• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Magda Gessler otwiera rybną restaurację w Gdyni

Łukasz Stafiej
25 kwietnia 2018 (artykuł sprzed 6 lat) 
Magda Gessler w Gdyni otworzy restaurację rybną o nazwie Porto Santo. Magda Gessler w Gdyni otworzy restaurację rybną o nazwie Porto Santo.

Restauracja Porto Santo by Magda Gessler znajdować się będzie w budynku Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 zobacz na mapie Gdyni. Wcześniej lokal zajmowała restauracja Open Kitchen.



Informacja o tym, że restauratorka i telewizyjna celebrytka Magda Gessler otwiera restaurację w Gdyni, pojawiła się w mediach z początkiem kwietnia. Nikt jednak nie wiedział, w którym miejscu gospodyni "Kuchennych Rewolucji" planuje otworzyć lokal - wspominano wyłącznie o Kamiennej Górze.

Jak ustaliliśmy w dwóch niezależnych źródłach związanych z kompleksem mieszkalno-usługowym Art Deco przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 zobacz na mapie Gdyni Porto Santo by Magda Gessler - bo tak będzie nazywać się lokal - ma być zlokalizowany na parterze budynku. Bywalcy gdyńskich restauracji dobrze znają tę lokalizację - wcześniej działał tutaj lokal Open Kitchen, a po sąsiedzku z powodzeniem funkcjonują Marmolada Chleb i Kawa oraz Falla.

W lokalu przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 wcześniej działała restauracja Open Kitchen. W lokalu przy ul. Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10 wcześniej działała restauracja Open Kitchen.
Obecnie w lokalu trwają prace wykończeniowe, a przez okna można zobaczyć pierwsze elementy wystroju - m.in. wiszące w wielu miejscach srebrne ozdoby w kształcie ryb i owoców morza. Nie powinno to dziwić, bo Gessler w przesłanym do agencji informacyjnej Newseria Lifestyle tłumaczyła, że Porto Santo będzie restauracją rybną, dla której inspiracją były lokale rybne z Hiszpanii czy Portugalii.

- Będzie to typowa rybna restauracja, taka jakiej w Polsce jeszcze nie było, gdzie ryby będą leżeć na lodzie - będzie można je wybrać, zważyć, każdy będzie wiedział, czy to jest ta ryba, a nie przyniesiona z zaplecza - mówiła restauratorka.
Nie wiadomo, czy zapowiadany na koniec kwietnia termin otwarcia lokalu zostanie utrzymany. Udało nam się natomiast ustalić, że szefem kuchni Porto Santo będzie Bartosz Rozbiegała, który przez kilka lat kierował kuchnią w restauracji Hotelu Kozi Gród w Pomlewie pod Gdańskiem. Obecnie kompletuje załogę do Porto Santo.

Miejsca

  • Santo Porto Gdynia, Żołnierzy I Armii Wojska Polskiego 10

Opinie (235) ponad 50 zablokowanych

  • (1)

    PIS ma Pawłowicz
    TVN ma Gessler.

    Ten sam typ kobiety.

    • 6 3

    • tylko Pawłowicz bardziej naturalna kobieta a Gessler zrobiona z doczepianymi wlosami

      • 0 1

  • Specjalność zakładu

    Flądra napromieniowana pozostałościami po 2 wojnie światowe, dorsz co żywi się tym, co turyści do morza w sezonie letnim wpuszczą i pstrąg z Raduni. A i zapomniałem, najnowszy wynalazek Związku Radzieckiego- babka bycza.

    • 1 4

  • "taka jakiej w Polsce jeszcze nie było, , (1)

    gdzie ryby będą leżeć na lodzie - będzie można je wybrać, zważyć.."

    Z tego co mi wiadomo, to sama MG w rewolucjach wprowadziła tę zasadę w gdańskiej restauracji... więc nie taka jedyna..

    • 2 0

    • może "ryby tanczą na lodzie". To byłby wypas. wchodzisz do knajpy i ryby tanczą. Najgorsza para ląduje

      u kucharza, a pozniej na talerzu. kuchnia z atrakcjami

      • 0 0

  • Marcin_Gd

    I dobrze bo w Gdyni kiepsko gotują.

    • 0 4

  • uuuu madzia otwiera knajpe. ciekawe czy zdaje sobie sprawę, że zmotoryzowany klient raczej nie wpadnie

    na dewolajonwsosonpieczarkonizkrtoflon.

    • 0 2

  • Niech się trzyma zdaleka od Gdańska.........

    • 0 4

  • Ciekawe jakie ceny beda? Jak pączek u pani gessler kosztuje 9,-

    TATATA

    • 0 2

  • Tylko niech nie mówi że te ryby są z Bałtyku.

    W kazdej smarzalni na całym wybrzeżu polecają rybkę prosto z kutra od "naszych rybaków"
    W naszych wodach nie ma tylu ryb!

    • 1 1

  • ?

    Otwarte już?
    Pójdę z ciekawości

    • 1 0

  • Kiedy zrobią jej kuchenne rewolucje??

    W kuchni pewnie syf i stare żarcie. Poza tym konkurencję w 3c juz wykończyła wszędzie gdzie się rewolucjonizowała to plajty.

    • 0 2

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane