- 1 Trójmiasto w przewodniku Michelin (65 opinii)
- 2 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (71 opinii)
- 3 Co Polacy jedzą na śniadanie? (96 opinii)
- 4 Kelner: zawód, którego (już) nie ma? (108 opinii)
- 5 Ciągle o czymś zapominasz? Przyjrzyj się diecie (11 opinii)
- 6 Koktajle na dzień trzeźwości? Czemu nie! (33 opinie)
SurfBurger zaprasza na Abrahama w Gdyni
Zaczynali od foodtrucków, zrobili furorę w Gdańsku, a kilkanaście dni temu otworzyli pierwszy lokal w Gdyni. SurfBurger zaprasza smakoszy na ul. Abrahama 11 w ścisłym centrum miasta.
SurfBurger działa na rynku już blisko trzy lata i zdążył wyrobić sobie markę wśród miłośników dobrego jedzenia. Firma założona przez Łukasza Wingerta i Wojciecha Kamińskiego startowała od foodtrucka - jednego z pierwszych w Trójmieście. Za tym poszedł pierwszy lokal stacjonarny na Morenie, kolejne foodtrucki odwiedzające przeróżne imprezy w Trójmieście i trzy następne bary, w tym jeden w ścisłym centrum Gdańska.
Od kilkunastu dni dań serwowanych pod marką SurfBurger można spróbować w centrum Gdyni, przy ul. Abrahama 11 . Choć lokal został niedawno otwarty, już wzbudza zainteresowanie mieszkańców i to nie tylko tych młodych.
- Wielu jest oczywiście zachęconych marką SurfBurgera znaną z Gdańska, ale widać, że sporo osób je u nas po raz pierwszy. Chcemy stawiać na jakość, więc liczymy, że będą z chęcią do nas wracali. Ulica Abrahama ma rosnący potencjał jako miejsce spotkań. Mamy nadzieję to wykorzystać - opowiada Kuba Szyniec, prowadzący SurfBurger w Gdyni.
Stali klienci doskonale wiedzą, czego spodziewać się po jedzeniu z SurfBurgera: podstawowa oferta, czyli bułki z wołowiną na kilka sposobów, to główny element menu. Nie inaczej jest w Gdyni. W barze zjemy Speciala (16 zł), Karmela z norweskim kozim serem karmelowym (19 zł), Słodkiego Górala z oscypkiem i borówką (18 zł) czy Wege z kotletem orzechowo-warzywnym (17 zł).
Razem do wyboru jest 12 burgerów, w tym cieszący się niesłabnącą popularnością Burger Dziki.
- Nasze burgery to zawsze stuprocentowa wołowina, codziennie wypiekane pełnoziarniste bułki na naturalnym zakwasie, świeże nieprzetworzone i "niepryskane" warzywa oraz własne sosy - zachwalają przedstawiciele restauracji.
Dostępne są również pankejki (15 zł), czyli pulchne naleśniki w stylu amerykańskim, które serwuje się na słodko, m.in. z truskawkowymi piankami, cukierkami, masłem orzechowym, ciasteczkami i czekoladą lub boczkiem i bananem oraz frytki.
Do picia można wybrać napoje FritzKola nie zawierające konserwantów ani sztucznych barwników, będące zdrową alternatywą dla korporacyjnych marek, soki albo wodę.
W gdyńskim SurfBurgerze - podobnie jak w gdańskich lokalach - serwowane jest również piwo. Na razie w ofercie są doskonałe piwa czeskie, wkrótce będą także polskie rzemieślnicze.
- Zapraszamy na wieczorne spotkania ze znajomymi. Transmitujemy też wydarzenia sportowe. Lokal otwarty jest do godz. 22, a w piątki i soboty godzinę dłużej - zachęca Kuba Szyniec.
Od poniedziałku do czwartku lokal jest czynny od godz. 11 do 22. W piątki od 11 do 23, w soboty od 12 do 23, a w niedzielę od 12 do 22. Z gdyńskiego lokalu można zamówić jedzenie także przez telefon, dzwoniąc pod numer telefonu 58 355 22 00. Po szczegóły na temat promocji i wieści warto zaglądać na stronę SurfBurger Abrahama na Facebooku.
* możliwość dodania komentarzy lub jej brak zależy od decyzji firmy zlecającej artykuł
Miejsca
Opinie (44) 5 zablokowanych
-
2016-10-03 21:43
Srrrr burger.....
trucizna .
- 2 2
-
2016-10-03 22:18
najlepsi na rynku !! (1)
Nie wiem jak można zle ocenić Surfa... Ich burgery sa przepyszne. Cena adekwatna do jakości. Zawsze świeże i gorące. Do tego duży wybór. Wiadomo,ze Ci którzy " hejtuja" po prostu zazdroszczą a chłopaki tylko dzieki swojej ciężkiej pracy do tego doszli!!! Brawo !!!
- 3 3
-
2016-10-04 16:25
dawniej było lepiej ale poszli w ilość i jakość spadła i nie jest to żadna tajemnica tylko ogólnie znany fakt w Gdańsku.
- 0 1
-
2016-10-04 13:56
byłem raz .... i ostatni! (1)
Próbowałem Burgera Wege i Specjal. Straszna porażka. Kotlet zbity i suchy, pieczeń Wege smakowała stęchłymi przyprawami i miała konsystencję gąbki kapielowej Nie dało się tego zjeść mając wiedzę jak karmią inne burgerownie w Gdyni, tu rządzi smakiem i jakością: Śródmieście, Baranola, Karmnik Kantyna
Frytki i sos bazyliowy poprawne ale nie warte swojej ceny.- 1 3
-
2016-10-04 14:59
Konkurencja nie próżnuje !
Skąd tyle jadu u konkurencji, jakość się sama obroni, ciekawe że w Surfie zawsze są klienci a w Carmniku pusto czyżby przypadek ? ;)
- 1 1
-
2016-10-04 15:27
Konkurencja nie próżnuje! (1)
Skąd tyle jadu u konkurencji? zamiast wspólnie zmieniać wizerunek Gdyńskiej gastronomii to hejtuje się wszystko.Jakość sama się obroni, w Surfie zawsze są klienci a w Carmniku pusto czyżby przypadek?
- 3 2
-
2016-10-05 16:03
Chyba znajomi
- 0 1
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.