• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Tomasz Deker rozstaje się z cukiernią Deker

Łukasz Stafiej
14 lutego 2017 (artykuł sprzed 7 lat) 
aktualizacja: godz. 17:55 (14 lutego 2017)
Tomasz Deker swoją firmę prowadził od 2007 roku. Tomasz Deker swoją firmę prowadził od 2007 roku.

Znany trójmiejski cukiernik rozstaje się firmą T. Deker Patissier & Chocolatier, której był współwłaścicielem od dziewięciu lat.




Oświadczenie Tomasza Dekera opublikowane o 17:07

- Nie spodziewałem się, że będę musiał pogodzić się ze stratą czegoś tak bliskiego mojemu sercu jak moja ukochana firma, nie mogę jednak firmować czegoś, do czego nie jestem przekonany. Jakość produktu jest dla mnie najważniejsza, nie ma mnie więc już w zarządzie firmy T. Deker Patissier & Chocolatier - poinformował w poniedziałek wieczorem Tomasz Deker na Facebooku. - Prosiłbym o niewiązanie mnie z tym, co teraz będzie produkowane.
Deker to jeden z najbardziej rozpoznawalnych cukierników w Polsce. Jest mistrzem cukiernictwa, prowadzi szkolenia i warsztaty, jest również jedną z twarzy kanału kulinarnego Kuchnia+, gdzie ma swój autorski program "Desery Dekera". Doświadczenie zawodowe zdobywał w rodzinnym Poznaniu oraz we Francji, w Belgii, Holandii, Szwecji i we Włoszech. Od lat mieszka w Trójmieście.

Firma T. Deker zaistniała na rynku w 2008 roku. Na początku ubiegłego roku ze spółki cywilnej została przekształcona w spółkę handlową, a nowym udziałowcem - obok Dekera i jego wspólniczki Agnieszki Buniek - została firma Dorsanis Global Services Limited z siedzibą na Cyprze.

Na razie nie wiadomo, jaka przyszłość czeka sklepy firmowe Dekera i pod jaką nazwą będą one dalej funkcjonowały. Na stronie tdeker.pl znajdziemy wyłącznie informację o treści "zmieniamy się dla was".

Telefony Tomasza Dekera oraz Agnieszki Buniek nie odpowiadają.

Miejsca

  • T.Deker Sopot, pl. Konstytucji 3 Maja 3

Opinie (156) ponad 20 zablokowanych

  • W końcu!!

    Ktoś w końcu wziął byka za rogi i odprawił tego łobuza.
    Proponuję wejść na jego FB i zobaczyć jego prawdziwe oblicze, zaćpanago cwaniaczka, zadufanego w samym sobie... Trzymam kciuki za nowy etap sieci cukierni.
    Takich ludzi jak on należy unikać z daleka.

    • 10 1

  • (10)

    Ta cukiernia była baaaardzo droga

    • 98 32

    • ale

      za to bardzo smaczna :)

      • 0 0

    • (2)

      od jakiegoś roku już nie dało się tam nic jeść - sam proszek do pieczenia i sztuczne orzechy jak w Sowie

      • 35 3

      • Sowa to dopiero syf, kremy do torów na oleju palmowym i śmieciach

        • 5 0

      • Nie wiesz nie gadaj masz jakies inne kubki smakowe !

        • 1 4

    • Droga ale dobra (1)

      • 29 11

      • Droga i nie smaczna.

        • 5 5

    • Haha

      Jak ciebie nie stac sama rob !

      • 1 1

    • ale dobra

      xxx

      • 0 1

    • Chyba dla ciebie. A może po prostu za mało zarabiasz.

      • 3 2

    • szkoda

      Deker to marka sama w sobie.

      • 11 6

  • Oswiadczenie

    Widzę ,że już nie wstawił filmiku jak na stronie. Ten filmik to istna kompromitacja , jak można nagrywać taki filmik będąc w takim stanie . Przynajmniej pokazał prawdziwa twarz , to właśnie robił cały czas. Nie dziwię się że to wywalili

    • 8 1

  • Mieszka w Trójmiescie (1)

    A gdzie to?

    • 3 7

    • Ola

      Stara Oliwa

      • 1 0

  • Jego ciastka nie są tanie, ale mają smak normalnie jak z dworu królowej Anglii. (9)

    W lodówkach wystawowych towary, których nie widziałem nigdzie. Co najwyżej czasem w zagranicznej telewizji. Na ich widok czuję się jak chłop na salonach.

    • 79 28

    • To polecam sprobowac UmAm (6)

      Niestety,ale Deker nie dorasta UmAm do piet.Jakos kakaa,czekolady w ciastkach desera od jakiegos czasu jest naprawde bardzo kiepsja i to zawaza na smaku calosci...

      • 10 11

      • nie kUMAM (1)

        umam wygląda poprawnie jak na realia polskie ale czesto bywa że ich produkty są mdłe, brakuje im wyrazu. .

        • 2 1

        • w cukierniach często desery są bardzo słodkie, natomiast w UMAMie są odpowiednie proporcje i po zjedzeniu ich ciastka nie mam odruchów wymiotnych

          • 0 3

      • Kakaa?! Polska języka trudna języka. (2)

        • 12 2

        • (1)

          To już lepiej by było kakała ;)

          • 3 1

          • och moje ty kakałko :P

            chesz kakao?;P

            • 0 0

      • Kakao się nie odmienia, cieciu bez szkoły.

        • 7 2

    • piszesz tak, bo nie wiesz jak smakuje jedzenie w Anglii....

      • 11 6

    • widzisz, jakie cuda na produktach z biedry można zrobić

      • 24 9

  • emi (1)

    Sprzedaz na duza skale ,sieciowki to zawsze chemia i niedbalstwo produktu.Ja zamawiam i kupuje u SUZI CAKE to nie cukiernia a ciasta pyszne i z dobrych zdrowych produktów ,właścicielka robi tez wypieki do Gdynskiej kawiarni.Pycha!

    • 3 1

    • cake to mi się wybacz, ale z pornolami kojarzy... bleeechhh....

      • 0 0

  • RIP (1)

    Ten gość to kawał drania. Każdy kto z nim współpracował to wie. A ten dziennikarzyna jest skrajnie stronniczy - artykuł przypomina materiał sponsorowany. Nie odsuwa się członka zarządu dającego nazwisko jako brand bez powodu...

    • 20 6

    • Karma wraca

      Gdyby nie jego pracownicy, których nigdy nie szanował, dawno już by go na rynku nie było. Karma wraca,

      • 6 0

  • Ciasta owszem i wyszukane ale bardzo drogie i pewnie przez to kilka razy zdarzyło mi się kupić je nieświeże! Przestałam więc tam kupować bo nie lubie jak mnie ktoś oszukuje... Płacąc tyle za ciastko chciałabym żeby chociaż było świeże!!

    • 6 2

  • CAŁA PRAWDA (1)

    Czytając powyższy artykuł a jednocześnie znając osobiście jaki jest Tomasz D. twierdzę iż artykuł zastał zamieszczony na prośbę Tomka D. Prawdopodobnie redaktor artykułu to jego znajomy który dostał parę groszy od Tomka, aby Ten mógł się "wybielić". Tomasz D pasję oczywiście posiada, niestety był, jest i będzie karierowiczem który zrobi wszystko aby zaistnieć, wysługując się wszystkimi innymi dookoła, widzi tylko swój czubek nosa, nikt inny się nie liczy, a już na pewno pracownik. Co do wyrobów, używa do nich najtańszych składników dostępnych na rynku, stad taki a nie inny smak produktów. Nawet pączków ma Tłusty Czwartek nie piekł, zaopatrywał się w kilka tysięcy pączków mrożonych w jednej z gdańskich hurtowni spożywczych, podgrzewał, polewał lukrem i sprzedawał jako swój wyrób za potrójną cenę - taki jest naprawdę Tomasz D. Tomku nie rób z siebie takiego "biednego" i "wydymanego" kolesia, spójrz na siebie jaki Ty jesteś i byłeś w stosunku do innych ludzi. sprzedasz swoje fajne mieszkanie, porsche, wędki i inne gadżety i wrócisz do swojego Poznania, bo tu w Gdańsku już wiele osób się na Tobie dobrze poznało. Tam sobie żyj zakładaj firmy i dymaj "swoich " ziomków bo My Gdańszczanie mamy dosyć takich zadufanych w sobie i podłych gości jak TY. POWODZENIA.

    • 28 4

    • Nic dodać nic ująć

      Żadna szanująca się firma bez przyczyny nie podejmuje tak "drastycznych" posunięć.

      • 7 1

  • Nic tylko się cieszyc.

    Może i ma pasję ale z takim brakiem szacunku do wszystkich jeszcze się nie spotkalem. Kompletnie odlewanie wszystkiego , brak zrozumienia. Typowy burak z pOznania. Pakuj manatki i wracaj tam skąd wróciłeś prostaku. Powodzenia dla firmy, miejmy nadzieję że większość ludzi zobaczy że bez niego wyroby staną się smaczniejsze

    • 17 5

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane