- 1 Nowe lokale: od Marrakeszu po homary (33 opinie)
- 2 Trójmiasto w przewodniku Michelin (73 opinie)
- 3 Co Polacy jedzą na śniadanie? (98 opinii)
- 4 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (72 opinie)
- 5 Kelner: zawód, którego (już) nie ma? (108 opinii)
- 6 Pierogi i Goldwasser najlepsze na świecie (39 opinii)
Wyspa Spichrzów: Słony Spichlerz pełen restauracji
Hala restauracyjna w stylu warszawskiej Hali Koszyki, co najmniej dziesięć samodzielnych restauracji i klub rozrywkowo-muzyczny na dachu zostaną otwarte, częściowo w lecie tego roku, w budynkach kompleksu Deo Plaza na Wyspie Spichrzów w Gdańsku .
Chodzi o przestrzeń restauracyjną, w której na przestrzeni 1000 m kw. zmieści się ponad trzysta osób. Będą mogli spróbować dań z przeróżnych stron świata i przygotowanych według różnych kulinarnych konceptów przez jedenastu uznanych polskich szefów kuchni.
- Całość projektu skupia się na tworzeniu nowej jakości w trójmiejskiej i nie tylko gastronomii. Po raz pierwszy łączymy w jednym miejscu wielu doświadczonych restauratorów i szefów kuchni oraz wypracowane przez nich autorskie smaki - informuje Krzysztof Jancen, współodpowiedzialny za kreację i wdrażanie koncepcji obiektu.- Największym atutem miejsca jest zróżnicowanie smaków: planujemy miks kuchni m.in. śródziemnomorskiej, azjatyckiej, kreatywnej, polskiej, meksykańskiej, wegetariańsko-wegańskiej. W Słonym Spichlerzu znajdą się także bogate w lokalne przysmaki tapas bary.
W trzech salach Słonego Spichlerza gość odnajdzie inspiracje nie tylko nadmorskim położeniem Gdańska, ale i jego historią. Projektantom zależało, aby w przestrzeni dominowały stare ceglane mury wzbogacone o współczesne elementy typowe dla regionu.
Oprócz tego w ramach inwestycji Deo Plaza, na gdańskiej Wyspie Spichrzów otwartych zostanie około dziesięciu samodzielnych restauracji, z których część będzie oddziałami uznanych już na trójmiejskim rynku lokali. Na dachu budynku zostanie uruchomiony również klub rozrywkowo-muzyczny.
Deo Plaza to inwestycja wzdłuż nabrzeża Wyspy Spichrzów, w ramach której powstaje ciąg nowych budynków. Część obiektów bliżej spichlerza Deo Gloria zostanie przeznaczona na hotel, a w budynkach bliżej Zielonego Mostu znajdą się mieszkania. Inwestorem jest spółka Spichlerz Ognisty Wóz Apartamenty 10 powiązana z producentem wędlin Zbigniewem Nowakiem.
Miejsca
Opinie (156) 3 zablokowane
-
2018-01-15 23:31
...tych żarówek na wizualizacjach...
...to trochę mało jest... - niekreatywny projektant był...
- 3 1
-
2018-01-15 23:26
Mega Mega Mega !!!!!
Będzie wkońcu gdzie wyjść w Gdańsku :)
- 6 2
-
2018-01-15 23:23
Wow super przedsięwzięcie - w Gdańsku powstaje tyle nowych knajpek i restauracji - naprawdę jest gdzie wyjść czy to Garnizon czy Stare Miasto - super !!!
- 4 0
-
2018-01-15 21:21
tania jatka też bEdzie? (1)
Spichlerze jako zabytkowa część starówki a tu wymyślili jadłodajnie wpóścić tam magdonalda czy kefsi ! Kto mial tak chory pomysl tylko urzędasy aby wam "podziękowano" za horror na wyspie !
- 5 8
-
2018-01-15 23:20
czy mentalność Polaka się kiedyś zmieni ....
- 1 0
-
2018-01-15 19:29
Jedno wielkie narzekanie (1)
Człowiekowi nie dogodzisz.... Bo drogo,bo glosno, bo porcje małe... Masakra.... A już porównania do gastronomii w galeriach... Ludzie
Czekamy i chętnie sprawdzimy jedzonko i klimat.- 12 7
-
2018-01-15 23:19
Dokładnie jak się czyta takie negatywne komentarze to naprawde szczęka opada - fajnie że Gdańsk się rozwija, że tego typu koncepty powstają - super i powodzenia :) napewno odwiedzę :)
- 2 1
-
2018-01-15 22:32
I jeszcze bardzo ważna kwestia
Skąd ten pomysł na stoliki 50x50 cm w restauracji??? Pogielo kogoś? I jeść w stresie że coś zaraz strace przesuwając talerz, to idę jeść czy pić kawę? Jedna osoba ma talerz,talerzyk, zapitke, jeszcze czekadelko,swieczuszka, no gdzie to ustawić na tym pieńku małym? No gdzie?
- 7 7
-
2018-01-15 22:25
I będą zrec z drewnianych desek i zapijac z plastików
A tych lamp więcej się nie dało? Rozumiem że niektórzy jeszcze jaraja się stylem stoczniowo kutrowym ale z całym szacunkiem, jak mam iść z mężem i wybulic te 120 zł na dwa dania z zapitka to restauracja powinna być :
A)przytulna i bez przeciagow
B)czysta i elegancka np. Grube obrusy,serwety bawełniane, zastawa ciesząca oko
C)nie nachalna w wystroju
I tyle.- 9 7
-
2018-01-15 21:44
Fajnie, ale czy tam będzie też bar mleczny.
- 5 3
-
2018-01-15 21:42
sondażownia! (1)
E) to nie to co to!
- 3 0
-
2018-01-15 21:43
odp.5
"kto jest twoim cesarzem, i dlaczego właśnie Budyń?"
- 3 1
-
2018-01-15 16:06
(2)
Rewelacja :)
- 58 13
-
2018-01-15 21:41
nie mata WY gustu!
- 0 7
-
2018-01-15 21:41
jak to w Bunkrze
wow!
no nie powazka WOW!
:(- 1 4
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.