• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Wyspa Spichrzów: Słony Spichlerz pełen restauracji

Łukasz Stafiej
15 stycznia 2018 (artykuł sprzed 6 lat) 
Najnowszy artykuł na ten temat Nowy hotel w spichlerzach Wyspy Spichrzów
  • Wizualizacje wnętrz Słonego Spichlerza w Gdańsku (sala barowa).
  • Wizualizacje wnętrz Słonego Spichlerza w Gdańsku (sala barowa).
  • Wizualizacje wnętrz Słonego Spichlerza w Gdańsku (sala barowa).
  • Wizualizacje wnętrz Słonego Spichlerza w Gdańsku (sala gastronomiczna).
  • Wizualizacje wnętrz Słonego Spichlerza w Gdańsku (sala gastronomiczna).
  • Wizualizacje wnętrz Słonego Spichlerza w Gdańsku (sala gastronomiczna).

Hala restauracyjna w stylu warszawskiej Hali Koszyki, co najmniej dziesięć samodzielnych restauracji i klub rozrywkowo-muzyczny na dachu zostaną otwarte, częściowo w lecie tego roku, w budynkach kompleksu Deo Plaza na Wyspie Spichrzów w Gdańsku zobacz na mapie Gdańska.



Hala restauracyjna z wieloma lokalami to:

Najbardziej nietypowo - przynajmniej jak na warunki trójmiejskie, bo w Warszawie podobne przedsięwzięcia działa w Hali Koszyki - zapowiada się koncept restauracyjny Słony Spichlerz. Inwestorzy nazywają go używając słów "restaurant market".

Chodzi o przestrzeń restauracyjną, w której na przestrzeni 1000 m kw. zmieści się ponad trzysta osób. Będą mogli spróbować dań z przeróżnych stron świata i przygotowanych według różnych kulinarnych konceptów przez jedenastu uznanych polskich szefów kuchni.

- Całość projektu skupia się na tworzeniu nowej jakości w trójmiejskiej i nie tylko gastronomii. Po raz pierwszy łączymy w jednym miejscu wielu doświadczonych restauratorów i szefów kuchni oraz wypracowane przez nich autorskie smaki - informuje Krzysztof Jancen, współodpowiedzialny za kreację i wdrażanie koncepcji obiektu.- Największym atutem miejsca jest zróżnicowanie smaków: planujemy miks kuchni m.in. śródziemnomorskiej, azjatyckiej, kreatywnej, polskiej, meksykańskiej, wegetariańsko-wegańskiej. W Słonym Spichlerzu znajdą się także bogate w lokalne przysmaki tapas bary.
  • Wizualizacje wnętrz Słonego Spichlerza w Gdańsku (sala gastronomiczna).
  • Wizualizacje wnętrz Słonego Spichlerza w Gdańsku (sala morska).
  • Wizualizacje wnętrz Słonego Spichlerza w Gdańsku (sala morska).
  • Wizualizacje wnętrz Słonego Spichlerza w Gdańsku (sala morska).
  • Wizualizacje wnętrz Słonego Spichlerza w Gdańsku (sala morska).
W trzech salach Słonego Spichlerza gość odnajdzie inspiracje nie tylko nadmorskim położeniem Gdańska, ale i jego historią. Projektantom zależało, aby w przestrzeni dominowały stare ceglane mury wzbogacone o współczesne elementy typowe dla regionu.

Oprócz tego w ramach inwestycji Deo Plaza, na gdańskiej Wyspie Spichrzów otwartych zostanie około dziesięciu samodzielnych restauracji, z których część będzie oddziałami uznanych już na trójmiejskim rynku lokali. Na dachu budynku zostanie uruchomiony również klub rozrywkowo-muzyczny.

Deo Plaza to inwestycja wzdłuż nabrzeża Wyspy Spichrzów, w ramach której powstaje ciąg nowych budynków. Część obiektów bliżej spichlerza Deo Gloria zostanie przeznaczona na hotel, a w budynkach bliżej Zielonego Mostu znajdą się mieszkania. Inwestorem jest spółka Spichlerz Ognisty Wóz Apartamenty 10 powiązana z producentem wędlin Zbigniewem Nowakiem.

Miejsca

Opinie (156) 3 zablokowane

  • ...tych żarówek na wizualizacjach...

    ...to trochę mało jest... - niekreatywny projektant był...

    • 3 1

  • Mega Mega Mega !!!!!

    Będzie wkońcu gdzie wyjść w Gdańsku :)

    • 6 2

  • Wow super przedsięwzięcie - w Gdańsku powstaje tyle nowych knajpek i restauracji - naprawdę jest gdzie wyjść czy to Garnizon czy Stare Miasto - super !!!

    • 4 0

  • tania jatka też bEdzie? (1)

    Spichlerze jako zabytkowa część starówki a tu wymyślili jadłodajnie wpóścić tam magdonalda czy kefsi ! Kto mial tak chory pomysl tylko urzędasy aby wam "podziękowano" za horror na wyspie !

    • 5 8

    • czy mentalność Polaka się kiedyś zmieni ....

      • 1 0

  • Jedno wielkie narzekanie (1)

    Człowiekowi nie dogodzisz.... Bo drogo,bo glosno, bo porcje małe... Masakra.... A już porównania do gastronomii w galeriach... Ludzie

    Czekamy i chętnie sprawdzimy jedzonko i klimat.

    • 12 7

    • Dokładnie jak się czyta takie negatywne komentarze to naprawde szczęka opada - fajnie że Gdańsk się rozwija, że tego typu koncepty powstają - super i powodzenia :) napewno odwiedzę :)

      • 2 1

  • I jeszcze bardzo ważna kwestia

    Skąd ten pomysł na stoliki 50x50 cm w restauracji??? Pogielo kogoś? I jeść w stresie że coś zaraz strace przesuwając talerz, to idę jeść czy pić kawę? Jedna osoba ma talerz,talerzyk, zapitke, jeszcze czekadelko,swieczuszka, no gdzie to ustawić na tym pieńku małym? No gdzie?

    • 7 7

  • I będą zrec z drewnianych desek i zapijac z plastików

    A tych lamp więcej się nie dało? Rozumiem że niektórzy jeszcze jaraja się stylem stoczniowo kutrowym ale z całym szacunkiem, jak mam iść z mężem i wybulic te 120 zł na dwa dania z zapitka to restauracja powinna być :
    A)przytulna i bez przeciagow
    B)czysta i elegancka np. Grube obrusy,serwety bawełniane, zastawa ciesząca oko
    C)nie nachalna w wystroju
    I tyle.

    • 9 7

  • Fajnie, ale czy tam będzie też bar mleczny.

    • 5 3

  • sondażownia! (1)

    E) to nie to co to!

    • 3 0

    • odp.5

      "kto jest twoim cesarzem, i dlaczego właśnie Budyń?"

      • 3 1

  • (2)

    Rewelacja :)

    • 58 13

    • nie mata WY gustu!

      • 0 7

    • jak to w Bunkrze

      wow!
      no nie powazka WOW!
      :(

      • 1 4

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane