Maia tym razem zaprosi Was do gotowania w rytmie "Mynowaste", czyli jak wykorzystać to, co już jest w lodówce i wyczarować z tego kuszące jedzenie o niebanalnym smaku. Czasami wystarczy pęczek włoszczyzny, garść różnych orzechów, ugotowana kasza z poprzedniego dnia, resztka wina, szczypta kulinarnego szaleństwa i oczywiście otwarta na nowe doznania głowa.
Podobne wydarzenia
poniedziałek, godz. 18:00
czwartek - sobota
Przygotujemy:
-pierożki z selerowym pesto albo z farszem ze słonecznika
-brukselka z wędzonymi śliwkami pieczona w resztce bourbon-u
-podpłomyki z tym co znajdziemy w lodówce z dodatkiem pudru grzybowego
-bigos z owocami i solą wędzoną
-rosół na winie z kładzionymi kluseczkami z miso
-falafel warzywny z jogurtowym, ziołowym sosem z tahini
-konfitura z cebuli i gruszki z chipsami korzennymi z jarmużu
-kruche ciasto z jabłkami, konfiturą pomarańczową serwowane z lodami marchewkowymi lub cytrynowymi