- 1 Sprawdziliśmy ceny lodów i gofrów (137 opinii)
- 2 Gdzie można grillować i zrobić ognisko? (14 opinii)
- 3 Grill wege: 7 bezmięsnych propozycji (89 opinii)
- 4 Nowe lokale: od Marrakeszu po homary (40 opinii)
- 5 Trójmiejscy restauratorzy wyróżnieni (33 opinie)
- 6 Trójmiasto w przewodniku Michelin (76 opinii)
Tanio, smacznie i do syta. Polecamy pięć miejsc, gdzie można tak zjeść
Szalejąca inflacja, mniej w portfelu, a potrzeby te same. Jedząc na mieście większość z nas chciałaby nie tylko spróbować czegoś smacznego, ale i za niewielką kwotę dostać porządną porcję. Sprawdziliśmy, jak to wygląda w przypadku "domowych" obiadów, m.in. pierogów, naleśników i jedzenia na wagę.
I-100 gram, Gdańsk ul. Leona Miszewskiego 17
Gdzie zjeść zdrowy i tani obiad w Gdańsku? I-100 gram to lokal z jedzeniem na wagę, prawdopodobnie jedyny w Trójmieście, w którym za 100 gramów na talerzu zapłacimy wciąż mniej niż 4 zł (3,95 zł). Nieważne, czy będą to surówki, ziemniaki, makaron, naleśniki, pierogi czy kotlet schabowy. Potraw w ofercie I-100-gram jest kilkadziesiąt. Można mieszać, wybierać ulubione potrawy i tworzyć swoje własne kompozycje.
Coś dla siebie znajdą tu zarówno wegetarianie, jak i bezglutenowcy. Wszystkie dania przygotowywane są od podstaw, bez użycia wzmacniaczy smaku i glutaminianu sodu, lecz z użyciem świeżych ziół i naturalnych przypraw. Potrawy są świeże, przygotowywane przez cały dzień i na bieżąco wydawane.
Bliskość kampusu Politechniki Gdańskiej sprawia, że w lokalu często bywają studenci. W środku znajduje się kilkanaście stolików, ale usiąść można także w przeszklonym i ogrzewanym ogrodzie zimowym. Lokal czynny jest od poniedziałku do piątku w godz. 11-18, w soboty w godz. 12-17.
Pierogi Lwowskie - Gdańsk, ul. Do Studzienki 8
W istniejącej od 2011 roku niewielkiej pierogarni we Wrzeszczu zjemy tradycyjne, lwowskie pierogi przygotowywane z naturalnych produktów, według dawnych receptur przez osoby pochodzące z Lwowa. Pierogów można spróbować zarówno na miejscu, w lokalu, jak i w domu - sprzedawane są na dowóz oraz jako produkt garmażeryjny.
Podawana w lokalu porcja liczy 10 pierogów i zaspokoi głód każdego smakosza, natomiast porcja 20 mrożonych pierogów będzie w sam raz na obiad dla całej rodziny. Pierogi przygotowywane są z różnym nadzieniem. Aby zasmakować prawdziwych lwowskich smaków, właściciele proponują spróbować pierogów z surowym mięsem wieprzowym, cebulką i koperkiem oraz pierogów z ziemniakami i podsmażaną cebulką. Ponadto, serwowane są tu pierogi mięsne, z kaszą gryczaną czy szpinakiem i twarogiem. Porcja kosztuje 19 zł. Nieco droższe (22 zł) są pierogi z kaczką lub z owocami - prawdziwy rarytas to pierogi z wiśniami.
Moja Gruzja - Gdańsk, ul. Pilotów 3/6
Małe bistro Mojej Gruzji schowane jest w głębi osiedla na Zaspie. Serwowane są tu tradycyjne potrawy gruzińskie, a także gruzińskie wino. Kuchnia gruzińska jest charakterystyczna: słona i tłusta, pachnie kolendrą, aromatyczną solą Swanetii, setkami gatunków sera, świeżą śmietaną. Używane w niej składniki sprawiają, że jest bardzo sycąca.
Czytaj także: Klimatyczne restauracje poza centrum. Dobre jedzenie z dala od zgiełku miasta
Warto spróbować przede wszystkim chleba - placka drożdżowego wypiekanego w piecu, na przykład z gruzińskimi serami imeruli i sulguni. Taki chleb można zamówić duży (32 cm) lub mały (24 cm). Są w różnych wersjach, między innymi w kształcie łódki, z czarną fasolą czy z mięsem wołowo-wieprzowym i przyprawami. Ceny takiego chleba zaczynają się od 15 zł. Nie można zapomnieć też o chinkali, czyli pierożkach w kształcie sakiewek, nadziewanych serem lub mięsem. Sprzedawane są w porcjach po 5 szt., a ich ceny wynoszą ok. 18-20 zł. Do tego pasować będą gruzińskie lemoniady, a także regionalne wina. Stąd po prostu nie da się wyjść głodnym.
Naleśnikarnia Fanaberia - Gdynia, ul. Świętojańska 33 i Sopot, ul. Dworcowa 7
Naleśnikarnia Fanaberia to jedno z najtańszych tego typu miejsc w Trójmieście. Jeden lokal znajduje się w centrum Gdyni, drugi w pasażu kulinarnym przy sopockim dworcu. Oba miejsca wyróżnia przytulny wystrój, miła atmosfera i przede wszystkim pyszne naleśniki w atrakcyjnej cenie.
Naleśnikarnie w Trójmieście
W karcie znajdują się zarówno mięsne, rybne i warzywne wariacje smaków, jak i propozycje na słodko. Zjemy tu naleśniki m.in. z kurczakiem, mięsem mielonym, łososiem, tuńczykiem, białym serem, jak i specjalności np. naleśnik hiszpański z chorizo, papryką i pieczonymi ziemniakami czy tajski z wieprzowiną, nudlami, warzywami, sosem słodko-ostrym i mlekiem kokosowym. Są naleśniki zapiekane z serem, lasagne, podawane w formie tortilli i naleśnikowego spaghetti. Wszystkie smażone są z mąki pszennej lub gryczanej. Ceny zaczynają się już od 9,90 zł, a większość naleśników mieści się w przedziale cenowym 13,90-18,90 zł. Za najdroższe zapłacimy 23,90-24,90 zł.
Bistro Alicja - Gdynia, ul. Łużycka 6C
Bar Alicja znajduje się w biurowej części Gdyni, jednak miejsce to warto mieć na uwadze nie tylko pracując w jednym z pobliskich biurowców. To firma rodzinna, w prowadzenie której zaangażowały się trzy pokolenia, co przekłada się na serwowanie pysznego, świeżego i domowego jedzenia "jak u mamy".
Zjemy tu dania z kurczakiem np. pierś z grilla czy po parysku, dania z wieprzowiny - placek po cygańsku, gulasz z kaszą, lasagne, a także sporo propozycji wegetariańskich, jak np. chaczapuri, curry czy pierogi z soczewicą. Ceny dań głównych wynoszą zazwyczaj od 17 do 24 zł. Codziennie przygotowywane są także tradycyjne zupy (w trzech pojemnościach do wyboru). Dania zmieniają się codziennie, ale są też stałe pozycje w menu. Warto śledzić fanpage baru - to tam publikowana jest aktualna oferta. Lokal jest czynny od poniedziałku do piątku w godz. 8-15:30.
To oczywiście nie wszystkie miejsca, gdzie zjemy tanio w Trójmieście. Więcej ich znajdziecie w naszym katalogu. Zachęcamy też do dzielenia się w komentarzach ulubionymi miejscami.
Miejsca
Opinie (303) ponad 20 zablokowanych
-
2022-06-07 07:18
Opinia wyróżniona
No w końcu artykuł (12)
O jedzeniu dla ludzi, a nie o nakrapianych sosem talerzach w cenie złota. Na pierogi się wybiorę jak najbardziej
- 269 17
-
2022-06-08 09:56
(1)
Oj warto te pierogi są pyszne, mieszkam niedaleko a sama dopiero niedawno spróbowałam i się zakochałam, cena nie najniższą wcale ale no nigdzie takich się nie zje. Trzeba tylko nie iść za późno bo już od późnego południa wielu pozycji w menu brakuje
- 0 0
-
2022-06-09 16:54
Pierogi rzeczywiście smaczne
ale nie są duże i 10 się nie najesz. Te 20 dla całej rodziny to jakiś żart redaktora
- 1 0
-
2022-06-07 22:18
Bo to sa knajpy
Gdzie dobrze zjesz, a nie patogastro
- 3 1
-
2022-06-07 13:43
Dwa zeta za pieroga ruskiego to właśnie cena złota
- 8 5
-
2022-06-07 10:44
A ja straciłam apetyt, wyniki badań mam dobre, czuję się dobrze, ale dlaczego nic mi się nie chce jeść? (2)
Stało się to 2 lata temu po menopauzie. Schudłam, ale już nie chcę więcej.
- 8 1
-
2022-06-07 15:34
depresja?
- 7 0
-
2022-06-07 12:51
Czasem tak jest. Duzo ludzi na pewnym etapie zycia traci apetyt.
- 11 0
-
2022-06-07 10:36
Nie należy jeść do syta! (4)
Później tylko brzuchy rosną i występują problemy gastryczne.
- 16 22
-
2022-06-07 12:50
(2)
Wez spadaj. Jem do syta i od lat mam stala wage ciala, czyli 54 kg. Potrafie zjesc wieksza porcje, niz obiad mojego meza.
- 8 12
-
2022-06-08 04:59
Nie da się mieć stałej wagi (1)
Zwykle zmienia się 2-3 kg w obie strony
- 6 4
-
2022-06-08 15:58
Hahahaha padlam. Chyba moj organizm o tym nie wie.
- 1 0
-
2022-06-07 11:05
opinia sponsorowana przez lokale preferujace dania w stylu "duzy talerz + grafika na tymze"?
- 20 2
-
2022-06-07 08:48
Opinia wyróżniona
Bar Macius we Wrzeszczu (11)
Najlepsze jedzenie w okolicy i swietne zestawy obiadowe. Ceny niestety poszly w gore, jak wszedzie z reszta ale to absolutny top w tej okolicy.
- 84 14
-
2022-06-08 22:21
Bemarowe zarcie od rana grzane...
- 0 3
-
2022-06-07 12:22
czy ja wiem (8)
schobowy taki troche sam olej
- 4 0
-
2022-06-07 12:29
Macius jest smaczny ake ceny maja jak w restauracji np golabki+kartofle=ok 40 zl,a obok w syrenie za to samo 15-20zl (7)
- 26 3
-
2022-06-09 09:51
Pycha gołąbki
W środy gołąbki w zestawie dnia zupa + II danie młode ziemniaki + surówki 28 zł . Jak dla mnie bardzo OK :) Pozdrawiam załogę
- 0 0
-
2022-06-07 16:44
To prowadzi ten z Klanu? (1)
- 7 5
-
2022-06-08 08:08
Nie, z "Krzyżaków".
- 3 0
-
2022-06-07 13:26
(3)
Zestaw dnia jest po mniej niz 3 dychy. Pamietam jak bylem na studiach to byl nawet po 16 zl. Ale tak wlasnie dziala socjalizm i rozdawnictwo.
- 14 20
-
2022-06-07 14:45
(1)
A w Maciusiu to jest socjalizm czy rozdawnictwo?
- 12 5
-
2022-06-09 14:41
To był wpis dla ludzi inteligentnych. W Maciusiu są konsekwencje socjalizmu i rozdawnictwa.
- 0 2
-
2022-06-07 14:03
dziwne, od czasów moich studiów ceny też nieco się zmieniły
a myślałem że takie będą już na zawsze... ja rąb....
- 13 0
-
2022-06-07 11:40
Muszę przyznać, że pierogi ruskie
nawet robią nieźle. Oczywiście przy pierogach mojej mamy nie "stały" ale lepsze niż cokolwiek na mieście.
- 12 2
-
2022-06-07 08:50
Opinia wyróżniona
Bar Słoneczny w Gdyni to chyba (5)
najlepsza propozycja i to na każdą kieszeń.
- 110 15
-
2022-06-08 16:00
Wsdzyscy sie zachwycaja a ja serio nie rozumiem tego. Wystroj taki sobie. Presja szybkiego zamawiania wieksza niz w McDonalds. Wcale tanio wg mnie nie jest.
- 2 0
-
2022-06-07 14:56
BAR PiS (1)
micha ryżu dla każdego !
- 10 7
-
2022-06-09 10:39
Rzeczywiście , za komuny to były Konsumy , obecnie gdzie żrą partyjne i sejmowe szkodniki ?
- 0 0
-
2022-06-07 10:21
daj spokój (1)
kto tam chodzi?
