Podczas tych warsztatów przygotujecie pełnowartościowe dania, które zachwycą wasze zmysły i dostarczą wszystkich niezbędnych mikro i makroelementów. Różnorodność produktów wykorzystanych do ich przygotowania jest nieograniczona. Miski zawierają wszystko co jest potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Z miski można jeść ręką, widelcem czy łyżką. Jednocześnie naukowcy okryli, że jedzenie z miski którą łatwo podnieść i przybliżyć do twarzy, jest odbierane jako bardziej aromatyczne i smaczniejsze.
Podobne wydarzenia
w każdą niedzielę (od 10.12 do 17.12.2023), godz. 13:00
ulgowy 75 zł
czwartek, godz. 18:00
Przygotujemy:
> granola z jogurtem, płatkami róży i pistacjami
> makaron z cukinii z orzechami i dressingiem z tahini
> maze bowl (pieczony ser halloumi, z hummusem i komosą ryżową)
> słoneczna shakshuka (papryka żółta, jajka, dressing z kurkumy)
> komosa ryżowa z bakaliami, pieczonym łososiem MOWI BBQ, dressingiem musztardow0-malinowym
> pieczony kurczak z imbirem i słodkim sosem sojowym z makaronem sojowym, granatem
> karmelizowane krewetki z cukinią stir-fry
> smażone kalmary z sambalem i ryżem
> risotto z czarnego ryżu z borowikami i parmezanem
> kluski leniwe z sosem z truskawek i rabarbaru
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).