• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport

Wielkanocne cateringi. Zamów jedzenie na święta

Magda Mielke
19 marca 2024, godz. 07:00 
Opinie (64)
Miłośnicy świątecznych dań bez problemu znajdą coś dla siebie w specjalnych, wielkanocnych ofertach na wynos od trójmiejskich restauracji. Na zdjęciu propozycje potraw na wielkanocny stół przygotowane przez hotel Sheraton Sopot. Miłośnicy świątecznych dań bez problemu znajdą coś dla siebie w specjalnych, wielkanocnych ofertach na wynos od trójmiejskich restauracji. Na zdjęciu propozycje potraw na wielkanocny stół przygotowane przez hotel Sheraton Sopot.

Wielkanoc tuż tuż. Wiele trójmiejskich restauracji, cukierni, hotelifirm cateringowych prowadzi zapisy na tradycyjne potrawy na świąteczny stół. Czasu pozostało coraz mniej, więc warto już teraz pomyśleć o przygotowaniach i złożyć zamówienia. Spieszymy z pomocą i przyglądamy się wybranym ofertom.



Na wielkanocnym stole powinny znaleźć się:

Przygotowania do świąt potrafią zająć wiele czasu. Jeśli nie chcemy sami wszystkiego przyrządzać, z pomocą przychodzą trójmiejskie restauracje, które przygotowały ciekawe oferty cateringów. Jest w czym wybierać: od tradycyjnych potraw, przez nieco nowocześniejsze propozycje, po ciasta.

Villa Eva



Villa Eva przygotowuje tradycyjne dania wielkanocne według staropolskich receptur naszych babć. W ofercie m.in. zupy (żurek staropolski i kołduny w rosole), mięsa (pasztety, galaretki z nóżek, biała kiełbasa, zrazy wołowe, schab), ryby (śledzie, sandacz faszerowany liściami nori i pstrągiem w galarecie, dorsz po grecku, sałatka z raków i kawioru) oraz różne dodatki, przetwory i ciasta. Zamówienia można składać do 24 marca.


Restauracja Kubicki



Restauracja Kubicki przygotowała w tym roku ofertę składającą się głównie z ryb i mięs w galarecie (łosoś, pstrąg, ozorki, schab), jest też kaczka w maladze i matias z cebulą w oliwie pietruszkowej. Do tego dania idealne na świąteczny obiad: kaczka na czerwonej kapuście, golonka na zasmażanej kapuście, zrazy w sosie własnym czy żurek z białą kiełbasą, a do tego sernik na deser. Zamówienia można składać do 26 marca pod numerem telefonu 58 301 00 50.

Restauracja Filharmonia



Wiele tradycyjnych dań znajdziecie też w ofercie restauracji Filharmonia. Wybierać można spośród zimnych przekąsek, takich jak: domowy pasztet z żurawiną, jajka faszerowane łososiem wędzonym i wasabi lub musem z szynki i pora, tatar wołowy czy z łososia, zup (żurek, gdańska zupa rybna), dań do podania na ciepło (m.in. filet z dorsza lub łososia, staropolska gęś, kaczka w jabłkach czy de volaille). Naszą uwagę szczególnie zwróciły dania premium: halibut w sosie winogronowym, goleń jagnięca w sosie z porzeczek, eskalopki z dzika w sosie borowikowym oraz deska pieczonych mięs i pasztetów. Zamówienia przyjmowane są mailowo (marketing@restauracjafilharmonia.pl) do 25 marca.