- 12 34
-
2022-06-07 15:43
Koneserzy PRL-u
- 16 2
Wszystkie opinie
-
2022-06-08 16:32
Fanaberia (8)
Nie wiem, byłam raz, naleśnik gumowy, smak taki jakby ktoś sie pomylił i zamiast mleka dodał szczyny do ciasta. Wole manekin, a z innych tanich to bar mleczny przy morskiej. Obiadek jak u mamusi
- 3 0
-
2022-10-07 14:54
Ja bylam dwa razy
Przecietne nalesniki we wcale nie niskich cenach
- 0 0
-
2022-06-08 21:41
Gratuluję Twojego smaku i rozeznania w dodatkach (5)
- 0 2
-
2022-06-08 22:55
(3)
Smak akurat mam ok, bo nie zadowalam sie niesmacznym badziewiem o strukturze gumy. I wyobraźnie trochę bardziej rozbudowaną od Twojej
- 1 0
-
2022-06-09 08:19
Zgadzam się, nie znam smaku szczyn i wybacz ale nie zazdroszczę. (2)
Poproszę o opis kolejnych nietypowych dodatków, chętnie się dowiemy ale raczej nie skorzystamy. Dobrze że jesteś.
- 0 1
-
2022-06-09 17:34
(1)
Mogę powiedzieć jeszcze tyle, ze zapach oliwek kojarzy mi sie z zapachem kibla w pkp. Dziękować nie musisz. Elo
- 0 0
-
2022-06-10 00:30
No nie, masz kulinarny talent czas na Twój oryginalny biznes gastronomiczny.
Prośba o dokładne info w karcie o dodatkach.
- 0 0
-
2022-06-08 23:06
Smakosz barowy się znalazł, k jego mać. Pewnie tak matka karmiła całe życie albo resztki z zaplecza dostawałeś pod wieczór.
- 1 0
-
2022-06-08 22:58
To był zapewne naleśnik z proszku. Tak samo robią gofry.
- 1 0
-
2022-09-15 18:17
O barze Jaros zapomniane
- 0 0
-
2022-06-07 07:53
(3)
Tak jak smakowo uwielbiam jedzenie w Pierogach Lwowskich, tak porcją pierogów najeść się nie da. Są za male i trzeba dobrać np. zupe i już niestety tanio przestaje być.
- 40 2
-
2022-08-24 00:14
Jak pierogi...
To tylko Ruskie,smacznie i do syta.
- 0 0
-
2022-06-07 08:02
Lwowskie (1)
Dokładnie porcje są małe i odkąd pamiętam takie były.20 pierogów to dla 2 osobowej rodziny.
- 6 0
-
2022-06-07 08:25
zgadza się to są mini pierogi, dorosły człowiek nie na je się tym
- 11 0
-
2022-06-30 19:51
Na wage
W barze na wage w Madisonie zaplacilam ostatnio 16 zl za jednego gołąbka bez żadnych dodatkow.
- 1 0
-
2022-06-10 14:04
ollle (1)
Bar Jaros na Przymorzu ( Jagiellońska obok pizzerii U Skrzypka ), Smacznie ,tanio, spore porcje, świetna obsługa, przystępne ceny. Ostatnio trochę podrożało, ale i tak taniej niż w innych barach.
Polecam- 2 0
-
2022-06-11 15:54
polecam również jaros
Polecam z czystym sumieniem, wszystko na plus ceny,personel, jakosc, porcje. :)
- 0 0
-
2022-06-08 16:46
(10)
Kilogram schabowych za 4 dychy to wcale nie jest tanio.
- 3 1
-
2022-06-08 21:40
Ok ciekawe ile powinny Twoim zdaniem kosztować? (8)
10 zł może 20 zł expercie gastronomiczny?
- 1 2
-
2022-06-08 22:30
(4)
Uczciwy schabowy może sobie kosztować te 25-30zł/kg, ale ziemniaki i surówki powinny być o wiele tańsze, góra 15zł/kg, a nie 40zł/kg, januszu gastronomiczny. Problem z wami jest taki, że wy nie macie umiaru w łupieniu ludzi.
