- 1 10 najlepszych trójmiejskich restauracji (45 opinii)
- 2 Jemy na mieście: Garden Food&Cafe (41 opinii)
- 3 Ranking restauracji w Trójmieście (44 opinie)
- 4 Gdzie można grillować i zrobić ognisko? (34 opinie)
- 5 Sprawdziliśmy ceny lodów i gofrów (152 opinie)
- 6 Grill wege: 7 bezmięsnych propozycji (89 opinii)
Tomasz Deker rozstaje się z cukiernią Deker
Znany trójmiejski cukiernik rozstaje się firmą T. Deker Patissier & Chocolatier, której był współwłaścicielem od dziewięciu lat.
Oświadczenie Tomasza Dekera opublikowane o 17:07
- Nie spodziewałem się, że będę musiał pogodzić się ze stratą czegoś tak bliskiego mojemu sercu jak moja ukochana firma, nie mogę jednak firmować czegoś, do czego nie jestem przekonany. Jakość produktu jest dla mnie najważniejsza, nie ma mnie więc już w zarządzie firmy T. Deker Patissier & Chocolatier - poinformował w poniedziałek wieczorem Tomasz Deker na Facebooku. - Prosiłbym o niewiązanie mnie z tym, co teraz będzie produkowane.
Deker to jeden z najbardziej rozpoznawalnych cukierników w Polsce. Jest mistrzem cukiernictwa, prowadzi szkolenia i warsztaty, jest również jedną z twarzy kanału kulinarnego Kuchnia+, gdzie ma swój autorski program "Desery Dekera". Doświadczenie zawodowe zdobywał w rodzinnym Poznaniu oraz we Francji, w Belgii, Holandii, Szwecji i we Włoszech. Od lat mieszka w Trójmieście.
Firma T. Deker zaistniała na rynku w 2008 roku. Na początku ubiegłego roku ze spółki cywilnej została przekształcona w spółkę handlową, a nowym udziałowcem - obok Dekera i jego wspólniczki Agnieszki Buniek - została firma Dorsanis Global Services Limited z siedzibą na Cyprze.
Na razie nie wiadomo, jaka przyszłość czeka sklepy firmowe Dekera i pod jaką nazwą będą one dalej funkcjonowały. Na stronie tdeker.pl znajdziemy wyłącznie informację o treści "zmieniamy się dla was".
Telefony Tomasza Dekera oraz Agnieszki Buniek nie odpowiadają.
Miejsca
Opinie (156) ponad 20 zablokowanych
-
2017-02-14 10:10
a ja mam pytanie (14)
Patissier & Chocolatier - po polsku już nie dało rady? I właśnie dlatego nie płaczę po was. Myśleli, że im głupsza nazwa, tym większy sukces. A tu zonk.
- 165 90
-
2017-02-14 10:14
a jak miał sie nazywac? (7)
Ciastkarnia-czekoladziarnia???
- 46 39
-
2017-02-14 10:32
dokładnie.. (3)
mieszkamy w Polsce więc nazywajmy po polsku...
- 77 15
-
2017-02-15 08:26
(1)
do Gdańska przyjeżdżają też turyści z całego świata.
- 6 8
-
2017-02-16 09:39
No popatrz, do Rzymu też, ale jakoś się tam tym tak nie przejmują, żeby Rzym na stolicę Anglii zamieniać.
- 8 1
-
2017-02-15 20:23
a co sądzisz o nauce języków obcych?
- 3 9
-
2017-02-15 14:44
a czemu nie po węgiersku albo albańsku?
Tak, można nazwać firmę po polsku, wyobraź to sobie.
- 9 3
-
2017-02-14 10:40
A co jest nie tak z nazwą? Można nazwać cukiernia, ciastkarnia, ciasteczka i czekoladki lub nawet nowocześnie fabryka/manufaktura słodkości. Mamy XXI wiek a Polacy dalej siedzą w swoich zaściankach i nie potrafią uszanować własnej kultury.
- 85 7
-
2017-02-14 10:29
Tak własnie i niby dlaczego nie ?Dla takiego typowego cymbała czekolada brzmi obciachowo
ale jak ta sama nazwa jest w języku obcym to już jest dobrze!!
- 101 16
-
2017-02-14 15:45
komentarz masakra
a Pan uważa, że czym głupszy komentarz, tym ciekawiej?
- 3 5
-
2017-02-14 12:27
Niektórzy chcą robić biznes na całym swiecie, a nie tylko w Polsce.
Nazwy po Polsku nie wymówiłby nikt z zagranicy.Myslcie trochę ludzieee!!!
- 18 29
-
2017-02-14 11:14
szokolatier
żeby Janusze myśleli że ich pączki i eklerki będą przez to bardziej 'ą' 'ę'
- 42 6
-
2017-02-14 11:12
No jak dla ciebie to powinna być
cukiernia u Janusza - cebula i buraki - twój poziom
- 19 36
-
2017-02-14 10:19
nazwy (1)
też mnie to wkurza
bary mleczne, zaraz będą milk and bread restaurantami :)- 73 9
-
2017-02-14 10:24
A ja mam gdzieś jak się nazywają tylko czy można tam dobrze zjeść.
- 29 17
-
2017-02-16 09:35
Tak to jest jak się wpuszcza lisy do swojego kurnika
Jeśli dokapitalizować swoje ukochane dziecko, sygnowane własnym nazwiskiem, to tylko na własną rękę. Wolałbym wziąć kredyt u Lucyfera, niż przekazać obcym osobom część władzy. Władza ma to do siebie, że jest zachłanna. Każda.
- 8 0
-
2017-02-16 08:41
(1)
Najpewniej nie był bez winy. Cypryjski inwestor proszę was. Typowa optymalizacja podatkowa. Niech zgadnę pan Seler sprzedał tej firmie czyli sam sobie prawo do znaku firmowego za co płacił sam sobie na Cypr pieniążki aby niby zwiększyć swoje koszta i zapłacić w Polsce mniejszy podatek. Najwidoczniej miał też słabego radcę prawnego który nie doradził mu jak nie stracić firmy. Zawsze można zacząć od zera lub od kilku zaoszczędzonych milionów
- 8 1
-
2017-02-16 08:42
Miało być pan Deker
- 3 1
-
2017-02-15 11:24
I dobrz (1)
Tak naprawdę to nie odsuwa się kogoś kto firmuje swoim nazwiskiem firmę. Tak Firmuje. Jeśli ktoś uważa że ten pan piekł sam ciasta albo je wymyślał to jest w błędzie. Poprostu tam są zatrudnieni dobrzy cukiernicy i to oni stoją za sukcesem tej cukierni. Jak ktoś raz współpracował z tym panem to wie. Nigdy więcej.
- 18 4
-
2017-02-15 18:14
Racja racja
Zgadzam sie wkoncu ktos madry ! To cukiernicy wkladali w to serce on nawet nie znal receptur :) haha smieszne tylko krytyka ale cuz myslcie co chcecie i tak bede chodzic po ciasta do pani A .B
- 0 1
-
2017-02-15 08:29
(1)
Panie Tomaszu głowa do góry p. Agnieszka B. zatonie niczym Titanic bez Pana.
- 13 5
-
2017-02-15 18:11
Chyba ze w końcu cos ruszy bez p .T.D ;) koniec bycia na gorze !
- 1 0
-
2017-02-14 17:20
Deker bez Dekera? (2)
To chyba nie przejdzie...
- 31 0
-
2017-02-15 18:10
Uda sie moim zdaniem wszystko sie uda :)
- 0 0
-
2017-02-14 22:15
Haifa
Na Cyprze wszystko przejdzie. Potrzebujesz S300?
- 1 0
-
2017-02-14 16:52
wspolniczka Dekera (1)
Pracowałam w cukierni, znam Pana Tomka jest świetnym cukiernikiem i wspaniałym człowiekiem. Niestety od zawsze problemem była wspólniczka p. Buniek, aferzystka, mobbingowała pracowników i pana Tomka, podcinała skrzydła, stopowała rozwój jego i cukierni. A teraz zastrasza pracowników umowami z karami finansowymi. Kosmos !!
- 58 12
-
2017-02-15 18:09
Guzik prawda
Mobbingowala ? Ludzie piszecie a stolec wiecie!
- 3 3
-
2017-02-14 14:22
Niesmaczne (1)
Kiedyś na Wielkanoc kupiłam ciasto od Dekera z cukierni w Gdyni i prawdę powiedziawszy było niesmaczne. Mimo, że było przechowywane w lodówce to już na drugi dzień zaczęło podchodzić kwasem. Wolę cukiernię Delicje.
- 32 12
-
2017-02-15 18:07
Delicja ochyda
Delicja ta cukiernia sam smalec same smietany ble ochyda nic dobrego zadna rewelacja wole wiecej zaplacic a lepiej zjesc
- 1 5
-
2017-02-14 12:22
Klasa - szacun dla Tomka! (1)
Tomek sam w sobie jest klasą. Ludzie nie są głupi i nie dadzą się nabrać na miejsce sygnowane nazwiskiem "Deker" bez osoby, która to nazwisko nosi, jest mistrzem cukiernictwa i dbała o to, żeby słodkości smakowały jak trzeba. Poradzi sobie chłopak, szacun za jego szczerość i naturalność. :)
- 77 11
-
2017-02-15 18:04
Poradza sobie bez niego czy to taki pierwszy przypadek raczej nie nie ma co plakac
Naturalnosc czy ja wiem:/ chyba nie wiesz co piszesz ... a co do cukierni to jego pracownicy tyle serca w to wlozyli duzo sie od niego nauczyli i czy sami czy z nim dadza rade piac sie w górę aby miec prace i oddyskac zaufanie i klientów nawet bez T.D
- 3 0
-
2017-02-15 16:36
myślał, że jest cwany i robi dobry interes biorąc wspólnika z Cypru/
no to się przeliczył. Tylko dlaczego, nie ma tu informacji, że to artykuł sponsorowany?
- 9 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.