• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Uroczyste otwarcie Casa Cubeddu Ristorante w Gdyni

Katarzyna Lepianka-Głuszkiewicz
4 marca 2018 (artykuł sprzed 6 lat) 
Podczas otwarcia Casa Cubeddu Ristorante na gości czekało wiele atrakcji oraz przysmaki kuchni włoskiej. Łącznie zebrało się ok. 400 osób. Podczas otwarcia Casa Cubeddu Ristorante na gości czekało wiele atrakcji oraz przysmaki kuchni włoskiej. Łącznie zebrało się ok. 400 osób.

W sobotni wieczór w Orłowie odbyło się uroczyste otwarcie nowej restauracji - Casa Cubeddu Ristorante da Domenico. Prawie 500 zaproszonych gości wypełniło lokal po same brzegi. Włoskie jedzenie, wystawny tort i pokaz fajerwerków to tylko niektóre z atrakcji, które urozmaiciły to wydarzenie.



Restauracja Casa Cubeddu Ristorante da Domenico to miejsce, w którym wcześniej znajdowała się restauracja Mariaszek zobacz na mapie Gdyni. W nowej odsłonie pokazano je w sobotni wieczór prawie 500 gościom. Frekwencja, mimo, że większość gości to przyjaciele właścicieli lub stali klienci, zaskoczyła nawet gospodarzy, który z radością podkreślali ten fakt. Obecny był także Andrea Anastasi, były trener polskiej reprezentacji siatkarzy, obecnie trener drużyny Trefl Gdańsk.

Oficjalna część spotkania została zainaugurowana przemówieniem właścicielki, która powitała zebranych gości.

- Dziękujemy, że tak licznie przybyliście na otwarcie naszej restauracji. Na początku chciałabym wytłumaczyć nazwę lokalu: słowo 'casa' oznacza po włosku dom, a Cubeddu to nasze nazwisko, które zobowiązuje nas do trzymania wysokiego poziomu kuchni, którą będziemy państwu serwować. Zależy nam również, żeby było tu jak w prawdziwym włoskim domu: gwarnie, wesoło, smacznie. Jest to restauracja rodzinna, bo oprócz mojego męża Domenico, głównego szefa kuchni, pracuje z nami wielu krewnych i przyjaciół, którym przyświeca ta sama myśl dotycząca rozwoju restauracji - mówiła Angelika Wierszyło-Cubeddu, właścicielka.
  • Otwarcie restauracji zgromadziło ok. 400 gości.
  •  Część oficjalna rozpoczęła się od krótkiego przemówienia właścicielki, Angeliki Wierszyło-Cubeddu.
  • Tort nawiązywał do włoskiej kultury jedzenia, która ma panować w restauracji.
  • Goście na otwarciu restauracji w Gdyni.
  • Restauracja z zewnątrz.
  • W restauracji znajduje się przeszklona sala degustacyjna.
  • Goście próbowali włoskich przysmaków.
Organizatorzy zadbali o szereg atrakcji. Pierwszą z nich był występ taneczny dwóch młodych artystek wykonujących tradycyjny neapolitański taniec tarantela. Zainteresowanie wzbudził też tort, któremu towarzyszył pokaz samby w wykonaniu atrakcyjnej tancerki ubranej w odpowiedni strój do tego rodzaju tańca. Atrakcjom nie było końca, więc w pewnym momencie gości poproszono o wyjście na zewnątrz, żeby mogli podziwiać pokaz fajerwerków.

W restauracji króluje tylko kuchnia włoska, której goście mieli okazję spróbować podczas wieczoru. Na stołach pojawiły się słodkie i słone przekąski, przygotowane przez szefa kuchni - Domenico Cubeddu. Nie zabrakło również pizzy, win, mocnej kawy i specjalnego stoiska, gdzie odbywała się degustacja grappy. Późnym wieczorem podano pieczoną wieprzowinę.

To miejsce, które zarówno aranżacją przestrzeni, jak i ideą, która przyświecała właścicielom, nawiązuje do prawdziwych włoskich restauracji, w których jest rodzinnie, gwarno i smacznie. Dominująca włoska kuchnia z pizzą, serami i makaronami na czele, ma być propozycją na spotkania z przyjaciółmi, którzy chętnie zerkną od czasu do czasu na mecze włoskiej ligi, a także dla tych, którzy chcieliby zorganizować kameralne spotkanie czy okolicznościowy obiad w jednej z dwóch zamykanych sal. Do dyspozycji jest także duża sala na pierwszym piętrze, w której tego wieczoru odbywały się pokazy artystyczne.

