- 1 Remont "Słoneczka". Będzie nowy wystrój (126 opinii)
- 2 Moja Gruzja karmi dobrze i tanio (111 opinii)
- 3 Trzydniowa kulinarna Feta na stoczni (62 opinie)
- 4 Mieszkańcy ruszyli z pomocą małej lodziarni (252 opinie)
- 5 Kto ma szansę na gwiazdkę Michelina? (53 opinie)
- 6 W maju króluje zielony afrodyzjak (95 opinii)
3 szalone rzeczy, które zamówisz w trójmiejskich lokalach
W Trójmieście znajdziemy sporo lokali, które proponują dobrze znane i lubiane dania. Wśród ich klientów znajdują się także tacy, którzy szukają nietypowych smaków albo po prostu efektownych potraw. Poniżej 3 nieco "odjechane" propozycje - zwracają na siebie uwagę nie tylko smakiem, ale i wyglądem.
Krewetki na kilogramy i to z łopaty
Do wyboru są 3 opcje: 0,5 kg za 90 zł (ok. 20 sztuk), 1 kg za 170 zł (ok. 40 sztuk) oraz 2 kg za 290 zł (ok. 80 sztuk). Wszystkie krewetki są obrane i bez pancerzy, otulone maślanym sosem, posypane papryczką chili oraz pietruszką. Można je przy dodatkowej opłacie zestawić m.in. z bagietką (15 zł ), ryżem smażonym (15 zł ) lub paluchami z ciasta na pizzę z solą morską (20 zł). Krewetki z łopaty są dostępne tylko w weekendy.
@restauracja.fenom Łopata KREWETEK w każdy weekend naszej Restauracji ul. Pegaza 2 Gdańsk ️ 516-926-466 #RestauracjaFenomenGdańsk #viral #Gdańsk #dc #trójmiasto #dlaciebie #gastronomia #wszyscy #krewetki dźwięk oryginalny - Restauracja Fenomen
Dla odważnych: piekielnie ostra pizza
Pizzeria Red Devil na Zaspie uchodzi za jedno z najciekawszych miejsc, w których zamówimy pikantne jedzenie dla prawdziwych śmiałków i poszukiwaczy ekstremalnych smaków. Oczywiście w menu jest również wiele klasycznych pozycji (m.in. pizze i burgery), jednak ci, którzy szukają naprawdę ostrych dań i sosów, powinni sprawdzić, co proponuje ten niepozorny lokal.
Warto też przed każdym zamówieniem zwrócić uwagę na stopień ostrości dań według legendy i oznaczeń w menu, żeby przypadkiem nie dostać czegoś, co jest ponad nasze kulinarne możliwości.
Najostrzejszym plackiem jest pizza Red Devil. Oprócz tradycyjnych dodatków, takich jak sos pomidorowy i mozzarella, znajdziemy na niej jeszcze wyjątkową kumulację papryczek: jalapeno, piri piri i habanero. Całość polana jest tabasco i autorskim sosem Red Devil V2, do którego trafiły pikantne papryczki, w tym ta uchodząca za najostrzejszą na świecie, czyli Carolina Reaper. Taka piekąca podniebienie przyjemność kosztuje 42 zł.
Ważne: pizzeria dopuszcza jedynie dowozy dań do klientów.
(Prawdopodobnie) największy croissant w Polsce
Na koniec, aby osłodzić te pikantne smaki, imponujący maślany rogal: ogromny, pełen słodkiego nadzienia croissant xxl od cukierni Le Delice. Jego długość to prawie 50 cm, a waga dochodzi do 850 g. To deser, który spokojnie można podzielić nawet na 10 osób.
Dostępne są dwie opcje z nadzieniem: pistacjowym (97 zł) oraz mascarpone-malina (85 zł) oraz klasyczna bez dodatków (waga ok. 550 g, 60 zł). To chyba jedno z najczęściej fotografowanych i pokazywanych w social mediach słodkości od Le Delice.
Miejsca
Opinie (83) ponad 20 zablokowanych
-
2024-01-17 17:40
Krewetki z szufelki.fuj
- 7 2
-
2024-01-17 17:48
Dam sobie obciąć paznokcie (2)
Że ta jakaś pani Monika z filmu o prawie kilogramowym croissancie zaraz po jego nadgryzienia przed kamerą go odkłada i idzie kasować gażę jak za całość. Inaczej by linii nie trzymała. Bardzo się mylę?
- 11 0
-
2024-01-17 18:49
Cały ten syf w internetowy jest robiony dla kasy. (1)
- 7 0
-
2024-01-18 05:38
TV też, nawet opinie ekspertów są już za kasę.
- 2 0
-
2024-01-17 18:03
To na tej szufelce wygląda strasznie słabo jakby zamiotł z podglogi
No trendy tik tok jak szok
- 13 2
-
2024-01-17 18:46
Za mało
Kuchni bezglutenowej
- 2 5
-
2024-01-17 19:32
Moja psina by się obraziła jakbym jej nie podała jedzenia w ładnym naczyniu. (1)
A tutaj ludziom podają na łopacie. Profanacja.
- 9 0
-
2024-01-18 21:45
Obstawiam też, że z szacunku do zdrowia psa, nie podajesz mu jedzenia z plastikowych misek.
A przecież psy nie dostają gorącego. A ci nieszczęśni klienci, a i owszem.
Ludzie, trzymajcie się z daleka! Chyba że urzędnicy sanepidu... ci niech sprawdzą co bez atestów jest stosowane do serwowania gorących dań.- 0 0
-
2024-01-18 00:04
Jajecznica w nocniku
to musi się udać
- 4 1
-
2024-01-18 06:52
a gdzie jest szansa na normalne jedzenie???
moze jakies wypracowanie o normalnosci????
- 4 0
-
2024-01-18 07:48
Wczoraj kolega był
To Dyrektorka mu wiozła węgiel z apteki.
- 0 0
-
2024-01-18 13:51
W Gdyni kiedys byly Hotdogi z 5cioma parowkami
Ew bulki jarskie
- 0 0
-
2024-01-18 14:19
Moja Mama,
Jeszcze po 90, to robiła takie dania, że palce lizać. A gdy kiedyś zaprosiłem ją do wykwintnej restauracji, to smakowała jej tylko wódeczka. Bo wszystko, co podali do jedzenia, nie nadawało się do konsumpcji.
- 2 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.