Już po raz ósmy w pierwszy weekend miesiąca do Centrum Handlowego Osowa zawita Jarmark "Żuławskie smaki". Tym razem w dniach 1-2 kwietnia na klientów CH Osowa czekają smakołyki idealne na wielkanocny stół.
Podobne wydarzenia
sobota - niedziela, godz. 10:00
piątek - niedziela, godz. 10:00 - 17:00
Podczas Jarmarku przewidziano również atrakcje kulturalne takie jak muzyka na żywo (akordeon), konkursy z nagrodami oraz kącik dla dzieci. Najmłodsi będą mogli wziąć udział w warsztatach zdobienia pisanek i babeczek wielkanocnych oraz wspólnie z animatorami zbudować makietę Żuławskiej Zagrody.
"Jarmark 'Żuławskie smaki' to prezentacja tradycyjnych wyrobów pochodzących z małych rodzinnych firm i gospodarstw oraz regionalnych produktów niedostępnych na co dzień w supermarketach. W czasie wielkanocnych targów będzie można nie tylko zakupić smakołyki, ale także spróbować je na miejscu - czekają m.in. podsmażane pierogi oraz prawdziwy polski żurek. Wszystkie produkty oferowane podczas jarmarku są naturalne, bez konserwantów, co jeszcze bardziej zachęca do ich zakupu - zwłaszcza w czasie przygotowań do Wielkanocy" mówi Aleksandra Słowińska, dyrektor Centrum Handlowego Osowa.
Specjalna wielkanocna edycja Jarmarku "Żuławskie smaki" odbędzie się również w piątek 14 kwietnia, tuż przed samymi Świętami.
SOBOTA (1 kwietnia)
12:00 OTWARCIE JARMARKU
- powitanie gości
- zaproszenie na Jarmark Żuławski
- prezentacja producentów i atrakcji
14:00 TAJEMNICE KUCHNI PANA NIEDŹWIEDZIA
- rozmowa z Panem Niedźwiedziem na temat odtwarzania staropolskich receptur
16:00 ŻUŁAWSKA ZAGRODA
- rozmowa z Adamem Spirewskim
- przedstawienie inicjatywy Żuławskie Smaki
17:00 WSZYSTKO O MIODZIE
- rozmowa z pszczelarzem w stroju roboczym
- rozłożenie ula na części i krótka opowieść o pasiekach wędrownych
NIEDZIELA (2 kwietnia)
12:00 OTWARCIE DRUGIEGO DNIA JARMARKU
- powitanie gości
- zaproszenie na Jarmark Żuławski
- prezentacja producentów i atrakcji
13:00 TAJEMNICE KUCHNI PANA NIEDŹWIEDZIA
- rozmowa z Panem Niedźwiedziem na temat odtwarzania staropolskich receptur
14:00 WSZYSTKO O MIODZIE
- rozmowa z pszczelarzem w stroju roboczym
- rozłożenie ula na części i krótka opowieść o pasiekach wędrownych
16:00 ŻUŁAWSKA ZAGRODA
- rozmowa z Adamem Spirewskim
- przedstawienie inicjatywy Żuławskie Smaki
18:00 WRĘCZENIE DYPLOMÓW DLA NAJLEPSZYCH SPRZEDAWCÓW JARMARKU