Nauczycie się podstawowych cięć steków i ich różniących się smaków, jak najlepiej przygotować inne kawałki mięsa. Zobaczycie jak przygotować steka wedle upodobań- rare, medium rare i well done- na podstawie czasu obróbki mięsa, dotyku czy temperatury.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 17:00
sobota, godz. 15:00 - 18:00
Przygotujemy:
1. Shoulder
2. Bavette
3. T-Bone
4. Rib Eye
Ciekawe sosy i dodatki:
ziołowa salsa z chrzanem, sos bearnaise, sos pieprzowy, kremowy sos z whisky, orientalne chimichurri, salsą chipotle, pieczone bataty z majonezem cytrusowym, ziemniaki Colcannon, puree z pieczonej pietruszki, sałatka z pieczonych boczniaków, sałatka z kukurydzy, ogórków z sosem z maślanki, sałatka z grillowanych szparagów i boczniaków, jarmuż z miętą, dresingiem z orzechów ziemnych.
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).