- 1 Trójmiejscy restauratorzy wyróżnieni (30 opinii)
- 2 Grill wege: 7 bezmięsnych propozycji (15 opinii)
- 3 Nowe lokale: od Marrakeszu po homary (39 opinii)
- 4 Trójmiasto w przewodniku Michelin (74 opinie)
- 5 Co Polacy jedzą na śniadanie? (97 opinii)
- 6 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (72 opinie)
Bunny Handroll otworzyło lokal w Gdyni
Sushi w rolce to coraz bardziej popularna przekąską. Pierwszy trójmiejski bar serwujący ten specjał Bunny Handroll otworzył właśnie swój trzeci lokal - przy ul. 10 Lutego 28 . Rolkę zjemy już od 10 zł.
Handroll to jeden z głośniejszych trendów kulinarnych na świecie. Na pomysł wpadli zakochani w sushi Australijczycy, a moda szybko rozlała się po całym świecie. Pierwszy bar z tą przekąską w Trójmieście otworzył się ponad dwa lata temu w Sopocie przy ul. Grunwaldzkiej 22 pod nazwą Bunny Handroll. W ubiegłym roku właściciele otworzyli drugi lokal we Wrzeszczu przy ul. Grunwaldzkiej 87 . W sierpniu sieć powiększyła się o bar w Gdyni - przy ul. 10 Lutego 28 .
Bunny Handroll to koncept gastronomiczny, który popularne japońskie przysmaki proponuje nie w restauracyjnym, ale street-foodowym wcieleniu. Sprawa jest prosta i sprowadza się do tego, że zawinięty w wodorosty nori ryż i przeróżne dodatki nie są podawane w kawałkach, ale pod postacią rolki przypominającej burrito. Serwowane w papierowym pudełku w towarzystwie pojemniczka z sosem do maczania, handrolle stają się dzięki temu wygodną przekąską na wynos.
- Zainteresowanie handrollami rośnie - mówi Magda Fiszer, właścicielka sieci Bunny Handroll. - Naszym gościom podoba się, że rolki są przygotowywane na miejscu, ze świeżych i dobrych składników. To szybkie, street-foodowe jedzenia, ale na pewno zdrowsze niż kebaby czy zapiekanki.
W Bunny Handroll kompozycji smakowych jest kilkanaście, a ceny zaczynają się od 10 zł. Zjemy m.in. rolkę z grillowanym łososiem i borówką; świeżym tuńczykiem, porem i rzodkiewką; krewetkami w tempurze z ogórkiem, tatarem z łososia czy warzywną wersję z awokado i marynowaną tykwą albo mięsną z kurczakiem w tempurze i majonezem. Do wyboru sosy, m.in. sojowy, wasabi, kabayaki, słodko-ostry czy ostry majonezowy. Na większy głód możemy zamówić zestawy kilku wybranych rolek w niższej cenie - od 30 zł.
- Sposób przygotowania jest taki sam, jak w przypadku klasycznego sushi w kawałkach. Sushi-master zawija w wodorosty nori specjalnie przygotowany ryż oraz dodatki - tłumaczy właścicielka. - Dla naszych gości, którzy wolą tradycyjną formę podania, kroimy rolki.
Gdyński Bunny Handroll czynny jest od niedzieli do czwartku w godz. 12-21, a w piątki i soboty w godz. 12-22. Więcej o lokalu przeczytać można na stronie Bunny Handroll na Facebooku.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
-
Bunny Handroll Gdynia, 10 Lutego 28
Opinie (50) 5 zablokowanych
-
2018-09-10 07:19
Kolejna kupa otwarta (2)
- 15 10
-
2018-09-10 20:32
to zamknij usta
- 0 0
-
2018-09-10 20:32
otwarta twoim wpisem
- 0 0
-
2018-09-10 01:01
Ohyda! (3)
Sam widok obrzydliwy, a co dopiero smak. O bezpieczeństwie lepiej nie myśleć!
- 28 59
-
2018-09-10 20:31
szanuj swoją matkę gadzie
jak ty na nią mówisz
- 2 1
-
2018-09-10 18:54
nie wychodz z domu
jak boisz sie o bezpieczenstwo to wogle nie wychodz z domu. brzydki to pewnie sam jestes
- 3 3
-
2018-09-10 18:53
nie wychodz z domu
jak boisz sie o bezpieczenstwo to wogle nie wychodz z domu.
- 4 3
-
2018-09-10 20:22
Mi bardzo smakowalo.
Smak jak najabardziej ok. Krotki czas oczekiwania .
- 2 2
-
2018-09-10 19:55
Haha
Co za opinie :) jadlem kozacka szama ale nie dla szczurow :)
- 5 3
-
2018-09-10 19:52
O matko
Ludziom w głowach się poprzewracało Hahaha bardzo dobre sushi jem w Sopocie i Gdańsku. Napewno zajdę do Gdyni.
- 4 1
-
2018-09-10 18:49
cebulaki
cebulaki w domu siedziec jesc kotlety od mamy .
- 3 3
-
2018-09-10 18:48
dobre sushi!!
polecam . swieze produkty . niskie ceny .
- 2 2
-
2018-09-10 18:13
Pan sushi jakis smutny ciut..... zna prawde? (1)
- 2 2
-
2018-09-10 18:47
Jaka prawde
glupi ? czy nudzicie sie w domu ?
- 1 1
-
2018-09-10 11:39
M.Gesler robiła w Gdyni kuchenne rewolucje, (1)
z Granoli zrobiła,, Chleb i śledź,, pół roku lokal zamknięty. Swoją knajpek rybą nie nazwala,,, Dorsz i bułka,, tylko Santo Porto _ale, zaklamana
- 14 2
-
2018-09-10 17:54
tez nie długu zamknie
poczytajcie opinie
- 8 0
-
2018-09-10 14:03
Przecież było "między rolkami"
Też na 10go lutego przy przystanku. Smaczne nawet.
Ale zamknęli...- 3 2
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.