• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Wigilia firmowa w restauracji

Magda Mielke
30 listopada 2021 (artykuł sprzed 2 lat) 
Najnowszy artykuł na ten temat Święta Bożego Narodzenia w dawnym Gdańsku
Firmowe spotkania świąteczne są coraz chętniej organizowane w restauracjach. Firmowe spotkania świąteczne są coraz chętniej organizowane w restauracjach.

Grudzień to czas podsumowań roku i świątecznych spotkań firmowych. Wiele z nich zaplanowanych jest od dawna. Tym, którzy zwlekają na ostatni moment, przychodzimy z pomocą i polecamy kilka restauracji, które przygotowały ofertę wigilijną dla firm i wciąż dysponują wolnymi terminami.



Polecane restauracje w Trójmieście


Wigilia firmowa to:

Firmowe spotkania wigilijne przybierają różne formy. Kameralne spotkania z przyniesionymi przez pracowników potrawami powoli przechodzą do lamusa. Pracodawcy coraz częściej wolą taką firmową wigilię zorganizować poza siedzibą firmy, niezależnie od tego, czy ma ona przybrać formę samego obiadu/kolacji czy hucznego przyjęcia w wynajętej sali. Gdzie zorganizować takie spotkanie? Wszystko zależy od zasobności firmy, liczebności grupy i charakteru spotkania. Terminów zostało coraz mniej, więc warto pospieszyć się z rezerwacją.

Gdynia



Świąteczne spotkanie firmowe można zorganizować w Monte Verdi. Włoska restauracja przygotowała dwa przykładowe menu - za 119 i 139 zł za osobę. Wśród propozycji m.in. ryba po grecku na grzankach, śledź w jogurcie bałkańskim, zabielana zupa rybna, barszcz, zupa grzybowa, łosoś w sosie pomarańczowo-rozmarynowym, roladki z soli, dorsz pieczony, pierogi, łazanki, ciasta (makowiec, sernik, pierniczki) oraz wino, napoje zimne i kawa/herbata. W tańszym wariancie można wybrać jedną przystawkę, zupę i danie główne - wszystkie potrawy serwowane są na talerzach. W droższym wariacie dania główne podawane są na platerach. Istnieje możliwość elastycznego dopasowania przedstawionej oferty do potrzeb firmy, jak i stworzenia indywidualnego menu.

  • Monte Verdi
  • Monte Verdi
Ofertę wigilijną przygotował też Punkt Gdynia. Do wyboru są trzy warianty menu. Pierwszy to zupa grzybowa, gołąbki z kaszą gryczaną i crumble z jabłkami i żurawiną (85 zł), w drugim otrzymamy barszcz czerwony, do wyboru: nogę z kaczki confit lub filet z sandacza oraz piernik z powidłami śliwkowymi i czekoladą (100 zł), a w trzecim: zupę grzybową, zestaw przystawek podawany na stół (śledź po kaszubsku, pasztet wieprzowy, sandacz po grecku, pierogi z kapustą i grzybami), polędwicę z dorsza lub zraz wołowy, brownie z orzechami na deser (135 zł).

  • Punkt Gdynia
  • Punkt Gdynia
  • Punkt Gdynia
Wigilijną ofertę dla firm znajdziemy też w Niewinnych Czarodziejach. Restauracja Kuby Wojewódzkiego przygotowała dwa tradycyjne menu do wyboru w cenie 170 lub 190 zł za osobę. Każde zawiera przystawki, takie jak np.: mus z podwędzanego pstrąga, śledź po kaszubsku, rillettes z kaczki, pasztet z fasoli, dorsz w sosie greckim, krewetki z mandarynką, pierożki gyoza, zupę do wyboru (krem z podgrzybków, barszcz z malinami, bulion z kaczki, kremowa tajska), dania główne: pieczony łosoś, sandacz w sosie borowikowym, kaczka w pomarańczach, quiche buraczany oraz piernikowe ciasto z dyni, sernik mango lub mus czekoladowy na deser.



