• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Restauracje na sprzedaż. Przejmij albo otwórz własny lokal

Magda Mielke
28 lutego 2024, godz. 15:00 
Opinie (102)
Na sprzedaż jest m.in. lokal, w którym działa restauracja Shabu, znajdująca się Orłowie. Cena: 5,9 mln zł. Na sprzedaż jest m.in. lokal, w którym działa restauracja Shabu, znajdująca się Orłowie. Cena: 5,9 mln zł.

Od 12 tys. do 5,9 mln zł - za takie kwoty wystawiono na sprzedaż albo do wynajęcia lokale po restauracjach. W zależności od oczekiwań i potrzeb można kupić bądź wynająć same pomieszczenia bądź lokal w stanie deweloperskim, ale też przejąć gotową restaurację z bazą stałych klientów.



Czy marzyłe(a)ś kiedyś o prowadzeniu własnej restauracji?

Na kulinarnej mapie Trójmiasta cały czas wiele się dzieje. Otwierają się nowe miejsca, inne się zamykają. W naszym serwisie ogłoszeń można znaleźć sporo lokali do wynajęcia i na sprzedaż z przeznaczeniem na restaurację.

Lokale po restauracjach - atrakcyjne inwestycje



Lokale po restauracjach często posiadają infrastrukturę, która jest niezbędna do prowadzenia działalności gastronomicznej, taką jak kuchnie, piece do pizzy, systemy wentylacyjne czy instalacje sanitarno-higieniczne. To oznacza mniejsze inwestycje początkowe w porównaniu z zakładaniem restauracji od podstaw.


Lokale te często znajdują się w strategicznych lokalizacjach, w centrum miasta, w pobliżu punktów handlowych lub głównych szlaków komunikacyjnych. Dzięki temu lokale po restauracjach mogą cieszyć się stałym ruchem klientów, co sprzyja rentowności biznesu.

W przypadku lokali po restauracjach jest szansa, że już istnieje pewna baza klientów, którzy są przywiązani do danego miejsca. Nowy właściciel może skorzystać z tej bazy, wprowadzając własne pomysły i menu.


Restauracje do przejęcia



Do przejęcia jest Laurowe Bistro, znajdujące się w centrum handlowym przy ul. Świętokrzyskiej na Łostowicach w GdańskuMapka. Lokal jest wyposażony i umeblowany, posiada swoją bazę klientów i bardzo dobre opinie. Aktualnie w jednym czasie jest w stanie pomieścić 26 gości, lecz istnieje możliwość zwiększenia tej liczby. Przed lokalem znajduje się duży parking oraz możliwość urządzenia ogródka letniego przeznaczonego dla 20 osób. Powierzchnia restauracji to 139 m kw. (ok. 75 m kw. sala + 64 m kw. zaplecza). Atutem tego miejsca jest też bez wątpienia przestronna chłodnia, która zadowoli niejednego szefa kuchni. Cena wynajmu to 12 tys. zł.

Za 220 tys. zł można przejąć restaurację La Goulette znajdującą się w ścisłym centrum Gdańska, przy ul. SzerokiejMapka. To idealna oferta dla tych, którzy chcą rozpocząć swoją przygodę w świecie gastronomii, nie angażując się w zakup nieruchomości. To nie tylko możliwość wynajęcia gotowego konceptu restauracyjnego bez konieczności inwestowania w meble, wyposażenie i drobny sprzęt, ale też przejęcie gości - licznej grupy turystów i mieszkańców, którą przyciąga ta lokalizacja. Miesięczny czynsz dla właściciela lokalu wynosi 8500 zł.

Krzywy domek to dobrze znane miejsce nie tylko mieszkańcom, ale i turystom - mieści się przy obleganym deptaku i zwraca na siebie uwagę nietypowym wyglądem. Krzywy domek to dobrze znane miejsce nie tylko mieszkańcom, ale i turystom - mieści się przy obleganym deptaku i zwraca na siebie uwagę nietypowym wyglądem.
Do wynajęcia jest też lokal z potencjałem na działalność gastronomiczną na parterze Krzywego Domku w SopocieMapka. To dobrze znane miejsce nie tylko mieszkańcom, ale i turystom - mieści się przy obleganym deptaku i zwraca na siebie uwagę nietypowym wyglądem. W dodatku w maju 2025 r. ma się tu otworzyć pierwszy w Sopocie food hall. Powierzchnia sali głównej oraz zaplecza wynosi 162 m kw. Czynsz najmu to 16 200 zł miesięcznie plus media i gaz według wskazań liczników.

Do przejęcia jest również sopocka restauracja El Regreso, znajdująca się blisko plażyMapka. To w pełni wyposażona, funkcjonująca restauracja, która składa się z sali restauracyjnej o powierzchni 55 m kw., kuchni ze zmywakiem - 16,53 m kw. oraz ogródka letniego o pow. ok. 150 m kw. Średnia kwota najmu to 8 tys. zł miesięcznie. Kwota odstępnego wraz z całym know how wynosi zaś 350 tys. zł.


Za 5 900 000 zł można kupić zaś lokal, w którym działa restauracja Shabu. Lokal mieści się w jednej z najbardziej pożądanych inwestycji Nowego OrłowaMapka. Nowy inwestor przejmie dwupoziomową restaurację wraz z umową najmu na osiem lat, która jest corocznie waloryzowana o inflację.

Lokal zajmuje dwie sale o łącznej powierzchni użytkowej 346,75 m kw. Wyższa kondygnacja to przestronna sala główna z nowoczesnymi przeszkleniami i barem. Dodatkowym miejscem jest nastrojowe patio. Z dzienną restauracją na górze kontrastuje klimatyczne podziemie, idealnie nadające się na organizację imprez okolicznościowych, koncertów czy recitali. Charakteru również dodaje kominek, scena i cigar room. W podziemiu znajdują się też: kuchnia, wszystkie pomieszczenia sanitarne dla pracowników i toalety dla gości.

  • Na sprzedaż jest też lokal, w którym aktualnie znajduje się restauracja Shabu.
  • Na sprzedaż jest też lokal, w którym aktualnie znajduje się restauracja Shabu.
  • Na sprzedaż jest też lokal, w którym aktualnie znajduje się restauracja Shabu.
  • Na sprzedaż jest też lokal, w którym aktualnie znajduje się restauracja Shabu.
  • Na sprzedaż jest też lokal, w którym aktualnie znajduje się restauracja Shabu.
  • Na sprzedaż jest też lokal, w którym aktualnie znajduje się restauracja Shabu.
  • Na sprzedaż jest też lokal, w którym aktualnie znajduje się restauracja Shabu.

Lokal pod usługi gastronomiczne - ogłoszenia



W Gdyni do wynajęcia jest lokal w stanie deweloperskim z przeznaczeniem pod restaurację o powierzchni 206,06 m kw., położony na parterze nowego, komfortowego budynku mieszkalno-usługowego przy Placu KaszubskimMapka. Wnętrze jest przestronne, świetnie doświetlone - z dużymi panoramicznymi witrynami z widokiem na plac Kaszubski. Posiada wentylację, wyposażoną kuchnię, zgodę wspólnoty na sprzedaż alkoholu oraz separator tłuszczu w hali garażowej i jest przystosowany do uruchomienia klimatyzacji. Czynsz najmu to 22 990 zł netto + opłaty.


Jeśli komuś marzy się podobna restauracja, a dysponuje skromniejszym budżetem może rozważyć wynajęcie lokalu znajdującego się na Wzgórzu Św. Maksymiliana w Gdyni, w parterowej części biurowca SquareMapka. Powierzchnia lokalu wynosi 151 m kw. i przynależy do niego 97-metrowy ogródek letni z możliwością zadaszenia (w cenie). Lokal posiada duże, rozsuwane 3-metrowe witryny, które sprawiają, że w lecie ogródek jest naturalnym przedłużeniem lokalu.

Lokal, poza częściowym wykończeniem (kafle na posadzkach, gotowe toalety), ma gotowy projekt branżowy pod działalność gastronomiczną, zgodnie z którym ma wydzielone strefy wedle zaleceń sanepidu, czyli salę konsumpcyjną, kuchnię, zmywak i całe zaplecze kuchenne. Posiada wentylację, separator tłuszczu w hali garażowej i jest przystosowany do uruchomienia klimatyzacji. Posiada też zgodę na sprzedaż i konsumpcję alkoholu, jak również nie ma ograniczeń czasowych w funkcjonowaniu restauracji (godziny wieczorne czy nocne). Cena najmu to 18 tys. zł.

Miejsca

Opinie (102) 9 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • Pytanie do nikad (1)

    Kto podlewa te kwiaty w restauracji. Normalnie chyba cały dzień zajmuje taka praca.

    • 2 1

    • Ja :)

      • 0 0

  • "Drewnem palona" (1)

    ma niezłe żarcie, ale w porównaniu z nowo otwartym barem "Stołówka" tuż obok, odpada w przedbiegach. Raz, że cenowo nie do porównania, dwa, że w Stołówce jest szybkie jedzenie, takie normalne: ziemniaki, kotlet, surówka i kompot i to wszystko za mniej niż 30 zł. Tłumy tam przychodzą na obiad, a i sporo bierze na wynos. Nie da się w takiej sypialni utrzymać z drogiego, choć bardzo smacznego menu. Do tego właściciele nie są zbyt sympatyczni i już parę razy mieliśmy z nimi spięcie Na osiedlu bez strefy ograniczonego parkowania postawiali sobie tabliczki "tylko dla klientów Drewnem palona", nawalali nam tyle śmieci do wiat, że po jednym dniu nie było gdzie papieru wyrzucić. Nie składali kartonów, podjeżdżali do śmietnika samochodem, tyle tego mieli. Jedzenie mają naprawdę dopracowane, ale i tak są bez szans ze zwykłymi obiadami, na które można na szybko wpaść od razu po pracy z dzieciakami jak się ma lenia.

    • 6 2

    • Świetna pizza

      Po prostu.
      Żaden z podobnych lokali w pobliżu, a trochę ich jest, nie ma tak dobrego jedzenia.

      • 0 0

  • w tym orlowie cos nie gra

    tam bylo juz kilku wlascicieli i knajpa dalej pusta bez klientow

    • 1 0

  • cwaniaczki chcieli zarobic i reklama w trojmiescie nie pomogła

    • 0 0

  • Bardzo mnie śmieszą te hasła "świetnie prosperująca restauracja na sprzedaż" (4)

    Nikt nie sprzedaje świetnie prosperującego biznesu, bez kitu proszę :)
    A już w ogóle niezła mina to Shabu. Stryczek na 8 lat umowy najmu. Ktoś nie podumał, że się wpakował w takie coś, za to gratulacje dla własciciela wynajmującego lokal :)

    • 96 1

    • Swietny biznes (3)

      A co jeśli właściciel lokalu jest również właścicielem restauracji ? Zbudował markę, interes się kręci po japońsku - jako tako :). Nie ma czasu tego ogarniać, wiec sprzeda restauracje, a czynsz przez następne 8 lat będzie wpadał na konto.

      • 1 12

      • Markę ? Ty z byka spadłeś ? (1)

        Co to za marka ?

        • 8 0

        • 15 naklejek na froncie wyceniam na 1,5 tyś

          • 0 0

      • marke to on może zbudował, jak jezdzil do rfn w latach 80.

        • 1 0

  • trza byc asem lub miec z deklem nie po koleji ........

    aby brac dzis knajpe... no chyba ze mamusia z tatusiem dała kaske...dziecku

    • 1 0

  • Opinia wyróżniona

    (5)

    Pewnie przed sezonem wiele z tych lokali znajdzie nowych właścicieli .

    • 17 9

    • (4)

      Kto w sezonie będzie coś kupować w knajpie jak mało kogo stać ma wczasy w Polsce Większość wybiera tanie kraje za granicami.

      • 8 2

      • (2)

        Mało kogo? Ja nie znam nikogo kto przynajmniej 2x w roku nie wyjeżdża. I nie na 2 dni do Kartuz. Na 2 tygodnie na egzotycznych wyspach. Sam też należę do podróżującego grona, więc przestań pierdzieć, że nikogo nie stać na wakacje. To samo dotyczy wyjść do restauracji. Ilekroć gdzieś idę to muszę stolik rezerwować kilka dni wcześniej, bo wchodząc z ulicy można się odbić od pełnej sali.

        • 4 11

        • Ale tych z kasą jest za mało aby utrzymać te wszystkie knajpy. (1)

          • 9 0

          • jest wystarczająco dużo tylko jakość tych knajp w wielu przypadkach jest denna

            • 0 0

      • Nie zgodzę się z tym stwierdzeniem. W Sopocie rok w rok są tłumy mimo, że jest bardzo drogi, a atrakcji jak na lekarstwo.

        • 0 0

  • tyle restauracji pada a inteligencja bezobjawowa Halę Targową chce przerabiać na restaurację, plajta murowana (3)

    • 16 3

    • wczoraj okolo 14 byłem w metropolii. cały foodhall zawalony ludzmi, nie bylo gdzie usiasc

      • 0 0

    • Nie na restaurację tylko na fudhol!

      To teraz modne, fudhol przy każdej ulicy to plan na najbliższe lata.

      • 0 0

    • kupcy dominikanscy jak zwykle 20 lat do tylu ze wszystim

      • 5 4

  • To teraz główne pytanie (8)

    Dlaczego poprzedni najemca sprzedaje swój super biznes? To tak jak z żabkami, jeden ajent, później kolejny i kolejny, skąd się biorą ci ludzie z myślą "mi na pewno się uda". Tygrysy biznesu...

    • 72 0

    • (4)

      Proste
      Przez kilka lat dorobił się milionów i chce miec już spokojne życie
      Tak to widzę

      • 2 28

      • no rzeczywiście, dorobił się milionów długów

        • 1 0

      • Jak by dobrze szło a chcial się wycofać

        To by rodzinie albo znajomemu sprzedał, przekazał.

        • 1 0

      • znam dwoje co sie na gastro dorobili

        basiura i gesller

        • 12 1

      • Roman, nie krępuj się i powiedz nam.

        Która z tych super knajp jest twoja?

        • 25 0

    • (1)

      Spójrz dookoła. Co mamy? Same zabki, kerfur ekspresy,apteki,banki,kawiarnie,knajpy. Piszę o centrum. Załatwili mały biznes na cacy . Masz dymac do roboty,jeść, spać. Dymac do roboty ...

      • 21 0

      • Ale te żabki carrfour expres knajpy itp to jest przeciez mały biznes

        • 0 1

    • Jednych naciaga sie garnkami a na innych trzeba wytoczyc wieksze dziala.

      • 13 0

  • Po co mi lokal, który zbankrutował? (3)

    Żeby otworzyć w nim kolejny lokal, który zbankrutuje? Bo nie chce mi się wierzyć, że ktoś sprzedaje kurę znoszącą złote jaja

    • 97 1

    • Nie zawsze (1)

      Sam odkupiłem kilka lat temu prosperujący lokal z załogą za 150 000 zwrocil się w mniej niż 6 miesiecy przy miesięcznych zyskach 20-30 000 , właściciel wyjeżdżał za granicę i oddał za tyle bo na więcej chętnych nie było, a chciał 250 000

      • 1 0

      • tak tak, a w tym lokalu kelnerami są smoki

        • 2 0

    • to powinno być karalne

      takie artykuły , ludzi na minę wbijać to nie fair

      • 8 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane