Walentynkowa Kolacja Degustacyjna z Pairingiem Win.
Koszt Menu z winami za parę: 480 zł
Amuse Bouche
Polenta Cynamonowa
camembert / orzech włoski / figa / słony karmel / porzeczka
Przystawka
Tatar z Polędwicy Wołowej
chałka maślana / marynowane podgrzybki / orzechy pini / żółtko plastyczne
wędzony ser / majonez truflowy / piklowana dynia
Pinot Noir Les Muriles Domaine Castellnau / France / 100ml
Zupa
Biszkoptowa Zupa z Krewetkami
marynowana rzodkiew / biszkopt cytrynowy / prażone migdały / oliwa chilli
Intermezzo
Granita z Ogórka
Danie Główne
Halibut
miso / czarna soczewica / pak choi / sezam / kolendra / mus z marchwi
karmelizowany seler / sos orzechowy
Riesling Forster Wachtenburg Winzer / Germany / 100ml
lub
Schab z Dzika
gratin ziemniaczany / wędzone śliwki / marmolada z bakłażana i pomidora
pietruszka w maśle orzechowym / demi glace porzeczkowy
Tempranillo Coleccion Privada Bodegas Marco Real / Spain / 100ml
Deser
Ptysiowe Gniazdko
krem pistacjowy / maliny / płynna czekolada
Furmint Semi Sweet Chateau Dereszla / Hungary / 100ml