• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Weekendowe promocje w gdyńskich knajpach

Łukasz Stafiej
7 września 2017 (artykuł sprzed 6 lat) 
W ramach Weekendu Kulinarnego w wybranych godzinach prawie trzydzieści gdyńskich restauracji wprowadzi promocyjne ceny. W ramach Weekendu Kulinarnego w wybranych godzinach prawie trzydzieści gdyńskich restauracji wprowadzi promocyjne ceny.

Za pięć i dziesięć złotych zjemy wybrane dania w prawie trzydziestu gdyńskich restauracjach. Promocja potrwa w wybranych godzinach od piątku do niedzieli w ramach festiwalu Weekend Kulinarny.



Czy weźmiesz udział w Weekendzie Kulinarnym?

Weekend Kulinarny organizowany jest w Gdyni od ośmiu lat i jest jedną z pierwszych trójmiejskich imprez kulinarnych. Najważniejszym elementem wydarzenia jest tzw. rajd kulinarny, w ramach którego biorące udział w festiwalu lokale przygotowują specjalne potrawy degustacyjne.

Cena za danie jest stała: 5 zł albo 10 zł, ale każda restauracja samodzielnie ustala godziny trwania promocji (szczegóły na grafice poniżej). W większości miejsc happy hours trwają po 2-3 godziny każdego dnia trwania festiwalu, czyli od piątku do niedzieli.

- Każdego roku wysoka frekwencja podczas rajdu pokazuje, że ta formuła świetnie się sprawdza. W ciągu ośmiu lat wiele się zmieniło w trendach kulinarnych, co możemy zaobserwować chociażby przeglądając menu trójmiejskich restauracji, ale to właśnie dzięki takiemu wydarzeniu, jak Weekend Kulinarny, każdy fan kulinariów może być na bieżąco z nowinkami - mówi Witold Okun z Agencji Rozwoju Gdyni, która organizuje imprezę.
Dania w promocyjnych cenach będzie można zjeść w takich miejscach, jak: Bliżej, Bollywood, By the way, Chwila Moment, Dwa w jednym, Fedde Bistro, Francesco Pizzeria, Hanoi Pho, Haos, Jedz Pij Tańcz, Kandelabry, Kapitan Cook, Mała Ukraina, Marmolada Chleb i Kawa, Ogniem i Piecem, Piqniq Naleśnikarnia, Polski Smak, Pyra Bar, Ring, Róża Wiatrów, Serio, Tako, Tapas Barcelona, Tawerna, Tokyo Sushi, Tom's Diner, Taverna Zante, Vertigo i Zielony Rower.

Godzinowa rozpiska promocji w festiwalowych lokalach. Godzinowa rozpiska promocji w festiwalowych lokalach.
W Zante za 5 zł zjemy m.in. baranie szaszłyki keftedes, a za 10 zł moussakę. W Tapas Barcelona po 5 zł sprzedawane będą porcje marynowanych oliwek, a za 10 zł m.in. mule. W Fedde Bistro impreza będzie okazją, aby przetestować nowe dania z jesiennej karty. Za 10 zł zjemy m.in. zupę z dyni piżmowej z kurczakiem, marynowanego śledzia z buraczanym crème fraîche czy grillowaną mackę ośmiornicy.

Każdy, kto zakupi festiwalowe danie, otrzyma konkursową naklejkę. Kupony z co najmniej trzema naklejkami z różnych lokali są zbierane podczas festiwalu w InfoBoksie. Tam też w niedzielę o godz. 16 odbędzie się losowanie nagród. Więcej na www.kulinarnagdynia.pl.

Warto dodać, że w tym roku organizatorzy nie przewidzieli wydarzeń towarzyszących, takich jak np. ubiegłoroczny piknik i gotowanie na żywo z gwiazdami teleturnieju "Masterchef" na placu Grunwaldzkim.

- Główny nacisk został położony na organizację wcześniejszego wydarzenia Kulinarna Świętojańska, dlatego też sam Weekend Kulinarny postanowiliśmy sprowadzić do jego esencji, czyli możliwości spróbowania dziesiątek potraw gdyńskich szefów kuchni. W rajdzie bierze też udział więcej lokali niż w roku poprzednim - dodaje Okun.

Weekend Kulinarny 2016

Rok temu na imprezie gotowali celebryci. Tym razem wydarzeń towarzyszących nie będzie.

Wydarzenia

IX Weekend Kulinarny

Miejsca

Opinie (91) 4 zablokowane

  • Rewelacja!

    Bardzo ważne są takie wydarzenia w mieście! Aż ślinka mi cieknie na samą myśl, że będę mieć możliwość popróbowania tak różnych smaków w aż takiej ilości restauracjach. I tak niewielkim kosztem! Na co dzień normalnie nie miałbym takiej możliwości. Więc na pewno będę. Może jeszcze jakąś nagrodę uda się zgarnąć. Super, Gdynia!

    • 3 0

  • Promocja=okazja i korzyść

    Marudzący janusze (specjalnie z małej) w komentarzach dobijają. Nie ma promocji i akcji to marudzą, że drogo i ciągle jest to samo, a jak powstaje ciekawa i pozytywna akcja to zaczynają chrumkać: "kwik, kwik, chrum, zachciało im się promocji, po co, i tak za drogo, chrrruuum, pewnie tłum będzie i nas zadepczą". Ja pójdę i będzie mi miło, że jest okazja do pójścia do restauracji i zjedzenia za niższą cenę.

    • 6 0

  • jednym słowem wyprzedaż resztek jedzenia albo produktą kończy się ważność :D :D :D (3)

    • 34 17

    • (1)

      "produktą." no jo.

      • 18 2

      • kączy siem

        • 1 0

    • Szkoda, że nie załapałeś się na wyprzedaż słowników, przydałby się jeden.

      • 13 2

  • (2)

    Przy zarobkach 2000zl to cały zaś w knajpach jedzenie powinno kosztować 10 zł.

    • 32 6

    • Jak zarabiasz takie grosze

      to jedz w domu, faktycznie. Wiekszosc tu jednak nieco wiecej zarabia.

      • 4 2

    • większośc tych lokali faktycznie nie jest dla ludzi zarabiających 2000 zł

      • 10 0

  • (1)

    ja dwa kartofle ugotuje jajko sadzone usmażę zsiadłe mleko kupie ibendę miec super żarcie za 3,5pln

    • 10 2

    • To i tak suckes, że z trollingu i komentowania masz taką dzienną stawkę żywieniową. Żyć nie umierać.

      • 2 0

  • Weekend Kulinarny - znacznie ciekawsza propozycja niż Gda za pół ceny

    byłem na kilku edycjach i uważam, że idea jest dokładnie skrojona pod miasto i potrzeby osób, ktorzy nie chodzą (bo np. nie mają tyle czasu), co dziennie do restauracji.
    w Weekendzie za pół ceny pójdę do jednego lokalu i to wszystko, mam dość, tutaj porcje są bardzo rozsądne, można się najeść (potwierdzam!!! próbowałem już ok. 30 mini dań), ale nie napchać/nie objeść. Dlatego spokojnie można w ciągu kilku godzin odwiedzić kilka miejsc, wydając max. 30 zł, co praktycznie jest niemożliwe w ciągu tygodnia, a nawet miesiąca!!! Czas i nie tylko, kasa także.
    A kolejki? w Centrum Gdyni odległości są ok. 5-10 min marszu pieszego, więc jak nie w jednej to w kolejnej, miejsce się znajdzie. Zresztą cały fun to także być na otwarcie Happy Hours w kolejnych lokalach.

    • 4 0

  • (4)

    Jagby dali darmowe piwo to bym poszet. Musze powiedzieć o tym kolegą

    • 25 8

    • Co byś zrobił???? (3)

      Jagby
      Poszet
      Musze
      Kolegą

      • 1 14

      • (2)

        Celowo tak napisal glabie co nie rozpoznaje ironi czy sarkazmu

        • 15 0

        • Jest cienka linia między sarkazmem a ukrywaniem braku wykształcenia. (1)

          • 0 3

          • jesteś za poważny/a na ten portal, idź na o.n et

            • 6 0

  • U Senwickich promocja trwa cały rok

    • 3 3

  • ŻENADA (1)

    Zrobiliby cały jeden dzień i tyle a nie wymyślanie jakiś godzin i to różnych w każdym lokalu.
    Nawet cena mgła by być wyższa niż te 5 czy 10 złotych.

    • 20 11

    • Każda restauracja otwarta jest w różnych godzinach, poza tym, jeśli byłyby to te same godziny we wszystkich restauracjach to nigdzie byś nie zdążył, omg!

      • 3 0

  • CEBULA ALERT

    Cebula Alert dla Gdyni w ten weekend

    • 3 5

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane