• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Tomasz Deker rozstaje się z cukiernią Deker

Łukasz Stafiej
14 lutego 2017 (artykuł sprzed 7 lat) 
aktualizacja: godz. 17:55 (14 lutego 2017)
Tomasz Deker swoją firmę prowadził od 2007 roku. Tomasz Deker swoją firmę prowadził od 2007 roku.

Znany trójmiejski cukiernik rozstaje się firmą T. Deker Patissier & Chocolatier, której był współwłaścicielem od dziewięciu lat.




Oświadczenie Tomasza Dekera opublikowane o 17:07

- Nie spodziewałem się, że będę musiał pogodzić się ze stratą czegoś tak bliskiego mojemu sercu jak moja ukochana firma, nie mogę jednak firmować czegoś, do czego nie jestem przekonany. Jakość produktu jest dla mnie najważniejsza, nie ma mnie więc już w zarządzie firmy T. Deker Patissier & Chocolatier - poinformował w poniedziałek wieczorem Tomasz Deker na Facebooku. - Prosiłbym o niewiązanie mnie z tym, co teraz będzie produkowane.
Deker to jeden z najbardziej rozpoznawalnych cukierników w Polsce. Jest mistrzem cukiernictwa, prowadzi szkolenia i warsztaty, jest również jedną z twarzy kanału kulinarnego Kuchnia+, gdzie ma swój autorski program "Desery Dekera". Doświadczenie zawodowe zdobywał w rodzinnym Poznaniu oraz we Francji, w Belgii, Holandii, Szwecji i we Włoszech. Od lat mieszka w Trójmieście.

Firma T. Deker zaistniała na rynku w 2008 roku. Na początku ubiegłego roku ze spółki cywilnej została przekształcona w spółkę handlową, a nowym udziałowcem - obok Dekera i jego wspólniczki Agnieszki Buniek - została firma Dorsanis Global Services Limited z siedzibą na Cyprze.

Na razie nie wiadomo, jaka przyszłość czeka sklepy firmowe Dekera i pod jaką nazwą będą one dalej funkcjonowały. Na stronie tdeker.pl znajdziemy wyłącznie informację o treści "zmieniamy się dla was".

Telefony Tomasza Dekera oraz Agnieszki Buniek nie odpowiadają.

Miejsca

  • T.Deker Sopot, pl. Konstytucji 3 Maja 3

Opinie (156) ponad 20 zablokowanych

  • emi (1)

    Sprzedaz na duza skale ,sieciowki to zawsze chemia i niedbalstwo produktu.Ja zamawiam i kupuje u SUZI CAKE to nie cukiernia a ciasta pyszne i z dobrych zdrowych produktów ,właścicielka robi tez wypieki do Gdynskiej kawiarni.Pycha!

    • 3 1

    • cake to mi się wybacz, ale z pornolami kojarzy... bleeechhh....

      • 0 0

  • CAŁA PRAWDA (1)

    Czytając powyższy artykuł a jednocześnie znając osobiście jaki jest Tomasz D. twierdzę iż artykuł zastał zamieszczony na prośbę Tomka D. Prawdopodobnie redaktor artykułu to jego znajomy który dostał parę groszy od Tomka, aby Ten mógł się "wybielić". Tomasz D pasję oczywiście posiada, niestety był, jest i będzie karierowiczem który zrobi wszystko aby zaistnieć, wysługując się wszystkimi innymi dookoła, widzi tylko swój czubek nosa, nikt inny się nie liczy, a już na pewno pracownik. Co do wyrobów, używa do nich najtańszych składników dostępnych na rynku, stad taki a nie inny smak produktów. Nawet pączków ma Tłusty Czwartek nie piekł, zaopatrywał się w kilka tysięcy pączków mrożonych w jednej z gdańskich hurtowni spożywczych, podgrzewał, polewał lukrem i sprzedawał jako swój wyrób za potrójną cenę - taki jest naprawdę Tomasz D. Tomku nie rób z siebie takiego "biednego" i "wydymanego" kolesia, spójrz na siebie jaki Ty jesteś i byłeś w stosunku do innych ludzi. sprzedasz swoje fajne mieszkanie, porsche, wędki i inne gadżety i wrócisz do swojego Poznania, bo tu w Gdańsku już wiele osób się na Tobie dobrze poznało. Tam sobie żyj zakładaj firmy i dymaj "swoich " ziomków bo My Gdańszczanie mamy dosyć takich zadufanych w sobie i podłych gości jak TY. POWODZENIA.

    • 28 4

    • Nic dodać nic ująć

      Żadna szanująca się firma bez przyczyny nie podejmuje tak "drastycznych" posunięć.

      • 7 1

  • (1)

    Najpewniej nie był bez winy. Cypryjski inwestor proszę was. Typowa optymalizacja podatkowa. Niech zgadnę pan Seler sprzedał tej firmie czyli sam sobie prawo do znaku firmowego za co płacił sam sobie na Cypr pieniążki aby niby zwiększyć swoje koszta i zapłacić w Polsce mniejszy podatek. Najwidoczniej miał też słabego radcę prawnego który nie doradził mu jak nie stracić firmy. Zawsze można zacząć od zera lub od kilku zaoszczędzonych milionów

    • 8 1

    • Miało być pan Deker

      • 3 1

  • Tak to jest jak się wpuszcza lisy do swojego kurnika

    Jeśli dokapitalizować swoje ukochane dziecko, sygnowane własnym nazwiskiem, to tylko na własną rękę. Wolałbym wziąć kredyt u Lucyfera, niż przekazać obcym osobom część władzy. Władza ma to do siebie, że jest zachłanna. Każda.

    • 8 0

  • Nic tylko się cieszyc.

    Może i ma pasję ale z takim brakiem szacunku do wszystkich jeszcze się nie spotkalem. Kompletnie odlewanie wszystkiego , brak zrozumienia. Typowy burak z pOznania. Pakuj manatki i wracaj tam skąd wróciłeś prostaku. Powodzenia dla firmy, miejmy nadzieję że większość ludzi zobaczy że bez niego wyroby staną się smaczniejsze

    • 17 5

  • Ciasta owszem i wyszukane ale bardzo drogie i pewnie przez to kilka razy zdarzyło mi się kupić je nieświeże! Przestałam więc tam kupować bo nie lubie jak mnie ktoś oszukuje... Płacąc tyle za ciastko chciałabym żeby chociaż było świeże!!

    • 6 2

  • Oswiadczenie

    Widzę ,że już nie wstawił filmiku jak na stronie. Ten filmik to istna kompromitacja , jak można nagrywać taki filmik będąc w takim stanie . Przynajmniej pokazał prawdziwa twarz , to właśnie robił cały czas. Nie dziwię się że to wywalili

    • 8 1

  • W końcu!!

    Ktoś w końcu wziął byka za rogi i odprawił tego łobuza.
    Proponuję wejść na jego FB i zobaczyć jego prawdziwe oblicze, zaćpanago cwaniaczka, zadufanego w samym sobie... Trzymam kciuki za nowy etap sieci cukierni.
    Takich ludzi jak on należy unikać z daleka.

    • 10 1

  • znam ich obu....

    ...w sumie to już nie znam

    • 1 0

  • Elblążanin

    To by wyjaśniało dlaczego jakość bezy spadła.

    • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane