- 1 Najlepsi restauratorzy-innowatorzy (5 opinii)
- 2 Nowe lokale: od Marrakeszu po homary (39 opinii)
- 3 Trójmiasto w przewodniku Michelin (74 opinie)
- 4 Co Polacy jedzą na śniadanie? (97 opinii)
- 5 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (72 opinie)
- 6 Kelner: zawód, którego (już) nie ma? (109 opinii)
White Marlin oferuje catering z dowozem pod drzwi
"Trudne czasy wymagają szybkiego działania, dlatego już dziś ruszamy z ofertą cateringu" - mówi Łukasz Burda, właściciel restauracji White Marlin. Sopocka restauracja oferuje mieszkańcom Trójmiasta pięciodaniowy catering jednodniowy lub siedmiodniowy pakiet cateringowy.
- Zakaz przyjmowania gości w restauracji to dla wielu lokali gwóźdź do trumny. My postanowiliśmy podnieść rękawicę i zawalczyć o przyszłość White Marlin. Czuję się odpowiedzialny za ludzi, których zatrudniam, dlatego zależy mi, żeby w tych trudnych czasach nie zostali bez środków do życia - mówi Łukasz Burda, właściciel restauracji. - Wprowadzenie cateringu dietetycznego planowaliśmy na jesień, więc po prostu przyspieszyliśmy realizację tego planu. Nie było nam trudno przystosować się do nowych realiów, bo od zawsze dbamy o zachowanie sterylnych warunków w kuchni, dbamy o zdrowie pracowników i zaopatrujemy się u sprawdzonych, lokalnych dostawców.
White Marlin oferuje dwie opcje cateringu - jednodniową lub tygodniową. W każdej z nich zawiera się pięć zbilansowanych posiłków, skomponowanych i przygotowanych przez Łukasza Domagalskiego, wieloletniego szefa kuchni restauracji White Marlin.
Całodniowy catering składa się z pięciu posiłków: śniadania, dwudaniowego obiadu, kolacji oraz koktajlu lub deseru. Cena pakietu to 65 zł za jeden dzień lub 420 zł za tydzień. Kaloryczność wynosi od 2,5 tys. do 2,8 tys. kcal.
- Catering jednodniowy to dobre rozwiązanie dla osób poszukujących nowych smaków. Dzięki dostawie pod same drzwi pięciu dań przygotowanych pod okiem Łukasza Domagalskiego będziesz miał możliwość poczuć się, jakbyś był w naszej restauracji. Dodatkowo unikniesz wychodzenia z domu, co w tej sytuacji jest kluczowe - zachęca restauracja White Marlin.
Zamówienia należy składać przez formularz zamówień dostępny na stronie lub na adres e-mail: catering@whitemarlin.pl.
Dostawcy dbają o komfort, a przede wszystkim bezpieczeństwo dostawy.
Śniadania
- Pasta jajeczna, twarożek ze szczypiorkiem i świeżymi warzywami
- Pudding chia z sezonowymi owocami i sosem owocowym (truskawki, borówka itp.)
- Omlet z łososiem, pieczonymi pomidorami, szczypiorkiem i pieczywem
- Gofry z kwaśną śmietaną i owocami sezonowymi
Pierwsze danie
- Zupa kalafiorowa z koperkiem
- Kaszubska zupa rybna
- Barszcz czerwony z krokietem
- Carpaccio z buraka z kozim serem
- Śledź atlantycki z ziemniakiem i śmietaną
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Bagietka z piersią z kurczaka i sosem bazyliowym
Drugie danie
- Udko z kaczki confit z żurawiną i puree ziemniaczanym
- Kotlet mielony z kaszą perłową, duszonym porem i sosem własnym
- Polędwiczka wieprzowa z sosem grzybowym, kaszą gryczaną i korzennymi warzywami
- Zraz wieprzowy z puree ziemniaczanym i czerwoną kapustą
- Dorsz atlantycki z kaszą bulgur i pieczonymi pomidorami
- Plamiak ze szpinakiem i warzywami korzennymi
- Tagliatelle z ragu wołowym
Deser / Koktajl
- Panna cotta z sosem malinowym i owocami
- Ciasto śliwkowe z kruszonką
- Brownie z karmelem i orzechami
- Sernik z truskawkami
- Tarta francuska z jabłkami prażonymi
- Zielony koktajl ze szpinakiem i bananem
- Świeżo wyciskany sok z imbirem
- Koktajl truskawkowy
Kolacja
- Wędzona dorada z chrzanem i pieczywem
- Sałata z kozim serem, sosem winegret i warzywami
- Selekcja wędlin z domowej dojrzewalni z pieczywem
- Wędzone ryby z selekcją sałat z sosem winegret
- Mozarella di bufala z pomidorkami i rukolą
- Pierożki z wieprzowiną i imbirem
- Sajgonki
- Broiche zapiekane z piersią z kurczaka
- Grillowane halloumi z tostami i awokado
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
-
White Marlin Sopot, al. Wojska Polskiego 1
Opinie (39) 3 zablokowane
-
2020-03-20 09:52
Restauracje czeka przestój 3-6 miesięczny niestety
cześć biznesów padnie stety niestety i to przed sezonem który też będzie trwał połowę czasu bo pewnie kwarantanna skończy się w okolicach lipca.
- 11 2
-
2020-03-20 09:24
Bulaj z Sopotu tez robi coś podobnego
- 2 7
-
2020-03-20 08:35
Większość tych przybytków była nastawiona na turystów cenowo i jakościowo.
Więc niech teraz robią dostawy np. do Szwecji, Norwegii- 29 8
-
2020-03-20 08:24
Najlepsza restauracja w Trójmieście!!!!
Byłem wielokrotnie jedzenie tam to poezja smaku. Jeżeli jedzenie w cateringu będzie takie to będzie to Super oferta.
- 11 30
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.