• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Bosko: nowa lodziarnia z ponad 200 smakami w Gdyni

18 kwietnia 2019 (artykuł sprzed 5 lat) 

Tłumy pojawiły się na otwarciu nowej lodziarnio-kawiarni Bosko przy ul. Świętojańskiej zobacz na mapie Gdyni w centrum Gdyni. Firma przywędrowała z Lublina, gdzie rozpoczęła działalność. Po roku wygrała plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście i wszystko wskazuje na to, że w Gdyni również odniesie sukces.



Wszystko zaczęło się cztery lata temu w Lublinie. Pomysł z otworzeniem całorocznej lodziarnio-kawiarni okazał się "strzałem w 10". Świadczy o tym m.in. wygrany po roku działalności plebiscyt na najlepszą lodziarnię w mieście. Szybko przyszedł czas na uruchomienie kolejnych lokali w stolicy woj. lubelskiego. Następnie powstały lodziarnie m.in. w Kielcach, Radomiu i Legionowie - wszędzie uznawane za najlepsze w mieście. Ekspansja postępuje, goście doceniają jakość produktów, o czym świadczą ustawiające się kolejki.

Od soboty możecie wybierać z ponad 200 smaków lodów własnej produkcji firmy Bosko, których można skosztować przy ul. Świętojańskiej 71 w Gdyni. Codziennie jest dostępnych min. 15 różnych smaków, dla każdego znajdzie się coś Boskiego.

O tym, skąd pomysł, by otworzyć lokal nad morzem, czemu lody Bosko są wyjątkowe i dlaczego goście potrafią stać po nie nawet kilkadziesiąt minut rozmawiamy z twórcami lodziarni.

W Lublinie otwierając lodziarnio-kawiarnię odnieśliście szybko sukces. Otwarcie lodziarni Bosko w Gdyni to kolejny spory krok naprzód w waszej działalności.

Michał Hnatkowski, założyciel BOSKO Gdynia: To dowód na to, że się rozwijamy. Nad morze przyciągnęła nas możliwość zaoferowania produktów szerszemu gronu odbiorców, w tym turystom, których zwłaszcza w wakacje w Trójmieście nie brakuje. Specjalnie wybraliśmy taki termin otwarcia, by nasi goście mogli skosztować produktów wcześniej i później zadowolonymi wrócić w trakcie majówki i zbliżających się wakacji.

Hubert Adaszewski - założyciel BOSKO: W Lublinie czasem kolejka wychodzi daleko na ulicę, klienci potrafią czekać nawet kilkadziesiąt minut na porcję. Mamy nadzieję, że w Gdyni również zyskamy wielu stałych klientów, którzy docenią jakość - stawianą przez nas na pierwszym miejscu.

W jakiś sposób wasza działalność będzie się różniła od tego, co jest w Lublinie i innych punktach?

Hubert Adaszewski: Odnieśliśmy tam sukces, więc nie chcemy nic zmieniać. W Gdyni zdecydowaliśmy się na "niebiański" wystrój. Ważny jest smak podawanych lodów, a przede wszystkim - tak jak wszędzie - wielkość oferowanych porcji. 1 gałka to około 120 gramów. Z tego co wiemy, to największa porcja w Polsce.

  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
  • Lodziarnio-cukiernia Bosko została otwarta w sobotę.
Wyróżnia was nie tylko wielkość gałki, ale także mnogość smaków.

Szymon Koćmiel- właściciel REweLACJA Marketing, agencji obsługującej kompleksowo markę BOSKO: Opracowaliśmy ponad 200 różnorodnych receptur lodów. Flagowym produktem są lody o smaku solonego karmelu, które biją rekordy popularności wśród naszych gości. Każdego dnia oferujemy inny zestaw BSD - Boskich Smaków Dnia. O tym, jaki smak jest dostępny danego dnia można dowiedzieć się wchodząc na nasz profil na Facebooku.

Codziennie w ofercie jest około 10 receptur. Obok tradycyjnych smaków, lodziarnia oferuje propozycje autorskie, w tym m.in. lody wegańskie. Zawsze co najmniej jeden znajduje się w ofercie. Już widać, że w Gdyni będą cieszyły się sporą popularnością.

Michał Hnatkowski: Wszystkie produkty powstają wyłącznie z naturalnych składników, spełniają wymagania osób z nietolerancjami pokarmowymi oraz cierpiących na różnego rodzaju alergie. Robimy je na miejscu ze świeżego mleka i świeżych produktów. Mamy specjalne desery i smaki także dla dzieci, więc każdy powinien znaleźć coś dla siebie.

Jesteście otwarci przez cały rok, oferując nie tylko lody.

Hubert Adaszewski: Tak, goście skosztują u nas także np. pysznej kawy. Mamy swój blend stworzony dla naszych kawiarni, z którego pochodzą ziarna. Kawa to 100 proc. arabica. Pochodzi z Brazylii, Gwatemali i Etiopii. W tym roku wprowadzamy drugą kawę - bardziej intensywną. Sprzedajemy ją maksymalnie miesiąc po wypaleniu. Są też desery oraz gofry i wyciskane soki.

Michał Hnatkowski: Lokal jest duży, mamy dużo miejsc siedzących, co pozwala zorganizować u nas spotkanie biznesowe. Jesteśmy otwarci praktycznie przez cały dzień. W maju będziemy chcieli wydłużyć wieczorne godziny pracy. Na razie w tygodniu pracujemy do 21, a w weekendy do 23.

Ułatwieniem dla waszych gości jest też możliwość zabrania lodów na wynos.

Michał Hnatkowski: Tak. Posiadamy opakowania termiczne o wielkości 250 ml, które mogą być w użyciu przez pół godziny. Są też torby o pojemności 650 ml i 1300 ml, do których można włożyć nawet osiem smaków. Te opakowania pozwalają na bezpieczne przechowanie kupionych u nas lodów do dwóch godzin. Można je zabrać na plażę albo na przyjęcie, imprezę bądź urodziny.

Jeszcze przed majówką lody Bosko pojawią się też w Sopocie...

Michał Hnatkowski: Chcemy tam otworzyć punkt mobilny. W przyszłości na wakacje chcemy ustawić leżaki, parasole dla wypoczywających na plaży w trakcie wakacji.

Gdzie szukać informacji o lodach Bosko?

Szymon Koćmiel: Przede wszystkim zapraszamy na Facebooka i Instagrama. Tam prezentujemy nowe smaki, informacje o naszej działalności. Komunikujemy się tam z naszymi gośćmi, rozmawiając o smakach i asortymencie.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (91) ponad 10 zablokowanych

  • co to znaczy autorskie smaki (3)

    czy to znowu hipsterska nowomowa za ktora nie ma nic???

    • 7 1

    • moim zdaniem przy wiekszej skali lody nigdy nie beda wylacznie naturalne-logistyka na to nie pozwala

      • 7 0

    • Pewnie dziwolągi

      ...typu: gorgonzola z beszamelem i seler z kruszonką :D

      • 1 0

    • Polecam przyjść i sprawdzić

      Moim ulubionym smakiem w BOSKO jest San Escobar, którego nie jadłem nigdzie indziej.

      • 0 0

  • Kto jeszcze pamięta lody produkowane i sprzedawane

    u Wojewódki na Dworcowej?. To były lody! Produkcja rzemieślnicza i ani jednej grudki lodu (zamrożonej wody), tylko krem. A kto pamięta rurki z kremem kawowym w "dziurce" u Łończukowej na Armii Krajowej. Takich wyrobów już nie ma i nie będzie, naturalne i smaczne.

    • 5 1

  • najlepsze lody w Nowym Sączu

    Moim zdaniem lody Argasiński w Nowym Sączu są nie do pobicia .

    • 4 1

  • Popeoszę o lody “Mewa” w czekoladzie, okragłe na patyku... och! Chyba ze 40ci lat temu ....

    • 4 0

  • nie ma szans, Nasza Gdyńska Mariola najlepsza :)

    • 6 0

  • No i to ja rozumiem (1)

    Nasz prezydent chce zrobić z Gdyni miasto wysokich lotów oby tak dalej więcej kafejek lodziarni i innych jadlow i będzie pięknie ale naprawde sie od kilku lat w Gdyni prestiżowo zrobiło oczywiście sknerusom i marudom nikt już nie dogodzi . Ale dobrze jest coraz więcej inwestycji tak trzymać........sea towers i ta nowa marina i to nowe blokowisko na Chylonskiej a już nie wspomne o modern tower. Brawoo urząd miasta naprawde działa w tym roku inwestycja goni inwestycje oby tak dalej a gdynia dogoni Wrocławw ...........

    • 1 2

    • Miasto wysokich lotów

      Bardzo podoba mi się inwestycja w te nowe autobusy i tzw trolee. Solaris to moim zdaniem najlepsza firma od autobusów tak trzymać panu prezydencie........oczywiście to tylko połowa zasług Gdyni w 2019 roku oczywiście rusza jescze kilka takich mniejszych budów np. Na terenie Dalmoru czy np. Budowa nowego blokowiska akvarium w Redłowie a już nie wspomnę o zaległym tunelu pod ulicą Pucka . Więc coraz ladniej jest w tym miescie naprawde kłaniam sie w pas wszystkim urzędnikom i radnym z calego ministerstwa i jeszcze raz gratulacje ................

      • 0 0

  • Opinia do filmu

    Zobacz film Bosko: nowa lodziarnia z 200 smakami w Gdyni

    Po prostu Bosko! (2)

    Bardzo ładne i przytulne wnętrze oraz miła i uśmiechnięta obsługa! Lody przepyszne, a do tego porcje nie z tej ziemi!!!

    • 0 1

    • Opinia do filmu

      Zobacz film Bosko: nowa lodziarnia z 200 smakami w Gdyni

      Boskie lody

      Byłam ....widziałam...spróbowałam....są naprawdę booooskie

      • 0 1

    • Opinia do filmu

      Zobacz film Bosko: nowa lodziarnia z 200 smakami w Gdyni

      Najlepsze lody w Gdyni!!!

      Super smaki, mega porcje no i kawa... tez jest boska

      • 0 1

  • 200 smaków a jednak sie okazuje ze nieprawda bo 15 tyle jest w innych lodziarniach.

    Najlepsza lodziarnia w miescie ale kto otym zdecydował był jakis plebiscyt w jakos nie przypominam sobie.I kolejna sprzecznosc ,dlaczego w Gdyni ? Ze wzgledu na to ze otwieraja to głownie ze wzgledu na turystów czyli jednak nie dla mieszkanców a niby to oni oceniali:)
    W koncu te kolejki to niby w Lublinie ale coto za porównanie Gdynia a Lublin to jak niebo a ziemia.
    1 gałka to około 120 gramów,tak wkilku miejscach w Polsce kupowałem juz ogromne lody tak to jest plus.
    Słony karmel robią juz doslownie wszyscy ,wiec to zadna nowosc .
    punkt mobilny tez dobry pomysł.
    Najlepsze lody w Sopocie to były przed molo w zbuzonym baraku kolejki zawsze były tam kilometrowe .wkasie sie placiło i dostawało zeton na ilosc gałek smaków mieli najwiecej w trójmiescie .
    Lodziarni w trojmiescie nie brakuje .Ale nadal niema tak jak na zachodzie czy USA innowacji w sprzedarzy i obsłudze.

    • 2 2

  • Wreszcie coś nowego i ładnego!

    Jest na prawdę smacznie i przytulnie! Myślałem, że słony karmel jest najlepszy, ale możliwe, ze zmienię zdanie... Trzeba jeszcze posmakować. Zobaczymy co zaproponują ciekawego.

    • 2 2

  • mariola gdyńsksa nie do pobicia,to są prawdziwe,najsmaczniejsze lody .I jak pamiętam jest tak od wielu lat.

    • 4 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane