Wiadomości

Bufety Niedzielne w restauracji Verres en Vers

Restauracja Verres en Vers zaprasza na nowy kulinarny cykl "Bufety niedzielne". Start: 6 października o godz. 13.
Restauracja Verres en Vers zaprasza na nowy kulinarny cykl "Bufety niedzielne". Start: 6 października o godz. 13. mat. prasowe restauracja Verres en Vers

Jesień w gdańskiej restauracji Verres en Vers w hotelu Radisson Blu zapowiada się smakowicie i rodzinnie. Już 6 października startują "Bufety Niedzielne", nowa oferta, w ramach której goście lokalu będą mogli skosztować najlepszych dań szefa kuchni w atrakcyjnych cenach i przy muzyce na żywo. Mile widziane rodziny z dziećmi, seniorzy oraz okoliczni mieszkańcy.



Bufety i lunche w przystępnej cenie to dobrze znana i lubiana oferta Verres en Vers. 6 października ruszy jej kolejna odsłona, tym razem dedykowana szczególnie rodzinom i dzieciom, choć w menu każdy smakosz znajdzie coś dla siebie.

"Bufety niedzielne", jak nazwa wskazuje, odbywać się będą w każdą niedzielę w godz. 13-16 i idealnie nadadzą się na spotkanie w gronie bliskich osób lub imprezę okolicznościową, np. imieniny, urodziny czy chrzciny nawet na kilkanaście osób. To także dobry pomysł na spontaniczną rodzinną wizytę w lokalnej restauracji, która wyróżnia się przyjazną atmosferą oraz świetnym menu, stworzonym przez uznanego szefa kuchni, Krzysztofa Kowalczyka.

- Bardzo serdecznie zapraszamy gości w każdym wieku, choć nie ukrywamy, że chcielibyśmy poznać się bliżej z mieszkańcami Głównego Miasta, naszymi sąsiadami. Wiemy, że szukają restauracji na okolicznościowe obiady, dlatego wychodzimy im naprzeciw z naszą niedzielną ofertą - mówi Krzysztof Kowalczyk.
6 października w godz. 13-16 obowiązywać będzie specjalna promocyjna cena: za dania z bufetowego menu zapłacimy 49 zł/os. Jeść i wybierać potrawy można do woli. W kolejnych tygodniach będzie obowiązywać już cena regularna, czyli 79 zł za osobę. Co ważne, w tej cenie mieszczą się również napoje (woda, kawa, herbata) oraz karafka wina (0,5 litra na dwie osoby). Dzieci w wieku 4-12 lat jedzą za połowę ceny, zaś maluchy do lat 3 za darmo. Specjalną cenę restauracja przygotowała także dla seniorów. Na osoby powyżej 60. roku życia czeka 20 proc. rabat

- Bufet będzie się składać z przystawek "na zimno", dań na ciepło wraz z zupami oraz kilku deserów, wszystko do wyboru gości. W sekcji przystawek zaproponuję m.in. pieczony schab wieprzowy z sosem chrzanowym, tortillę z wędzonym indykiem, chrupiącymi warzywami i sosem pietruszkowym oraz pastę z pieczonego bakłażana z kminem, kolendrą i chlebkiem pita. Z dań na ciepło polecam m.in. zupę gulaszową z zacierkami, papryką i natką pietruszki, filet z dorsza w sosie z szyjek rakowych, medaliony wieprzowe w sosie borowikowym lub pęczotto z leśnymi grzybami, świeżym estragonem i pieczonym topinamburem. Zaś na deser warto wybrać np. sernik z miodem i cynamonem, brownie z sosem waniliowym albo kruszonkę śliwkową. W menu dominuje kuchnia europejska, ale nie brakuje smaków typowo polskich i sezonowych oraz dań wegetariańskich - mówi szef kuchni, Krzysztof Kowalczyk.

Bufety niedzielne: dla dorosłych, dzieci i seniorów



Podczas "Bufetów niedzielnych" atmosferę i dobry klimat będzie również wzbogacać muzyka na żywo.

- Miło spędza się niedzielę w fajnej restauracji, przy smacznym jedzeniu i w gronie bliskich osób. Muzyka na żywo to kolejna atrakcja, która urozmaici ten czas - dodaje szef kuchni.

Bufety niedzielne: 6 października specjalna cena 49 zł za osobę



Otwarcie sezonu odbędzie się 6 października o godz. 13, tego dnia obowiązywać będzie specjalna promocyjna cena, czyli 49 zł/os., w kolejne niedziele zapłacimy za bufet 79 zł/os.

Wszystkie zainteresowane osoby proszone są o wcześniejszy kontakt w celu dokonania rezerwacji pod numerem: 728 345 601 lub mailowo restauracjavv@radissonblu.com.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Opinie (10) 1 zablokowana

Dodaj opinię
Walczymy z przemocą słownąKasujemy opinie obraźliwe i nie na temat

Dodaj opinię

Odpowiedz

Dodając opinię akceptujesz regulamin dodawania opinii.
Administratorem Twoich danych osobowych jest Trojmiasto.pl Sp. z o.o.. Szczegóły przetwarzania danych znajdują się w polityce prywatności.

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

26

sierpnia

Fine Dining Week Gdańsk,

Rozrywka

Pół wieku prowadziła znaną pasmanterię w Gdańsku
Po 50 latach zamyka się znana pasmanteria
Brzeźno: Żabson dał koncert-niespodziankę na parkingu
Żabson dał koncert-niespodziankę

Kultura

Bałagan z muzyką na ulicach Gdańska - kto ponosi winę?
Muzyka uliczna w Gdańsku: kto winny?
Znamy laureatów Gdańsk Press Photo 2020
Przyznano Gdańsk Press Photo 2020