Ajka Ajka Jedzcie Jajka! - tak mawia nasz Szef Kuchni. Zatoka Sztuki zaprasza, jak co roku, na śniadanie Wielkanocne! Będziecie mieli okazję skosztować tradycyjnych, polskich, przygotowywanych jak u mamy Wielkanocnych potraw.
Podobne wydarzenia
piątek, godz. 20:00
ulgowy 75 zł
przedsprzedaż 60 - 120 zł
niedziela, godz. 11:00 - 13:30
ulgowy 20 zł
przedsprzedaż 35 zł
Menu Wielkanocne:
- Staropolski żur z białą kiełbasą i jajkiem
- Smażona białą kiełbasą z sosem chrzanowym
- Jaja w majonezie i faszerowane
- Pasta jajeczna że szczypiorem
- Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem i cebulką
- Pasztet z domowymi marynatami
- Półmiski z wędlinami i serami
- Mięsa pieczone
- Warzywa i twarożek
- Mazurek wielkanocny
- Baba majonezowa (czyżby chodziło o Gieca?)
- Domowy sernik z wiśniami
- Pieczywo i masło
- Świeży chrzan (tarty piętą Szefa Kuchni)