Spotkanie wigilijne dla firmy zorganizuje także Pop In Diner & Bar. Restauracja przygotowała trzy zestawy do wyboru - od 120 do 150 zł za osobę. W tańszej opcji przystawka, danie główne i deser serwowane są każdemu z osobna. Opcję tę można powiększyć o zakąski na zbiorczych platerach (dodatkowo płatne 45 zł/os.) i pakiet alkoholowy (60 zł/os.). W dwóch pozostałych opcjach, poza zupą, wszystkie przekąski i dania podawane są na półmiskach.

Sopot



Znajdująca się u szczytu deptaku Bohaterów Monte CassinoMapka restauracja Kulinarny Motyw gwarantuje pyszne jedzenie, profesjonalną obsługę, a przede wszystkim świąteczna atmosferę. Restauracja przygotowała menu w trzech wariantach cenowych: za 90, 120, 150 zł za osobę. Najtańszy wariant zakłada zupę (barszcz lub kapuśniak), danie główne (do wyboru: schab ze śliwką lub jesiotr), deser (makowiec lub flambirowane śliwki), środkowy - poza zupą (barszcz lub krem grzybowy), daniem głównym (schab ze śliwką lub dorsz w cieście francuskim) i deserem (makowiec lub bread&butter pudding) zawiera jeszcze przystawkę (śledź w zalewie korzennej lub parfait z kurzej wątróbki), a menu najdroższego składa się z zupy (barszcz lub krem grzybowy), przystawki (łosoś w galarecie lub espuma z wędzonych ryb), dania głównego (dorsz w cieście francuskim lub polędwiczka wieprzowa w boczku) i deseru (sernik lub bread&butter pudding).

  • Kulinarny Motyw
  • Kulinarny Motyw
  • Kulinarny Motyw
W samym centrum Sopotu świąteczne spotkanie - zarówno w oficjalnej, jak i luźnej, integracyjnej atmosferze - zorganizujecie też w Made in Napoli. Restauracja jest w stanie przygotować ofertę wigilijną dla grup liczących do 50 osób. Zapewnia tradycyjne menu wigilijne lub menu włoskie (od 85 zł/os.), odrębną salę na piętrze z miejscem do tańczenia oraz świąteczną atmosferę. Menu zawierają serwowaną zupę na pierwsze danie oraz trzy różne potrawy na danie główne, podawane na środek stołu, tak aby goście mogli się nimi częstować. Po obiedzie proponowany jest deser. Niektóre z opcji zawierają kolację w formie zimnych półmisków z włoskimi wędlinami, serami i innymi antipasti. Cena obejmuje też wodę, soki oraz kawę i herbatę bez ograniczeń. Istnieje też wersja bardziej okrojona, w której znajduje się serwowana zupa na pierwsze danie, serwowane danie główne (jedno z trzech wymienionych do wyboru na miejscu) oraz deser. W każdym wypadku restauracja proponuje 20 proc. rabatu na alkohol, który jest dodatkowo płatny według zużycia. W zależności od charakteru spotkania, stół może zostać nakryty obrusem lub przybrać luźniejszą formę przy mniej oficjalnej rezerwacji.

Jaki strój na świąteczne spotkanie służbowe?



  • Made in Napoli
  • Made in Napoli
Dobrym miejscem na zorganizowanie wszelkiego typu spotkań, kolacji służbowych i integracji firmowych jest restauracja Aqua House w Sopocie. Miejsce to łączy nowoczesność z polską kuchnią. Do dyspozycji gości są tu dwie sale na około 40 osób. Każda z nich utrzymana jest w ciepłym, marynistycznym stylu. Każdy klient traktowany jest tu indywidualnie, a dostosowane do potrzeb menu opracowywane jest po konsultacji.

  • Aqua House
  • Aqua House
  • Aqua House
  • Aqua House
  • Aqua House
  • Aqua House
W wigilijnej ofercie Endi WineHouse znajdziemy menu za 109 zł, 129 zł, 159 zł lub 219 zł. Najtańszy wariant zawiera przystawkę (śledź), danie główne (dorsz z puree grzybowym) i deser (sernik cynamonowy), do tego podawana jest woda, kompot z suszu i kawa/herbata. Kolejne warianty są poszerzone o zupę i półmiski zimnych zakąsek (terrina z karpia, śledź w oleju, dorsz, łosoś, warzywa korzeniowe).

  • Endi Winehouse
  • Endi Winehouse
  • Endi Winehouse
  • Endi Winehouse
  • Endi Winehouse
  • Endi Winehouse
Wyjątkowe spotkanie świąteczne pomoże zorganizować White Marlin, który dysponuje salą restauracyjną na parterze, pozwalającą pomieścić 60 osób, a także salą górną z antresolą - daje ona możliwość ugoszczenia 84 osób. Restauracja do zaoferowania ma również ogród zimowy, w którym mogą odbywać się spotkania liczące 240 osób. Zjemy tutaj nie tylko wyśmienite dania przygotowywane przez szefa kuchni - Wojtka Poźniaka, ale także możemy liczyć na opiekę sommeliera i piękny wystrój. Wśród gotowych zestawów dań na świąteczne spotkania znalazły się opcje zawierające przystawkę, zupę, danie główne i deser w cenach od 158 do 272 zł za osobę.

Patryk Pollak, szef kuchni restauracji Modern, przygotował w tym roku na firmowe wigilie zróżnicowane menu, w którym każdy znajdzie coś dla siebie. Wybierać można spośród trzech przygotowanych setów (od 110 zł za osobę) lub samodzielnie skomponować swój zestaw, wybierając spośród wszystkich dań. Obok tradycyjnych wigilijnych potraw takich jak: czerwony barszcz na zakwasie, ryba po grecku czy pasztet z dziczyzny z żurawinowym żelem, będzie można spróbować także świątecznych dań w bardziej nowoczesnej odsłonie m.in. halibuta z kuskusem, emulsją z kalafiora i czipsami ze skorzonery czy crème brûlée z białym makiem, kruszonką i lodami z rokitnika. Wszyscy goście firmowych wigilii witani są grzanym winem.

  • Modern food & wine
  • Modern food & wine
  • Modern food & wine
  • Modern food & wine
  • Modern food & wine

Gdańsk



Wigilie firmowe organizuje restauracja Zacisze, znajdująca się w hotelu Platan w Gdańsku. To dobra alternatywa, jeśli organizujemy służbowe spotkanie z przyjezdnymi gośćmi - wówczas nie musimy martwić się o to, gdzie zorganizować im nocleg. Cena noclegu wynosi od 220 zł za dobę. Co do samej kolacji, restauracja przygotowała kilka wariantów menu, zarówno opcji obiadowych, jak i kolacyjnych. Oferuje również dania wegetariańskie i wegańskie. Menu można poszerzyć o pakiet wina i innych alkoholi. Dodatkowo, restauracja może zapewnić: toast winem musującym, fotobudkę, oprawę muzyczną, kwartet muzyczny, specjalną dekorację stołu, mobliny bar czy iluzjonistę, a także prezenty dla pracowników (zestawy kawa, herbata, wino i słodkości za 75 zł lub 98 zł).

Ciekawą ofertę wigilii firmowych przygotował hotel Mercure Gdańsk Stare Miasto. Dużym atutem tego miejsca jest to, że grupa ma zawsze salę na wyłączność. Główna restauracja ma 260 m kw., ale do dyspozycji są także mniejsze sale od 40 do 100 m kw. Konkretne oferty uzależnione są od liczby osób, każda grupa może jednak wybrać menu serwowane do stołu, jak i z bufetem. Przykładowe oferty świątecznego menu zawierają zarówno ciepłe, jak i zimne zakąski (m.in. consome grzybowe, pstrąg z grilla, pierogi, pieczony schab, wybór śledzi, marynowane warzywa, sałatki), serwowaną przystawkę (matias/carpaccio z kaczki) i ciasta.

  • Mercure Hotel Gdańsk Stare Miasto
  • Mercure Hotel Gdańsk Stare Miasto
Staropolskim zwyczajem do zorganizowania świątecznego spotkania wigilijnego w niepowtarzalnej atmosferze i eleganckim wnętrzu zaprasza Restauracja Filharmonia. Poczęstunek można przygotować na jednym z trzech poziomów restauracji z pięknym widokiem na Motławę, jak i restauracja może dostarczyć catering i zadbać o obsługę w siedzibie firmy bądź innym, dowolnym miejscu idealnym na organizację wigilii. Minimalna liczba uczestników takiego spotkania musi wynosić 20 osób. Filharmonia proponuje kilka przykładowych zestawów menu w cenach od 137 do 199 zł netto za osobę. Do usług gastronomicznych doliczany jest serwis 10 proc. W menu znalazły się zarówno zimne zakąski (np. karp w galarecie, ryba po grecku, roladki z karpia, sałatki, śledź na różne sposoby), tradycyjne dania gorące (m.in. barszcz, filet z dorsza, pieczeń, pierogi) i świąteczne ciasta. Do wszystkich zestawów podawane są: pieczywo i masło, kawa/herbata, woda oraz kompot z suszu. Dodatkowo, istnieje możliwość zamówienia wina białego i czerwonego (50 zł netto/but.), prezentów - koszy upominkowych (100 zł netto/szt.) oraz muzyki na żywo - kolędy (indywidualna wycena).

Spotkania firmowe organizuje też Havana in Gdańsk. Do wyboru są dwa menu. Tańsze (99 zł/os.) składa się z zupy (do wyboru grzybowa lub barszcz z uszkami), smażonej polędwicy z dorsza oraz sernika na zimno. W droższym wariancie (149 zł/os.), poza zupą, podane zostaną dania zimne (deska serów i wędlin, sałatka jarzynowa, śledź po kaszubsku), domowe świąteczne wypieki, a spośród dań głównych można wybrać dorsza po grecku na ciepło luba grillowany schab z gnocchi.

Na firmową kolację wigilijną Bistro B13 proponuje trzy warianty menu, każde składające się z amuse bouche (małej przekąski na start), zupy, dania głównego, deseru w postaci świątecznego ciasta oraz napoi ciepłych i zimnych. Dania inspirowane są tradycyjną polską kuchnią, ale serwowane w nowoczesnym wydaniu, wzbogaconym m.in. o owoce morza. Ceny zestawów wynoszą od 140 do 220 zł.

  • Havana in Gdańsk
  • Krutoy Lounge
Ci, którzy imprezę wigilijną wolą zorganizować w swobodnej formule mogą skorzystać z oferty Krutoy Lounge - gdański klub dostosowuje propozycje pod gościa oraz w lokalu Jägspot. Tutejsza oferta to alternatywny sposób na spędzanie czasu podczas szkolenia sensorycznego lub koktajlowej zabawy z didżejem. W cenie 40 zł za osobę można zamówić pakiet degustacyjny z krótkim szkoleniem o Jägermeisterze i bazach smakowych. Dodatkowo istnieje możliwość przygotowania cateringu zarówno słonego, jak i słodkiego od zaprzyjaźnionych lokalnych firm od 25 zł/os. Prywatna sala jest w stanie pomieścić przy jednym stole 25 osób.

To tylko niektóre z restauracji organizujących firmowe spotkania świąteczne. Pracowniczą wigilię pomoże zorganizować także m.in.: KOS, Muszla, pierogarnia Mandu, Restauracja Pili pili, Casa di Amici, Maverick, Fisherman, Serwus, Restaurant de Paris, Serio, Steak House Evil, restauracja Winne Grono, Deska - kuchnia i wino, M15, Ferber Sopot oraz sieci SempreBilly's.

Miejsca

Opinie (85) 5 zablokowanych

  • 5smakow

    Osobiście polecam restauracje 5smakow . Niewielki , kameralny lokalna, dobre jedzenie, miła obsługa .

    • 2 5

  • A u mnie w jednej z najwiekszych polskich firm wigilia skladkowa.. (2)

    A od kilku kwartałów chwała się w mediach rekordowym zyskami

    • 3 2

    • Wigilia skladkowa, jak w szkole. Czyzby szef Janusz?

      • 2 0

    • A mi powiedzieli, że za darmo, to kto w końcu płaci za moją wigilię?

      • 3 0

  • wigilia firmowa to farsa, wszystko zimne, pierogi to samo ciasto bez nadzienia,bo wiadomo taniej, barszcz z proszku i jakieś zimne przystawki których przy największym głodzie bym nie wciągnęła. Rada dla zarządzających i sztucznie uśmiechających się ludzi z HR którzy zazwyczaj to tworzą - ludzie wolą pieniądze, nie takie sztuczne szopki.

    • 11 2

  • Vvvv

    Pod tym płaszczykiem sztucznej wigili dla pracowników i firm współpracujących góra
    ma na swoje przy okazji potrzeby domowe niezłe produkty i gotowe dania do domu wliczone wiadomo w jakie koszta dla pracowników to takie produkty aby było by się nazywało wigilią . Cały ten cyrk jest śmieszny pracownicy się z tego śmieją wolą kasę ale dawanie kasy się nie opłaca firmom i tak robi się co roku pozory jak to wszyscy się w firmie kochają.

    • 4 0

  • Dzielenie się opłatkiem z kimś kto pode mną dołki kopie super

    • 7 0

  • To wydarzenie nie ma nic wspólnego z wigilią. (1)

    Zwykła zakrapiana impreza i zdradzanie małżonków.

    • 2 3

    • przykrywka jedna wielka,urzad by sie lepiej tymi fakturami zainteresowal
      od dawna juz sie wymiksowuje z takich imprezek, lepiej mi w zyciu dzieki temu

      • 0 0

  • szkoda kasy, sztucznej atmosfery
    daje gotowke klientom i pracownikom

    • 2 0

  • (7)

    U mnie w firmie nie ma wigilii
    Pracownicy dostaja gotowke , plus voucher dla kazdej pani do spa , na okreslona kwote
    Nie mecze pracownikow w chodzeniu po knajpach,nie chce psuedo udawania
    Sama dlugo bylam pracownikiem wiec wiem jak to dziala
    Ci co zaczynaja swoj biznes badz prowadza juz dluzej, doradzam, naprawde odpuscie te wszystkie kolacje, przemowienia, dajcie indywidualne prezenty badz inne uznania

    • 7 1

    • (1)

      Gdzie moge wyslac CV?

      • 1 0

      • Dołączam się do pytania. Anna

        • 0 0

    • (3)

      Voucher dla pań, a co dla panów?

      • 2 0

      • (2)

        Moze dostaja wieksza gotowke, jako ekwiwalent bonusa pan+vouchera.

        • 0 1

        • (1)

          Czyli mądrzy panowie dostają gotówkę, głupie panie voucher do spa? Bo panie nie potrafią wydawać gotówki

          • 0 4

          • Nie unos sie tak, bo odlecisz.

            • 1 0

    • Bardzo milo i dziekuje
      odpowiadajac: firma zatrudnia same kobiety, branza kosmetyczno -medyczna

      • 1 0

  • Zauważyliście nazwy tych lokali na zdjęciach? Czy aby na pewno one są w Polsce? Gęsiopolska ma się dobrze.

    • 0 2

  • Mojego szefa kobieta ma sporą salę gdzieś na Kaszubach i wczoraj wystrzelił, że może.... (1)

    Mnie się pyta, bo ...sam nie wiem. Odpowiedziałem, że część załogi to ua, mołdawia i armenia i one majo 2 tygodnie później (prawosławni), kilku to turboSłowianie, większość ateuchy, ja po części ateista wojujący, ale na upartego mogę się nawrócić na wiarę moich germańskich przodków (Odyn, Tor, Hela córka Lokiego, Asgard, Valhalla (mój dziadek przed śmiercią mówił, że tam idzie i ja też mam walczyć do końca) ). No i są jeszcze inni ale oni będą głowami w domu. I pomysł szlag trafił. Innych się nie pytał. Jeszcze jak wychodziłem to mu powiedziałem, że mogę wpaść, bo żona ma dyżur w szpitalu.

    • 0 0

    • u mnie duzo jechowych swiadkow w firmie, bedzie wiosna piknik w okresie majowki

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane