Przyzwyczajeni jesteśmy do dań i składników typowych dla kuchni, na której zostaliśmy wychowani. Często nasza tolerancja smaku nie wychodzi poza granice kanonu kuchni tradycyjnej. W naszym regionie można również spotkać "nietypowe" składniki, które są doskonałym uzupełnieniem diety, zachwycają strukturą i smakiem.
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
ulgowy 20 zł
poniedziałek, godz. 18:00
Podczas warsztatów przygotujecie nietuzinkowe potrawy, które bez wątpienia nie tylko dla tych odważnych smakoszy będą miłym zaskoczeniem dla podniebienia.
Przygotujemy
- świńskie uszy piasek z chleba razowego i żel z ogórków kiszonych
- kacze języki i serca z boczniakiem i korzennym bulionem
- ogon wołowy z piana ziemniaczana selerem i jarmużem
- grasica z prasowanym boczkiem i pudrem z borowika
- podwędzane poliki z dorsza z biała fasola i chorizo