Dopiero zaczynasz swoją przygodę z kuchnią roślinną lub masz alergię na gluten, laktozę i inne nietolerancje pokarmowe. Weź udział w naszych warsztatach i dowiedz się jak zmienić sposób codziennego gotowania, tak by żyć zdrowo, a jednocześnie nie tracić dobrego smaku potraw.
Podobne wydarzenia
niedziela - poniedziałek, godz. 14:00 - 17:00
sobota, godz. 10:00
Pokażemy Ci, że ograniczenia w diecie, są jedynie pretekstem do dobrej zabawy w kuchni, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki.
Zapraszamy Cię jeśli:
Chcesz zacząć gotować pyszne wegańskie bezglutenowe obiady i przekąski;
Chcesz wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie potrawy;
Chcesz poznać podstawy kuchni bezglutenowej;
Chcesz nauczyć się przygotowywać własne wyroby "mięsne" bez mięsa;
Program warsztatów:
Poznajemy się przy filiżance dobrej kawy lub herbaty i przechodzimy do krótkiej części teoretycznej podczas której poznacie podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu :)
Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.
Czego się nauczysz?
Wegańskie flaczki;
Galareta czyli wegańskie "Zimne nóżki";
Wegański gyros i sos tzatziki;
Wegańska kaczka z jabłkami;
Wegańska kaszanka;
Wegańska metka;
Wegański paprykarz;
Wegańska pasztetowa;
Wegańska ryba po grecku;
Wegański smalczyk z jabłkami;
Wegański tatar z bakłażana.
Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój. Czas warsztatów ok. 4 godziny.
MIEJSCE: Gdynia Orłowo, ul. Sosnowiecka 35
CZAS TRWANIA: 4 godziny (a tak naprawdę aż zjemy wszystko, co przygotujemy)
Warsztaty poprowadzimy my czyli Jola Słoma i Mirek Trymbulak. Jesteśmy autorami książek kucharskich oraz serii programów kulinarnych emitowanych na antenie Kuchni +. Nasza pracownia kulinarna ATELIER SMAKU to kameralna, profesjonalnie wyposażona szkoła gotowania, w której odbywają się warsztaty kulinarne dla amatorów i profesjonalistów. W związku z tym, że nie używa się tutaj produktów odzwierzęcych oraz glutenu, miejsce to stanowi bezpieczną przystań dla osób, którym taka kuchnia wypełniona aromatem świeżych ziół, przypraw i naturalnych składników, jest bliska z powodów ideologicznych lub zdrowotnych.