasów licealnych, którzy od zawsze pasjonowali się dobrym jedzeniem. Trzy lata temu zaczęliśmy planować, projektować i wprowadzać w życie Crafta, a pół roku później startował pierwszy malutki lokal w Redłowie. Craft w tym momencie to trzy lokale - w Foodhallu Batory oraz w Chyloni w Gdyni oraz trzeci punkt w Jasieniu, Gdańsk. Burgery przygotowujemy zawsze ze świeżych, dobrych jakościowo składników oraz wkładamy w nie całe serducho. Wpadajcie to sprawdzić! - mówią właściciele Craft Burger.

Warzywina




To ukłon w stronę wegan i wegetarian, ale mięsożerni nie powinni być zawiedzeni. Twórcy tego miejsca inspirowali się smakami z babcinej kuchni z domieszką nowoczesnych kulinarnych nowinek. W karcie znajdziemy: burgery w różnych wersjach, m.in. nieschabowy z kotletem sojowym, a także dania obiadowe, które skradną serce każdego konesera roślinnych smaków czy też kebaby i wrapy - pełne świeżych warzyw i aromatycznych sosów.

- Warzywina - nasza kuchnia to street food w roślinnym wydaniu. W Trójmieście działamy od 3 lat, aktualnie w dwóch lokalizacjach - Gdynia Food Hall Batory i Gdańsk ul. Trubadurów 15 (zaraz przy peronie SKM Politechnika. Specjalizujemy się w kebabach z własnej produkcji seitanem - jest to wysokobiałkowy produkt na bazie pszenicy i białej fasoli, który podbija serca naszych klientów. Nasze menu jest całkowicie autorskie, co czyni je unikatowym na skalę Polski. Jesteśmy dobrym wyborem absolutnie dla każdego - zarówno dla mięsożerców, jak i zagorzałych wegan. Poza naszymi wyjątkowymi kebsami w menu można znaleźć dania obiadowe, burgery, wrapy, sałatki, a to wszystko okraszone autorskimi sosami - mówią właściciele Warzywiny.

Pizzeria Po Kawałku



  • Po Kawałku
  • Po Kawałku
  • Po Kawałku
  • Po Kawałku
  • Po Kawałku

Po Kawałku to rodzinna pizzeria, która została założona w trakcie pandemii w 2020 roku. Zaczęło się od małego lokalu na Obłużu i skupiającym się na na dowozie. W menu lokalu można znaleźć zarówno włoskie klasyki, takie jak Margherita, Parma czy Mimosa, jak również autorskie propozycje np. Pezzo z ndują i salsą z czerwonej cebuli czy Tartufatę z domową pastą truflową. Sami przygotowują przepyszne oliwy smakowe (czosnkową i pikantną), wszystkie sosy i lemoniadę.

W ofercie dostępne są także sałatki, panini oraz pizza na kawałki - na mniejszy głód. W Food Hallu w Batorym lokal działa od maja 2022 i jest to ich druga lokalizacja, dzięki której mogli dotrzeć do większego grona mieszkańców Gdyni oraz przyjezdnych z innych części Polski. We wrześniu na Małym Kacku otworzyli naszą pierwszą restaurację "Po Kawałku Pizza i Pasta", gdzie można zjeść również włoskie makarony, miło spędzić czas całą rodziną.

Misja Burrito



  • Misja Burrito
  • Misja Burrito
  • Misja Burrito
  • Misja Burrito
Misja Burrito to miejsce dla ludzi głodnych meksykańskich smaków w amerykańskim wydaniu. Misją, o której wspominają założyciele w nazwie jest: świeżość, wysoka jakość składników, pozytywny klimat oraz uśmiech i zadowolenie gości lokalu. W menu znaleźć można dania kuchni Meksykańskiej w różnych odsłonach np. Mexican Burrito bez kolendry a z pietruszką, dużą ilością ryżu oraz świeżych warzyw, Cali Burrito dla miłośników sera, sera i sera oraz chrupiących, ciepłych frytek, Quesadilla z dodatkami, które można wybrać, a także Bowle. Można napić się też orzeźwiającej lemoniady.

- Specjalizujemy się w kalifornijskim street foodzie. Część, którą dokładnie się zajęliśmy to burrito, które Amerykanie (i nie tylko) uwielbiają. Jest to łagodniejsza wersja kuchni meksykańskiej, która jak widać, dobrze wpasowuje się w kubki smakowe Trójmiasta. Każdą opcje personalizujemy, wiec można wybrać sobie burrito w wersji warzywnej, fastfoodowej lub coś pomiędzy, każde danie podajemy też w ostrości jakiej gość sobie życzy, więc jeśli kogoś kubki smakowe nie przepadają za ostrymi smakami, również znajdzie coś dla siebie.

Oprócz standardowego menu, które nie jest zbyt obszerne, pojawia się też Misja Miesiąca, czyli danie, które wymyślamy na bazie sezonowych produktów. Kilka tygodni temu poszerzyliśmy ofertę, również o naleśniki. W lokalu znalazło się na to dodatkowe, oddzielne miejsce. Naleśniki by Misja Burrito to kilka wytrawnych oraz słodkich pozycji, które zasmakują każdemu. Nasi klienci mogą również stworzyć własną kompozycję z wybranych składników - mówią przedstawiciele Misja Burrito.

Big Daddy Kabab




Big Daddy to rzemieślniczy kebab, który działa od drugiej połowy 2022 roku w Food Hallu Batory. To miejsce, w którym zjemy ciekawe i smaczne kebaby, w których mięso oraz sosy są produkowane w lokalu. Wołowina oraz kurczak są przyprawione według starannie opracowanej receptury przez co zachwycają smakiem. W połączeniu z ciekawymi dodatkami, takimi jak: grillowane pieczarki, bekon, cebula karmelizowana/bbq, kilka rodzajów sera, paluchy/kąski serowe, frytki/bataty i wiele innych tworzą wspaniałą kompozycję, która na długo pozostanie w pamięci.

W ofercie lokalu znajdziemy: kebaby w picie (w dwóch rozmiarach L oraz XL), kubełek, standardowy z frytkami, miksem warzyw oraz dodatkami, kebaba w bułce, a także coś dla lubiących wyzwania "Maczeta Extreme" z własnym sosem z papryczek Carolina Reaper o mocy ok 2,5 mln Scoville. Dla tych, którzy nie mogą jeść mięsa lub po prostu za nim nie przepadają, można zamienić je na pyszne falafele z cieciorki i kukurydzy.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

 

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane