- 1 Smutna prawda o influencerach (115 opinii)
- 2 Ta kolacja trwała 5 godzin! (5 opinii)
- 3 Wracają lokalne ryneczki. Będzie jeden nowy (314 opinii)
- 4 Nowe lokale: pizza, bistro i polska kuchnia (90 opinii)
- 5 Huczne otwarcie i ciche zamknięcie (129 opinii)
- 6 5 ciekawych miejsc z kuchnią azjatycką (143 opinie)
Trójmiejskie cukiernie z bogatą ofertą ciast wielkanocnych
Wielkanoc już za chwilę, ale koronawirus nadal uniemożliwia nam rodzinne spotkania. Chociaż tegoroczne święta na pewno będą inne od poprzednich, nie musimy rezygnować z tradycyjnych smaków. Trójmiejskie cukiernie już przygotowują świąteczne ciasta do zamówienia przez telefon lub internet.
Cukiernie i piekarnie w Trójmieście
Szmaragdowa Cafe
- Smaki tradycji w waszym domu zagoszczą bez względu na zaistniałą sytuację, ponieważ dowozić będziemy również w Wielką Sobotę - czytamy na profilu Szmaragdowa Cafe.
Zamówienia należy składać z minimum trzydniowym wyprzedzeniem i za minimum 100 zł. Zamawiać można przez telefon lub online oraz samemu ustalić datę i miejsce odbioru. W menu ciasta (sernik, mazurek, tort czy pascha), a także chleb, pasztety czy zupa.
Capuccino Cafe
Torty i ciasta proponuje również Capuccino Cafe z Sopotu. W ofercie keks, babki drożdżowe, torty czy serniki. Zamówienia przyjmowane są do 7 kwietnia. Odbiór własny lub dowóz (za dodatkową opłatą) w dniach 10-11.04. Dowóz obejmuje całe Trójmiasto, a także Rumię, Banino i Chwaszczyno. Zamówić można, dzwoniąc pod numer telefonu 511-554-610 lub wysyłając wiadomość na adres kamil@capuccinicafe.pl.
Mamy Wypieki
- Wielkanoc w tym roku będzie w gronie najbliższych dla nas osób. Czy to znaczy, że powinniśmy zrezygnować ze świętowania? Oczywiście, że nie! Przedstawiamy naszą ofertę wyrobów garmażeryjnych i pysznych ciast, które można zamawiać do 9 kwietnia telefonicznie - 504-497-496 - czytamy na stronie Mamy Wypieki.
Zamówić można mazurki (chałwowy, cytrynowy i gianduia), torty (biała trufla lub z adwokatem) i serniki (z białą i gorzką czekoladą).
Słodki okruszek
Pracownia wypieków artystycznych z Gdańska, czyli Słodki Okruszek, przygotowuje ciasta-zestawy. Każde z nich ma średnicę 24 cm, a składa się z czterech różnych ciast, tak aby można było spróbować więcej niż jednego smaku.
Przykładowe zestawy to: sernik oreo / malinowa pychotka / jabłecznik / snickers lub sernik królewski / black velvet / jabłecznik / truskawkowa pychotka. Koszt zestawu - 85 zł. Ciasta można kupić też w jednym smaku za 80 zł. Na zamówienia pracownia czeka do 8 kwietnia.
UMAM
To cukiernia, która przygotowuje tradycyjne ciasta w wyjątkowym, nowoczesnym wydaniu. W ofercie są torty, ale również mniejsze, pojedyncze ciastka. Torty zamawiać można pod adresem e-mailowym: zamowienia@umam.pl. Dla mniejszych ciastek uruchomiona została możliwość zakupów online wraz z dowozem.
- Ciastka zamawiać należy przez stronę internetową. Minimalny koszt zamówienia to 60 zł. Samemu można określić rodzaj dostawy (na wynos lub dowóz) i godzinę odbioru. Składanie zamówień odbywa się z jednodniowym wyprzedzeniem - czytamy na stronie cukierni.
Można wybrać datę w przód nawet do siedmiu dni.
W Starym Kadrze
Kawiarnia filmowa W Starym Kadrze do 9 kwietnia przyjmuje zamówienia na ciasta tradycyjne i świąteczne. Wśród tradycyjnych znajdziemy paschę, sernik różany czy lawendowy. Są również mazurki oraz babka piaskowa. Zamówienia składać można pod numerem telefonu 728-968-527 lub pod adresem mailowym: kawiarnia@wstarymkadrze.pl
Cukiernia Baccate
Wielkanocne słodkości przygotowuje i dowozi również Cukiernia Baccate. Zamówienia można składać mailowo pod adresem kontakt@baccate.pl lub telefonicznie - 502-688-663. Dostawa obejmuje cały Gdańsk. Przy odbiorze osobistym obsługa poza kolejnością.
W Trójmieście miejsc, w których zamówimy smaczne ciasta na wynos, jest znacznie więcej. Taką ofertę przygotowały również Cukiernia Rogalik, Formella oraz Le Delice. Wszystkie cukiernie i piekarnie znajdziesz w naszym katalogu.
Miejsca
Opinie (73) 5 zablokowanych
-
2020-04-07 08:15
(6)
Poprosze o pysznego,mokrego makowca z orzechami wloskimi ale bez rodzynek. Mniamm.
- 13 4
-
2020-04-07 08:21
makowiec i orzechy...
...to chyba tęsknota za Bożym Narodzeniem-wtedy jeszcze byliśmy WOLNI!
- 8 1
-
2020-04-07 08:40
Na spodzie z sernika
- 4 1
-
2020-04-07 09:16
(2)
W Paryzu w zaj cukierni pyszne ciastka ala drozdzowka tylko przerozne po 3.50 euro. Pychota.
- 1 4
-
2020-04-07 09:20
To kupuj i jedz.
To portal trójmiasto.pl- 2 0
-
2020-04-07 09:25
Czyli niektore ciastka w trojmiescie z paryskimi cenami.
- 8 1
-
2020-04-07 10:09
nie ma sprawy
juz leci. podaj adres bloku.
- 1 1
-
2020-04-07 08:41
prośba... (5)
szok nie mogę uwierzyć - Capuccino Cafe - sernik , szarlotka , tort bezowy 2 kg. - 160 złoty !!!
prośba zejdźcie na ziemię , Umam - tam dalej ciastka po 14 złoty ...- 82 3
-
2020-04-07 09:19
pisze się "złotych" a nie "złoty"....
Dbajmy o nasz język, proszę.
- 17 11
-
2020-04-07 11:54
smakowo
moim zdaniem bez rewelacji.
Więc nic straconego :)- 9 0
-
2020-04-07 12:02
nie znam cen ale jadalem rozne ciasta z CC w stolowce firmowej na Jelitkowskiej i byly super, lepsze niz u Sowy
- 0 4
-
2020-04-07 22:26
Koronawirus zweryfikuje
Takie kwestie
- 0 0
-
2020-04-08 13:59
Za darmo najlepiej żeby rozdawać. Ktoś tam pracuje i tez chce zarobić i się utrzymać. Ktoś chyba zapomina, ze zamawianie ciast skądkolwiek nie jest obligatoryjne. Nie pasuje? Zrob samodzielnie w domu
- 2 3
-
2020-04-07 08:57
Wyglądają pysznie, ale teraz liczę każdą złotówkę
- 56 0
-
2020-04-07 09:01
Szok (3)
To jest chore takie ceny prawie jak z dekera my zamówilismy w cukierni markiza w Żukowie za normalne pieniadze
- 44 0
-
2020-04-07 09:19
jakie "prawie jak z Dekera"?
niektóre są droższe niż u Dekera (boszszsz! sernik pistacjowy... delicje!)
choć ja osobiście polecam 100%czekolady - jeżeli chodzi o desery to chyba tam bardziej mi pasują niż u Tomka D.- 6 1
-
2020-04-07 11:03
ale deker jest bez samku wiec po co przywolywac
- 9 0
-
2020-04-07 15:59
Nie zamawiać u Dekera!
Zamówisz, przyjdziesz po odbiór, okaże się, że zamówienia nie ma a Pani menedżerka powie No trudno!... co? Może jeszcze telefon do Tomka mam dać?
- 4 0
-
2020-04-07 10:22
(2)
Ceny lekko kosmiczne jak na sytuacje gdzie pol jak nie wiecej społeczeństwa zostanie bez pracy :-O
- 49 2
-
2020-04-07 12:52
Gdy wszyscy zaczną się tak ograniczać, to właśnie twoja przepowiednia/obawa się spełni.
- 0 4
-
2020-04-08 16:39
A w cukierniach to roboty pracują, którym płacić nie trzeba?
- 0 0
-
2020-04-07 10:28
W tym roku robię mazurka
Dąbrowskiego, na papierze, po jednej nutce. Zgodnie z zaleceniem rządu nikomu nie można ufać i niezaprzeczalnie należy ograniczyć kontakty, nie będę robił na zamówienie masy. Nie czuje się odpowiedzialny, czuje się dobrze, to udany dzień.
- 7 4
-
2020-04-07 10:29
Szczerze. Wypieki z Biedry od tych z niby "prawdziwych" cukierni naprawdę nie odstają (8)
A jeżeli chodzi o świeżość to w B. nigdy nie zdarzyło mi się kupić starego ciasta, a w trójmiejskich cukierniach i owszem.
- 29 35
-
2020-04-07 11:09
(7)
jak lubisz same konserwanty i nie dbasz o zdrowie to polecam
- 14 8
-
2020-04-07 11:23
(6)
Myślisz, że te cukiernie czy szumnie dzisiaj nazwane manufaktury cukiernicze nie dodają lub dodają mniej konserwantów... Nie podejrzewam cię o głupotę, ale myślę, że to daleko idąca naiwność.
- 18 10
-
2020-04-07 11:30
mylisz sie (5)
cukiernie rzemieslnicze nie robia ciast na taka skalę jak dla tak dużego odbiorcy typu biedronka. Przypominam że do biedry chodzi raczej mało osób z portfelem wypchanym kapustą i raczej kupuja tam ci co szukają tanio i dużo. A jak tanio i dużo to nigdy nie będzie zdrowo.
- 8 9
-
2020-04-07 11:37
mylisz się (1)
Drogo nie zawsze oznacza dobrze i zdrowo
- 15 3
-
2020-04-07 12:53
Obaj przedmówcy mają rację :)
- 6 0
-
2020-04-07 21:35
(2)
i co z tego że nie robią na dużą skalę ale chemię też potrafią dawać
- 3 0
-
2020-04-08 09:55
(1)
Sama chemia. Woda H2O, Sól to NaCl czysta chemia. Smacznego ja jem bez chemii
- 1 0
-
2020-04-08 10:50
Z wody i soli ciasta nie ukręcisz
Należałoby jeszcze dodać (nie będę się wysilał na wzory chemiczne):
masa jajowa pasteryzowana, emulgatory, zagęstniki, skrobia kukurydziana modyfikowana, serwatka w proszku, wodorowęglan sodu, syrop glukozowo fruktozowy, wysoko-fruktozowy syrop kukurydziany, glikol propylenowy, błękit brylantowy, utwardzone tłuszcze roślinne i tłuszcze trans, fosforan diskrobiowy, tristearynian sorbitolu, substancje utrzymujące wilgoć (m.in. sorbitole i glicerol) i spulchniacze (difosforany), diglicerydy kwasów tłuszczowych. Smacznego i na zdrowie- 0 0
-
2020-04-07 10:37
Coś od siebie.. (4)
Rozumiem, że mamy ciężki okres,ale ceny są lekko mówiące śmieszne..
Sam piekę ciasta i koszt sernika 160 PLN, to jakiś żart.. I co najważniejsze część produktów sam tworzę - czyli wiem co jem Wspominamy sernik średnica (nie objętość (; ) 24cm, na dobrych produktach, to koszt. ok 30 PLN + koszt energii.
Zdrowia..- 63 3
-
2020-04-07 11:46
zapomniałeś że firmy muszą wystawić fv (2)
teraz dodaj sobie 23% do 30 zł to już 37zł plus "energia" do wytworzenia to ok 5 zł to już 42zł, do tego trzeba zapakować w jednorazowa tackę alu bo sa opłaty recyklingowe ok 2zł to już 44 a i dostarczyć do wielmożnego pana to paliwo ok 6 zł chyba że masz wolontariuszy co rozwioza za darmo to koszt twojej produkcji = 50 zł z twoich smiesznych 30 zł. rozumiesz? czy dalej będziesz bezsensownie porównywać koszt produkcji jednego sernika w domu do produkcji w firmie? aha zapomniałeś kjeszcze że firmy produkuja na zarobek a nie dla sportu i rekreacji więc panie kolego ile chciałbyś zarobić na serniku? 0 zł?
- 8 14
-
2020-04-07 12:57
Ohooo ! Bezsensowne są..
obecne ceny maseczek i rękawiczek.. Proponuje do ekstrawagancji dodać złoty pyłek i cena za ów ciasto będzie odpowiednio "podbita". Domyślam,że prowadząc firmę są dodatkowe koszty ,ale przy obecnej stacji będzie ciężko o klientów.
PS. Proszę spojrzeć na optymistyczne komentarze..- 11 0
-
2020-04-07 18:57
Ja to wszystko rozumiem ale
50 zł to nadal nie 160 ;)
- 9 1
-
2020-04-08 16:39
Opłacenie czynszu, mediów, prądu, pracowników to za wszy i inne robactwo?
- 0 0
-
2020-04-07 10:58
Drogo i to bardzo
- 29 0
-
2020-04-07 11:11
Sobie blachę sernika jak u mamy za 3 dyszki zrobię. (11)
Zdurnieli z tymi cenami.
- 49 3
-
2020-04-07 11:36
to zrób mi też za 30 zł (8)
i przywieź do domu, zapakuj i wystaw mi fakturę. chętnie kupię
- 12 7
-
2020-04-07 11:50
(2)
Upiecz sobie sam niedojdo. A jak nie umiesz to płać 160zł, nawet mi cię nie żal.
- 8 10
-
2020-04-07 11:55
(1)
dlatego sernik nie kosztuje 30 zł niedojdo bo koś nie umie albo nie chce zrobic wiec musi zaplacic wiecej. rozumiesz? wątpię
- 2 1
-
2020-04-07 15:27
Rozumiem. Dla mnie jest upośledzony.
- 4 0
-
2020-04-07 11:55
Rozumiem, że cukiernik musi zarobić (4)
i ponosi dodatkowe koszty, ale litości nie ponad 5-krotność wartości, pomijając fakt, że kupują produkty w ilościach hurtowych, więc koszt wyrobu detalicznego domowego należałoby podzielić przez dwa
- 15 2
-
2020-04-07 11:59
wydaje ci się
dlaczego dwa? skąd te wyliczenie że dwa? a nie 2.8 albo 3.2? cukiernie to nie domowa kuchnia jednoosobowa z piekarnikiem klasy AAA+++.
- 4 3
-
2020-04-07 12:28
I myślisz, że jak kupią 30 kg mąki to zapłacą połowę ceny detalicznej? (2)
Ło matko...
- 6 4
-
2020-04-07 12:43
W dobrej hurtowni kg mąki kosztuje 50% tego c o w sklepie w detalu (1)
Ale jeżeli Janusz biznesu robi zakupy w zwykłym markecie, to już jego ból...
- 8 3
-
2020-04-08 11:49
Napisz proszę w której?
- 1 0
-
2020-04-07 14:47
(1)
Jeśli zrobisz dokładnie taki jak w Cappuccino Cafe, czy w którejkolwiek z tych cukierni, to chętnie zapłacę nawet 2 x 3 dyszki; a niech stracę :)
- 0 3
-
2020-04-07 18:51
niestety
Ale CC to żaden wyznacznik jeśli chodzi o jakość sernika
- 3 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.