Listopad to miesiąc, w którym tradycyjnie króluje zapach i smak gęsiny. Charakterystyczne delikatne mięso w towarzystwie odpowiednio dobranych składników to przepis na udany wieczór. Szef Kuchni Krystian Szidel skomponował specjalne menu, w którym główną rolę odgrywa polska gęś.
Podobne wydarzenia
wtorek, godz. 12:00, 19:00
piątek, godz. 20:00
GĘSINA NA ŚW. MARCINA
TERINA Z GĘSIEJ WĄTROBY - 36 PLN
marynowana w nalewce z pigwy, konfitura jabłkowo-morelowa
PODWĘDZANA GĘSIA PIERŚ - 33 PLN
z młodymi sałatami i vinegrette malinowym
RILLETTES Z GĘSI - 42 PLN
pieczone w cieście drożdżowym z piklowaną dynią
KRUCHE CIASTO - 26 PLN
na gęsim smalcu z gorzką czekoladą i wiśniami