• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Uroczyste otwarcie Casa Cubeddu Ristorante w Gdyni

Katarzyna Lepianka-Głuszkiewicz
4 marca 2018 (artykuł sprzed 6 lat) 
Podczas otwarcia Casa Cubeddu Ristorante na gości czekało wiele atrakcji oraz przysmaki kuchni włoskiej. Łącznie zebrało się ok. 400 osób. Podczas otwarcia Casa Cubeddu Ristorante na gości czekało wiele atrakcji oraz przysmaki kuchni włoskiej. Łącznie zebrało się ok. 400 osób.

W sobotni wieczór w Orłowie odbyło się uroczyste otwarcie nowej restauracji - Casa Cubeddu Ristorante da Domenico. Prawie 500 zaproszonych gości wypełniło lokal po same brzegi. Włoskie jedzenie, wystawny tort i pokaz fajerwerków to tylko niektóre z atrakcji, które urozmaiciły to wydarzenie.



Restauracja Casa Cubeddu Ristorante da Domenico to miejsce, w którym wcześniej znajdowała się restauracja Mariaszek zobacz na mapie Gdyni. W nowej odsłonie pokazano je w sobotni wieczór prawie 500 gościom. Frekwencja, mimo, że większość gości to przyjaciele właścicieli lub stali klienci, zaskoczyła nawet gospodarzy, który z radością podkreślali ten fakt. Obecny był także Andrea Anastasi, były trener polskiej reprezentacji siatkarzy, obecnie trener drużyny Trefl Gdańsk.

Oficjalna część spotkania została zainaugurowana przemówieniem właścicielki, która powitała zebranych gości.

- Dziękujemy, że tak licznie przybyliście na otwarcie naszej restauracji. Na początku chciałabym wytłumaczyć nazwę lokalu: słowo 'casa' oznacza po włosku dom, a Cubeddu to nasze nazwisko, które zobowiązuje nas do trzymania wysokiego poziomu kuchni, którą będziemy państwu serwować. Zależy nam również, żeby było tu jak w prawdziwym włoskim domu: gwarnie, wesoło, smacznie. Jest to restauracja rodzinna, bo oprócz mojego męża Domenico, głównego szefa kuchni, pracuje z nami wielu krewnych i przyjaciół, którym przyświeca ta sama myśl dotycząca rozwoju restauracji - mówiła Angelika Wierszyło-Cubeddu, właścicielka.
  • Otwarcie restauracji zgromadziło ok. 400 gości.
  •  Część oficjalna rozpoczęła się od krótkiego przemówienia właścicielki, Angeliki Wierszyło-Cubeddu.
  • Tort nawiązywał do włoskiej kultury jedzenia, która ma panować w restauracji.
  • Goście na otwarciu restauracji w Gdyni.
  • Restauracja z zewnątrz.
  • W restauracji znajduje się przeszklona sala degustacyjna.
  • Goście próbowali włoskich przysmaków.
Organizatorzy zadbali o szereg atrakcji. Pierwszą z nich był występ taneczny dwóch młodych artystek wykonujących tradycyjny neapolitański taniec tarantela. Zainteresowanie wzbudził też tort, któremu towarzyszył pokaz samby w wykonaniu atrakcyjnej tancerki ubranej w odpowiedni strój do tego rodzaju tańca. Atrakcjom nie było końca, więc w pewnym momencie gości poproszono o wyjście na zewnątrz, żeby mogli podziwiać pokaz fajerwerków.

W restauracji króluje tylko kuchnia włoska, której goście mieli okazję spróbować podczas wieczoru. Na stołach pojawiły się słodkie i słone przekąski, przygotowane przez szefa kuchni - Domenico Cubeddu. Nie zabrakło również pizzy, win, mocnej kawy i specjalnego stoiska, gdzie odbywała się degustacja grappy. Późnym wieczorem podano pieczoną wieprzowinę.

To miejsce, które zarówno aranżacją przestrzeni, jak i ideą, która przyświecała właścicielom, nawiązuje do prawdziwych włoskich restauracji, w których jest rodzinnie, gwarno i smacznie. Dominująca włoska kuchnia z pizzą, serami i makaronami na czele, ma być propozycją na spotkania z przyjaciółmi, którzy chętnie zerkną od czasu do czasu na mecze włoskiej ligi, a także dla tych, którzy chcieliby zorganizować kameralne spotkanie czy okolicznościowy obiad w jednej z dwóch zamykanych sal. Do dyspozycji jest także duża sala na pierwszym piętrze, w której tego wieczoru odbywały się pokazy artystyczne.

Gospodarzom udało się stworzyć bardzo swobodną atmosferę, dzięki czemu goście chętnie bawili się przy muzyce granej przez DJ'a.

Miejsca

Wydarzenia

Opinie (104) ponad 20 zablokowanych

  • Maester Domenico (4)

    Czy Maester Domenico ma jakis dyplom wyzszej uczelni kulinarnej z Italii? Czy jak to w wielu przypadkach bywa samozwanczy kucharz, ktory liczy ze sama nazwa wmowi ciemnym Polakom ze serwuje prawdziwa wloska kuchnie na poziomie?

    • 22 2

    • gdybyś zadał sobie trochę trudu

      to byś wiedział kim jest ów kucharz... ale widać, że nie znasz za bardzo świata gastronomii. Prawda?

      • 2 0

    • Kucharze.. (2)

      Pamiętam kiedyś w Rzymie rozmawiałem o tym z taksowkarzem, bo pytał mnie czy smakuje nam włoskie jedzenie. Powiedziałem, że jest w Gdańsku kilka knajp z włoskimi kucharzami. A on na to usmiechnął się szyderczo i odpowiedział: - No tak, ale nie wiesz jaka była jego praca we Włoszech.. :)

      • 9 0

      • Tytuły Kulinarne (1)

        Chyba nie ma znaczenia czy ktoś ma tytuł lub nie. Ważne czy u mnie gotować.....
        A Domenico napewno u mie gotować o czym świadczy powodzenie jego obecnej restauracji Tesoro. Wiadomo osob narzekających na tym forum jest mnostwo.

        Ale jak przyjdziesz w sezonie do Tesoro albo w weekend, to zawsze jest pełno. Pytanie o czym to świadczy?

        No i jeszcze jedna rzecz ta restauracja jest czynna 10 lat ( Tesoro), a wiele trójmiejskich restauracji zamyka sie po roku. Pytanie o czym to świadczy?

        Niestety naszą domeną narodową jest zawiść, zazdrość etc.......

        Ja ze swojej strony życzę powodzenia, proszę się nie przejmować hejterami......

        • 2 2

        • W sezonie

          Ciezko znaleźć pusta knajpe wiec slabe porównanie szczegolnie w sezonie to tak jak w zakopcu lub kolobrzegu nawet w bocznej uliczce wystaw stol a ktos usiadzie

          • 2 0

  • Szkoda bo słabo...

    Obsługa zagubiona , dania zwyczajne , nijakie / do włoskich smaków daleka droga/
    Szkoda po włoskim właścicielu i rodzinnych klimatach spodziewałem się dużo więcej.
    Normalna polsko-włoska kuchnia , taka nijaka. Proszę o większe zaangażowanie w kuchni i przy stoliku.
    P.S. pizze to proszę wykreślić z menu.

    • 10 1

  • Siedlisko

    wszelkich patologii...

    • 3 1

  • właściciele (2)

    czy to ci, którzy są właścicielami Tesoro?

    • 15 0

    • W tesero ochydna jest lazzania

      • 6 0

    • niestety ci sami

      • 12 0

  • typowe !!! (1)

    Zazdrość wychodzi z każdego kąta, wszyscy Polacy to znakomici znawcy kuchni a ulubione hobby to krytyka, a przecież jest tyle barów i pizzerii gdzie można jeść za 10 zł bo gratis chyba jednak się nie da.

    • 2 8

    • Zazdrosc to akurat glowna cecha wlascicielki

      • 9 2

  • Witam (1)

    Nawet tam nie zajrzę,najgorsza pizza w trojmiescie w tessoro jaka jadłem,szef wloch tyljo czaruje dwoja głupotą,żenada

    • 12 2

    • ha ha

      jaki czar wypowiedzi

      • 1 0

  • Wloska? (2)

    Lokal ogromny, reklama jak widac niezla.. Co z tego? Patrzac na menu nie da sie odczuc ze to prawdziwie wloska knajpa. Spodziewalam sie owocow morza jak na kazda porzadna wloska knajpe przystalo. A tam tylko krewetki.. Powodzenia życzę.. Jesli chca sie utrzymac na samej pizzy to cienko to widac.. Zważywszy na miejsce w ktorym sie otworzyli

    • 13 2

    • A moze by najpierw (1)

      Pojsc a potem marudzic?

      • 1 0

      • Pirownak cene do produktu

        Tylko reklama sie napedzaja ceny z kosmosu a lepsze pizze zjesz u konkurencji i to nie w wygwizdowiu

        • 1 0

  • Kiepski smak i kiepska obsluga

    Zatloczony, nieprzewietrzony lokal pelen glosnych dzieci biegajacych jak bezpanskie psy. Jedzenie przecietne, nie rozumiem laczenia w salatce warzyw swiezych i marynowanych. Makarony wygotowane, a pizza nie ma smaku. Prwnie dlatego, ze uzyto slabej jakosci sera, ktory zamiast dosmaczyc po prostu sie...przypalil. Dobrze, ze niedaleko w Sopocie jest restauracja Sempre!

    • 10 4

  • Szkoda

    Byłem wczoraj.
    Podsumuję tak:
    Obsługa ,jak w barze (zagubieni, mylący dania i napoje "kelnerzy").
    Potrawy nijakie ( zjeść się dało ale nic nadzwyczajnego)
    Ceny z kosmosu.
    Szkoda, byłem stałym klientem Mariaszka i łudziłem się, że będzie Ok ale jest po prostu słabo.
    Pozostaje La vita i Cozzi.

    • 8 4

  • Goście ze Śląska

    A nas ze śląska nikt nie zaprosił ... duży błąd :)

    • 0 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane