• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Bunny Handroll otworzyło lokal w Gdyni

10 września 2018 (artykuł sprzed 5 lat) 

Sushi w rolce to coraz bardziej popularna przekąską. Pierwszy trójmiejski bar serwujący ten specjał Bunny Handroll otworzył właśnie swój trzeci lokal - przy ul. 10 Lutego 28 zobacz na mapie Gdyni. Rolkę zjemy już od 10 zł.



Handroll to jeden z głośniejszych trendów kulinarnych na świecie. Na pomysł wpadli zakochani w sushi Australijczycy, a moda szybko rozlała się po całym świecie. Pierwszy bar z tą przekąską w Trójmieście otworzył się ponad dwa lata temu w Sopocie przy ul. Grunwaldzkiej 22 zobacz na mapie Sopotu pod nazwą Bunny Handroll. W ubiegłym roku właściciele otworzyli drugi lokal we Wrzeszczu przy ul. Grunwaldzkiej 87 zobacz na mapie Gdańska. W sierpniu sieć powiększyła się o bar w Gdyni - przy ul. 10 Lutego 28 zobacz na mapie Gdyni.

  • W Bunny Handroll zjemy kilkanaście kompozycji rolek z sushi. Ceny zaczynają się od 10 zł.
  • Menu Bunny Handroll.
Bunny Handroll to koncept gastronomiczny, który popularne japońskie przysmaki proponuje nie w restauracyjnym, ale street-foodowym wcieleniu. Sprawa jest prosta i sprowadza się do tego, że zawinięty w wodorosty nori ryż i przeróżne dodatki nie są podawane w kawałkach, ale pod postacią rolki przypominającej burrito. Serwowane w papierowym pudełku w towarzystwie pojemniczka z sosem do maczania, handrolle stają się dzięki temu wygodną przekąską na wynos.

- Zainteresowanie handrollami rośnie - mówi Magda Fiszer, właścicielka sieci Bunny Handroll. - Naszym gościom podoba się, że rolki są przygotowywane na miejscu, ze świeżych i dobrych składników. To szybkie, street-foodowe jedzenia, ale na pewno zdrowsze niż kebaby czy zapiekanki.
W Bunny Handroll kompozycji smakowych jest kilkanaście, a ceny zaczynają się od 10 zł. Zjemy m.in. rolkę z grillowanym łososiem i borówką; świeżym tuńczykiem, porem i rzodkiewką; krewetkami w tempurze z ogórkiem, tatarem z łososia czy warzywną wersję z awokado i marynowaną tykwą albo mięsną z kurczakiem w tempurze i majonezem. Do wyboru sosy, m.in. sojowy, wasabi, kabayaki, słodko-ostry czy ostry majonezowy. Na większy głód możemy zamówić zestawy kilku wybranych rolek w niższej cenie - od 30 zł.

  • Wszystkie rolki przygotowywane są na miejscu przez wykwalifikowanego sushi-mastera.
- Sposób przygotowania jest taki sam, jak w przypadku klasycznego sushi w kawałkach. Sushi-master zawija w wodorosty nori specjalnie przygotowany ryż oraz dodatki - tłumaczy właścicielka. - Dla naszych gości, którzy wolą tradycyjną formę podania, kroimy rolki.
Gdyński Bunny Handroll czynny jest od niedzieli do czwartku w godz. 12-21, a w piątki i soboty w godz. 12-22. Więcej o lokalu przeczytać można na stronie Bunny Handroll na Facebooku.

* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł

Miejsca

Opinie (50) 5 zablokowanych

  • Kolejna kupa otwarta (2)

    • 15 10

    • to zamknij usta

      • 0 0

    • otwarta twoim wpisem

      • 0 0

  • Ohyda! (3)

    Sam widok obrzydliwy, a co dopiero smak. O bezpieczeństwie lepiej nie myśleć!

    • 28 59

    • szanuj swoją matkę gadzie

      jak ty na nią mówisz

      • 2 1

    • nie wychodz z domu

      jak boisz sie o bezpieczenstwo to wogle nie wychodz z domu. brzydki to pewnie sam jestes

      • 3 3

    • nie wychodz z domu

      jak boisz sie o bezpieczenstwo to wogle nie wychodz z domu.

      • 4 3

  • Mi bardzo smakowalo.

    Smak jak najabardziej ok. Krotki czas oczekiwania .

    • 2 2

  • Haha

    Co za opinie :) jadlem kozacka szama ale nie dla szczurow :)

    • 5 3

  • O matko

    Ludziom w głowach się poprzewracało Hahaha bardzo dobre sushi jem w Sopocie i Gdańsku. Napewno zajdę do Gdyni.

    • 4 1

  • cebulaki

    cebulaki w domu siedziec jesc kotlety od mamy .

    • 3 3

  • dobre sushi!!

    polecam . swieze produkty . niskie ceny .

    • 2 2

  • Pan sushi jakis smutny ciut..... zna prawde? (1)

    • 2 2

    • Jaka prawde

      glupi ? czy nudzicie sie w domu ?

      • 1 1

  • M.Gesler robiła w Gdyni kuchenne rewolucje, (1)

    z Granoli zrobiła,, Chleb i śledź,, pół roku lokal zamknięty. Swoją knajpek rybą nie nazwala,,, Dorsz i bułka,, tylko Santo Porto _ale, zaklamana

    • 14 2

    • tez nie długu zamknie

      poczytajcie opinie

      • 8 0

  • Przecież było "między rolkami"

    Też na 10go lutego przy przystanku. Smaczne nawet.
    Ale zamknęli...

    • 3 2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane