Oprócz zakorzenionej motywacji religijnej, Wielkanoc wiąże się z przebudzeniem otaczającej nas natury. Na stole znajdujemy w tym czasie charakterystyczne i nieodłączne produkty z nią związane. Jajka będące symbolem odnawiającego się życia, chleb, zielone warzywa, prosięta czy też jagnięcinę. Zapraszamy na warsztaty, na których zmodyfikujemy i udoskonalimy tradycyjne potrawy.
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
ulgowy 20 zł
poniedziałek, godz. 18:00
Przygotujemy:
- jajka faszerowane tapenadą z oliwek
- sałatka ziemniaczana z tuńczykiem, szparagami i jajkami
- terrina z gorgonzoli i koziego serka z orzechami i kuminem
- roladki z cukinii z kozim serkiem lub gorgonzolą z suszonymi pomidorami i rukolą
- zupa cytrynowa z lemonką i tymiankiem
- królik z szałwią w białym winie i z musztardą Dijon