- 1 Remont "Słoneczka". Będzie nowy wystrój (115 opinii)
- 2 Moja Gruzja karmi dobrze i tanio (111 opinii)
- 3 Mieszkańcy ruszyli z pomocą małej lodziarni (251 opinii)
- 4 Trzydniowa kulinarna Feta na stoczni (61 opinii)
- 5 Kto ma szansę na gwiazdkę Michelina? (53 opinie)
- 6 W maju króluje zielony afrodyzjak (95 opinii)
Restauracje na sprzedaż. Przejmij albo otwórz własny lokal
Od 12 tys. do 5,9 mln zł - za takie kwoty wystawiono na sprzedaż albo do wynajęcia lokale po restauracjach. W zależności od oczekiwań i potrzeb można kupić bądź wynająć same pomieszczenia bądź lokal w stanie deweloperskim, ale też przejąć gotową restaurację z bazą stałych klientów.
Lokale po restauracjach - atrakcyjne inwestycje
Lokale po restauracjach często posiadają infrastrukturę, która jest niezbędna do prowadzenia działalności gastronomicznej, taką jak kuchnie, piece do pizzy, systemy wentylacyjne czy instalacje sanitarno-higieniczne. To oznacza mniejsze inwestycje początkowe w porównaniu z zakładaniem restauracji od podstaw.
Lokale te często znajdują się w strategicznych lokalizacjach, w centrum miasta, w pobliżu punktów handlowych lub głównych szlaków komunikacyjnych. Dzięki temu lokale po restauracjach mogą cieszyć się stałym ruchem klientów, co sprzyja rentowności biznesu.
W przypadku lokali po restauracjach jest szansa, że już istnieje pewna baza klientów, którzy są przywiązani do danego miejsca. Nowy właściciel może skorzystać z tej bazy, wprowadzając własne pomysły i menu.
Restauracje do przejęcia
Ogłoszenia.trojmiasto.pl
Za 220 tys. zł można przejąć restaurację La Goulette znajdującą się w ścisłym centrum Gdańska, przy ul. Szerokiej. To idealna oferta dla tych, którzy chcą rozpocząć swoją przygodę w świecie gastronomii, nie angażując się w zakup nieruchomości. To nie tylko możliwość wynajęcia gotowego konceptu restauracyjnego bez konieczności inwestowania w meble, wyposażenie i drobny sprzęt, ale też przejęcie gości - licznej grupy turystów i mieszkańców, którą przyciąga ta lokalizacja. Miesięczny czynsz dla właściciela lokalu wynosi 8500 zł.
Do wynajęcia jest też lokal z potencjałem na działalność gastronomiczną na parterze Krzywego Domku w Sopocie. To dobrze znane miejsce nie tylko mieszkańcom, ale i turystom - mieści się przy obleganym deptaku i zwraca na siebie uwagę nietypowym wyglądem. W dodatku w maju 2025 r. ma się tu otworzyć pierwszy w Sopocie food hall. Powierzchnia sali głównej oraz zaplecza wynosi 162 m kw. Czynsz najmu to 16 200 zł miesięcznie plus media i gaz według wskazań liczników.
Do przejęcia jest również sopocka restauracja El Regreso, znajdująca się blisko plaży. To w pełni wyposażona, funkcjonująca restauracja, która składa się z sali restauracyjnej o powierzchni 55 m kw., kuchni ze zmywakiem - 16,53 m kw. oraz ogródka letniego o pow. ok. 150 m kw. Średnia kwota najmu to 8 tys. zł miesięcznie. Kwota odstępnego wraz z całym know how wynosi zaś 350 tys. zł.
Za 5 900 000 zł można kupić zaś lokal, w którym działa restauracja Shabu. Lokal mieści się w jednej z najbardziej pożądanych inwestycji Nowego Orłowa. Nowy inwestor przejmie dwupoziomową restaurację wraz z umową najmu na osiem lat, która jest corocznie waloryzowana o inflację.
Lokal zajmuje dwie sale o łącznej powierzchni użytkowej 346,75 m kw. Wyższa kondygnacja to przestronna sala główna z nowoczesnymi przeszkleniami i barem. Dodatkowym miejscem jest nastrojowe patio. Z dzienną restauracją na górze kontrastuje klimatyczne podziemie, idealnie nadające się na organizację imprez okolicznościowych, koncertów czy recitali. Charakteru również dodaje kominek, scena i cigar room. W podziemiu znajdują się też: kuchnia, wszystkie pomieszczenia sanitarne dla pracowników i toalety dla gości.
Lokal pod usługi gastronomiczne - ogłoszenia
Ogłoszenia.trojmiasto.pl
Ogłoszenia.trojmiasto.pl
Lokal, poza częściowym wykończeniem (kafle na posadzkach, gotowe toalety), ma gotowy projekt branżowy pod działalność gastronomiczną, zgodnie z którym ma wydzielone strefy wedle zaleceń sanepidu, czyli salę konsumpcyjną, kuchnię, zmywak i całe zaplecze kuchenne. Posiada wentylację, separator tłuszczu w hali garażowej i jest przystosowany do uruchomienia klimatyzacji. Posiada też zgodę na sprzedaż i konsumpcję alkoholu, jak również nie ma ograniczeń czasowych w funkcjonowaniu restauracji (godziny wieczorne czy nocne). Cena najmu to 18 tys. zł.
Miejsca
Opinie (102) 9 zablokowanych
-
2024-02-28 20:20
W trójmiescie wiekszosc restauracji jest ponizej baru mlecznego bo on jest kontrolowany i dostaje dotacje a restauracje nikt
kiepskie restauracje upadaj i dobrze
- 6 1
-
2024-02-28 20:24
Przy takim zakupie pewnie jest dostęp do księgowości
obroty, faktury, rachunki. Decyzja na początku powinna zależeć od biura rachunkowego. Wtedy wiadomo, czy świetnie prosperujący lokal
- 39 0
-
2024-02-28 22:16
(1)
Nikt nie sprzedaje dobrze funkcjonujących biznesów pamiętajcie !!!!
- 8 2
-
2024-02-28 23:32
To nie jest prawda.
Ludzie zakłada firmy i jak są dużo warte sprzedają. Nie każdy chce całe życie prowadzić jeden interes.
- 3 3
-
2024-02-28 22:27
Chyba jeszcze lokal po Fresco na Morenie do przejęcia
- 4 0
-
2024-02-28 22:29
Opinia wyróżniona
Di Amadeo na Morenie też do wzięcia (1)
- 19 0
-
2024-02-29 18:08
To ten co ściemniał, że stracił fortunę z powodu awarii prądu xD
- 6 0
-
2024-02-29 01:47
Czy to te tak reklamowane w brukowcu???
- 5 0
-
2024-02-29 06:58
knajpa to fajna sprawa jak ludzie maja pieniadze by do niej chodzic
teraz idzie mega bieda....zobaczycie pod koniec roku..... Panstwo zrobi wszystko by wykonczyc biznesy i pozwolic działac tylko korporacjom..
- 7 1
-
2024-02-29 09:54
Knajpy w lokalach i stare panny maja cos wspolnego- sa do wziecia.
- 3 1
-
2024-02-29 10:56
Gasto w Czasach Galopująceo Zus'u i Bandyckiej Energii to Zuo (1)
Gasto w Czasach Galopująceo Zus'u i Bandyckiej Energii to Zuo . Trzeba mieć Wory pełne Szmalu , Układy z Gangusami lub Wujcia w Ameryce , by we współczesnych , niestabilnych czasach pchać się w Gastro . Gro Młodych " Stołuje " się w Żabce lub Maku - sr*qu .
Słoiki i Turyści raz na jakiś czas " Istagramowo " zrobią Samojebkę na Tok Tika czy inne keke - Meke- 5 1
-
2024-02-29 22:50
Dickman wyjdź z domu
Jak w Oliwie mieszkasz, to zobacz chociaż co w Mandu się dzieje w weekend. Ludzie stoją godzinami w kolejce, żeby zjeść pierogi za 50zl
- 1 0
-
2024-02-29 13:43
"Drewnem palona" (1)
ma niezłe żarcie, ale w porównaniu z nowo otwartym barem "Stołówka" tuż obok, odpada w przedbiegach. Raz, że cenowo nie do porównania, dwa, że w Stołówce jest szybkie jedzenie, takie normalne: ziemniaki, kotlet, surówka i kompot i to wszystko za mniej niż 30 zł. Tłumy tam przychodzą na obiad, a i sporo bierze na wynos. Nie da się w takiej sypialni utrzymać z drogiego, choć bardzo smacznego menu. Do tego właściciele nie są zbyt sympatyczni i już parę razy mieliśmy z nimi spięcie Na osiedlu bez strefy ograniczonego parkowania postawiali sobie tabliczki "tylko dla klientów Drewnem palona", nawalali nam tyle śmieci do wiat, że po jednym dniu nie było gdzie papieru wyrzucić. Nie składali kartonów, podjeżdżali do śmietnika samochodem, tyle tego mieli. Jedzenie mają naprawdę dopracowane, ale i tak są bez szans ze zwykłymi obiadami, na które można na szybko wpaść od razu po pracy z dzieciakami jak się ma lenia.
- 6 2
-
2024-03-04 14:06
Świetna pizza
Po prostu.
Żaden z podobnych lokali w pobliżu, a trochę ich jest, nie ma tak dobrego jedzenia.- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.