- 1 Grzechy gastronomii: kto winny? (202 opinie)
- 2 Piją piwo na stadionie. Hevelka ruszyła (100 opinii)
- 3 Połączyła ich miłość do jedzenia (56 opinii)
- 4 Zmiany w kulinarnym zagłębiu na Elektryków (49 opinii)
- 5 10 najlepszych trójmiejskich restauracji (72 opinie)
- 6 W maju króluje zielony afrodyzjak (95 opinii)
Uczestnicy "MasterChefa" i promocje w lokalach w Gdyni
Diana Volokhova opowiada, jak przyrządzić rybę.
- Najsmaczniejszego turbota i dorsza można zjeść w Gdyni - uważa uczestniczka kulinarnego show "MasterChef" Diana Volokhova, która w sobotę gotowała na placu Grunwaldzkim w ramach Weekendu Kulinarnego. Impreza potrwa do niedzielnego wieczora.
Organizowany po raz kolejny w Gdyni Weekend Kulinarny to festiwal podzielony na dwie części. Jedna z nich to rajd kulinarny po wybranych restauracjach, w których szefowie kuchni przygotowali specjalne dania w cenie 5 zł i 10 zł. W wybranych godzinach można spróbować ich w takich lokalach, jak: Aleja 40, Bliżej, Chwila Moment, Coco Club & Restaurant, Da Vinci, Jedz Pij Tańcz, Kandelabry, Kanapki Świata Jack Strong Deli, Mała Ukraina, Numa Numa, Piqniq, Polska Melodia, Serio, Tako, Tawerna, The Klops, Tom's Diner, Trio, Vertigo i Zielony rower. Promocyjne degustacje potrwają do niedzielnego wieczora.
Druga część ma charakter pikniku i odbywa się na placu Grunwaldzkim. Impreza rozpoczęła się w sobotę w południe gotowaniem na żywo dwóch telewizyjnych kucharzy znanych z programu "MasterChef": Mariusza Szweda i Diany Volokhovej. Oboje musieli zmierzyć się z tematem ryb i darów lasów. Szwed przygotował dorsza marynowanego w cytrusach i przyprawach korzennych, które podał z sosem holenderskim. Pochodząca z Armenii Volokhova podała łososia peklowanego i wędzonego w dymie z gałązek sosny i szyszek.
- Zamiast smażyć rybę w panierce, ja proponuję ją peklować, marynować, wędzić i jeść na surowo jako tatar. W taki sposób przyrządzona najlepiej smakuje i otwiera wszystkie swoje delikatne smaki i zapachy - mówiła w rozmowie z Trojmiasto.pl Volokhova i dodała, że to właśnie w Gdyni można zjeść najsmaczniejszego turbota i dorsza.
Znaną z finału "MasterChefa" gdyniankę będzie można spotkać na placu Grunwaldzkim również w niedzielę - w godz. 11-15 Diana Volokhova będzie uczyć dzieciaki, jak zrobić domową czekoladę, która może być zdrowszą alternatywą dla tej sklepowej. Będzie też czekoladowa fontanna i słodkie fondue oraz pokazy zabiegów spa z wykorzystaniem czekolady.
Pokazom towarzyszyć będzie niewielki jarmark kulinarny z daniami od właścicieli gdyńskich barów i restauracji oraz występy muzyczne w muszli koncertowej. Wstęp jest wolny.
Wydarzenia
Miejsca
Zobacz także
Opinie (33)
-
2016-09-05 16:08
Na szczęście jest tak wiele lokali w 3 City a także poza nim, że można w spokoju zjeść dobry posiłek, bez wsparcia telewizyjnym show.
- 0 0
-
2016-09-03 20:27
(1)
Cześć i chwała bohaterą!
- 6 12
-
2016-09-05 11:13
"Hfała" ty analfabeto !!!
- 0 0
-
2016-09-05 10:07
to chyba to KODowe zero tam żarło, widać po wieku
- 3 1
-
2016-09-03 21:13
Jak rozdają coś za friko (5)
na bank będą stare baby z kodu.
- 34 16
-
2016-09-03 22:41
(4)
z Kodu?? stare baby to tylko z PIS!!!!!
- 17 10
-
2016-09-04 08:34
Widać, że widziałeś zdjęcia z kodowskich "demonstracji" (3)
Nadmienie, nie że nie tylko stare ale i głupie, często czerwone.
- 11 7
-
2016-09-04 18:58
(2)
ale wy się pisklaki boicie tego całego KODu...
- 3 7
-
2016-09-05 08:27
Pisowcy boją się kodu, kodziarze boją pisu. Władze jednych i drugich zadowolone, biznes się kręci.
- 3 0
-
2016-09-05 07:35
Hahahaha
- 2 0
-
2016-09-04 10:55
narzekacze (3)
Tu tez narzekają.Jaki by temat niebyl poruszany na trójmiasto.pl zawsz sa narzekania stenkania co drugi to spocony Janusz o Renata którzy jeżdżą klepanym pasatem tdi .Co za powolniaki żyją w naszym społeczeństwie tylko narzekanie.
- 3 4
-
2016-09-05 01:58
Nowoczesny Stefan Gdynia wyznawca Szczurka:))).
Hahahaha.
- 1 0
-
2016-09-04 13:38
..jedni narzekaja.. inni narzekaja, ze ci pierwsi narzekaja..
- 2 0
-
2016-09-04 11:03
zabawne, że tylko w internecie :)
- 1 0
-
2016-09-05 00:47
Zamiast smażyć rybę w panierce, ja proponuję ją peklować, marynować, wędzić i jeść na surowo jako tatar.
to jak w końcu?- 3 0
-
2016-09-05 00:16
co to miało być? Zachęta do jedzenia?
a te zegarki na nadgarstkach, pomalowane pazury, kudły wiszące nad potrawą...Dzięki "masterzy" Do Kuchni to wam daleko.........
- 7 0
-
2016-09-04 09:08
Bardzo fajnie (3)
czy ktoś wie jak się nazywa zespół, który grał przy muszli ?
- 3 3
-
2016-09-04 11:01
(1)
Spocone Janusze Bend
- 5 3
-
2016-09-04 16:31
Hehe dobre!
- 1 1
-
2016-09-04 13:37
..to oczywiste - zespol "Przy muszli".
- 1 1
-
2016-09-04 14:20
Jedz pij tancz
Na własne oczy widziałam jak pizza sie złożyła i wypadła na brudny blat pan pizzermen ja rozłożył (jak książkę ) i paluchami po poprawiał to co wypadło i wydał .
- 3 2
-
2016-09-03 22:01
a gdzie najlepsze restauracje? (1)
sztuczka krew i woda tlusta kaczka
szkoda szmalu na taka impreze?- 6 11
-
2016-09-04 13:35
Odpowiadamy.
Drogi Internauto.
W odpowiedzi na zapytanie czy szkoda pieniedzy na take imprezy chcemy zdecydowanie i stanowczo stwierdzic, wydawaloby sie rzecz oczywista, ze szkoda.
Pozdrawiamy- 4 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.