Przygotowanie wieprzowiny to rzecz, którą każdy kucharz zarówno profesjonalista, jak i amator powinien opanować do perfekcji. Technik jej przyrządzania jest wiele, tak jak wiele jest przepisów z nią związanych.
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
ulgowy 20 zł
poniedziałek, godz. 18:00
Nauczycie się:
- rozbioru i cięć
- jak najlepiej obejść się z każdym kawałkiem wieprzowiny
- jak ją przyrządzić wedle różnych technik, tak by efekt był niezapomniany
- jak od podstaw przygotować najlepsze dodatki
Przygotujemy:
- Wellington z polędwicą wieprzową, bekonem i grzybami, sos z calvadosem
- Suvlaki z boczkiem, pikante tzatziki, grecki flat bread
- Pie z łopatki z fenkułem i porem, jabłkowe puree z cydrem
- Croqutas z golonką, pikantne aioli