- 1 0
-
2022-06-09 08:13
Masz świetny pomysł na biznes, powodzenia (3)
Na pewno masz wiele sukcesów w różnych branżach,wynajmujesz lokal opłacasz rachunki za media, zatrudniasz pracowników, masz świetne relacje z dostawcami i Klientami. Doskonale potrafisz ocenić wszystkie koszty działalności gastronomicznej no i najważniejsze masz świetny smak i gust. Bardzo proszę podaj nazwę lokalu, w którym będzie można skosztować Twoich tanich posiłków.
- 1 1
-
2022-06-09 17:19
(2)
Tak się składa, że coś wiem o twojej branży. Bar który ma wzięcie potrafi przerobić 100 kg mięsa dziennie. Przy takich marżach (plus surówki, ziemniaki, napoje) leci 4-5 tys. dziennie zysku. Czasem i więcej. W tydzień zarabiasz na koszty lokalu, energię, wypłaty, itd. A pozostałe 3 tyg. już na czysto lecą. Ale nie, nie da się taniej, dopłacasz do interesu, pazerniaku żenujący. Zejdź mi z oczu bo jak patrzę na takich januszów to mi się na pawia zbiera. Ceny wyższe niż we Włoszech czy Hiszpanii przy 3x niższych kosztach własnych.
- 0 1
-
2022-06-10 00:14
Chętnie skorzystamy z Twojego doświadczenia Europejskiego. (1)
Podaj proszę info gdzie jest ten słynny lokal, którym zarządzasz, i w którym będzie szansa porównać Twoje ceny i smak, jakość potraw do lokali we Włoszech lub Hiszpanii. Jeżeli jesteś takim znawcą, jak sam piszesz to zrobisz to z wielką dumą i satysfakcją. Czekamy na kulinarne doświadczenia.
- 0 1
-
2022-06-10 21:09
Nadętym bufonem jesteś, czytać też nie umiesz zbytnio, więc szkoda klawiatury na ciebie. Sam wiesz najlepiej jak jest więc po co ściemniasz? I podnieś te ochłapy na równe 50zł/kg - to i tak śmieszne grosze, a będzie łatwiej liczyć.
- 0 0
-
2022-06-08 22:35
(2)
Nie ma to jak kupić schabik z biedry po 11zł/kg i sprzedać w grubej panierce po 40zł/kg. Grunt to się nachapać. Z surówkami i ziemniaczkami to w ogóle wychodzi po 70-80zł/kg to mięsko. Tylko nie mów, że nie bo widziałem co i gdzie kupują bary. Inny janusz na stoisku na hali handlował mięsem z biedry - rano całym koszem wyjeżdżał ze sklepu. Potem kazał babkom na zapleczu wyciągać z waków i wrzucać do lady jako pyszne swojskie mięsko z marżą 300%.
- 1 1
-
2022-06-09 08:16
Biedaku jak ty musisz wcześnie wstawać rankiem żeby zobaczyć takie ekscesy mięsne brrrr (1)
- 2 1
-
2022-06-09 17:12
Pijesz codziennie czy to jakaś obsesja? Bo masz odzywki jak czubek.
- 0 0
-
2022-06-09 17:16
Kilogram ziemniaków za 4 dychy to też nie jest tak tanio.
- 0 0
-
2022-06-10 18:50
Bar Karol we Wrzeszczu, polecam
- 0 1
-
2022-06-10 05:39
Bar Zakładka Rumia
Polecam tanio i dobre posiłki.
- 0 0
-
2022-06-08 03:31
39.50zł za kg gotowanych ziemniaków/surówki (15)
Sprytne!
- 5 1
-
2022-06-08 08:45
Smutny komentarz bardzo, mieszkaniec Pyrlandii (6)
- 0 3
-
2022-06-08 23:12
(2)
Nie obrażaj mieszkańców Pyrlandii bo wy tylko na takich kasę robicie. Nikt normalny nie potrzebuje tych waszych odgrzewanych kotletów i surówek mieszanych niewiadomo czy aby czystą łapą.
- 2 0
-
2022-06-09 00:56
(1)
Podobno bar który ma wzięcie potrafi przerobić nawet 100kg mięsa dziennie. Przy takich marżach (plus surówki, ziemniaki, napoje) to tam leci 4-5 tys. dziennie zysku. Podejrzewam, że czasem i więcej. Czyli w tydzień zarabiają na koszty lokalu, energię, wypłaty, itd. A pozostałe 3 tyg. już na czysto lecą. Ale nie, nie da się taniej, dopłacają do interesu.
