Wiadomości

Trójmiejskie cukiernie z bogatą ofertą ciast wielkanocnych

Najnowszy artukuł na ten temat

Wielkanoc online. Psycholog: musimy korzystać z dobrych stron internetu

Wiele cukierni przygotowuje specjalne, świąteczne menu, w którym znajdziemy wielkanocne baby, mazurki, serniki i torty.
Wiele cukierni przygotowuje specjalne, świąteczne menu, w którym znajdziemy wielkanocne baby, mazurki, serniki i torty. Fot. Mamy Wypieki/Facebook

Wielkanoc już za chwilę, ale koronawirus nadal uniemożliwia nam rodzinne spotkania. Chociaż tegoroczne święta na pewno będą inne od poprzednich, nie musimy rezygnować z tradycyjnych smaków. Trójmiejskie cukiernie już przygotowują świąteczne ciasta do zamówienia przez telefon lub internet.



Cukiernie i piekarnie w Trójmieście


Czy w tym roku zrezygnujesz ze świątecznych potraw i ciast?

tak, pogodziła(e)m się już z myślą, że będzie inaczej 21%
raczej tak, nie przywiązuję do tego wielkiej wagi 12%
raczej nie, będzie coś chociaż symbolicznie 38%
nie, nie zamierzam rezygnować z tradycji 29%
zakończona Łącznie głosów: 668

Szmaragdowa Cafe



- Smaki tradycji w waszym domu zagoszczą bez względu na zaistniałą sytuację, ponieważ dowozić będziemy również w Wielką Sobotę - czytamy na profilu Szmaragdowa Cafe.
Zamówienia należy składać z minimum trzydniowym wyprzedzeniem i za minimum 100 zł. Zamawiać można przez telefon lub online oraz samemu ustalić datę i miejsce odbioru. W menu ciasta (sernik, mazurek, tort czy pascha), a także chleb, pasztety czy zupa.

Capuccino Cafe



Torty i ciasta proponuje również Capuccino Cafe z Sopotu. W ofercie keks, babki drożdżowe, torty czy serniki. Zamówienia przyjmowane są do 7 kwietnia. Odbiór własny lub dowóz (za dodatkową opłatą) w dniach 10-11.04. Dowóz obejmuje całe Trójmiasto, a także Rumię, Banino i Chwaszczyno. Zamówić można, dzwoniąc pod numer telefonu 511-554-610 lub wysyłając wiadomość na adres kamil@capuccinicafe.pl.

Mamy Wypieki



- Wielkanoc w tym roku będzie w gronie najbliższych dla nas osób. Czy to znaczy, że powinniśmy zrezygnować ze świętowania? Oczywiście, że nie! Przedstawiamy naszą ofertę wyrobów garmażeryjnych i pysznych ciast, które można zamawiać do 9 kwietnia telefonicznie - 504-497-496 - czytamy na stronie Mamy Wypieki.
Zamówić można mazurki (chałwowy, cytrynowy i gianduia), torty (biała trufla lub z adwokatem) i serniki (z białą i gorzką czekoladą).

Słodki okruszek



Pracownia wypieków artystycznych z Gdańska, czyli Słodki Okruszek, przygotowuje ciasta-zestawy. Każde z nich ma średnicę 24 cm, a składa się z czterech różnych ciast, tak aby można było spróbować więcej niż jednego smaku.

Przykładowe zestawy to: sernik oreo / malinowa pychotka / jabłecznik / snickers lub sernik królewski / black velvet / jabłecznik / truskawkowa pychotka. Koszt zestawu - 85 zł. Ciasta można kupić też w jednym smaku za 80 zł. Na zamówienia pracownia czeka do 8 kwietnia.

UMAM



To cukiernia, która przygotowuje tradycyjne ciasta w wyjątkowym, nowoczesnym wydaniu. W ofercie są torty, ale również mniejsze, pojedyncze ciastka. Torty zamawiać można pod adresem e-mailowym: zamowienia@umam.pl. Dla mniejszych ciastek uruchomiona została możliwość zakupów online wraz z dowozem.

- Ciastka zamawiać należy przez stronę internetową. Minimalny koszt zamówienia to 60 zł. Samemu można określić rodzaj dostawy (na wynos lub dowóz) i godzinę odbioru. Składanie zamówień odbywa się z jednodniowym wyprzedzeniem - czytamy na stronie cukierni.
Można wybrać datę w przód nawet do siedmiu dni.

W Starym Kadrze



Kawiarnia filmowa W Starym Kadrze do 9 kwietnia przyjmuje zamówienia na ciasta tradycyjne i świąteczne. Wśród tradycyjnych znajdziemy paschę, sernik różany czy lawendowy. Są również mazurki oraz babka piaskowa. Zamówienia składać można pod numerem telefonu 728-968-527 lub pod adresem mailowym: kawiarnia@wstarymkadrze.pl

Cukiernia Baccate



Wielkanocne słodkości przygotowuje i dowozi również Cukiernia Baccate. Zamówienia można składać mailowo pod adresem kontakt@baccate.pl lub telefonicznie - 502-688-663. Dostawa obejmuje cały Gdańsk. Przy odbiorze osobistym obsługa poza kolejnością.

W Trójmieście miejsc, w których zamówimy smaczne ciasta na wynos, jest znacznie więcej. Taką ofertę przygotowały również Cukiernia Rogalik, Formella oraz Le Delice. Wszystkie cukiernie i piekarnie znajdziesz w naszym katalogu.

Opinie (73) 5 zablokowanych

  • (6)

    Poprosze o pysznego,mokrego makowca z orzechami wloskimi ale bez rodzynek. Mniamm.

    • 13 4

    • makowiec i orzechy...

      ...to chyba tęsknota za Bożym Narodzeniem-wtedy jeszcze byliśmy WOLNI!

      • 8 1

    • Na spodzie z sernika

      • 4 1

    • (2)

      W Paryzu w zaj cukierni pyszne ciastka ala drozdzowka tylko przerozne po 3.50 euro. Pychota.

      • 1 4

      • To kupuj i jedz.
        To portal trójmiasto.pl

        • 2 0

      • Czyli niektore ciastka w trojmiescie z paryskimi cenami.

        • 8 1

    • nie ma sprawy

      juz leci. podaj adres bloku.

      • 1 1

  • prośba... (5)

    szok nie mogę uwierzyć - Capuccino Cafe - sernik , szarlotka , tort bezowy 2 kg. - 160 złoty !!!
    prośba zejdźcie na ziemię , Umam - tam dalej ciastka po 14 złoty ...

    • 82 3

    • pisze się "złotych" a nie "złoty"....

      Dbajmy o nasz język, proszę.

      • 17 11

    • smakowo

      moim zdaniem bez rewelacji.
      Więc nic straconego :)

      • 9 0

    • nie znam cen ale jadalem rozne ciasta z CC w stolowce firmowej na Jelitkowskiej i byly super, lepsze niz u Sowy

      • 0 4

    • Koronawirus zweryfikuje

      Takie kwestie

      • 0 0

    • Za darmo najlepiej żeby rozdawać. Ktoś tam pracuje i tez chce zarobić i się utrzymać. Ktoś chyba zapomina, ze zamawianie ciast skądkolwiek nie jest obligatoryjne. Nie pasuje? Zrob samodzielnie w domu

      • 2 3

  • Wyglądają pysznie, ale teraz liczę każdą złotówkę

    • 56 0

  • Szok (3)

    To jest chore takie ceny prawie jak z dekera my zamówilismy w cukierni markiza w Żukowie za normalne pieniadze

    • 44 0

    • jakie "prawie jak z Dekera"?

      niektóre są droższe niż u Dekera (boszszsz! sernik pistacjowy... delicje!)
      choć ja osobiście polecam 100%czekolady - jeżeli chodzi o desery to chyba tam bardziej mi pasują niż u Tomka D.

      • 6 1

    • ale deker jest bez samku wiec po co przywolywac

      • 9 0

    • Nie zamawiać u Dekera!

      Zamówisz, przyjdziesz po odbiór, okaże się, że zamówienia nie ma a Pani menedżerka powie No trudno!... co? Może jeszcze telefon do Tomka mam dać?

      • 4 0

  • (2)

    Ceny lekko kosmiczne jak na sytuacje gdzie pol jak nie wiecej społeczeństwa zostanie bez pracy :-O

    • 49 2

    • Gdy wszyscy zaczną się tak ograniczać, to właśnie twoja przepowiednia/obawa się spełni.

      • 0 4

    • A w cukierniach to roboty pracują, którym płacić nie trzeba?

      • 0 0

  • W tym roku robię mazurka

    Dąbrowskiego, na papierze, po jednej nutce. Zgodnie z zaleceniem rządu nikomu nie można ufać i niezaprzeczalnie należy ograniczyć kontakty, nie będę robił na zamówienie masy. Nie czuje się odpowiedzialny, czuje się dobrze, to udany dzień.

    • 7 4

  • Szczerze. Wypieki z Biedry od tych z niby "prawdziwych" cukierni naprawdę nie odstają (8)

    A jeżeli chodzi o świeżość to w B. nigdy nie zdarzyło mi się kupić starego ciasta, a w trójmiejskich cukierniach i owszem.

    • 29 35

    • (7)

      jak lubisz same konserwanty i nie dbasz o zdrowie to polecam

      • 14 8

      • (6)

        Myślisz, że te cukiernie czy szumnie dzisiaj nazwane manufaktury cukiernicze nie dodają lub dodają mniej konserwantów... Nie podejrzewam cię o głupotę, ale myślę, że to daleko idąca naiwność.

        • 18 10

        • mylisz sie (5)

          cukiernie rzemieslnicze nie robia ciast na taka skalę jak dla tak dużego odbiorcy typu biedronka. Przypominam że do biedry chodzi raczej mało osób z portfelem wypchanym kapustą i raczej kupuja tam ci co szukają tanio i dużo. A jak tanio i dużo to nigdy nie będzie zdrowo.

          • 8 9

          • mylisz się (1)

            Drogo nie zawsze oznacza dobrze i zdrowo

            • 15 3

            • Obaj przedmówcy mają rację :)

              • 6 0

          • (2)

            i co z tego że nie robią na dużą skalę ale chemię też potrafią dawać

            • 3 0

            • (1)

              Sama chemia. Woda H2O, Sól to NaCl czysta chemia. Smacznego ja jem bez chemii

              • 1 0

              • Z wody i soli ciasta nie ukręcisz

                Należałoby jeszcze dodać (nie będę się wysilał na wzory chemiczne):
                masa jajowa pasteryzowana, emulgatory, zagęstniki, skrobia kukurydziana modyfikowana, serwatka w proszku, wodorowęglan sodu, syrop glukozowo fruktozowy, wysoko-fruktozowy syrop kukurydziany, glikol propylenowy, błękit brylantowy, utwardzone tłuszcze roślinne i tłuszcze trans, fosforan diskrobiowy, tristearynian sorbitolu, substancje utrzymujące wilgoć (m.in. sorbitole i glicerol) i spulchniacze (difosforany), diglicerydy kwasów tłuszczowych. Smacznego i na zdrowie

                • 0 0

  • Coś od siebie.. (4)

    Rozumiem, że mamy ciężki okres,ale ceny są lekko mówiące śmieszne..
    Sam piekę ciasta i koszt sernika 160 PLN, to jakiś żart.. I co najważniejsze część produktów sam tworzę - czyli wiem co jem Wspominamy sernik średnica (nie objętość (; ) 24cm, na dobrych produktach, to koszt. ok 30 PLN + koszt energii.
    Zdrowia..

    • 63 3

    • zapomniałeś że firmy muszą wystawić fv (2)

      teraz dodaj sobie 23% do 30 zł to już 37zł plus "energia" do wytworzenia to ok 5 zł to już 42zł, do tego trzeba zapakować w jednorazowa tackę alu bo sa opłaty recyklingowe ok 2zł to już 44 a i dostarczyć do wielmożnego pana to paliwo ok 6 zł chyba że masz wolontariuszy co rozwioza za darmo to koszt twojej produkcji = 50 zł z twoich smiesznych 30 zł. rozumiesz? czy dalej będziesz bezsensownie porównywać koszt produkcji jednego sernika w domu do produkcji w firmie? aha zapomniałeś kjeszcze że firmy produkuja na zarobek a nie dla sportu i rekreacji więc panie kolego ile chciałbyś zarobić na serniku? 0 zł?

      • 8 14

      • Ohooo ! Bezsensowne są..

        obecne ceny maseczek i rękawiczek.. Proponuje do ekstrawagancji dodać złoty pyłek i cena za ów ciasto będzie odpowiednio "podbita". Domyślam,że prowadząc firmę są dodatkowe koszty ,ale przy obecnej stacji będzie ciężko o klientów.
        PS. Proszę spojrzeć na optymistyczne komentarze..

        • 11 0

      • Ja to wszystko rozumiem ale

        50 zł to nadal nie 160 ;)

        • 9 1

    • Opłacenie czynszu, mediów, prądu, pracowników to za wszy i inne robactwo?

      • 0 0

  • Drogo i to bardzo

    • 29 0

  • Sobie blachę sernika jak u mamy za 3 dyszki zrobię. (11)

    Zdurnieli z tymi cenami.

    • 49 3

    • to zrób mi też za 30 zł (8)

      i przywieź do domu, zapakuj i wystaw mi fakturę. chętnie kupię

      • 12 7

      • (2)

        Upiecz sobie sam niedojdo. A jak nie umiesz to płać 160zł, nawet mi cię nie żal.

        • 8 10

        • (1)

          dlatego sernik nie kosztuje 30 zł niedojdo bo koś nie umie albo nie chce zrobic wiec musi zaplacic wiecej. rozumiesz? wątpię

          • 2 1

          • Rozumiem. Dla mnie jest upośledzony.

            • 4 0

      • Rozumiem, że cukiernik musi zarobić (4)

        i ponosi dodatkowe koszty, ale litości nie ponad 5-krotność wartości, pomijając fakt, że kupują produkty w ilościach hurtowych, więc koszt wyrobu detalicznego domowego należałoby podzielić przez dwa

        • 15 2

        • wydaje ci się

          dlaczego dwa? skąd te wyliczenie że dwa? a nie 2.8 albo 3.2? cukiernie to nie domowa kuchnia jednoosobowa z piekarnikiem klasy AAA+++.

          • 4 3

        • I myślisz, że jak kupią 30 kg mąki to zapłacą połowę ceny detalicznej? (2)

          Ło matko...

          • 6 4

          • W dobrej hurtowni kg mąki kosztuje 50% tego c o w sklepie w detalu (1)

            Ale jeżeli Janusz biznesu robi zakupy w zwykłym markecie, to już jego ból...

            • 8 3

            • Napisz proszę w której?

              • 1 0

    • (1)

      Jeśli zrobisz dokładnie taki jak w Cappuccino Cafe, czy w którejkolwiek z tych cukierni, to chętnie zapłacę nawet 2 x 3 dyszki; a niech stracę :)

      • 0 3

      • niestety

        Ale CC to żaden wyznacznik jeśli chodzi o jakość sernika

        • 3 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Rozrywka

Filmowe Trójmiasto: z wizytą u "Lokatorów"
Wspominamy: z wizytą u "Lokatorów"
Szukali sławy w telewizji. Uczestnicy "The Voice" z Trójmiasta
Uczestnicy "The Voice" z Trójmiasta

Kultura

"Sołdek" w pełnej krasie podczas remontu w doku w stoczni
"Sołdek" podczas remontu w stoczni
Szekstream rozpoczęty. Trwa Festiwal Szekspirowski online
Trwa Festiwal Szekspirowski online

Nowe lokale

Mleczna Krówka

Restauracje
Gdynia
Świętojańska 82

Morze Yoko Sushi

Sushi
Gdańsk
Kołobrzeska 63B

Husak Pizza

Pizzerie
Gdańsk
al. Grunwaldzka 28/2