• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Nie ma lipy. Burneika otworzył burgerownię w Gdyni

Mateusz Groen
19 lutego 2023 (artykuł sprzed 1 roku) 
Opinie (211)
Otwarcie Burneika Burger w Gdyni Otwarcie Burneika Burger w Gdyni

Burneika Burger, restauracja Roberta Burneiki, została oficjalnie otwarta w niedzielne popołudnie w Gdyni przy ul. Świętojańskiej 49Mapka. Lokal przeżywał prawdziwe oblężenie fanów, którzy chcieli zrobić sobie zdjęcie z "Hardkorowym koksem" i spróbować burgerów. Czy w restauracji Burneiki "nie ma lipy"?





Hardkorowy koksu otworzył burgerownię



Czy wiesz kim jest Robert Burneika?

Mimo ciężkich czasów dla gastronomii w Gdyni przybywa nowych lokali. W dodatku Gdynia staje się coraz atrakcyjniejsza dla celebrytów, którzy zakładają w jej lokale gastronomiczne. Swoją restaurację Niewinni Czarodzieje TrzyZero w ubiegłym roku otworzył Kuba Wojewódzki, a w niedzielę wielkie otwarcie miała nowa burgerownia Burneika Burger przy ul. Świętojańskiej 49, której właścicielem jest "Hardkorowy Koksu" Robert Burneika.

Burneika jest znaną osobowością medialną, kulturystą, zawodnikiem MMA, YouTuberem sportowym, a od jakiegoś czasu również właścicielem kilku lokali w kraju spod szyldu "Burneika Burger". Najbardziej zasłynął w sieci jako hardkorowy koksu, a dzięki swoim zabawnym powiedzonkom stał się bohaterem setek memów, a jego słowa są często przytaczane w rozmowach jak choćby "Nie ma lipy".

Restauracja Kuby Wojewódzkiego i Dawida Kwidzińskiego w Gdyni już otwarta Restauracja Kuby Wojewódzkiego i Dawida Kwidzińskiego w Gdyni już otwarta

Pomysł na lokal w Trójmieście wyszedł z tego, że Burneika lubi Pomorze i często spędza tu wakacje. Kolejne miejsce ma pojawić się w Gdańsku. Jednak jeszcze nie jest znana data jego otwarcia.

  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni

- Pierwszą burgerownię mieliśmy w Warszawie, a teraz otwieramy stopniowo lokale w kraju. Dlaczego Gdynia? Bo często tu jesteśmy na wakacje i w Sopocie. Zauważyłem jakiś czas temu, że przydałyby się tutaj takie porządne burgery, bo ich nie ma. Jeszcze bardzo spodobała mi się lokalizacją przy ul. Świętojańskiej. Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony i widzę, że wielu fanów mam w Gdyni, bo wieje i jest zimno, a na dworze jest olbrzymia kolejka. Myślę, że to będzie super miejsce na wakacje. Dziś rozdaję autografy, robię fotki i dużo ludzi właśnie po to przychodzi. Na ten moment zostaję przy burgerach i planuję otworzyć następne miejsce w Gdańsku - mówi Robert Burneika.

Długa kolejka po burgery



Oficjalne otwarcie miało miejsca o godzinie 12 jednak kolejka zaczęła ustawiać się długo, zanim otworzyły się drzwi do nowego lokalu. Oczywiście największą atrakcją był fakt, że pojawił się sam Robert Burneika. Sportowiec oraz celebryta ma wielu fanów w różnym wieku w Gdyni, o czym można się było przekonać w niedzielne popołudnie. Ludzie przychodzili tłumami, a "Hardkorowy koksu" robił sobie z nimi zdjęcia i rozdawał autografy. Wydarzenie ściągnęło naprawdę wiele osób, które chciały na żywo zobaczyć znaną postać.

