Przed nami szósta trójmiejska edycja Restaurant Week. Jesienna edycja festiwalu startuje już 20 paźziernika. Szefowie kuchni ponad 30 trójmiejskich restauracji zaproszą do stołu mieszkańców Gdańska, Gdyni i Sopotu. Zgodnie z ideą Festiwalu będzie to prawdziwa "Okazja do świętowania". W cenie 49 zł będzie dostępne 3-daniowe menu.
Najbliższa edycja Restaurant Week dedykowana jest kulturze świętowania - celebrowania każdej, ważnej okazji przy restauracyjnym stole z bliskimi, znajomymi, czy współpracownikami. Kultura wspólnych wyjść do restauracji rozwija się w Polsce bardzo dynamicznie - w ciągu ostatnich 10 lat liczba kelnerskich restauracji w Polsce wzrosła dwukrotnie, a rynek gastronomii niemalże się podwoił. Szybko spada także odsetek Polaków, którzy w ogóle nie jadają na mieście - z niedawnej połowy obywateli naszego kraju, dzisiaj wynosi już tylko 36% (GUS).
Okazji do świętowania jest nieskończenie wiele - od małych i dużych prywatnych sukcesów, przez rożne okazje obyczajowe, aż po poważne zawodowe osiągnięcia. Jednocześnie, liczne publikowane badania pokazują, że jednym z najważniejszych czynników szczęścia i zdrowia jest właśnie radosny czas spędzony z bliski przy stole. Jak podkreślają organizatorzy: Mamy naprawdę wiele okazji do celebrowania, ale wciąż za mało świętujemy. Od wielkich sukcesów, przez miłość i przyjaźń, aż po najdrobniejsze codzienne sprawy, które nam się udają. Nic tak nie cieszy i nie integruje jak wspólnie spędzony czas przy stole, w magicznym restauracyjnym otoczeniu. Świętujmy razem!
Festiwal Restaurant Week jest cyklicznym ogólnopolskim wydarzeniem prezentującym najlepsze polskie Restauracje. W ciągu zaledwie dwóch i pół roku z weekendowego wydarzenia w stolicy stał się największym kulinarnym wydarzeniem w kraju, w którym udział wzięło już ponad ćwierć miliona Gości w ponad 30 miastach. Najlepsi w kraju Szefowie Kuchni przygotowują każdorazowo trzydaniowe popisowe menu festiwalowe (przystawka, danie główne, deser) w wyjątkowej cenie 49zł. W nadchodzącej edycji na Gości będzie czekać również niespodzianka pod postacią aperitifu.
** REZERWACJA
Sponsor Wydarzenia: Martini
Woda festiwalowa: Kropla Délice
Partner logistyczny: DPD
Partnerzy: H&M, Payback, Empik, KinAds, AB Foto, Mustache.pl, Fundacja Szkoła na Widelcu, Going, Okiem Dietetyka, Made Solutions, Test Smaku, Dobre na Bank
Patroni: Gazeta.pl, Smaker.pl, Noizz, Kuchnia+, KUKBUK, F5, Food Service, K Mag, Trojmiasto.pl, Dziennik Bałtycki, Together Magazyn, Radio Gdańsk
Zasady festiwalu:
Rezerwacje online. Festiwalowe menu i Restauracje na www.RestaurantWeek.pl.
Najlepsze restauracje. Starannie wybrane lokale, wyjątkowe i najbardziej autorskie restauracje.
Do zobaczenia przy stole!
Trzydaniowe menu festiwalowe: przystawka, danie główne, deser.
Festiwalowa cena 49 zł. Najlepsza okazja na poznanie nowych smaków, kuchni i restauracji.
Czas rezerwacji: 90 minut. Tyle czasu można spędzić na degustacji. Po 90 minutach stolik mają prawo zająć następni goście.