- 1 1
-
2022-06-10 00:25
E tam ja słabszej w głosie Skarszew 10 tys dziennie zysku Twoje info nie aktualne
- 0 2
-
2022-06-08 18:46
(2)
Ale jaki prawdziwy. To trochę jak gofry po 20zł przy koszcie produkcji z proszku ok. 50gr.
- 2 0
-
2022-06-08 21:48
Smutne ile takich expertów mamy od wszystkiego (1)
Podziwiam taki talent od prowadzenia biznesu z spektakularnym sukcesem
- 2 1
-
2022-06-08 22:24
Ja nie prowadzę biznesu gastronomicznego. Natomiast chętnie zjadłbym ale nie w takich cenach. I nie martw się o moje sukcesy tylko o własne. Nasiało się tych januszów tyle, że ręce opadają. A jacy pyskaci do tego.
- 2 0
-
2022-06-08 09:05
normalny słoik z Podlasia (5)
- 1 2
-
2022-06-09 05:16
To na Podlasiu jesz kotlety z ziemniakami i surówką ze słoika?
- 1 0
-
2022-06-08 18:47
(3)
Bo wolę ugotować w domu 40kg za te pieniądze, a nie zasuwać całymi dniami żeby zjeść na mieście porcję ziemniaków w cenie wołowiny i być wśród najlepszych? Korpoczubku :) To jest właśnie postawa słojów takich jak ty.
- 2 1
-
2022-06-08 21:45
Smutne życie gotować 40 kg ziemniaków (2)
Kurcze ile Ci wyjdzie rachunku za gaz i wodę, trzeba będzie znowu chwilówkę co?
- 1 2
-
2022-06-08 23:08
Smutne to jest nie mieć pojęcia o gotowaniu domowym i całe życie wyżerać z barów.
- 2 0
-
2022-06-08 22:27
8 min. w szybkowarze na indukcji to jakieś 150W czyli może z 10gr. Albo z płatków ziemniaczanych w 2 min. No ale jak się nawet jajecznicy nie umie usmażyć to trzeba łazić po barach i zostawiać setki złotych rozmaitym januszom za byle co, a potem pompować się w necie.
- 1 1
-
2022-06-08 03:34
(1)
No. Jak ktoś spragniony to jestem codziennie o 12.00 z garem ziemniaków na ławce niedaleko. U mnie 2.99zł za 100g. Proszę przynieść swój talerzyk i sztućce. Dziękuję.
- 5 0
-
2022-06-08 22:57
Chętnie dosiądę się z surówkami 20zł/kg.
- 2 0
-
2022-06-07 08:15
Opinia wyróżniona
Artykuł ciekawy (8)
W końcu coś dla "Kowalskiego", ale na daniach na wagę 3 razy się przejechałem i więcej nie skorzystam. Czy 4 PLN/100 g to dużo to kwestia dyskusyjna - problem polega bowiem na tym, co na ten talerz nałożysz. Za same ciężkie ziemniaki i mokrą surówkę można zapłacić prawie 20 PLN, do tego dochodzi kotlet i mamy 25-30 PLN, co już tanio nie jest. Oczywiście można nałożyć same kotlety, ale też już bez przesady... ;)
- 84 6
-
2022-06-07 08:34
(2)
drogo niedrogo. Na co dzień dla niektórych to za drogo. Ale raz na jakiś czas, czemu nie?
- 10 0
-
2022-06-07 11:04
(1)
Problem w tym, że "raz na jakiś czas" za tą cenę zjesz już dużo lepsze jedzenie, w dużo lepszej knajpie.
- 10 5
-
2022-06-10 00:18
Jestem dużo lepszym ekspertem i się dużo znam na knajpach
- 0 0
-
2022-06-07 11:02
Weź miskę ryżu,
dobra rada z samej góry, szczytu władzy.
- 5 2
-
2022-06-07 08:33
(1)
ziemniaki jeszcze specjalnie duże nie przekrojone na mniejsze aby większa waga wyszła
- 10 3
-
2022-06-07 11:02
Tragedia!!!
- 3 1
-
2022-06-07 10:43
każdy nakłada co chce
to nie jest tak, że musisz wziąć tą surówkę czy ziemniora
- 2 3
-
2022-06-07 10:05
Jakiej przesady
Jem tylko kotlety
- 8 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.