- 1 Trójmiasto w przewodniku Michelin (65 opinii)
- 2 Co Polacy jedzą na śniadanie? (96 opinii)
- 3 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (72 opinie)
- 4 Kelner: zawód, którego (już) nie ma? (108 opinii)
- 5 Pierogi i Goldwasser najlepsze na świecie (39 opinii)
- 6 Ciągle o czymś zapominasz? Przyjrzyj się diecie (11 opinii)
Magda Gessler nie pomogła. Te restauracje nie przeżyły kuchennych rewolucji
Magda Gessler i jej Kuchenne rewolucje stoją za sukcesem wielu gastronomicznych biznesów. Wśród kilkudziesięciu lokali, w których realizowano program w Trójmieście i okolicach, znalazły się jednak i takie, których przed upadkiem nie udało się uratować bądź do ich klęski przyczyniła się sama rewolucja.
Program Kuchenne rewolucje pojawił się na antenie TVN w 2010 roku i od tamtej pory niezmiennie cieszy się sympatią widzów. W samym Trójmieście i okolicach Magda Gessler ratowała gastronomiczne biznesy aż kilkadziesiąt razy. Nie zawsze z dobrym skutkiem.
Gościniec Myśliwski/Dziki Gon - ul. Jaśkowa Dolina 114, Gdańsk
- Tydzień z Panią Gessler kosztował mnie około 25 tys. zł - opowiadał Grzegorz Dziekoński, właściciel Gościńca Myśliwskiego. - Na taką kwotę złożyły się cztery czynniki. Pierwszym był brak klientów, ponieważ lokal jest zamykany na czas rewolucji. Drugą kwestią była kolacja, która kosztowała mnie kilkanaście tysięcy złotych. Przez cały czas nagrań musiałem także płacić całej obsłudze, kilka tysięcy kosztowało mnie przeniesienie wspomnianej imprezy do innego lokalu, a kiedy skończył się budżet stacji, poproszono mnie, żebym dorzucił się jeszcze do prania dywanów.
Magda Gessler udzieliła wówczas obszernego wyjaśnienia, tłumacząc, że kierowane pod adresem produkcji zarzuty są absurdalne. Zarzuty Dziekońskiego skomentowała natomiast bardzo krótko.
- Bzdura - stwierdziła Magda Gessler.
Ostatecznie, w 2016 roku restauracja zmieniła nazwę na Jaśkowa, niedługo potem zmieniła właściciela i wróciła na trójmiejską mapę kulinarną pod nazwą Dziki Gon.
El Mundo/Pod Cielakiem - ul. Dmowskiego 15, Gdańsk
Miała być nowoczesna restauracja sygnowana nazwiskiem Magdy Gessler, wyszedł drogi lokal, który klienci omijali szerokim łukiem. Po roku od wyemitowania programu właściciele Pod Cielakiem zgodnie przyznali, że Kuchenne rewolucje odbiły im się czkawką, a zmiany wprowadzone przez gwiazdę TVN omal nie doprowadziły ich do bankructwa. Stracili połowę obrotów oraz część klientów, a nowych po metamorfozie wcale nie zaczęło przybywać. Dlaczego? Nowe ceny okazały się dla stałych klientów za wysokie, a ekskluzywne menu w tej lokalizacji nie znalazło entuzjastów.
Pechowa rewolucja Gessler. Restauracja "Pod Cielakiem" przestała istnieć, będzie nowa
- Niestety, pani Magda zrobiła rewolucję, nie zwracając uwagi na okolicę, w której jest dużo młodzieży, wielu studentów. Starzy goście chcieli zjeść dobrą pizzę, a nie cielęcinę. Głównie mieliśmy ruch w weekendy, w tygodniu restauracja świeciła pustkami, bo taki jest właśnie Wrzeszcz - to nie jest zbyt zamożna dzielnica. Pani Gessler o tym wiedziała, ale i tak zrobiła po swojemu, przez co naraziła mnie na straty, bo po rewolucji obroty spadły o połowę. Do tego zmiany sporo mnie kosztowały - nowy wystrój oraz drogie składniki potraw. Cielęcina jest bardzo droga, a chciałam mieć mięso najlepszej jakości - mówi właścicielka, Jolanta Witkowska.