- Widziałem u Burneiki na instagramie, że otwiera burgerownię w Gdyni i stwierdziłem, że wpadnę, "zbiję pionę" i zjem burgerka. Burneika to ikona internetu według mnie i kumpli. Więc mega, że pojawił się na otwarciu i normalnie można było sobie z nim pogadać jak z kolegą. Kupiłem "Hardkorowego" z trzema kotletami i jest spoko - mówił Artur.
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni
  • Otwarcie Burneika Burger w Gdyni

Menu w lokalu Burneiki



W lokalu zjemy wyłącznie burgery. Kanapki nazwane zostały słynnymi i charakterystycznymi tekstami Roberta Burneiki. Menu zawiera jedynie cztery warianty kanapek. Każda z nich jest opisana pod względem ilości białka, tłuszczów i węglowodanów. Burgery u Burneiki są klasyczne. Zawierają mięso, bułkę maślaną, sos do wyboru oraz podstawowe warzywa jak: pomidor, sałata, ogórek kiszony i cebula. Kanapki, które można kupić różnią się od siebie jedynie z zawartością mięsa.

Nowe lokale: bar, ostra pizza, kolorowa kawiarnia, domowa kuchnia i autorski koncept Nowe lokale: bar, ostra pizza, kolorowa kawiarnia, domowa kuchnia i autorski koncept

Burger "Nie ma lipy" dostaniemy za 33 zł (150 g mięsa), "Jest pompa" (300 g wołowiny) za 44 zł, największy z nich (prawie 500 g mięsa i trzy kotlety) "Hardkorowy" kupimy za 55 zł. Dostępny jest również wege burger "Kanapeczka", który jako alternatywę dla mięsa posiada beyond meat (38 zł).

Wydarzenia

Wielkie otwarcie Burneika Burger w Gdyni

degustacja, dni otwarte

Miejsca

Opinie (211) ponad 50 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • Dobrze zbilansowana dieta w przystępnej do zjedzenia formie (2)

    Bary będą rosły jak oszalałe

    • 21 13

    • Burger to zdrowe jedzenie? (1)

      • 6 2

      • Wbrew pozorom nie takie najgorsze

        • 2 2

  • Za rok może 2 będzie tam nowy lokal - zakład? (3)

    • 90 11

    • Kolego, pół roku i będzie zamkniecie.

      ..... niestety ale ceny wysokie.

      • 31 5

    • ok

      zakład

      • 5 1

    • lokal może tak

      zakład raczej nie

      • 0 1

  • Odgrzewany kotlet (1)

    • 41 8

    • dosłownie :O)

      • 11 3

  • Szkoda zdrowia na te wynalazki (6)

    Ale jak ktoś ma ochotę się niezdrowo lansować to nie widzę problemu

    • 55 25

    • (5)

      No no, Ty sie pewnie odżywiasz zdrowym jedzeniem z ryneczka biedry. Nie rozśmieszaj mnie chłopie. Żyjesz na marketowym zarciu i uwazasz, że odżywiasz sie zdrowo?

      • 12 16

      • Przecież jakość polskiego mięsa szoruje dno. Ostatni raport NIK stwierdził, że nadzór sanitarny nad hodowlami w zasadzie nie (3)

        istnieje. Odbiorcy zagraniczni skarżą się najczęściej na jakość mięsa z Polski a nie z innych krajów. Nie widzę nic złego w mięsie, ale widzę dużo złego w mięsie marnej jakości. A takie jest polskie mięso od dłuższego czasu.

        • 10 5

        • (2)

          Zgadzam sie z tym bo znam poniekąd temat, ale uważasz, że tylko mięso jest fatalnej jakości? Napisz mi konkretnie gdzie kupujesz to swoje zdrowe jedzenie, ale bez ściemy. Jeśli kontrola mięsa lezy to innych produktów nie? Czy to warzywka, czy owoce we wszystkim masz nawalone chemii. To producent wysyła produkt do kontroli, a wysłac moze wszystko, a nie kontrola przychodzi do producenta, tak to wygląda, witamy w PL.

          • 2 2

          • Nie jestem osobą, która pisała, że "szkoda zdrowia". Pisałem tylko o wynikach kontroli NIK.

            • 5 0

          • masz rację, dobra jakośc polskiej żywności jest już od pewnego czasu mitem

            mamy słaby rynek konsumencki, kierujemy się przede wszystkim ceną, Polak kupi wszystko byle taniej a producenci to wykorzystują, dodając do żywności co się da.

            • 2 0

      • To ty ludzi nie rozśmieszaj swoją demagogiczną gadką na poziomie tego, pożal się Boże, baru.

        • 3 0

  • Super, szkoda, że nie wiedziałem wczesniej. (1)

    Jak zwykle portal informuje po fakcie. Ceny przystępne, warto się wybrać.

    • 22 47

    • Akurat portal informował na czas!

      Czytaj! Czytaj ze zrozumieniem.
      Wszystko nie tylko co chcesz...

      • 0 0

  • (6)

    Od dłuższego czasu zauważyłem, że jedzenie na mieście działa na zasadzie: wydaj ile wlezie, jednoczesne się nie najedz:) Jeśli ktoś w dobie takich cen za gaz chce pakować kasę w gastronomię, to powodzenia xD

    • 40 8

    • (2)

      Dokładnie. Bardzo mądre spostrzeżenie. Też mam takie wrażenie, że nie chodzi w ogóle o jedzenie tylko o pokazanie się. Ważniejsze fotki wrzucone na fejsbuczka i insta niż posiłek. O rzeczywistym pożywieniu się nie mówiąc. Podstawa to wywalić kupę kasy za nic i jeszcze wmawiać innym, że tak ma być.

      Gdzie te czasy, gdy człowiek zjadł normalnego burgera czy hot-doga z surówkami pod pomnikiem Harcerza. O frytkach na Świętojańskiej, tuż przy skrzyżowaniu z 10 Lutego, nie mówiąc. Gimby nie znajo.

      • 16 1

      • Kiedyś to było...

        A teraz nie ma :D

        • 6 4

      • Frytki to bar Nocuś w miejscu Infoboksu

        • 5 0

    • (1)

      Dlatego wolę kupić coś w biedrze i wrzucić do piekarnika albo frytkownicy na gorące powietrze. Nie chcę komuś opłacać budy i kelnerek.

      • 4 0

      • I fur po kilkaset koła w leasingu.

        • 0 0

    • Nie blaznuj. Pakuja tam w bulke pol kigormamowy kotlet wolowy, wiec kazda swinia sie tym powinna najesc.

      • 0 0

  • Burneika to ikona internetu (1)

    buahahaha

    • 48 14

    • Mam nadzieje

      Że biznes mu pójdzie lepiej niż na ringu

      • 0 0

  • Opinia wyróżniona

    (22)

    Burneika spoko gość,pozytywne wibracje i stejki.Wyszedł mu biznes z suplementami dlatego oczywiście od razu fala hejtu z zazdrości.A on robi swoje.

    • 137 134

    • Jeśli ktoś sprzedaje zakazane i prawdopodobnie bardzo szkodliwe sarmy jako suplementy (8)

      tylko po to, by nabić sobie kabzę, to walka z tym nie jest oznaką fali hejtu i zazdrości...

      • 78 11

      • (2)

        Na szczęście nie ma przymusu kupowania tego co proponuje. W tym sarmów.

        • 11 55

        • Aha rozumiem. (1)

          Równie dobrze może reklamować twarde dragi (również są zakazane w PL) - nie ma przymusu kupowania tego co proponuje...

          • 58 3

          • Dzieci nie maja przymusu kupowania tej metaamfetaminy pod postacią żelowego misia :)

            • 2 0

      • Jakby były zakazane, to by ich nie sprzedawał (4)

        Zadrość zżera, co? Weź przykład z gościa. Zasuwa na swój wygląd od 12r.ż. i na szczęście olewa hejterow

        • 5 29

        • jak widać mało ciebie ludzi popiera, bo gadasz głupoty.

          • 11 1

        • Osiągnięcie iście homerycki; szeroki kark!

          • 6 0

        • Są zakazane i sprzedawał

          Teraz sprawą zajęli się ci zazdrośnicy z prokuratury... Z tej zazdrości nie pozwolili mu dalej truć naszej młodzieży. Ech ta zawiść i zazdrość...

          • 2 0

        • Jakby nie były zakazane, to by hejterski wymiar spr. zarzutów nie stawiał.

          • 1 1

    • dokładnie jak piszesz

      sympatyczny koks bez napinki i dobrze mu z twarzy patrzy

      • 16 18

    • Svencjuszu idź do jego baru . (1)

      I kup najtańszego burgera za 33żł. 15 deko mięsa.

      • 20 3

      • Deka :)

        • 0 0

    • (1)

      Idioci zawsze musza się wypowiadać nawet wówczas kiedy nie maja nic do powiedzenia. O jakiejkolwiek sensownej wypowiedzi nawet nie wspominam.

      • 7 9

      • bardzo celna autokrytyka! brawo!

        • 12 1

    • Pamietam go jak jeszce mieszkał w USA i promował suple Polskiej firmy z USA ,Zdziwiłem sie ze wrucił do Polski (6)

      gdzie w USA miał fantastyczny cieply klimat luksusowa wille itp moze w Polsce zarabia wiecej i dlatego tu wrócil z emigracji .
      Ale co on zrobi jak bedzie zakaz sprzedzray miesa za kilka lat i białka zastapienie tego robakami i trawą

      • 2 5

      • (2)

        A wiesz ,że jesz już robaki ? E-120 .... jak czerwone z oznaczeniem E120 to sok z robaków. serio wierzysz w to co mówi pis ? Ja widzę ,że jak tak dalej pójdzie to ludzie będą jeść robaki bo im ktoś zakaże czegoś innego tylko z powodu braku kasy. Inflacja w polsce wg urzędu 17% , wg codziennych rachunków 50-60%. W UE przeciętnie jest 8-9%, więc nie słuchaj co pis mówi w przekazach dla baranów, tylko patrz co robi. A robi źle. Przypomnę tylo że każde 8% inflacji to 1 pensja (także twoja) mniej w skali roku. Rozumiesz ...miesiąc pracujesz aby dorzucic do cen sprzed roku. PiS rządzi, ludzie biednieją. Nawet ci co sie nazywają klasą średnią. Miesiąc Zycia wyrzucasz do śmieci, przez PIS.

        • 13 8

        • Jad do Pisu przez Ciebie przemawia. (1)

          Zmień dilera i idź do psychologa.

          • 8 11

          • Jad do bandy oszustów i złodziei to coś niestosownego?

            • 2 0

      • ....wtedy pojdzie w nauke. Fizyka kwantowa,te rzeczy.

        • 3 0

      • " wrócił" - zapamiętasz suwerenie analfabeto?

        • 2 0

      • Wruć do słownika

        • 3 0

    • No widzisz kłapouchy, wreszcie ktoś na twoim levelu.

      • 0 0

  • Nigdy nie słyszałem o człowieku, no ale wpisuje się w trend PISowców (7)

    chyba że to burgery wegańskie albo z insektów

    :O)

    • 12 70

    • Czy to prawda, ze podobny burger w MacDonaldzie to 5PLN? (1)

      • 8 8

      • 5,50zł

        • 9 2

    • Trzeba być nieźle obłąkanym, (2)

      żeby połączyć politykę z burgerami

      • 21 1

      • chyba nie jesteś w Polsce, skoro nie wiesz co napierdzielają PISowcy na okrągło od paru dni (1)

        trudno od PISowskiej polityki uciec, niestety

        • 2 13

        • C40 to Pan Prezes podpisał czy Trzaskowski?

          Kartki na mięso będą jeśli PO wróci do władzy. I na ubrania.

          • 10 4

    • C40 projekt Brukseli popierany przez POlityków by zakazc miesa zabronic nabiału zastapic weganizmem zabronic aut w miescie

      jest przeciez prawdą i jak pokazuja wystapienia POlityków są prawdziwe!!

      • 4 2

    • To jest człowiek niezalezny

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane