Wiadomości

Hala restauracyjna w CH Batory ruszy wiosną

Hala restauracyjna ruszy na wiosnę.
Hala restauracyjna ruszy na wiosnę. fot. Maciej Czarniak/Trojmiasto.pl

Znamy najemców hali restauracyjnej, która wiosną ruszy na parterze centrum handlowego Batory w Gdyni. Będzie można skorzystać z oferty ośmiu restauracji i jednego baru.



Hale restauracyjne czy tzw. "food halls" to trend, który w Polsce zapoczątkowała warszawska Hala Koszyki. Krótko mówiąc: to otwarte, modnie urządzone przestrzenie gastronomiczne, na których działa kilka lub kilkanaście barów i restauracji. Od znanych z galerii handlowych tzw. "food courtów" ma różnić je charakter lokali - to autorskie koncepty, a nie sieciówki.

Znajdujące się w centrum Gdyni CH Batory zobacz na mapie Gdyni otwarcie hali restauracyjnej na parterze obiektu zapowiadało wiosną ubiegłego roku. Od tego czasu trwały tam prace oraz poszukiwania najemców.

Wiadomo już, że Batory Food Hall ruszy wiosną, a na miejscu będzie można skorzystać z oferty ośmiu różnorodnych restauracji i jednego baru i jednej kawiarni.



- Brakuje w centrum Gdyni miejsca, gdzie osoby o różnych preferencjach żywieniowych mogą spędzić czas przy wspólnym stole, w dodatku świetnie się bawiąc. Różnorodność potraw zapewni osiem restauracji, z których każda oferuje inną kuchnię. Ponadto, z racji bliskiego sąsiedztwa biur w okolicy, oferta food hallu zawierała będzie pozycje lunchowe - mówi odpowiedzialna za projekt Sylwia Brzyska z CH Batory.
Na gości czekają następujące lokale:


  • Pizza & Tapas - szeroki wybór tapasów i włoska pizza na cienkim spodzie;

  • Fryta - klasyczne frytki i ciekawostki, takie jak frytki z wołowiną w tajskim czerwonym curry, inspirowane kanapką BLT frytki z bekonem, pomidorem, sałatą i majonezem, a nawet zestaw z foie gras i majonezem truflowym;

  • Zatar - syryjska kuchnia wegetariańska;

  • Kult Gemüse Kebap - bar z kebapem w stylu berlińskim;

  • Burger Stacja - burgery;

  • DecapiTacos - nowoczesny, meksykański slow food;

  • Palce Lizać - kuchnia polska: zupy, pierogi i mięsa;

  • Pociągnij za Słomkę - soki, lody na bazie koktajli oraz kanapki z pastami i świeżymi warzywami.

Gdy zakończy się remont, na parterze działać będzie osiem lokali.
Gdy zakończy się remont, na parterze działać będzie osiem lokali. fot. Maciej Czarniak/Trojmiasto.pl
Ponadto na miejscu działać będzie prowadzony przez gdyński Neon bar z piwami rzemieślniczymi i koktajlami oraz kawiarnia Etno Cafe. W głównej części strefy zawiśnie duży ekran, na którym kibice będą mogli oglądać wydarzenia sportowe, a weekendy odbywać się będą imprezy didżejskie.

Wyspa Spichrzów: Słony Spichlerz pełen restauracji


Wnętrze zaprojektowane zostało w industrialnym stylu. Przeważać będzie metal i drewno. Oryginalny wygląd zapewnią różnorodne krzesła, a całość dopełni klimatyczne oświetlenie. Przewidziano również kącik dla dzieci.

Opinie (121) 4 zablokowane

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

03

maja

Jemy Na Stadionie Gdańsk, Stadion Energa Gdańsk

14

czerwca

Hevelka Craft Beer Fest 2019 Gdańsk, Centrum Stocznia Gdańska

12

lipca

Baltic Beer Fest - Gdyński ... Gdynia, Gdynia Arena

Rozrywka

Skończyła 50 lat i ruszyła w podróż dookoła świata. Wywiad z Katarzyną Kozłowską
Skończyła 50 lat i ruszyła w podróż
Jesteś mieszkańcem? Zjesz taniej w niektórych restauracjach
Zjesz taniej w niektórych restauracjach

Kultura

Zwierzaki to nie pluszaki - wywiad z Pauliną Reglińską
Zwierzaki to nie pluszaki
Arcydzieła Jana Sebastiana Bacha na Actus Humanus
Bachowskie arcydzieła na Actus Humanus

Nowe lokale

AleBrowar Sopot

Puby
Sopot
Podjazd 11

Ciekawa Strawa

Bary, bistro
Gdańsk
Stanisława Wyspiańskiego

SheroKa

Restauracje
Gdańsk
Szeroka 22/23

Planuj z nami tydzień