Po roku od nieudanej rewolucji właściciele odeszli od zmian zaproponowanych przez Magdę Gessler i otworzyli restaurację na nowo, w zupełnie innym klimacie, pod nazwą Bazinga. Po niej też nie ma już śladu. Tak samo jak po barze Mata Co Chceta, który otwarto tam później.
Pod Przykryfką/ Cuba Banana - ul. Słowackiego 19, Gdańsk
Wyszukane menu i wysokie wynagrodzenie szefa kuchni były jednymi z głównych przyczyn niepowodzenia restauracji Pod Przykryfką, mieszczącej się na Garnizonie we Wrzeszczu. Właściciel zainwestował w lokal sporo pieniędzy, ale stracił zapał do gastronomicznego biznesu po tym, jak wycofali się z niego dwaj wspólnicy. Zarządzanie przejęła córka i jedną z pierwszych decyzji było zgłoszenie się do programu.
Magda Gessler nie miała litości dla potraw, które przyszło jej degustować. To są "wody płodowo-żurkowe" - tak skomentowała podawany w restauracji żurek. "To nie jest apetyczne", "to tłuste", "niejadalne" - komentowała kolejne potrawy. Restauratorka wymyśliła nowy, egzotyczny profil restauracji, chwytliwą nazwę Cuba Banana, zmieniła też wystrój wnętrza i menu.
W karcie nowej restauracji mogliśmy znaleźć takie dania, jak: kubański prosiak, huba cubana, polędwica na kamieniu czy frio cuba. Ceny sięgały tam nawet 90 zł za danie! Dziś już jednak nie skosztujemy żadnej z tych propozycji. Rewolucję uznano z udaną, jednak po kilku miesiącach, z nieznanych przyczyn, Cuba Banana zniknęła z gastronomicznej mapy Gdańska.
Granola/Śledź i Chleb - ul. 3 Maja 21, Gdynia
Kuchenne rewolucje w tym lokalu mogliśmy obejrzeć zimą 2018 roku, w siedemnastym sezonie programu. Właściciele zwrócili się po pomoc do Magdy Gessler, ponieważ z powodu ogromnych rotacji personelu biznes sukcesywnie podupadał. Ciągle zmieniali się tutaj kucharze, a każdy nowy kucharz wprowadzał swoje menu. W efekcie goście nie byli w stanie przyzwyczaić się do swoich ulubionych potraw i ciągle byli zaskakiwani zmianami. Do tego relacje między pracownikami nie były najlepsze.
Magda Gessler wprowadziła w restauracji wiele zmian, nie tylko w wystroju lokalu, ale również w stosunkach między pracownikami. Zabrała załogę na pokład zacumowanego w porcie Daru Młodzieży, by tam mogli poznać morską kuchnię z innej perspektywy. Słynna restauratorka, w ramach akcji ratunkowej, zaproponowała zmianę nazwy i profilu restauracji. W menu znalazły się m.in. zupa krem z ogórka kiszonego, zapiekanka śledziowa czy wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulką. Jedzenie było smaczne, ceny przystępne, tym bardziej dziwi fakt, że niespełna dwa lata po Kuchennych rewolucjach restauracja została zamknięta.
Bar Kartuska - Bistro Podaj Kaczkę Raz - ul. Kartuska 26, Gdańsk
To była trudna rewolucja, bo właścicielka Baru Kartuska miała pod górkę nie tylko w biznesie, ale i w życiu prywatnym. W barze, znajdującym się na gdańskich Siedlcach, serwowano głównie domowe jedzenie. Magda Gessler wymyśliła jednak dla tego miejsca zupełnie nowy profil - podczas rewolucji z baru serwującego swojskie dania obiadowe zrobiono miejsce, gdzie serwuje się niemal wyłącznie dania z kaczki.
Kaczki tam jednak już nie zjemy - krótko po rewolucjach restauracja przestała istnieć. Dlaczego? Mieszkańcy Siedlec są zdania, że - podobnie jak w przypadku El Mundo, Magda Gessler nie wzięła pod uwagę specyfiki okolicy.
- Lokal to małe bistro, a chciano z niego zrobić drogą restaurację - opowiada Marian, mieszkaniec ul. Kartuskiej. - W tamtym miejscu sukces odniosłaby jedynie zwyczajna jadłodajnia, w której serwuje się proste, smaczne i niedrogie dania obiadowe. Nikt nie będzie jeździł specjalnie na Siedlce na kaczkę, bo nawet nie miałby, gdzie tam zaparkować. A weź tu jedz codziennie kaczkę na obiad. Mieszkańcy poszli raz i tyle, im wystarczyło. Póki co nie zjemy nic, bo restaurację zamknięto, a w lokalu rozgościł się żłobek.
Miejsca
Opinie (279) ponad 20 zablokowanych
-
2022-05-26 07:16
Opinia wyróżniona
Chwilowa ciekawość a potem rzeczywistości (18)
Pani Magda jedynie wypromuje lokal na chwilę i to jest te 5 minut dla właścicieli jaki ich nie wykorzystają to ponownie będzie rzeczywistości przed "rewolucją".
- 258 8
-
2022-05-27 07:38
Mylisz sie! Ona promuje tylko siebie, a nie lokale. Wszyscy widza jak to sie zazwyczaj konczy. Wazne, że ona kase zarobiła.
- 4 0
-
2022-05-26 23:12
Jaka pani to babsztyl
- 5 2
-
2022-05-26 10:45
Garbata (1)
Przede wszystkim gdzie jest sanepid jak urzęduje w kuchni
- 19 1
-
2022-05-27 15:35
Sanepid jak urzęduje w kuchni, to jest w kuchni :-D
- 1 1
-
2022-05-26 10:41
(5)
Mieszkałam przy knajpie po rewolucjach. Odbyły sie z jakieś 7 lat temu, a może więcej. Knajpy dawno tu nie ma. Ale nie dlatego, że padła. Właściciele świetnie wykorzystali okazję. Knajpa super prosperowała, przenieśli się kawałek dalej na dużo większy lokal. Knajpa hula pełną parą.
- 15 1
-
2022-05-26 20:56
Marylin bar w Straszynie? (2)
- 3 0
-
2022-05-26 21:18
Pszliśmy tam kiedyś z rodziną zjeść obiad (1)
i nas nie wpuścili bo nie było wolnych miejsc. mówili że możemy czekać (nawet do 4 godzin) a i tak nie ma pewności że się załapiemy bo tam w większości są goście co zarezerwowali stolik tydzień a czasem nawet dwa tygodnie wcześniej
- 5 1
-
2022-05-27 11:10
Ja miałem podobnie w tej pierogarnii mandu czy nandu. 3 razy podbijałem i 3 razy mam czekać. no to już się nie doczekają na moje pieniążki.
- 1 0
-
2022-05-26 11:17
no i dobrze (1)
Tylko dla TV to wszystko jedno udana rewolucja to ta co oglądalność podbija i fajnie wygląda. Pani Magda jak biega już naście lat to rewolucji zrobiła już setki. Jedne się udają inne nie. Zawsze wrócą do kilku tych co poszły dobrze i udowodnią, że to ma sens.
- 8 2
-
2022-05-26 14:56
Sama do tych knajp się nie pcha, sami ją zapraszają.
- 14 1
-
2022-05-26 10:12
(6)
Jak to kudlate yeti nic nie umie.. gdyby nie tvpatola to by nawet nikt o tym czyms nie wirdzial
- 32 15
-
2022-05-26 14:02
(4)
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że Gessler karmi w swoich restauracjach ponad milion osób rocznie. Zatem jakieś pojęcie o tym biznesie ma...
- 9 15
-
2022-05-26 23:13
Ta snobów za pączka za 15 zł (3)
- 9 2
-
2022-05-27 06:17
Snobow? Biedaku dla ciebie paczki z biedry (1)
Po 50 groszy
- 3 3
-
2022-06-13 21:17
Snop słomy.
Pewnie jesteś z tych co pierwszy milion spadł im z nieba (ukradli).
- 0 1
-
2022-05-26 23:44
Dość tych snobów by utrzymać na powierzchni mnóstwo knajp. No, dla żulików nie gotuje.
- 3 7
-
2022-05-26 12:13
nawet nie wie , że kucharka powinna mieć schowane włosy przy gotowaniu by kłaki nie wpadały do jedzenia , tak to jest jak się zabiera za cos za co się nie zna , poza tym nie każda restauracja ma mieć 5 dań w karcie w tym 4 abstrakcyjne nie dostosowane do naszej tradycji kulinarnej
- 17 4
-
2022-05-26 10:10
Ostatnio wypromowała
Jakieś miasto to już go nie ma na mapie
- 26 1
-
2022-05-26 14:23
Opinia wyróżniona
Do zadnej kleski sie ten program nie przyczynił ten program na TVN jest mega popularny od lat! (4)
Do udziału w programie jest kolejka chętnych! Tym co zawalili własny biznes jest zaledwie kilka procent i to własnie z powodu własnej głupoty.Tne program własnie jest dlatego taki świetny bo odtajnia kulisy gastronomii pokazuje ze prowadza ją głownie ci co pojecia o gotowaniu nie maja. Pamietam jak w jednym z programów wywaliła na pysk połowę
Do udziału w programie jest kolejka chętnych! Tym co zawalili własny biznes jest zaledwie kilka procent i to własnie z powodu własnej głupoty.Tne program własnie jest dlatego taki świetny bo odtajnia kulisy gastronomii pokazuje ze prowadza ją głownie ci co pojecia o gotowaniu nie maja. Pamietam jak w jednym z programów wywaliła na pysk połowę personelu a w innym załatwiła podwyżkę wypłaty o 50% ! Knajpa dostaje bezpłatną reklamę w Telewizji ,modernizacje na koszt stacji i doradztwo znanej osoby z gastronomi .
- 46 149
-
2022-06-01 21:57
Ho ho ho!
Pani Magdo...nawet Święty Mikołaj Pani nie pomoże. Czas spojrzeć w lustro i powiedzieć - przegrałaś.
- 0 2
-
2022-05-27 00:31
a ci goście to aktorzy (1)
o tym też nie wiedziałeś? Większość to ustawka. Oczywiście nie zmienia to faktu, że program cieszy się popularnością już ponad 10 lat - to o czymś świadczy
- 4 3
-
2022-05-27 01:18
To nie są żadni aktorzy
w programach występują prawdziwi właściciele i pracownicy restauracji. Wbrew pozorom tam nie ma przesadnej reżyserii, to się dzieje naprawdę. Wiem z doświadczenia i rozmów w ludźmi po rewolucji
- 8 0
-
2022-05-26 16:04
Pokazówka. W dodatku prowadzi to kobieta o estetyce kierowniczki GSu. Ktoś na poważnie ją traktuje jako fachowca?
- 30 8
-
2022-05-26 09:04
Opinia wyróżniona
(4)
Śledź i chleb... może gdyby sprzedawali po prostu śledzie pod różnymi formami (w occie, smażone, mielone, powiedzmy w 10 różnych postaciach) w cenie, która nie rujnowałaby średniej krajowej, zamiast "ą", "ę" to by nie padli?
- 200 4
-
2022-05-27 16:05
Za mało śledzia w śledziu.
Dokładnie, śledzika to i ja autochtonka bym zjadła, ale poszłam tam i zarówno dania jak i ceny mnie zniechęciły. Za mało śledzia w śledziu.
- 1 0
-
2022-05-26 23:14
Tylko w gdyni
- 0 0
-
2022-05-26 13:51
Jesli bedziesz sprzedawal z bagaznika swojego prywatnego samochodu, to moze i uda Ci sie tak ustalic cene, zeby stac na nia
...bylo niemal kazdego. Ale tylko dlatego, ze wybrales najtansza rybe, a i ocet nie jest jakims wykwintnym skladnikiem :)
- 2 11
-
2022-05-26 11:57
Niechby i nawet w cenie trochę ponad. Pamiętam, jakim szałem dla turystów z głębi Polski była możliwość zjedzenia zwykłej świeżej flądry z kawałkiem chleba. Za świeże, zwyczajnie podane śledzie (nie w słoiku, nie w plastikowym pudełku z Żabki) też pewnie by mnóstwo turystów ze Śląska było gotowych zapłacić. Zamiast tego było tagiatelle z kurczaka, niesmaczne a w cenie jakby to coś luksusowego było.
- 30 0
Wszystkie opinie
-
2022-05-26 06:36
(2)
By wasz artykuł był trafny w nagłówku to trzeba każdą z osobna sprawę zamknięcia lokalu zwyczajnie zbadać i wyjaśnić.
- 92 0
-
2022-05-26 13:04
Otóż to
Redaktor kilkakrotnie wyraża zdumienie, że część lokali padło i oskarża Magdę Gessler. A może tak powiedzieć o lokalach, które nie przetrwały Covida i lockdownu?
- 12 2
-
2022-05-26 23:17
Rudkowski już badał gesller na zapleczu i gdzie sanepid
- 0 1
-
2022-05-26 06:39
Na (3)
Na każdym kroku restauracja a mieszkań dla młodych nie ma - ceny tych dostępnych to absurd. Jedni kolekcjonują mieszkania a młodzi muszą wyjeżdżać.
- 38 59
-
2022-05-26 08:08
(2)
glosuj dalej na socjalistow z PiS, PO, Lewicy, Razem to na pewno bedzie lepiej...
- 20 12
-
2022-05-26 08:33
(1)
Głosuje na nazi putinistów z konfy
- 10 18
-
2022-05-26 10:07
Ladnie cie media zaprogramowaly
- 14 3
-
2022-05-26 06:52
PoS doprowadził do takiej sytuacji gospodarczej że będzie tylko gorzej (1)
Zostaną na mieście jakieś pizzerie i kebaby
- 40 43
-
2022-05-28 19:47
co to jest PoS?
- 0 0
-
2022-05-26 07:02
ktoś tą kudłatą jeszcze ogląda ? (6)
megalomania i ubliżanie ludziom w ciężkiej sytuacji
- 169 31
-
2022-05-26 07:05
(1)
Przez nią przestałem chodzić do lokali, bo tam syf i malaria. Mc najwyzej od czasu do czasu.
- 30 6
-
2022-05-26 09:17
Nie przez nią,raczej dzięki niej.
- 25 2
-
2022-05-26 10:20
a to dobre pokazała prawde o cwaniactwie co gotowac niepotrafia
- 18 1
-
2022-05-26 11:10
tak
Moja tesciowa ;)
- 3 0
-
2022-05-26 11:16
Ubliza ludziom?? Jak dotad ublizala tylko tym co wykorzystuja ludzi i nie chca im placic za ciezka prace.
- 18 3
-
2022-05-26 22:51
Nie bądż antysemitą.
- 0 0
-
2022-05-26 07:16
Opinia wyróżniona
Chwilowa ciekawość a potem rzeczywistości (18)
Pani Magda jedynie wypromuje lokal na chwilę i to jest te 5 minut dla właścicieli jaki ich nie wykorzystają to ponownie będzie rzeczywistości przed "rewolucją".
- 258 8
-
2022-05-26 10:10
Ostatnio wypromowała
Jakieś miasto to już go nie ma na mapie
- 26 1
-
2022-05-26 10:12
(6)
Jak to kudlate yeti nic nie umie.. gdyby nie tvpatola to by nawet nikt o tym czyms nie wirdzial
- 32 15
-
2022-05-26 12:13
nawet nie wie , że kucharka powinna mieć schowane włosy przy gotowaniu by kłaki nie wpadały do jedzenia , tak to jest jak się zabiera za cos za co się nie zna , poza tym nie każda restauracja ma mieć 5 dań w karcie w tym 4 abstrakcyjne nie dostosowane do naszej tradycji kulinarnej
- 17 4
-
2022-05-26 14:02
(4)
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że Gessler karmi w swoich restauracjach ponad milion osób rocznie. Zatem jakieś pojęcie o tym biznesie ma...
- 9 15
-
2022-05-26 23:13
Ta snobów za pączka za 15 zł (3)
- 9 2
-
2022-05-26 23:44
Dość tych snobów by utrzymać na powierzchni mnóstwo knajp. No, dla żulików nie gotuje.
- 3 7
-
2022-05-27 06:17
Snobow? Biedaku dla ciebie paczki z biedry (1)
Po 50 groszy
- 3 3
-
2022-06-13 21:17
Snop słomy.
Pewnie jesteś z tych co pierwszy milion spadł im z nieba (ukradli).
- 0 1
-
2022-05-26 10:41
(5)
Mieszkałam przy knajpie po rewolucjach. Odbyły sie z jakieś 7 lat temu, a może więcej. Knajpy dawno tu nie ma. Ale nie dlatego, że padła. Właściciele świetnie wykorzystali okazję. Knajpa super prosperowała, przenieśli się kawałek dalej na dużo większy lokal. Knajpa hula pełną parą.
- 15 1
-
2022-05-26 11:17
no i dobrze (1)
Tylko dla TV to wszystko jedno udana rewolucja to ta co oglądalność podbija i fajnie wygląda. Pani Magda jak biega już naście lat to rewolucji zrobiła już setki. Jedne się udają inne nie. Zawsze wrócą do kilku tych co poszły dobrze i udowodnią, że to ma sens.
- 8 2
-
2022-05-26 14:56
Sama do tych knajp się nie pcha, sami ją zapraszają.
- 14 1
-
2022-05-26 20:56
Marylin bar w Straszynie? (2)
- 3 0
-
2022-05-26 21:18
Pszliśmy tam kiedyś z rodziną zjeść obiad (1)
i nas nie wpuścili bo nie było wolnych miejsc. mówili że możemy czekać (nawet do 4 godzin) a i tak nie ma pewności że się załapiemy bo tam w większości są goście co zarezerwowali stolik tydzień a czasem nawet dwa tygodnie wcześniej
- 5 1
-
2022-05-27 11:10
Ja miałem podobnie w tej pierogarnii mandu czy nandu. 3 razy podbijałem i 3 razy mam czekać. no to już się nie doczekają na moje pieniążki.
- 1 0
-
2022-05-26 10:45
Garbata (1)
Przede wszystkim gdzie jest sanepid jak urzęduje w kuchni
- 19 1
-
2022-05-27 15:35
Sanepid jak urzęduje w kuchni, to jest w kuchni :-D
- 1 1
-
2022-05-26 23:12
Jaka pani to babsztyl
- 5 2
-
2022-05-27 07:38
Mylisz sie! Ona promuje tylko siebie, a nie lokale. Wszyscy widza jak to sie zazwyczaj konczy. Wazne, że ona kase zarobiła.
- 4 0
-
2022-05-26 07:16
A kogo to obchodzi (1)
- 52 7
-
2022-05-26 08:47
Najwyrazniej ciebie skoro przyszedles sie tu uzewnetrznic.
- 8 5
-
2022-05-26 07:16
Przystanek Łosoś wolał się spalić żeby choć trochę kasy wyciągnąć z ubezpieczenia (9)
Za to Schabowy Raz ma się całkiem dobrze
- 68 2
-
2022-05-26 08:16
O matko, bardzo źle wspominam wizytę w tej knajpie. Pomimo tylko kilku gości obecnych w restauracji godzina oczekiwania na zamówienie (zupa i placki ziemniaczane), wszystko smażone na fryturze, coś obrzydliwego. Nigdy więcej!
- 30 4
-
2022-05-26 10:27
(1)
restauracja Beka w Pucku, po rewolucjach juz wiele lat dziala i jakos mozna
- 17 5
-
2022-05-28 19:49
Ale Puck to nie Trójmiasto
- 2 0
-
2022-05-26 10:29
Do ,,Schabowy Raz!" jeździmy z rodziną od czasu do czasu- zawsze jesteśmy zadowoleni i dobrze najedzeni, (1)
a gdyby coś było nie tak (raz było), zwracamy spokojnie uwagę i następnym razem jest poprawione. Odbieram tych ludzi ( właścicieli) jako uczciwych, natomiast, wiadomo- nikt nie jest doskonały.
- 11 13
-
2022-05-26 14:30
Schabowy w Schabowym bardzo mnie rozczarował: panierka tłusta a mięso twardawe. Więcej tam się nie wybieram.
- 17 2
-
2022-05-26 10:39
Ja nie rozumiem tego fenomenu schabowego raz. Byłem raz i wystarczy. Schabowy przeciętny, walący nieświeżym smalcem, ławy klejące się, kelnerka nas omijała...
- 26 2
-
2022-05-26 11:28
(1)
Schabowy raz omijam szerokim łukiem-pomylone zamówienia, zimne a później odgrzewane w mikroweli,, pomylony rachunek- zero przepraszam.Opinia wystawiona na fcb-skasowana.Wystawiona ponownie-skasowana.Ktoś nie potrafi posypać głowy popiołem...
- 27 2
-
2022-05-26 20:04
Nie ma możliwości kasowania opinii na fb
- 5 8
-
2022-05-27 00:21
Schabowy nic
Specjalnego.Gumowy raz dostałem zamiast czysty schabowy.
- 2 1
-
2022-05-26 07:19
Opinia wyróżniona
To nie Pani Magda zrobiła rewolucje tylko sami właściciele ją zrobili dajac się wkręcić w jej czar. (1)
Przecież chyba dobrowolnie zgodzili się na jej show, nikt ich nie zmuszał.
- 62 3
-
2022-05-26 09:06
Gessler zrobiła tylko reklamę tym restauracjom, niektóre na tym skorzystały dla innych nawet to było za mało.
- 8 1
-
2022-05-26 07:19
Byla jeszcze (14)
Rybka i Świnka w Rumii
- 30 4
-
2022-05-26 07:53
w Redzie (6)
no ale to nie Trójmiasto
- 22 3
-
2022-05-26 08:07
(4)
3miasto aż do Wejherowa siega od Pruszcza dlatego ona tak latała na swojej miotle od lokalu do lokalu i rzucała urok od Wejherowa do Pruszczowa
- 7 34
-
2022-05-26 08:10
Nie - Trójmiasto to Gdańsk, Gdynia i Sopot (3)
Pruszcz nie jest Trójmiastem, Reda, Rumia i Wejherowo też. Choćbyś sobie nie wiem jak bardzo zaklinał rzeczywistość
- 54 3
-
2022-05-26 09:56
dokładnie, jak sama nazwa wskazuje Trójmiasto to nie Sześciomiasto.
- 25 1
-
2022-05-27 20:46
Ale problem
Jasne, że jak można dowalać innym, to wielu zakompleksionych strasznie podkreśla swoją trójmiejskość. Choćby mieszkali w najbardziej podłej dzielnicy, zawsze będą czuć wyższość nad mniejszymi miastami (swoją drogą najmniejszy ze wszystkich jest Sopot ;) ) Czas zrozumieć, że tylko aglomeracja od Pruszcza do W-wa ma szanse rozwoju. Przecież to wszystko razem wzięte to ledwie milion ludzi. Nawet gdyby to wszystko nazywało się Gdańskiem, to nadal nie byłoby dużym miastem.
- 0 0
-
2023-03-01 18:05
Reda Rumia Wejherowo, to Małe Trojmiasto Kaszubskie
- 0 0
-
2022-05-26 11:55
Ja wiem
Niektorzy twierdza inaczej ale to syndrom odrzucenia
- 1 1
-
2022-05-26 08:47
(1)
Rumi jedno "i", a poza tym to bylo w Redzie.
- 22 1
-
2022-05-26 10:35
Nie zmienia to faktu, że po tej telewizji padła restauracja i zdaje się rodzina właścicieli, ot taka rewolucja.
- 7 2
-
2022-05-26 13:06
Świnka i rybka
Po rewolucjach prosperowaly świetnie przez wiele miesięcy. W weekendy nie było gdzie zaparkować. Biznes położyły rodzinne konflikty z tego co wiem.
- 10 2
-
2022-05-26 17:42
W Redzie
- 1 0
-
2022-05-27 20:39
Nie Rumii ...
Nie Rumii tylko Rumi. Nie w Rumi tylko w Redzie.
- 0 1
-
2022-06-21 06:17
Ojojoj
Świnka i rybka w Redzie. A Rumi piszemy przez jedno "i".
- 0 0
-
2023-03-01 18:04
W Redzie
- 0 0
-
2022-05-26 07:21
(1)
Przecież te rewolucje pomagają głównie Pani Magdzie.
- 128 9
-
2022-05-26 23:21
Lansować swój tłuszcz
- 6 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.