- 1 10 najlepszych trójmiejskich restauracji (41 opinii)
- 2 Jemy na mieście: Garden Food&Cafe (38 opinii)
- 3 Ranking restauracji w Trójmieście (44 opinie)
- 4 Gdzie można grillować i zrobić ognisko? (34 opinie)
- 5 Sprawdziliśmy ceny lodów i gofrów (152 opinie)
- 6 Grill wege: 7 bezmięsnych propozycji (89 opinii)
Mięso jelenia, sos z whisky albo wege. Dokąd na burgera w Trójmieście?
Burgery na dobre zadomowiły się w naszym menu. Dostaniemy je nie tylko w lokalach i barobusach specjalizujących się w tych sycących kanapkach, ale też w bardziej eleganckich miejscach. Wariantów również przybywa, choć wielu znawców jest zdania, że i tak najlepiej smakuje klasyczny burger ze smażoną wołowiną. Poniżej nasze subiektywne zestawienie trójmiejskich burgerowni. Którą lubicie najbardziej?
Burgery Trójmiasto - najtańsze i najdroższe propozycje z lokali
Lokale w Gdyni
Carmnik
Gdynia, Antoniego Abrahama 21/23
Carmnik w swoim klasycznym menu posiada buły, których ceny zaczynają się od 26 zł, dodatkowo każdą pozycję można powiększyć o dodatkową wołowinę w cenie 9 zł. W karcie na stałe dostępnych jest siedem opcji do wyboru: Hamb, Cheez, Meksyk, Kozi, Surf N Turf, BBQ i Bekon Dżem, ale warto pamiętać, że ta burgerownia regularnie wprowadza do menu "akcje specjalne". To lokal, który wyróżnia się także aranżacją, która zresztą wielokrotnie była doceniana w designerskich konkursach.
Śródmieście Gdynia, Mściwoja 9
Burgery w Śródmieściu podawane są z frytkami i sosami albo z miksem sałat. W ich ofercie podstawowej znajdziemy pozycje w przedziale cenowym 26-34 zł. Dodatkowo można dobrać do burgera m.in. za 3 zł: bekon, nachosy czy sosy, za 5 zł: krążki cebulowe, parmezan, ser camembert albo różnego rodzaju kotlety (mięsne oraz bezmięsne) za 9 zł. W Śródmieściu dbają również, by w ofercie zawsze znalazły się burgery miesiąca, w wersji mięsnej i wegetariańskiej.
Gdzie zjeść w Trójmieście - wszystko o lokalach
Surfburger
Gdynia, Antoniego Abrahama 11
Surfburger, czyli nasza lokalna sieciówka burgerowa, która punkty ma rozsiane po całym Trójmieście. "Surf" zawładnął już sercem wielu fanów kanapek z dodatkami. W ofercie znajdziemy burgery w cenie od 20 zł do 30 zł oraz w opcji mięsnej i bezmięsnej. Dodatkowo do burgera możemy domówić serowe mozarella sticks za 9 zł lub frytki belgijskie w wersji małej za 6 zł albo dużej za 9 zł.
Lokale w Gdańsku
Burgermania
Gdańsk, Bolesława Krzywoustego 25
W Burgermanii znajdziemy szeroki wybór burgerów w menu podstawowym w cenie od 15 do 35 zł. Najdroższa wersja nazywa się... "Trójmiasto" i w jej wnętrzu skrywa się aż potrójna porcja wołowiny. Warto też nadmienić, że w standardowym burgerze znajduje się 190 g mięsa wołowego. Tutaj poskromimy naprawdę duży głód.
Aloha Burgers
Gdańsk, Jana Kilińskiego 4
Aloha burgers posiada w klasycznej ofercie sześć burgerów, w tym jeden wegetariański z grillowanym ananasem. Istnieje też możliwość wyboru bułki w trzech dostępnych wariantach: maślanej, pszennej oraz bezglutenowej. Najtańszy burger kosztuje 19 zł, a najdroższy 24 zł.
Pasibus
Gdańsk, Targ Sienny 7
Miejsce idealne dla każdego prawdziwego pasibrzucha. Burgery w tym lokalu występują w wersji L i XL oraz w różnym stopniu ostrości. Każdą pozycję z menu burgerowego można podmienić na kotlet warzywny lub smażony ser. Burgery zaczynają się od 15 zł, a kończą na 26 zł. Dodatkowo Pasibus pomyślał również o zaspokojeniu niewielkiego głodu i dostępne są małe warianty burgerów za 9 zł lub w zestawie z frytkami za 12 zł.
Original Burger
Gdańsk, Długa 47-49
Original Burger posiada szeroki wybór możliwości doboru mięsa. Oprócz wołowiny możemy wybrać burgera z kurczakiem, rybą oraz opcję wegańską lub wegetariańską. Istnieje również możliwość wybrania bułki z dodatkami lub bez. Ceny samych burgerów zaczynają się od 21 zł, a kończą na 30 zł. Wersje z dodatkami od 29 zł do 38 zł.
Rednek by Stah
Gdańsk, Szeroka 8/10
Rednek by stah posiada 12 rodzajów burgerów w ofercie, w tym jeden bezmięsny, gdzie w środku znajdziemy batata. W pozostałych bułach istnieje możliwość wyboru między szarpaną wieprzowiną lub wołowiną. Ceny rozpoczynają się od 19 zł, a kończą na 29 zł. Dodatkowo można zakupić frytki z batatów, frytki crunchy albo cebulowe krążki.
Lokale w Sopocie
Śliwka w kompot
Sopot, Bohaterów Monte Cassino 42
Śliwka w kompot to miejsce, które posiada w ofercie standardowe dania obiadowe, jednak uznaliśmy, że burgery również zasługują na uwagę. Znajdziemy tu trzy warianty burgerowe: klasyczny, salami piccante oraz z szarpanym mięsem jelenia z dodatkiem wędzonego podgardla wieprzowego. Burgery serwowane są z frytkami i sałatką oraz do wyboru z bułką pszenno-maślaną lub w sałacie. Ceny burgerów oscylują między 36 zł a 46 zł.
Whiskey On The Rocks
Sopot, Dworcowa 7
Znajdująca się tuż przy wyjściu z dworca w Sopocie restauracja, choć słynie z imponującej oferty whisky, serwuje również znakomite burgery. Posiada wprawdzie dwie opcje w menu: classic burgera i whiskey burgera, stworzonego ze 180 g wołowiny, sera cheddar, sałaty, bekonu, pomidora, czerwonej cebuli, pikli, krążków cebulowych i najważniejszego, czyli sosu na bazie Jacka Danielsa. Ceny burgerów to kolejno 35 zł i 39 zł.
A jakie wy lubicie burgery najbardziej? Czekamy na wasze polecenia.
Miejsca
Opinie (241) ponad 20 zablokowanych
-
2020-09-01 13:39
jelenia to chyba szukają...
- 15 0
-
2020-09-01 13:44
(1)
Burgery robię w domu. za sztukę wychodzi 5 zł. Więc po co chodzić do budek?
- 10 8
-
2020-09-01 13:50
Chyba z "mięsem" marki Yano
- 7 1
-
2020-09-01 13:49
(3)
Jak burger to tylko Marlin bar Straszyn!
- 7 18
-
2020-09-01 14:02
(1)
Litości, jadą tylko na tym że Geslerowa była. Teraz to już na ilość I po jakości.
- 16 1
-
2020-09-02 06:33
Racja!!!!
- 4 0
-
2020-09-02 09:06
pierwszy i ostatni raz tam jadłem z rodzina
- 2 0
-
2020-09-01 13:49
Tylko Big Kahuna (4)
- 11 1
-
2020-09-01 13:57
(2)
Jules mówił ze pycha Ale VIncent wolał ćwierćfunciaka
- 8 0
-
2020-09-01 14:00
Royale with cheese! (1)
- 6 0
-
2020-09-01 16:02
A wiesz z czym podają frytki?
Z majonezem. Wszystko pływa w tym g*wnie
- 6 1
-
2020-09-01 15:16
Co tam masz? Sprite.
Pozwolisz mi popić burgera tym pysznym napojem?
- 8 0
-
2020-09-01 13:55
baranola w Gdyni
Najlepsze jakie jadłem burgery w Trójmieście to w Baranoli w Gdyni i tyle w temacie.
- 8 3
-
2020-09-01 13:57
(2)
kiedyś na zaspie koloło skm był taki bar , tam były burgery
- 8 2
-
2020-09-01 14:19
(1)
Japa bar
- 16 0
-
2020-09-01 16:04
Gimby nie znajo
- 7 0
-
2020-09-01 13:58
A gdzie można zjeść burgera z nietoperza? Podobno to hit tegoroczny...
- 13 0
-
2020-09-01 14:09
Tylko KOBO (5)
Kobo Burger - S Z T O S ! ! !
od lat trzymają poziom :)- 8 3
-
2020-09-01 15:17
Lokalizacja fatalna, ale frytki najlepsze (3)
Bo na wołowym łoju.
Burgery też dobre, no i potrafią zrobić tak, by kotlet w środku został różowy.- 1 0
-
2020-09-01 17:23
Może dla ciebie fatalna. (2)
Ja mam 3 min z buta
- 0 0
-
2020-09-02 08:04
A ja 15-20 min albo 5 samochodem (1)
Ale miejsce nieciekawe - przy parkingu koło lumpeksu, na peryferyjnym osiedlu
- 0 1
-
2020-09-02 17:30
Miejsce bardzo dobre bo generuje duży ruch
Obok nowe osiedla i wygodny parking. Przecież to nie Główne Miasto tylko Ujeścisko to czego się tam spodziewać ?
- 0 0
-
2020-09-02 06:33
Haha to wlasciciel kino wystawia te opinie
Z frytkami się zgodzę ale burger......- 0 0
-
2020-09-01 14:34
Małpa
Nie wiem, jak można było napisać o Surfburgerze, a nie wspomnieć o Małpie w Sopocie - burgerowym raju.
- 10 3
-
2020-09-01 14:35
jak jesc takie pietrowe hamburgery , to sie tej przetyczki nie wyciaga i kroi widelcem i nozem (5)
czy jakos to zgniatać i wtedy jesc?
Ostanio jak to wkładałem do ust to mi wypadł cały kotlet z drugiej strony na spotnie i koszule w barze i miałem załamkę, bo wyszedłem uświniony jak jakiś szczur.- 25 2
-
2020-09-02 09:16
jak kto lubi
ja to kroję do pewnego momentu, dopóki się całość nie rozsypie, a potem wyżeram po kawałku widelcem to co rozsypane. Hardkorowcy próbują to gryźć jak kanapkę.
- 2 0
-
2020-09-02 11:01
Najlepiej w ogole nie jeść burgerów, których ktoś nie umiał prawidłowo przygotować.
- 0 0
-
2020-09-02 14:25
A więc...
Wyciągasz patyk. Wkładasz widelec pod mięso i rozdzielasz burgera na dwie części. Po jednej stronie masz połówkę bułki + mięso, a po drugiej stronie masz farsz + połówkę bułki. Jesz widelcem i nożem. Gwarantuję, że będziesz czysty, ale przyjemność jakby mniejsza. :D
- 0 1
-
2020-09-04 20:25
Najpierw jesz bułkę, potem ser, mięso, potem sałatę i kończysz drugą częścią bułki xD Przynajmniej tak to wygląda na zdjęciu.
- 0 0
-
2020-09-15 22:14
Magda Gessler zdejmuje górę bułki, następnie wtranżala kotleta plus dodatki. Spodem wyciera talerz.
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.