Wiadomości

stat

Bufety Niedzielne w restauracji Verres en Vers

Restauracja Verres en Vers zaprasza na nowy kulinarny cykl "Bufety niedzielne". Start: 6 października o godz. 13.
Restauracja Verres en Vers zaprasza na nowy kulinarny cykl "Bufety niedzielne". Start: 6 października o godz. 13. mat. prasowe restauracja Verres en Vers

Jesień w gdańskiej restauracji Verres en Vers w hotelu Radisson Blu zapowiada się smakowicie i rodzinnie. Już 6 października startują "Bufety Niedzielne", nowa oferta, w ramach której goście lokalu będą mogli skosztować najlepszych dań szefa kuchni w atrakcyjnych cenach i przy muzyce na żywo. Mile widziane rodziny z dziećmi, seniorzy oraz okoliczni mieszkańcy.



Bufety i lunche w przystępnej cenie to dobrze znana i lubiana oferta Verres en Vers. 6 października ruszy jej kolejna odsłona, tym razem dedykowana szczególnie rodzinom i dzieciom, choć w menu każdy smakosz znajdzie coś dla siebie.

"Bufety niedzielne", jak nazwa wskazuje, odbywać się będą w każdą niedzielę w godz. 13-16 i idealnie nadadzą się na spotkanie w gronie bliskich osób lub imprezę okolicznościową, np. imieniny, urodziny czy chrzciny nawet na kilkanaście osób. To także dobry pomysł na spontaniczną rodzinną wizytę w lokalnej restauracji, która wyróżnia się przyjazną atmosferą oraz świetnym menu, stworzonym przez uznanego szefa kuchni, Krzysztofa Kowalczyka.

- Bardzo serdecznie zapraszamy gości w każdym wieku, choć nie ukrywamy, że chcielibyśmy poznać się bliżej z mieszkańcami Głównego Miasta, naszymi sąsiadami. Wiemy, że szukają restauracji na okolicznościowe obiady, dlatego wychodzimy im naprzeciw z naszą niedzielną ofertą - mówi Krzysztof Kowalczyk.
6 października w godz. 13-16 obowiązywać będzie specjalna promocyjna cena: za dania z bufetowego menu zapłacimy 49 zł/os. Jeść i wybierać potrawy można do woli. W kolejnych tygodniach będzie obowiązywać już cena regularna, czyli 79 zł za osobę. Co ważne, w tej cenie mieszczą się również napoje (woda, kawa, herbata) oraz karafka wina (0,5 litra na dwie osoby). Dzieci w wieku 4-12 lat jedzą za połowę ceny, zaś maluchy do lat 3 za darmo. Specjalną cenę restauracja przygotowała także dla seniorów. Na osoby powyżej 60. roku życia czeka 20 proc. rabat

- Bufet będzie się składać z przystawek "na zimno", dań na ciepło wraz z zupami oraz kilku deserów, wszystko do wyboru gości. W sekcji przystawek zaproponuję m.in. pieczony schab wieprzowy z sosem chrzanowym, tortillę z wędzonym indykiem, chrupiącymi warzywami i sosem pietruszkowym oraz pastę z pieczonego bakłażana z kminem, kolendrą i chlebkiem pita. Z dań na ciepło polecam m.in. zupę gulaszową z zacierkami, papryką i natką pietruszki, filet z dorsza w sosie z szyjek rakowych, medaliony wieprzowe w sosie borowikowym lub pęczotto z leśnymi grzybami, świeżym estragonem i pieczonym topinamburem. Zaś na deser warto wybrać np. sernik z miodem i cynamonem, brownie z sosem waniliowym albo kruszonkę śliwkową. W menu dominuje kuchnia europejska, ale nie brakuje smaków typowo polskich i sezonowych oraz dań wegetariańskich - mówi szef kuchni, Krzysztof Kowalczyk.

Bufety niedzielne: dla dorosłych, dzieci i seniorów



Podczas "Bufetów niedzielnych" atmosferę i dobry klimat będzie również wzbogacać muzyka na żywo.

- Miło spędza się niedzielę w fajnej restauracji, przy smacznym jedzeniu i w gronie bliskich osób. Muzyka na żywo to kolejna atrakcja, która urozmaici ten czas - dodaje szef kuchni.

Bufety niedzielne: 6 października specjalna cena 49 zł za osobę



Otwarcie sezonu odbędzie się 6 października o godz. 13, tego dnia obowiązywać będzie specjalna promocyjna cena, czyli 49 zł/os., w kolejne niedziele zapłacimy za bufet 79 zł/os.

Wszystkie zainteresowane osoby proszone są o wcześniejszy kontakt w celu dokonania rezerwacji pod numerem: 728 345 601 lub mailowo restauracjavv@radissonblu.com.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Opinie (8) 1 zablokowana

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

23

października

Restaurant Week Trójmiasto,

16

listopada

Serce do garów Gdańsk, Restauracja PGE Atom Club

Rozrywka

Nietypowa konstrukcja na bulwarze w Gdyni udaje torpedownię
Makieta na bulwarze udaje torpedownię
Przestrzenie: nowy cykl imprez w Plenum
Przestrzenie: nowy cykl imprez w Plenum

Kultura

"Ucieczka na Seszele": o nowej powieści nieznanego autora
"Ucieczka na Seszele": o zmianach
Z Pomposą w krainie muzyki. O "Pomposie i..." w Operze Bałtyckiej
Z Pomposą w krainie muzyki

Planuj z nami tydzień

Hevelka, Michał Szpak i pokazy ognia. Planuj tydzień
Planuj tydzień: najciekawsze wydarzenia