Biały Królik



- Wybór cateringu to nie tylko nowe, fantazyjne smaki, ale także szansa na to, aby ograniczyć ilość świątecznych przygotowań i w pełni skupić się na spędzaniu czasu z bliskimi - czytamy na stronie restauracji Biały Królik.
Restauracja jak zawsze podeszła do sprawy nieszablonowo, mając jednocześnie w pamięci tradycyjne dania, które goście chcieliby zobaczyć na swoim stole. Poza tradycyjnymi daniami, takimi jak żurek, pasztet z dziczyzny czy kaczka pieczona w pomarańczach, w ofercie cateringu znalazł się np. krem z białych szparagów, pastrami z kaczki z konfiturą borówkową, faszerowana przepiórka w Porto z kasztanami, królik pieczony w borowikach, małże nowozelandzkie z cytrynowym beszamelem i szpinakiem, a także chleby własnego wypieku i desery. Zamówienia można składać mailowo: manager@bialy-krolik.pl lub telefonicznie: +48 691 992 557 do 24 marca.

  • catering wielkanocny przygotowuje m.in. Villa Eva.
  • Oferta restauracji Kubicki
  • Oferta garmażu wielkanocnego restauracji Filharmonia.
  • Oferta garmażu wielkanocnego restauracji Filharmonia.
  • Catering wielkanocny - Biały Królik.
  • Catering wielkanocny - Biały Królik.

Sheraton Sopot



W kulinarnych przygotowaniach do świąt chętnie wyręczy was też Sheraton Sopot, który przyszykował specjalne menu dań na wynos. Wszystkie potrawy przygotowane są z najwyższej jakości składników oraz z największą starannością przez kucharzy Sheraton Sopot, co dostarcza kulinarnej podróży po tradycyjnych smakach kuchni polskiej, ale nie tylko.

Domowy pasztet z gęsi, jaja faszerowane tatarem z podwędzanego łososia i kawiorem z pstrąga, zrazy z jelenia, pierogi z kaczki, kaszusbki zylc i żuchel to tylko niektóre dania bogatego menu. Na talerzach pojawią się również rozpływające się w ustach desery, takie jak czekoladowy mazurek z konfiturą porzeczkową czy tarta cytrynowa. Zamówienia można składać telefonicznie: 58 767 10 00 i mailowo: gsc.sopot@sheraton.com do 26 marca.

Tabun



Bogatą ofertę garmażu świątecznego proponuje restauracja Tabun. Pierogi, kulebiaki, śledzie, domowe pasztety, tradycyjną sałatkę, swojski chleb, zrazy, pieczenie, mazurki czy serniki zamawiać można mailowo pod adresem: tabun@kuznia.net do 25 marca do godz. 12.


Hotel Spichrz



Świąteczne dania kuchni kaszubskiej, tradycyjne potrawy oraz wiele ciekawych, sprawdzonych dań proponuje na Wielkanoc restauracja hotelu Spichrz. W menu m.in. zupy (żurek - również w wersji wege, chrzanowa, rosół czy czernina, przystawki zimne (jajka na kilka sposobów, pasztety, rolady, śledzie, tatar z łososia, biała kiełbasa), wyroby z własnej wędzarni, mięsa (szmurowana kaczka, gęś pieczona w całości, zrazy, polędwiczki wieprzowe i wiele więcej), ryby, pierogi, krokiety, różne dodatki, sałatki, ciasta i chleby rzemieślnicze. Zamówienia można składać drogą mailową (marketing@hotelspichrz.com.pl) do 27 marca.

Stary Maneż



- Wielkanoc to zawsze idealna sposobność, by wraz z najbliższymi nacieszyć się rodzinną atmosferą oraz odradzającą się wokół przyrodą. W Starym Maneżu rozumiemy, jaką rolę w tej pięknej tradycji odgrywają kulinaria, dlatego z przyjemnością zapraszamy do skorzystania z oferty garmażu wielkanocnego na świąteczny stół - czytamy na stronie Starego Maneżu.
Wśród propozycji znalazły się zarówno dania z wielkanocnego kanonu, jak i oryginalne kompozycje, które z pewnością urozmaicą świąteczne menu. W menu m.in. barszcz biały, rosół z kaczki, razy z dzika, domowa biała kiełbasa, pasztet wielkanocny z dzika z żurawiną, gravlax z łososia i sałatka jajeczna. Zamówienia można składać do 24 marca - telefonicznie pod numerem 730 704 731 lub osobiście w Starym Maneżu.

  • Wielkanocne menu na wynos przygotował też hotel Sheraton Sopot.
  • Wielkanocne menu na wynos przygotował też hotel Sheraton Sopot.
  • Oferta restauracji Tabun.
  • Oferta restauracji Tabun.
  • Garmaż wielkanocny od restauracji hotelu Spichrz.
  • Garmaż wielkanocny od restauracji hotelu Spichrz.
  • Garmaż wielkanocny od restauracji hotelu Spichrz.
  • Garmaż wielkanocny od restauracji hotelu Spichrz.
  • Garmaż wielkanocny przygotowuje też Stary Maneż.

Restauracja Zacisze



Restauracja Zacisze przygotowała catering, który obejmuje zarówno potrawy tradycyjne, jak i znane dania oraz przekąski w nowej odsłonie. Wśród klasycznych dań wielkanocnych, naszą uwagę zwróciły takie potrawy jak tymbaliki drobiowe, jajka faszerowane wędzoną rybą, konfitowane udko z kaczki czy sernik z belgijską czekoladą. Zamówienia można składać drogą mailową na adres biuro@zacisze.gda.pl do 25 marca do godz. 18.

BanGlob



BanGlob catering przygotował specjalną ofertę wielkanocną w formie dań na wynos, wydawanych na eleganckich jednorazowych półmiskach.

- Czy planujecie kameralne spotkanie w gronie najbliższych czy elegancką kolację w gronie przyjaciół, mamy dla was wyjątkowe menu, które podkreśli magię tego święta. Nasze wielkanocne menu zawiera świeże, sezonowe składniki i starannie przygotowane potrawy, które zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienia - czytam na stronie firmy cateringowej.
Wśród propozycji znajdziecie tradycyjne dania wielkanocne, wyrafinowane przekąski i słodkie pyszności, m.in. "rewia jaj" z musami, carpaccio z łososia, tymbalik drobiowy, świąteczny pasztet, żurek staropolski, roladka z indyka, "makowa pokusa", agrestowiec i słonecznikowiec. Zamówienia przyjmowane są do 24 marca.


Marmolada chleb i kawa



Dania wielkanocne zamówicie też w restauracji Marmolada chleb i kawa, a ciasta w ich autorskiej piekarni Mamy Wypieki. W ofercie m.in. pieczeń rzymska, pasztet wieprzowy, schab pieczony z morelą, bitki wieprzowe w sosie chrzanowym, pasztet wegański ze śliwką wędzoną, a na słodko: sernik chałwowy, mazurek pistacja-malina, mazurek lemon curd czy babka piaskowa królik. Zmówienia można składać do 22 marca.

Umam



Umam, jak zawsze, łączy tradycję z nutą nowoczesności. W ofercie wielkanocnej cukierni czekają: mazurek z kremem orzechowym i porzeczkową konfiturą, baba drożdżowa, aksamitny sernik z kremem marakujowym oraz tort cytrynowo - migdałowy, który podkreśli wyjątkowość czasu spędzanego w gronie najbliższych. Zamówienia można składać online lub stacjonarnie we wszystkich cukierniach Umam do 24 marca.

  • Menu cateringowe restauracji Zacisze.
  • Oferta firmy cateringowej BanGlob.
  • Oferta firmy cateringowej BanGlob.
  • Wielkanocne dania przygotowuje też Marmolada Chleb i Kawa.
  • Wielkanocne dania przygotowuje też Marmolada Chleb i Kawa.
  • Wielkanocne dania przygotowuje też Marmolada Chleb i Kawa.
  • Wielkanocne dania przygotowuje też Marmolada Chleb i Kawa.
  • Słodkości na wielkanocny stół można zamówić w Umam.
  • Słodkości na wielkanocny stół można zamówić w Umam.
  • Słodkości na wielkanocny stół można zamówić w Umam.
  • Słodkości na wielkanocny stół można zamówić w Umam.

Miejsca

Opinie (64) 7 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • (8)

    Ale dla kogo te ceny?Kupię kawałe baleronu w biedrze,10 jajek,chrzan,ciasto zrobie sam.Do tego barszcz z koncentratu i kurczak z wyprzedazy.I w 50zł się zmieszczę.Czasy drozyzny,trzeba kąbinować.

    • 14 10

    • pewnie tak, ale te twoje 50 brutto trzeba zaplacic pracownikowi za 1h pracy (zusy, srusy itp, nie na reke) (2)

      nastepnie oplacic media, czynsz, zaopatrzenie no i marza. Jednych stac na kupowanie inni robia sami, czego nie rozumiesz?

      • 4 8

      • (1)

        Ale co mnie to enteresuje?Masz biznes masz koszty.A klient zdecyduje.

        • 7 2

        • nie ma cie obchodzic, to kwestia elementarnej wiedzy, kontestujesz bo nie masz tej wiedzy

          • 2 4

    • Dla mnie te ceny

      ja chętnie zamówię i odpocznę sobiecw niedzielę i poniedziałek.

      • 5 3

    • Syf jesz i dlatego

      Piszesz takie farmazony.

      • 3 7

    • Dorzuć jeszcze słownik ortograficzny.

      • 2 2

    • (1)

      Sporo racji masz Swenie. To sa ceny dla nowobogackich i niezorientowanych,którzy nic nie potrafią.

      • 6 6

      • tak sie pocieszasz?

        • 5 3

  • (2)

    Ceny nie na kieszeń Kowalskiego,gdzie z 3300zł opłacić mieszkanie,zakupy?

    • 22 3

    • Dlatego

      Kowalski sam ugotuje, a inny zamówi. Proste. Czego nie rozumiesz?

      • 4 7

    • Kowalski zarobil w SSP ponad 2 mln, stac go

      • 1 2

  • Żurek, który wyjdzie po 190 zł za L? Hehehe

    • 22 2

  • Opinia wyróżniona

    Wyrafinowane przekąski :)

    Większość tego wszystkiego wymaga wyjęcia z opakownia i pokrojenia oraz ułożenia na talerzu. Nie potrzeba tutaj dodatkowej otoczki kateringu i doliczenia kosmicznej marży. Chyba to potrafi każdy. Wszystko to kupimy w sklepie .
    Ale jak ktoś jajka na twardo nie ugotuje to wtedy przepraszam.

    • 32 2

  • Na szczęście jestem ateistą (16)

    więc tę zbiorową histerię postrzegam jedynie z perspektywy przesilenia wiosennego. Zatem nie ma się co podniecać. To tylko zjawisko astro.

    • 11 16

    • I spoko... (5)

      domyślam się, że przyjście do pracy w durne katolickie święto nie stanowi dla ciebie problemu, jeżeli padła by taka propozycja od przełożonego?

      • 5 14

      • Dlaczego wysyłasz kogoś do pracy w dzień ustawowo wolny ? (2)

        Jeśli coś się zmieni w prawie to i ja nie widzę problemu aby w poniedziałek pójść do pracy. Ale jak narazie to na czerwono ten dzień jest w kalendarzu.

        • 14 6

        • I nie przeszkadza Ci ten przejaw państwa wyznaniowego? ;) (1)

          • 6 4

          • Przeszkadza. Dlatego kto chce wolne powinien wziąć urlop

            • 4 2

      • oczywiście

        jeśli ty odrobisz to w jakiś dzień wolny od pracy. twoje religijne wymysły nie powinny powodować że masz extra wolne, a inni z tego powodu mają pracować. twoja religia jest dla ciebie, więc sobie ją świętuj w zaciszu domowym a nie właź z buciorami w świat dookoła.
        a jesli ja mam z tego tytułu wolne, to w ramach równości konstytucyjnej, więc nie marudź

        • 9 7

      • Jakby to powiedzieć

        jestem też wolnym strzelcem więc najlepiej mi się pracuje akurat w niedzielę. Poza tym nie widzę związku z przesileniem wiosennym a opychaniem się na siłę paszą, której zwyczajowo nie jem.

        • 2 7

    • (5)

      Nawet Jaruzelski nawrócił się na łożu śmierci. Pożyjemy, zobaczymy...

      • 4 10

      • Trochę nie pojmuję toku twojego rozumowania. (3)

        Skoro jesteś wierzący, to jakim cudem jaruzelski jest dla ciebie autorytetem? Pokrętne to.

        • 4 6

        • Bo ta wiara tak ma.

          Możesz całe życie być złym. Ale wystarczy że zanim zamkniesz oczy powiesz przepraszam i już jesteś święty.

          • 6 4

        • (1)

          Gdzie tam wyczytałeś, że Jaruzelski jest dla niego autorytetem?

          • 4 5

          • "Nawet Jaruzelski"

            zabrzmiało jak "nawet papież".

            • 4 4

      • byles, widziales?

        • 5 5

    • Szczescie (3)

      To rzecz wzgledna. Szkoda ze nie masz swiat ani nadziei na zycie wieczne.

      • 4 7

      • Jakbyś to napisał po polsku... (2)

        to może bym zrozumiał twój zamysł. Spróbuj przeczytać to, co napisałeś litera po literze.

        • 0 5

        • a mozna czytac inaczej? (1)

          • 3 1

          • No dobra

            Co to jest "wzgledna" , "swiat" , "zycie" ? Nawet telefony podpowiadają właściwe słowo ehhh.

            • 0 2

  • Staropolski, babcine, domowe, hasła, hasełka... (3)

    "Villa Eva przygotowuje tradycyjne dania wielkanocne według staropolskich receptur naszych babć: sandacz faszerowany liściami nori" - chciałbym poznać babcie, która faszeruję sandacza liściami nori i w której księdze staropolskich przepisów go znajdziemy?

    • 54 1

    • XD

      W punkt!

      • 7 0

    • Moja babcia nie umiała gotować nic oprócz makaronu

      • 10 0

    • W sezonie letnim można zjeść pierogi "domowe". Wyglądające wszystkie identycznie. Jak spod maszyny...

      • 9 0

  • plskie swietowanie: koryto i ochlejstwo (3)

    • 6 8

    • (2)

      tradycja twojego domu,,nie mow nikomu co w twoim domu"!!

      • 5 4

      • mialo byc pisie i nawet jesli holdujesz przywolanej tradycji, to nic nie zmienia

        • 2 2

      • "uderz w stol, a nozyce sie odezwa"

        • 2 2

  • Opinia wyróżniona

    Wielkanoc to święta (1)

    Niech każdy spędza i je co i gdzie chce za ile zł chce i z kim chce itd

    • 24 4

    • To prawda

      Trzeba odpocząć i zjeść to co się lubi , większość dzieciaków nie lubi tych tradycyjnych potraw a dorosły wiadomo że zje co mu podadzą aczkolwiek mi też już znudziły się te same potrawy co roku , dlatego na pierwszym miejscu leniuchowanie po ciężkiej pracy

      • 4 1

  • Myślałam, żeby zamówić kilka potraw ojcu, mieszka sam (1)

    a my świąt nie obchodzimy, ale z cenami to poszaleli... Jednak zrezygnuję.

    • 3 6

    • to kup skladniki, spreparuj i zawiez ojcu

      • 11 1

  • Najważniejsze chrześciańskie święto (1)

    A wy o kotlecie?

    • 7 7

    • Chyba katolickie.

      Nie myl chrześcijan z vatykanistami bo oni nawet swojej świętej książki nie czytają zazwyczaj.

      • 3 6

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Happy Hours z Aperol Spritz Wieczory Włoskich Smaków w Każdy Piątek!

degustacja

Bufet Włoski w Sheraton Sopot

240 zł
muzyka na żywo, degustacja

Happy Hour z Winem Domu Co Sobota!

degustacja

Katalog.trojmiasto.pl - Nowe Lokale

Najczęściej czytane