• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Tomasz Deker odzyskał wyłączne prawa do nazwy

Joanna Skutkiewicz
8 stycznia 2021 (artykuł sprzed 3 lat) 
Po niemal czterech latach Tomasz Deker odzyskał wyłączne prawo do posługiwania się swoim nazwiskiem w nazwach lokali. Po niemal czterech latach Tomasz Deker odzyskał wyłączne prawo do posługiwania się swoim nazwiskiem w nazwach lokali.

Po prawie czterech latach postępowania cukiernik Tomasz Deker zyskał wyłączne prawa do posługiwania się swoim nazwiskiem w nazwach lokali. Cukiernie, które od 2017 r. działały bez udziału swojego założyciela, od 1 stycznia 2021 r. nie mogą już używać nazwiska Dekera do sygnowania swoich produktów.



Tomasz Deker, choć pochodzi z Poznania, już od kilkunastu lat zawodowo i prywatnie związany jest z Trójmiastem. Jest medalistą mistrzostw świata w zakresie cukiernictwa, laureatem prestiżowej nagrody Prix Du Au Chief Patissier 2020, wykładowcą w akademiach kulinarnych i bez wątpienia jednym z najbardziej znanych cukierników trójmiejskich. Praliny "od Dekera" serwowane są jako poczęstunek na każdych światowych targach, w których udział bierze miasto Sopot.

Nie każdy wie, że przez ostatnie cztery lata lokale działające pod nazwą T.Deker Patissier&Chocolatier nie miały już nic wspólnego z Tomaszem Dekerem. Jak czytamy w oświadczeniu wydanym przez cukiernika w lutym 2017 r., został on wówczas usunięty z zarządu spółki, o czym dowiedział się, gdy nie mógł wejść do lokalu z powodu wymienionych zamków. "Prosiłbym o niewiązanie mnie z tym, co teraz będzie produkowane", apelował krótko po tym zdarzeniu.

  • Tomasz Deker jest bez wątpienia jednym z najbardziej znanych cukierników trójmiejskich.
  • Po niemal czterech latach Tomasz Deker odzyskał wyłączne prawo do posługiwania się swoim nazwiskiem w nazwach lokali.
  • Po niemal czterech latach Tomasz Deker odzyskał wyłączne prawo do posługiwania się swoim nazwiskiem w nazwach lokali.
  • Po niemal czterech latach Tomasz Deker odzyskał wyłączne prawo do posługiwania się swoim nazwiskiem w nazwach lokali.

Tylko jeden Deker



- Dziś jest ten dzień, gdy po kilku latach odzyskałem wszystkie prawa do używania mojego nazwiska - napisał Tomasz Deker na swoim prywatnym profilu na Facebooku. - Teraz jest tylko jeden Tomasz Deker i nie spotkacie się już z cukierniami używającymi w nazwie mojego nazwiska, a niemającymi nic wspólnego ze mną.
Jedynymi lokalizacjami nie tylko sygnowanymi nazwiskiem Dekera, lecz także prowadzonymi przez niego osobiście, są Bakery Tomasz Deker na gdańskim Przymorzu przy ul. Obrońców Wybrzeża 15/8 oraz brasserie Tu Można Marzyć by Tomasz Deker w Oliwie przy ul. Opata Jacka Rybińskiego 25.

Tomasz Deker odmówił wystosowania dla nas komentarza do tej sprawy. Z danych na fanpage'u VernerLove wynika, że lokale, o które toczył się spór, nazywane dotąd T.Deker Patissier&Chocolatier, od 1 stycznia 2021 r. występują pod nową nazwą: Verner Chocolate Stories.

T.Deker Patissier&Chocolatier od 1 stycznia 2021 r. występują pod nową nazwą: Verner Chocolate Stories. T.Deker Patissier&Chocolatier od 1 stycznia 2021 r. występują pod nową nazwą: Verner Chocolate Stories.

Miejsca

Opinie (137) ponad 20 zablokowanych

  • Wspolpraca

    Pan Deker to bardzo ciezki i nie mily czlowiek do nawiazania wspolpracy.W 2015 chcielismy otwarzyc jego cukiernie z jego udzialem w Szkocji . Po wielu meetings I naszego pelnego zaangazowania jak przyszlo co do Czego pan Tomus brzydko i nie profesjonalnie nas potraktowal.
    Takze nie Jestem zdziwiony jego problemami.

    • 0 0

  • Gdynia, ul. Batorego- super tort malinowy (1)

    w zeszłym roku na Komunię zrobili! Deker, czy nie , ale świetny był. Polecam!

    • 13 0

    • To prawda, na Batorego genialne cukiernictwo, Deker czy nie, Malinowa rozkosz to mistrzostwo świata

      • 0 0

  • jedno wielkie kłamstwo ! (1)

    Pan Tomasz to jedna wielka bzdura i jego mistrzostwa. Artykuł sponsorowany każdy może sobie kupić , na sukces firmy pracowali wszyscy a ,ze ktoś w pewnym momencie nie chciał jej ratować to spotkało go to co spotkało .
    Wspieram Całym sercem verner chocolate stories i życzę im wielkiego sukcesu !

    • 33 40

    • Werner szajse ?

      Kupiłam wczoraj na święta sernik Pascha. Ostatni raz. Omijajcie tę firmę szerokim łukiem ....

      • 0 0

  • sprzedaż tortów "na porcje" (4)

    Proszę o wyjaśnienie dlaczego w cukierni na przeciwko biurowców Olivia nie mogę kupić całego tortu w cenie, która figuruje jako cena za kg, tylko tort sztucznie jest dzielony "na porcje" , w efekcie czego cały tort ma kosztować drożej podana cena za kg.

    • 23 2

    • Radze spojrzec na metki przy ciastach (2)

      Bo informacja znajduje się na nich od niemal roku ze ciasto jest sprzedawane na porcje, polowe bądź całość. Od lat tam kupuje i nie ciężko jest się doczytac

      • 2 1

      • (1)

        Oczywiście, kupujesz cały tort ale nie w cenie za kg ale zsumowane porcje. Kup cały, to zobaczysz jak liczą.

        • 0 1

        • Doskonale wirm jak to dziala

          Tak jak Pani napisała i co w tym złego?

          • 0 0

    • Bo chytrzy ludzie

      kierują tą firmą Verner

      • 8 1

  • No to niech zdjec nie robi na Hiltonie (2)

    Bo już zamknięty %)

    • 12 32

    • Zdjecie jest archiwalne znawco! W tle widać zielone drzewo ehh komentatorku (1)

      • 0 1

      • to nie Hilton

        Hej, to nie jest zdjęcie z Hiltona, a z tarasu restauracji w Muzeum Morskim, obok Żurawia.
        Znawcom miejskich krajobrazów życzę więcej spostrzegawczości.

        • 0 0

  • nie smakuja mi wyroby Dekera, ale Sowy i Capuccino Cafe Sopot i Deserowni i owszem (7)

    • 11 29

    • (1)

      Nie musisz jeść jak ci nie smakują ! Będą jedli ci którym smakuje !

      • 9 2

      • nie musze i nie jem, ale probowac warto by wyrobic opinie

        • 0 0

    • (1)

      Sowa??? Tragedia - szarlotka niedopieczona lub zapleśniała... Zamówiony i opłacony tort, którego pracownicy kazali mi szukać samodzielnie po wszystkich cukierniach w Gdyni. masakra - nie kupuję od nich od 8 lat...

      • 7 2

      • Jak nie kupujesz od 8 lat, to skąd znasz aktualną jakość ?

        • 6 1

    • tez lubie jak ciasta maja smak a nie tylko sa slodkie

      • 2 0

    • Sowa? (1)

      nie trzeba wlaczac swiatla w kuchni, bo te ciasta az sie swieca od konserwantow. Owszem smak dobry, ale produkcja na skale masowa i z dluga przydatnoscia do spozycia.

      • 11 1

      • to raczej zaleta, mozna oszczedzic

        • 1 6

  • Kolejny celebryta..........

    • 3 0

  • Tomasz Deker to pasjonata i profesjonalista (2)

    Gratuluję! Super chleb, ciasta pyszne i zarazasz pozytywną energią! Życzę samych sukcesów i już zero fałszywych wspólników! Pzdr.

    • 0 10

    • Ciasta

      Ciasta Nie Do Jedzenia i Nie Pisz Głupot !

      • 1 1

    • Niestety, coraz bardziej...

      ...Znany z braku poszanowania do drugiego człowieka.

      • 2 0

  • Tu Można Marzyć

    Tę pozycję Usuwam Na Stałe ! Serniki pistacjowe , sernik piernikowy to Sama Chemia ! Kawałek za 14 zł a Nie da Się Jeść ! Świństwo ! Szkoda Kasy ! Omijam szerokim łukiem .

    • 3 2

  • Krzysztof

    Good job Tomasz!

    • 0 3

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane