• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Zamów gotowe przekąski. Boxy na Sylwestra

Julia Rzepecka
26 grudnia 2020 (artykuł sprzed 3 lat) 
Chociaż ten Sylwester będzie różnił się od poprzednich, nie oznacza to, że trzeba zupełnie rezygnować z zabawy. Chociaż ten Sylwester będzie różnił się od poprzednich, nie oznacza to, że trzeba zupełnie rezygnować z zabawy.

Tegorocznego Sylwestra będziemy spędzać w wyjątkowych warunkach, większość z nas zapewne w swoich domach. To jednak wcale nie oznacza, że musimy tkwić przez cały dzień w kuchni, by przygotować przekąski i dania na wieczór. Rozwiązaniem mogą być "party boxy", czyli kompozycje kulinarne przygotowywane przez restauracje, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie na sylwestrową noc.



Restauracje w Trójmieście



Jak w tym roku spędzasz sylwestra?

Przed nami najbardziej wystrzałowa noc w roku... którą spędzić trzeba z uwzględnieniem obostrzeń związanych z pandemią koronawirusa. Przez wiele godzin nie będziemy mogli przemieszczać się po ulicach, wykluczone będą więc nocne wypady do pobliskiego sklepu, by dokupić potrzebne produkty, ulubione przekąski czy napoje. W trójmiejskich restauracjach i barach można jednak składać zamówienia na imprezowe boxy, czyli zestawy, które skutecznie powinny zaspokoić głód całego sylwestrowego wieczoru.

W Marmolada Chleb i Kawa zamówić można Box Sylwestrowy, który zawiera dziewięć bajgli, cztery rogale, cztery gofry, dwie nalewki-marmoladówki po 250 ml (do wyboru: cytrynówka, śliwkówka, pigwówka, gruszkówka, kokos). Wybrać można także smaki bajgli, rogali i gofrów, między innymi zestaw zawierający guacamole, nachosy, jalapeño majo albo inną wersję, w której jest salsa oshinko, łosoś gravlax, kiełki i spicy majo. Trzecia opcja to parmezan, szynka dojrzewająca, rukola, majonez truflowy. Boxy można zamawiać tam wyłącznie z odbiorem osobistym z jednego z lokali (w Gdańsku lub w Gdyni). Odbiór do 31 grudnia, do godziny 15. Każdy w cenie 169 zł.

Muszla w Gdyni proponuje trzy "sety domówkowe", w trzech wariantach cenowych za 84, 143 i 172 złote. W zestawach można znaleźć takie produkty jak: kilka rodzajów wędlin i sera, hummus, oliwki, kapary, pastę z suszonych pomidorów, smalec z białej fasoli, mix kiszonek (biała rzodkiew, brukselka, kalafior, pomidorki cherry), foccacia, chleb żurawinowy, chleb żytni i inne. Do zestawów dopasować można wybrane wina w promocyjnych cenach.

  • Chociaż ten Sylwester będzie różnił się od poprzednich, nie oznacza to, że trzeba zupełnie rezygnować z zabawy.
  • Chociaż ten Sylwester będzie różnił się od poprzednich, nie oznacza to, że trzeba zupełnie rezygnować z zabawy.
  • Chociaż ten Sylwester będzie różnił się od poprzednich, nie oznacza to, że trzeba zupełnie rezygnować z zabawy.
  • Chociaż ten Sylwester będzie różnił się od poprzednich, nie oznacza to, że trzeba zupełnie rezygnować z zabawy.
Swoją sylwestrową ofertę przygotowała też restauracja Canis. Do wyboru są trzy boxy. Pierwszy z nich to zestaw przystawek dla czterech osób za 199 zł, w którym znajdują się takie pozycje jak graviax z chutney z gruszki i imbiru z podpłomykiem, spring rolls z warzywami, pieczony bakłażan w cieście francuskim czy krokiety krewetkowe. Drugi z zestawów to kolacja sylwestrowa dla dwóch osób za 199 zł. W menu znajdziemy zupę cebulową, ragout z dziczyzny, łososia w papilotach i ratatouille. Trzecią opcją jest box na słodko. Proponowane desery to sernik kokosowy z czekoladą, ciasto marchewkowe z daktylami i karpatka. Zamówienia składać można do 30 grudnia, do godziny 12. Ilość boxów ograniczona.

Wielka kolekcja tapas to propozycja sylwestrowa od restauracji Winestone z hotelu Mercure w Gdańsku. Również i tutaj przygotowano trzy różne wersje do wyboru w cenach 79, 89 i 99 zł. Tapas, których można spróbować zamawiając te zestawy to między innymi spring rolls, krewetki w tempurze czy w cieście, satay z łososia lub kurczaka, rilets wieprzowe z orzechami, tortilla, smażone chorizo i wędzony marynowany łosoś. Do tego przewidziano również dodatki (pieczywo, sosy).

Ciepłe i zimne przekąski oraz specjalną promocję na soczysty stek oferuje sopocka restauracja TexMex. Zestawy sylwestrowe kosztują 69 zł, można też zamówić same przystawki za 39 zł. Wśród składników na zimno pojawiają się takie jak: rostbef z kapustą i guacamole, falafel z kuskusu z chorizo, śledzie, hummus czy meksykańskie ceviche. Na ciepło spróbować można krokietów z boczkiem, serem i japaleno, tarty z kaszanką i pieczonym jabłkiem, patatas bravas czy sera panierowanego. Zestawy można zamówić już gotowe na ucztę do godz 22 w Sylwestra lub zestaw przeznaczony do podgrzania w warunkach domowych, dowieziony nieco wcześniej. W Sylwestra dowóz jest wliczony w cenę.

  • Przykładowe propozycje menu sylwestrowego.
  • Przykładowe propozycje menu sylwestrowego.
  • Przykładowe propozycje menu sylwestrowego.
  • Przykładowe propozycje menu sylwestrowego.
  • Przykładowe propozycje menu sylwestrowego.
Nietrudno znaleźć także sylwestrowe propozycje w wersji wegetariańskiej. Menu kuchni roślinnej przygotowuje Faloviec. Znaleźć można w nim sushi z warzywami, sałatki, boczniaki w śmietanie, hummus, wrapy, czy nawet propozycję na 1 stycznia, czyli "wegański rosołek na kaca". Zamówienia można składać do 30 grudnia do godziny 16. Szeroki wybór dań i przekąsek ma także Maverick. Duże sałatki, mniejsze przekąski, czy także dania obiadowe: żeberka w glazurze, stripsy z polędwiczki i panierowane nóżki kurczaka. Zamówić można także piwa rzemieślnicze w party-kegach o pojemności 5 litrów. Zamówienia przyjmowane są do 28 grudnia.

Wszystkich łasuchów skusić mogą desery, które serwuje Szmaragdowa Cafe z Gdyni. Zamówić można tam ciastka na sztuki - torcik szampański z białej czekolady i truskawek czy beza pavlova z owocami i musem mango za 12 złotych za sztukę. Są także finger food: tartaletki cytrynowe z bezą panna cotta z mango, mus z białej czekolady z malinami czy tartaletki kajmakowe. 15 sztuk kosztuje 50 złotych, a 30 - 85 zł. Zamówić można także całe ciasta. Do wyboru sernik cynamonowo-miodowy i brownie czekoladowe z wiśniami. Zamówienia można odbierać osobiście, ale możliwa jest także dostawa do domu.

Miejsca

Opinie (85) 7 zablokowanych

  • Jedyna słuszna partia ,którą wybraliście mędrcy .... (1)

    Zadecydowała za was że w tym roku o 19 dobranocka ,siusiu ,paciorek i spać ....

    • 12 10

    • Jesli myslisz ze to pisiorow

      decyzje to slabo u Ciebie z mysleniem. Oni wykonuja polecenia od silniejszych od siebie bez mrugniecia okiem.

      • 1 0

  • U nas będzie 16-17 osób znam wiele innych takich domówek nie wszyscy dają się zwariować i zastraszyć (2)

    • 3 7

    • Zwariowac to Ty sie dales

      "tradycyjna koniecznoscia" swietowania sylwestra..

      • 0 0

    • Jeszcze będzie płacz i zgrzytanie zębów...

      • 1 1

  • "Boxy"

    .. jest cos takiego w slowniku w ogole?

    • 5 0

  • Już biegnę zamawiać te cuda (1)

    Ciekawe czy ci " restauratorzy" serwują gołąbki ? Jak czytam nazwy tych rozrzuconych po talerzu dań to mnie mdli .

    • 17 1

    • Oni nie wiedzą nawet jak smakują gołąbki

      Gołąbki to kulinarna sztuka ..poezja wyrosła na tradycji . Tu potrzeba finezji , polotu i doswiadczenia , Co moga powiedzieć "kucharze" po dwutygodniowym kursie kucharza zatrudnieni w tych tzw. restauracjach

      • 2 0

  • Ja

    Nie mogę dojść do siebie po świętach !

    • 2 0

  • Chyba powariowali z cenami. (9)

    Dużo się zmieni przez ten okres wirusa. Sam zacząłem oglądać każdą złotówkę i planujemy z Rodziną wydatki, nawet te mniejsze. Do tej pory zawsze się robiło zakupy, chociażby na obecne Święta, żeby stoły się uginały i z lodówki jedzenie się wysypywało. A w tym roku na Wigilię śledzie plus pierogi i ryba, wczoraj żeberka, dzisiaj devoile z serem. Wszyscy najedzeni, a nieprzejedzeni :) A na Sylwestra zrobimy domową pizzę, do tego popcorn z garnka i będziemy z dzieciakami oglądać bajki.

    • 108 6

    • Przekąski (8)

      I tak Kaziu trzymaj ! Popieram Cię w 100 % . Kogo stać niech zamawia , kogo nie przekąski robi w domu .I tyle w temacie . Zdrowego 2021 Nowego Roku !

      • 24 4

      • Raczej to nie jest powiązane czy kogoś stać czy nie :) (7)

        Mój Brat zarabia miesięcznie rzędu 40 tys. netto + ma samochód (Skoda Superb) do dyspozycji bez ograniczeń, a robi zakupy w sklepie pod blokiem, a nie w knajpach, bo jak sam mówi, nie wie czy to mięso co mu podadzą jest świeże. Oraz czy w ogóle mają czysto na kuchni.

        • 28 6

        • O ja! Ale twój brat to jest fajny kolo!

          I jeszcze ta Skodzinka "bez lymytu"...

          • 5 1

        • Twoj brat zarabiajac te 40 000 pewnie wynosi papier toaletowy z pracy i pewnie robi zakupy w biedronce.

          Taki typ czlowiek jest najgorszy.
          Typowy Janusz z pieniedzmi na ktore nie zasluguje, bo nie odroznilby Amareny od wloskiego wina za 200 zl/butelka.
          Tez znam takiego Janusza, ktory zarabia gruby hajs, a chodzi od pol roku codziennie w jedynch dzinsach w kroku podartych, z dziura w kieszeniu i plama na nogawce, czwarty rok ma samsunga S7 z popekanym ekranem, wynosi papier z pracy, opala innych z fajek bo sam nie kupi paczki, a filmy i seriale kradnie z torrentow bo mu szkoda kasy na netflixa czy hbo.
          Zakupy oczywiscie w biedronce: piwo Kustosz, makaron Dobrusia, ser Swiatowid, przyprawy Culineo , czyli najgorsze najtansze i nabjardziej biedackie produkty "spozywcze".

          • 6 9

        • Z reguły nie maja czysto (1)

          nie myją rąk , ani nie dbają o świeżość produktów. Nic się nie zmarnuje, .Tylna ścianka w lodówce jest regularnie co tydzień wyskrobywana. . Strach coś zamawiać w poniedziałek , bo leży od poprzedniego czwartku . frajer nie widzi , to wszystko zeżre. Nie chodzę po knajpach , a tym bardziej nie zamawiam na wynos . Zbyt dużo złych doświadczeń . Takie jedzenie tylko dla zdesperowanych , albo kompletnych abnegatów . Konsumencie ! Jak czegoś nie widzisz , to nie znaczy że problemu nie ma! Wręcz przeciwnie .

          • 21 4

          • To ze cie nie stac nie oznacza ze mozesz glupoty pisac i oskarzac bezpodstawnie.

            Masz podejrzenia? To telefon do sanepidu i nie placz na forum.

            • 3 7

        • (2)

          A my zarabiamy 25 tys/ mc , dodatkowo mamy własnego sedana bez leasingu za 200 tys i spore mieszkanie bez kredytu i zamawiamy w knajpach. Kogo obchodzi co myśli twój brat?

          • 9 33

          • Chyba sprzedając te buły frajerom (1)

            którzy dali się nabrać na "wielką krzywdę restauratorów"Bo trzeba być frajerem , aby dać się w to wkręcić.
            Jedyne co mnie spotkało w takiej garkuchni to sr*czka. I nie mam na nią ochoty ponownie

            • 32 1

            • Dla ciebie już tylko pyry s cebulom i top chipsy z biedronki.
              Jak możesz pisać, że restauratorom nie stała się krzywda jak pozamykali im biznesy?!

              • 6 25

  • Moje zdanie. (1)

    Wiele knajp sie zamyka.(własciciele sie nie znaja-) przywiezli pare zł z angli , dojczlanda i otworzyli se knajpole i teraz płacz.
    z tego co obserwuje to grubasy (restauratorzy z krwi i kosci ) wykupują /odkupuja za grosze te knajpole i na wiosne rusza i zarobia ...bo ten virus/srrrrirus zostanie ubity i wszystko wróci do norlmalnosci ...tego wszystkim zycze . rozsądku i zdróFFka.

    • 6 2

    • Z taką znajomością j.polskiego to Twoje zdanie jest kompletnie nieistotne.

      • 1 1

  • Sylwester (1)

    U mnie Sylwester na 18 osób. Duzo wódy, whisky, golonka. Zdrowko!!!

    • 19 9

    • Super! Też wpadnę!

      • 5 0

  • Mój box (2)

    4x4 Żubr w puszce
    2xczipsy
    2xpizaa giuseppe
    2xprince pollo
    1xrosyjskoje

    • 20 1

    • i pewnie lanie z patolą pod falowcami a od 1 stycznia odkładanie na następną taką impreze

      • 4 4

    • 16 piwek i na to szampan? Niezły kozak

      • 6 0

  • (5)

    Ceny znowu dla Norwegow

    • 109 8

    • (1)

      Pare bulek za 170zl. Maja rozmach a ponoc tak im ciezko

      • 59 1

      • Idz do mateuszka on ci kupi bułę, jesteś niczym biedny francuski wieśniak, w sylwestra będę wam rzucał kiełbasę i patrzył jak

        • 2 11

    • powinni zmienic branze poniewaz juz "tluste" czasy nie wrocą

      zapytałem znajomego "lekarza-profesora"co bedzie po szczepionce na covida - on po chwili namysłu spojrzał na mnie i ... nic -musimy sie nauczyc wspolistniec z covidem ,a dlatego ,ze na przykladzie grypy -tak... szczepionka na grype jest i nie wyeliminowała grypy ,tak samo bedzie z covidem on nie zniknie i musimy sie "przestawić" niestety.

      • 20 0

    • polskich zaznacz

      • 6 1

    • Ktoś to kupuje za takie ceny?

      • 42 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane