Historyczna sceneria, zapachy kuchni świata i nauka języka w jednym. Znajdująca się w Europejskim Centrum Solidarności restauracja Amber Side zaprasza na Niedzielne Bufety Rodzinne, cykliczne podróżne kulinarno-edukacyjne dla całej rodziny. Już 4 marca uczestnicy nadchodzącego spotkania zasmakują w daniach typowych dla kuchni tajskiej, a także dowiedzą się czym różni się zwrot ka od krub i dlaczego Tajowie śmieją się z Europejczyków.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 13:00, 14:00
w każdą niedzielę (do 26.05), godz. 13:00
ulgowy 75 zł
Kuchnia trzech kontynentów
- Idea Niedzielnych Bufetów Rodzinnych powstała we współpracy z naszym Szefem Gastronomii, Kamilem Hildebrandtem - komentuje Dorota Herold, właścicielka Restauracji Amber Side. - Ta inicjatywa daje naszemu zespołowi możliwość kulinarnego rozwoju poprzez tworzenie menu skomponowanego z różnorodnych potraw, przypraw, smaków i kuchennych niuansów. Niedzielne bufety to również okazja spędzania popołudnia w miłej, rodzinnej atmosferze.
Do tej pory w ramach Niedzielnych Obiadów Rodzinnych goście restauracji mieli okazję poznać smaki typowe dla kuchni śródziemnomorskiej, włoskiej i greckiej, hiszpańskiej, francuskiej, japońskiej, wielkopolskiej, a nawet PRL-u! Bogato zastawione stoły dają możliwość eksperymentowania ze smakami, próbowania różnorodnych potraw i sprawdzania swoich kulinarnych sympatii.
Nie tylko egzotyczne smaki. Największą jednak atrakcją rodzinnych obiadów jest możliwość nauki podstawowych zwrotów w języku typowym dla "odwiedzanego" regionu. Restauratorzy, w czasie trwania wydarzenia, zapewniają pomoc wykwalifikowanej opiekunki do dzieci, która w formie prostych zabaw uczy maluchy ojczystego języka danego kraju. Dobór słów, zwrotów oraz ich stopień zaawansowania zapewni rozrywkę również starszym gościom bufetu.
MENU
ZUPA
Pikantna zupa z kurczaka i krewetek z mlekiem kokosowym
DANIA GŁÓWNE
Kurczak z orzeszkami nerkowca na słodko - kwaśno
Wołowina z brokułami i sosem ostrygowym
Gotowane na parze rybne curry
Satay z krewetek w aromacie imbiru i curry pieczone w liściach bananowca
Tajskie racuszki krewetkowe
Curry z wieprzowiny z imbirem
Fasolka szparagowa na ostro
Brokuły i marchewka podsmażane z tofu i orzeszkami ziemnymi
Ryż tajski
BUFET ZIMNY
Chrupiące kalmary z chilli i szczypiorkiem
Ciasto francuskie nadziewane kurczakiem i boczkiem
Krewetki w cieście
Papier ryżowy nadziewany wędzonym łososiem, serkiem i warzywami
Smażone kulki drobiowo rybne
Sałatka z tofu, glonami i prażonymi orzechami nerkowca
Ostra sałatka z wołowiną
Sos limonkowo - sojowy
Sos orzechowy
BUFET DESEROWY
Pieczony deser kokosowy
Banany w cieście kokosowym
Koktajl z dragonem
Egzotyczne owoce
BUFET DLA DZIECI
Rosół z kurczakiem , jarzynami i makaronem
Medaliony z indyka w chrupiącej panierce
Ziemniaki puree
Nadchodzące Niedzielne Bufety Rodzinne:
4 marca - Niedzielny Bufet Rodzinny: kuchnia tajska
18 marca - Niedzielny Bufet Rodzinny: kuchnia francuska
8 kwietnia - Niedzielny Bufet Rodzinny: kuchnia grecka
22 kwietnia - Niedzielny Bufet Rodzinny: kuchnia włoska
6 maja - Niedzielny Bufet Rodzinny: kuchnia meksykańska
Cena bufetu: 79 zł/osoba. Dzieci do 9 lat uczestniczą w wydarzeniu za darmo.
Rezerwacje: 666 368 334
Rezerwacje: 666 368 334