- 1 Najlepsi restauratorzy-innowatorzy (7 opinii)
- 2 Nowe lokale: od Marrakeszu po homary (39 opinii)
- 3 Trójmiasto w przewodniku Michelin (74 opinie)
- 4 Co Polacy jedzą na śniadanie? (97 opinii)
- 5 Jemy na mieście: Hi Thai w Gdyni oczarowało (72 opinie)
- 6 Ciągle o czymś zapominasz? Przyjrzyj się diecie (11 opinii)
Wielkanocne potrawy na świąteczny stół. Zamów już teraz
Do Wielkanocy pozostało już niewiele czasu. To dobry moment, aby pomyśleć o przygotowaniach na świąteczny stół. Jeśli nie chcemy sami wszystkiego przyrządzać, z pomocą przychodzą trójmiejskie restauracje, które przygotowały ciekawe oferty cateringów. Jest w czym wybierać: od tradycyjnych potraw, przez nieco nowocześniejsze propozycje, po dania wege i bezglutenowe.
Skąd warto zamówić jedzenie na wielkanocny stół? Lista polecanych restauracji
Tradycyjne
Jak co roku, szeroki wybór dań garmażeryjnych na wielkanocny stół przygotowała restauracja Filharmonia. W ofercie znalazły się zimne przekąski (jajka faszerowane, domowy pasztet, tatar wołowy i z łososia, schab ze śliwką), zupy (żur staropolski i chrzanowa), dania do podania na ciepło (filety z dorsza, łososia, biała kiełbasa, bigos myśliwski, zraz wołowy, de volaille, staropolska gęś), ciasta, a także dania premium - halibut w sosie winogronowym, goleń jagnięca w sosie z porzeczek, eskalopki z dzika oraz deska pieczonych mięs i pasztetów. Zamówienia można składa telefonicznie i mailowo do 13.04.
W restauracji L'Entre Villes znajdziemy menu skomponowane przez szefa kuchni, Sławomira Hahn. Co w menu? M.in. mięsa wędzone własnej produkcji, kilka rodzajów białych kiełbas, jajka faszerowane, pasztety, mięsa pieczone i chleby własnej produkcji.
Pełną tradycyjnych i niebanalnych smaków ofertę cateringu wielkanocnego przygotował też browar Vrest. Znajdziemy w niej m.in. dania zimne - pasztet z żurawiną, pastrami wołowe, podwędzany boczek oraz dania ciepłe - żurek, roladę wołową, szynkę wieprzową i białą kiełbasę. Zamówienia można składać telefonicznie do poniedziałku, 11.04. Odbiór zamówień w lokalu w sobotę 16.04 w godz. 12-21. Możliwość zamówienia dań z dowozem pod wskazany adres.
Świąteczne przysmaki oferuje w formie garmażu też Brovarnia. W menu m.in. tradycyjny barszcz biały, consomme grzybowe, wielkanocny pasztet z żurawiną, świąteczna pasta jajeczna i zrazy wołowe. Zamówienia można składać do 8 kwietnia. Możliwość odbioru osobistego w dniach 15-16.04 w godzinach otwarcia restauracji.
Do 10 kwietnia można też składać zamówienia na dania wielkanocne w restauracji Tłusta Kaczka. W menu "klasyki" m.in. biała kiełbasa, jajka w galarecie, sałatka jarzynowa czy kaczka w całości. Nie zabrakło także wykwintnych pieczeni: rzymskiej, udźca z dzika, skoków z królika, zrazów wołowych i karkówki. Odbiór zamówień w sobotę, 16 kwietnia od godz. 13 do 20.
Zimne przekąski: jajka faszerowane, tarty, galaretki cielęce, sałatki, pasztety i faszerowane mięsa oraz dania na ciepło z dodatkami: kaczka pieczona, pieczeń cielęca, zrazy z jelenia czy królik pieczony to propozycje wielkanocne od restauracji Bulaj. Zamówienia są przyjmowane do wtorku, 12.04. Odbiór potraw w piątek, 15 kwietnia.
Zamów wielkanocne jedzenie do domu - oferty
Wśród propozycji na wielkanocny stół przygotowanych przez znajdującą się w hotelu Almond restaurację Magiel znalazły się wariacje na temat tradycyjnych potraw. M.in. zupy (barszcz biały z chrzanem i suszonymi grzybami oraz krem chrzanowy z marynowanym łososiem), gołąbki z gęsiną, zraziki wołowe, kaczka pieczona z kluskami śląskimi, pierogi z kapustą i borowikiem oraz pasztet z dziczyzny. Restauracja przyjmuje zamówienia do 11 kwietnia, odbiór zamówień do 16 kwietnia.
Wielkanocną ofertę przygotował też Hotel Bartan i Restauracja Kucharia. Zamówienia przyjmowane są do 8 kwietnia do godz. 16. Odbiór 15 kwietnia (godz. 16-20) i 16 kwietnia (godz. 9-12) zarówno w Restauracji Kucharia 2 (osiedle Garnizon) lub w Hotelu Bartan. W menu znalazły się gotowe zestawy na wielkanocne śniadanie (zestaw dla dwóch osób), w skład którego wchodzą m.in. żurek staropolski na maślance z białą kiełbasą i jajkiem, szynka biała pieczona w miodzie i tymianku, pasztet świąteczny, rolada z kaczki, dorsz po grecku, sałatka jarzynowa, jajka gospodarcze faszerowane łososiem i pastą wiosenną, mazurek wielkanocny oraz wielkanocny obiad (również zestaw dla dwóch osób): rosół z kury z domowym makaronem, kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem, zraz wieprzowy zawijany z farszem gdańskim, kotlet de volaille, kluski maślane, ziemniaki opiekane w ziołach, buraczki zasmażane, surówka i sernik z kajmakiem i migdałami. Restauracja przygotowała także ofertę pojedynczych dań - zarówno na zimno, jak i na ciepło, a także wędzonki z własnej wędzarni.
Do 13 kwietnia można składać zamówienia na catering wielkanocny w Progres bistro. W ofercie przede wszystkim dania tradycyjne: pieczona kaczka z jabłkami, zrazy wołowe, domowy barszcz biały oraz szeroki wybór pasztetów i półmiski z pieczeniami.
Garmaż wielkanocny przygotował też Sopocki Młyn. Listę dań otwiera tradycyjny żurek na domowym zakwasie, dalej są dania główne, pasztety, wypieki oraz... świąteczne jajowe patery. Zamówienia można składać do 11 kwietnia.
Wegetariańskie, wegańskie i bezglutenowe
Jak co roku ofertę w 100 proc. wegańskie cateringu przygotowała manna 68. W ofercie m.in. żurek z klopsikami sojowymi, gołąbki, wegańskie jaja na twardo, sojonez, "smalec" z białej fasoli, pasztet z soczewicy i wiele więcej. Restauracja przyjmuje zamówienia do 11 kwietnia do godziny 12.
Szeroki wybór wegańskich pasztetów, pierogów, kotletów, sznycle, nie-żurek, nie-bigos oraz bezglutenowe chleby i ciasta znajdziemy w ofercie bistra i delikatesów Atelier Smaku. Wszystkie dania garmażeryjne są tu wegańskie i bezglutenowe. Poza odbiorem osobistym (zamówienia należy składać do 10.04), istnieje także opcja zamówienia z wysyłką (zamówienia do 3.04).
Również w Falovcu zamówimy roślinne potrawy na wielkanocny stół. W ofercie m.in. warzywny żurek, galaretka warzywna, kotlety jaglano-batatowe, bitki w sosie chrzanowym, wielkanocny bigos czy biała kiełbasa z seitana. Zamówienia można składać do 13 kwietnia.
To tylko niektóre oferty lokali gastronomicznych, w których zamówimy catering wielkanocny, jest ich w Trójmieście naprawdę dużo i wciąż przybywa. Jeśli jesteście zainteresowani taką ofertą, zajrzyjcie do naszej bazy restauracji. Na pewno znajdziecie coś smacznego.
Wielkanocne tradycje
Rozpocznij quizMiejsca
Opinie (80) 5 zablokowanych
-
2022-04-03 01:34
Lidzieeeeee
Czy Wam nie nudzi się robienie tego samego w powtarzalnym odstępie czasu? Co roku te zakupy i jedzenia robienie. Nuda aaaaa ze hej,
- 2 0
-
2022-04-03 11:59
Na ostatnie Święta postanowiłam zakupić sałatki gotowe. Stojąc w kolejce do kasy przeczytałam skład garmażerki odłożyłam z przerażeniem całe zakupy. wróciłam zeby zakupić warzywa , majonez itp, i pośpieszyłam aby zrobić samodzielnie , w domu te proste sałatki,
- 3 0
-
2022-04-13 22:38
śledź z boczniaka na wielkanoc, kolejny cudowny artykuł tej pani, wszystko się klei...
- 0 0
Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.