• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Mięsna kuchnia bezmięsna - warsztaty kulinarne

Dopiero zaczynasz swoją przygodę z kuchnią roślinną lub masz alergię na gluten, laktozę i inne nietolerancje pokarmowe. Weź udział w naszych warsztatach i dowiedz się jak zmienić sposób codziennego gotowania, tak by żyć zdrowo, a jednocześnie nie tracić dobrego smaku potraw.

maj 5-6

niedziela - poniedziałek, godz. 14:00 - 17:00

Kadyny,
bilety 149 zł
maj 18

sobota, godz. 10:00

bilety 420 zł
Podczas wydarzenia dowiesz się jak wzbogacić swoją dietę o wartości odżywcze, ponieważ gotujemy tylko z naturalnych, najwyższej jakości składników. Bez chemii. Bez GMO. Poznasz tajniki przygotowania potraw, które oszukują zmysły.

Pokażemy Ci, że ograniczenia w diecie, są jedynie pretekstem do dobrej zabawy w kuchni, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki.

Zapraszamy Cię jeśli:
Chcesz zacząć gotować pyszne wegańskie bezglutenowe obiady i przekąski;
Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie potrawy;
Chcesz poznać podstawy kuchni bezglutenowej;
Chcesz nauczyć się przygotowywać własne wyroby "mięsne" bez mięsa;

Program warsztatów:
Poznajemy się przy filiżance dobrej kawy lub herbaty i przechodzimy do krótkiej części teoretycznej podczas której poznacie podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu :)

Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.

Czego się nauczysz?
Wegańskie flaczki;
Galareta czyli wegańskie "Zimne nóżki";
Wegański gyros i sos tzatziki;
Wegańska kaczka z jabłkami;
Wegańska kaszanka;
Wegańska metka;
Wegański paprykarz;
Wegańska pasztetowa;
Wegańska ryba po grecku;
Wegański smalczyk z jabłkami;
Wegański tatar z bakłażana.

Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój. Czas warsztatów ok. 4 godziny.

MIEJSCE: Gdynia Orłowo, ul. Sosnowiecka 35
CZAS TRWANIA: 4 godziny (a tak naprawdę aż zjemy wszystko, co przygotujemy)

Warsztaty poprowadzimy my czyli Jola Słoma i Mirek Trymbulak. Jesteśmy autorami książek kucharskich oraz serii programów kulinarnych emitowanych na antenie Kuchni +. Nasza pracownia kulinarna ATELIER SMAKU to kameralna, profesjonalnie wyposażona szkoła gotowania, w której odbywają się warsztaty kulinarne dla amatorów i profesjonalistów. W związku z tym, że nie używa się tutaj produktów odzwierzęcych oraz glutenu, miejsce to stanowi bezpieczną przystań dla osób, którym taka kuchnia wypełniona aromatem świeżych ziół, przypraw i naturalnych składników, jest bliska z powodów ideologicznych lub zdrowotnych.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    200 zł
Zapisy: info@slomatrymbulak.pl, 501 155 238

Opinie

Katalog.trojmiasto.pl -Wkrótce otwarcie

Mąka i Kawa

Gdańsk
Doki

Pizzerie

Planowane otwarcie

Lato 2024

Gnom Cafe

Gdańsk
Stara Stocznia 4/2

Kawiarnie i herbaciarnie

Planowane otwarcie

Wkrótce

Barista i Bambino

Gdańsk
Sucha 37 B

Kawiarnie i herbaciarnie

Planowane otwarcie

lato 2024

Najświeższe oceny + dodaj ocenę

Pif Paf Mapka 6.0

Puby
Najlepsze karaoke w Trójmieście!

Restauracja Ocneba Mapka 6.0

Restauracje
Niesamowity klimat, pyszne jedzenie i obsługa na najwyższym poziomie

Kuchnia Aleksandry Mapka 6.0

Restauracje
Smaczna kuchnia, miła obsługa

Mefisto Mapka 6.0

Puby
Ładna pani menadżer bardzo, dobre drinki, ładne świnki