Gospodarzom udało się stworzyć bardzo swobodną atmosferę, dzięki czemu goście chętnie bawili się przy muzyce granej przez DJ'a.

Miejsca

Wydarzenia

Opinie (104) ponad 20 zablokowanych

  • kulinaria (1)

    Jak Tesoro na rynku utrzymuje sie 10 lat? Srednia kuchnia, dramatyczna obsluga w trojmiescie, gdzie konkurencja olbrzymia. Tajemnica poliszynela jest jak to wyglada naprawde, ale nikt o tym nie napisze, ani glosno tego nie wypowie. Niedawno zmieniono funpage na FB, bo prawda wyszla na jaw.

    • 5 2

    • Proszę o więcej szczegółów jaka prawda wyszła na jaw? Podziel się swoją wiedzą

      • 3 1

  • Znam ludzi którzy mieli dobrze prosperujące lokale ( jako pierwsze) a potem zamarzyli o " rozwoju" - chcę więcej , chcę następny, w końcu może sieć lokali.... Potem było już przykro- kredyty, rozwody, plajty. Pierwsze lokale idą następne już niekoniecznie... Choć tego nie życzę.

    • 8 1

  • Obsluga

    Pizza nie jest dramatyczna, najwiekszy problem to obsluga, w ogole nie zainteresowana klientem, skacza tylko wokol tych pseudo celebrytow i trzaskaja foty na insta czy fejsa

    • 6 0

  • rozczarowanie (1)

    zacheceni informacja o otwarciu restauracji postanowilismy udac sie na kolacje w poniedzialek 05/03. telefoniczna proba rezerwacji nie powidla sie. odzywala sie sekretarka bylej restauracji mariaszek. wyslanie maila i rejestracja pozostaly bez odpowiedzi. nie zrazeni pojechalismy ,ale na drzwiach restauracji byla kartak z napisame " w dniu dziejszym restauracja nieczynna". chyba nie tak zaczyna sie nowy biznes??

    • 6 1

    • Tesoro znane jest z takiego podejscia, wiec chyba zadne rozczarowanie, a potwierdzenie reguly. Restauracja dla wybranych, dla przyjaciol, dla snobow, nie podoba ci sie, sp....

      • 6 1

  • Przemyslenia

    Bardzo bezpieczne menu.Moze tak owoce morza w weekendy......(Same węglowodany)
    Jak w Tessoro!

    • 2 1

  • Ze zdjęć widać ze lokal dla bogatych ludzi (1)

    Mnie stać tylko od czasu do czasu na włoską pizzę z biedronki. Wino to luksus na który nie mogę sobie pozwolić.

    • 6 3

    • Dobrze że stać cię na Internet

      • 3 0

  • A co się stało z Mariaszkiem? (3)

    Fajnie tam było, czemu zamknęli? :(

    • 7 2

    • Włoski klan go pozarl

      • 2 0

    • Nikt już nie chciał pracować dla poprzednich właścicieli

      • 2 0

    • Byłem z 2 razy i z dobrym jedzeniem miało to tyle wspólnego co ja z crossfitem :D

      • 12 3

  • (5)

    Dobra kuchnia włoska nie jest zła ;) ale tej włoszczyzny to już chyba w trójmieście więcej jak we Włoszech. Powodzonka życze i trzymania poziomu bo zamierzam odwiedzić gdy opadnie pierwszy kurz spod obcasów tych co już tam się wybierają. P.S. Kto pamięta jak obok była giełda samochodowa? To były czasy...

    • 52 3

    • Dajcie spokój

      Buhaha żygać się chce

      • 2 0

    • (2)

      Ten gościu w długich włosach nie buja się gdzieś po starym mieście? Albo podobny do kogoś bardzo. Lubie dobrą pizze i jeszcze lepsze pasty :)

      • 5 1

      • jak lubisz dobre pasty (1)

        to polecam Colgate w Rossmanie, jest w promocji teraz

        • 8 3

        • Najlepsza pasta

          To ta o fanatyku wędkarstwa.

          • 1 0

    • Była też giełda warzywna :)

      • 3 0

  • Zło p (1)

    To źli ludzie radzę uważać na dosypki

    • 14 7

    • ?

      ?

      • 2 0

  • cosa? (1)

    A Ci Państwo aby nie spokrewnieni z Attilio Cubeddu?

    • 3 0

    • Ci tez podobnie

      Jedna swołocz tylko cubedragusie jeszcze ABW nie dojechało ale to kwestia czasu

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Najczęściej czytane