• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Hala restauracyjna powstanie w CH Batory

Łukasz Stafiej
7 maja 2018 (artykuł sprzed 6 lat) 
  • CH Batory w grudniu obchodzić będzie 20. urodziny.
  • Parter Batorego częściowo zostanie zagospodarowany na potrzeby hali restauracyjnej.
  • Strefa przeznaczona dla food trucka (codziennie innego) znajduje się przy głównym wejściu do obiektu.

Parter gdyńskiego Centrum Handlowego Batory zobacz na mapie Gdyni z końcem roku zamieni się w tzw. halę restauracyjną na wzór modnych warszawskich Koszyków. Wcześniej, bo 14 maja przed obiektem ruszy strefa dla barobusów.



Czy hala restauracyjna w Batorym to dobry pomysł?

Food halls albo, bardziej po polsku, tzw. hale restauracyjne to najgorętszy trend w polskiej gastronomii w ostatnim czasie. Modę na tego typu przestrzeń gastronomiczną, gdzie na kilkuset (albo więcej) metrach kwadratowych swoje stoiska otwierają modne bary i restauracje serwujące nowoczesną, autorską kuchnię, wylansowała na rodzimym gruncie warszawska Hala Koszyki.

Niedawno pisaliśmy, że podobna przestrzeń powstanie na Wyspie Spichrzów. Teraz udało się nam dowiedzieć, że halę restauracyjną planuje otworzyć również gdyńskie Centrum Handlowe Batory na parterze obiektu.

- Strefa składać się będzie z kilkunastu lokali gastronomicznych o powierzchni od kilkunastu do kilkudziesięciu metrów kwadratowych oraz ogólnodostępnej części stolikowej. Naszym celem jest stworzenie miejsca innego niż dotychczas znane z centrów handlowych strefy tzw. food court - mówi Sylwia Brzyska zajmująca się marketingiem w CH Batory.
Najemcami lokali będą lokalni gastronomicy z ciekawymi i nowatorskimi konceptami gastronomicznymi m.in. specjalizujący się w jedzeniu ulicznym z różnych stron świata. Otwarcie planowane jest na przełomie roku.

To niejedyne działanie związane z gastronomią zaplanowane przez gdyńskie centrum handlowe, które w grudniu tego roku obchodzić będzie 20. urodziny.

14 maja przy Batorym otwarta zostanie strefa food trucków przy głównym wejściu od ul. 10 lutego.

- Przestrzeń zostanie wzbogacona o małą architekturę oraz dużo zieleni, a miłe spędzanie czasu urozmaicać będą food trucki - codziennie inny, aby zapewnić jak największą różnorodność - mówi Brzyska.
Jak dodaje Brzyska, obie przestrzenie będą także czynne w niedziele wolne od handlu.

Miejsca

Opinie (92) 3 zablokowane

  • Tomas Sport, Jonczak...

    Gimby nie znają..

    • 20 1

  • hala restauracyjna...

    Ja tam nie będę jadł...bo mi z kładki nad głową naplują do talerza.

    • 9 7

  • A juz mialem nadzieje, ze chodzi o Manhattan we Wrzeszczu

    • 4 5

  • Świetny pomysł

    Wydaje mi się, że to świetne rozwiązanie. Z pewnością będę wpadać.

    • 11 3

  • Batory z zewnątrz wygląda jak jakiś magazyn, pełno szmat i zero klimatu. Raczej nie poszedłbym tam jeść.

    Jest wiele ciekawszych miejsc.

    • 13 14

  • WOW - szok! Temat na główną ogólnopolską!

    • 4 7

  • Pomysł fajny ale nie w Batorym..to powinno być w jakimś klimatycznym miejscu, może gdzieś na terenach stoczniowych w jakiejś hali

    • 10 12

  • gdynianin (1)

    Może tak ożywić CH Kwiatkowski ? zlikwidowali pomnik, park, drzewa i stoi teraz nieużytek, oto polityka miasta.

    • 30 3

    • A po co? Biurowiec to być powinien od samego początku

      • 7 3

  • Niesamowite - w ankiecie pojawiła się opcja "nie mam zdania" :O

    • 11 0

  • (2)

    moze cos dla pieskow i kotkow

    • 10 30

    • Dla piesków i kotków będzie odpowiednio duży gar, żeby dobrze sie dogotowały.

      • 21 4

    • będzie kuweta wielka jak wydmy w Łebie

      • 11 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane